Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 5:03 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lis 09, 2008 9:09 pm 

Witam jestem z łodzi i poszukuje modelarzy z mojego miasta posiadających elektryki on road 1:10 żeby razem zbudowac tor. Na razie znalazłem kolo mijego domu parking w połowie zazwyczaj pusty. Planuje na nim narysować tor kredą , lecz będzie to tylko chwilowe. Jeśli znalałby się ktos mieszkający na retkini lub w łodzi to bym mógł tor zrobić spreyem razem z nim. Czy ktoś jest chętny lub zna takie place puste na których molibyśmy zbudować tor?

Pozdrawiam, Konrad

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 09, 2008 11:22 pm 

plac to jedno, a to czy ktos sie do tego nie doczepi to drugie. Proponuje najpiew zapytac sie rady osiedla czy sie zgadzaja- mysle że raczej nie będą robic problemu, ale róznie bywa...Oczywiscie, że się przyłączymy do pomocy... pozdrawiam

ps. jak duzy jest ten plac?

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 10, 2008 7:19 am 

To jest parking który ma ok 55m długości i 20 metrów szerokości. Jest on zazwyczaj w połowie zajęty i ma trochę zniszczoną nawierzchnię(w niektórych miejscach popękał asfalt) a po za ty to jest spoko 8)
A może ty znasz jakieś fajne miejsce?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 10, 2008 9:46 am 

Mieliśmy miejsce na Żabieńcu blisko al. Włókniarzy ale tam jest bardzo nie równy asfalt, po za tym chyba w koncu sie nie zgodzili- juz nie pamietam... Proponuje gg-7188916.

A i proponuje również przeczytać temat na temat toru asfaltowego w Łodzi na www.forum.rcracing.pl- nie ma tam za duzo tematow- na pewno to znajdziesz.

Pozdrawiam

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2008 7:19 pm 

Czytając tamto forum co mi do niego dałes link natknąłem sie na zdjęcie jakiegoś toru. Na pierwszy rzut oka wydawał sie profesjonalny. Gdzie on sie znajduje? (taki asfaltowy gdzieś w lesie)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2008 7:34 pm 

O torze:
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=36559
dojazd:
http://www.fastline.pl/t/tor_rc_mapa.jpg

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 14, 2008 5:14 pm 

Wiram.Co do budowania torow to przydal by sie tor off-road w Lodzi bo mamy juz spora grupe modelarzy a nie mamy gdzie smigac. Jest malinka ale jednak z Lodzi jest pare kilometrow...Nawet sklep HPI na rokicinskiej nie ma gdzie testowac modeli i z wzwiazku z tym wychodza na chodnik przed sklepem, gdzie nie ma miejsca na jezdzenie modelem. Rak do pracy nie brakuje a tym bardziej checi bo juz miedzy soba rozmawialismy o tym aby gdzies w Lodzi wybudowac tor off-road. Najwiekszym problemem jest dzialka albo jakis teren nie uzywany aby nikomu nie przeszkadzal halas modeli.Myslalem o opuszczonym poligonie na Nowym Zlotnie nie daleko retkini lecz to bedzie nie legalne i moze byc problem z wjechaniem np koparka. Prosilbym o jakies propozycje, komentarze itp.

pozdrawiam

- E-Maxx

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 14, 2008 5:52 pm 

Witam jestem nowy i od jakiegoś czasu przeglądam forum mam kilka miejsc na tor. Posiadam działkę w Pabianicach na ul Nowowolskiej jest tam żwirownia jedna z nich jest tzn moich rodziców jeżdżę tam sobie problem w tym że jest to teren górniczy więc jazda tylko ze mną. Inna działka na Gadce Starej jest dojazd autobusem nr 50 działka należy do mojego wujka wiec należało by się jakoś z nim dogadać Ta działka kończy się na Starowej Górze obok stacji Orlenu tam też by można było sprawdzić. Inna to zasypane glinianki dojazd od Nowej lub Starej Gadki nie wiem do kogo należy ta działka ale ustalenie to nie problem. Jest jeszcze moja ale ona ma tylko 16m szerokości za to jest długa około 1km :D Jak mój drugi wujek kupi model to może szerokość działki wzrośnie na około 30m Działka znajduje się między Nową Gadką a Starą Gadką. Może coś z tego się przyda

Tytuł:
PostNapisane: So lis 15, 2008 3:24 pm 

Panowie. W takim tempie jak będziemy rozmyślac to nigdy tego toru znie zrobimy. Dla offroad ów to ja mam pewne miejsce. Na retkini za rlenem est lasek a przed laskiem jest polana i pełono piasku. Może to miejsce byłoby odpowiednie. Aha czy wy macie offroad elektryki czy spalinki?
A drugie to na na poczatku traktorowej przy stacji benzynowej tam są takie hopki dla rowerów ale tam nam pewnie nie pozwolą.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 15, 2008 5:12 pm 

ja zadnego miejsca nie mam, ale mieszkam w lodzi i mam spalinowego off-road'a. Pewnie pomyslicie: "i co z tego?!?"

to z tego, ze mam 2 rece i chetnie je wykorzystam do pomocy w budowie toru. Wiec jak cos ruszy na wiosne, to ja jestem chetny :)

PZDR

Revo 3.3 (5308)

GG:8075980

Tytuł:
PostNapisane: So lis 15, 2008 9:40 pm 

Witam

Ja również chętnie się przyłączę do prac przy budowie

HB Lightning Stadium 1:8

Tytuł:
PostNapisane: So lis 15, 2008 11:23 pm 

Jesli chodzi o hopki przy traktorowej odpada poniewaz jezdzilem tam i jest za waska a hopy za duze...na retkini nie wiem czy by nie przeszkadzalo bo wokol pelno blokow... A co do modelu tez mam spalinke offroad

- E-Maxx

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 1:32 am 

podchodzicie do tej "budowy toru" jak dzieci z grabkami do piaskownicy. Kazdy widzial jakies miejsce i mowi zeby tam budowac. A dowiedywaliscie sie DO KOGO NALEZY ta ziemia tam? Myslicie ze ktos obojetnie przejdzie obok tego ze mu zryjecie JEGO ZIEMIE, bedziecie sie tam "tluc jakimis samochodzikami" i "dewastowac to miesjce" ? Jesli tak myslicie to grubo sie mylicie i predzej czy pozniej przyjdzie tam ktos (np. straz miejska) i skutecznie was przegoni moze nawet bez strat finansowych a co gorsza zdrowotnych. Na checiach to nie jeden tor mial byc a go nie ma... Taka smutna prawda.

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 7:22 am 

Nie chce nic mówić ale temat zakładał budowę toru ONROAD-owego. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 8:28 pm 

Odnośnie toru on roadowego dla 10-tek to mysle ze jak wybudowali tor dla bmxów w parku przy wamie to mysle ze mozna by powalczyc z władzami miasta o tor on road w jakims parku. Potrzebna zorganizowana grupa ludzi i najlepiej pomoc ze strony jakiejs duzej firmy modelarskiej a miasto może by dofinansowało projekt( modele elektryczne nie przeszkadzaja raczej ludziom ) więc mysle ze byłaby spora szansa na odniesienie sukcesu. Niestety wstyd , że w tak dużym mieście jak łódź jest masa pasjonatów rc a miejsca żadnego do rozwijania naszego hobby( W warszawie i okolicach bodajze sa 3 tory jak nie wiecej ;/). Jeżdze on roadem i baja ale jak mam przejechac cała lodz i zgierz żeby dotrzeć na malinkę to mi ochota odchodzi . Sugeruję zrobić jakiegos spota a jak sie znajdzie grupa chętnych osób to cel napewno będzie bliższy realizacji. Pozdrawiam

....I zaczynamy wszystko od nowa ... ;] moze ktoś ma niepotrzebne podwozie do rally game 1:8 ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona