Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 03, 2026 3:21 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor
PostNapisane: So kwi 03, 2010 3:06 pm 

Cytuj:
P.S. Myślę że nadszedł czas by zamknąć ten temat.

A to dlatego że forumowicze zaczeli mówić o Tobie?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So kwi 03, 2010 3:29 pm 

Bender napisał(a):
Cytuj:
P.S. Myślę że nadszedł czas by zamknąć ten temat.

A to dlatego że forumowicze zaczeli mówić o Tobie?

Hahaha, nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, bo to bez sensu. W temacie się zrobił śmietnik i przez to trzeba go zamknąć.

PostNapisane: So kwi 03, 2010 5:50 pm 

fantomR napisał(a):
Bender napisał(a):
Cytuj:
na przykład po trzech miesiącach od rejestracji. Wydaje mi się że po takim okresie człowiek zaczyna już co nieco się orientować w RC i nie będzie zadawał głupich pytań.

Tak jest :D

A widać że tylko Fantom ma jakichś problem z moim pytaniem o piosnkę.... i uważa mnie za głupie dziecko które niema pojęcia o niczym prócz gier i telefonu :roll:

Kolego sam się prosisz, więc tak, czepiam się twojego pytania, bo w czasach gdzie większość twojego pokolenia lata z ipodami odtwarzaczami mp3/mp4 to dla mnie kretyńskim pytaniem jest czy ktoś ma utwór 1:30 do twojego filmiku, bo jak wiadomo jest mnóstwo edytorów mp3 gdzie możesz sobie nawet utwór przyciąć do 1:30:67 jak Ci będzie potrzebny - ale najlepiej napisać na forum, niech ktoś za mnie to zrobi, wymyśli!!!

Dla mnie jest to czyste lenistwo, bo po co masz myśleć, lepiej bez myślenia i własnej kreatywności dostać coś od kogoś... Na pewno masz jakieś swoje kawałki które lubisz, więc co za problem pobrać jakikolwiek program do mp3 i pobawić się samemu??
Mi od samego początku chodzi o brak kreatywności, chęci uczenia się przez wasze młode pokolenie!!! Nie pisz już nic więcej, bo nie mam siły odpisywać :lol: :lol:

Itu się popisaleś mówisz jak stary dziadek "czego to on nie widzial i nie słyszal" :roll: dlaczego tak mówisz nie wszystcy latają z ipod-ami i nie wszystcy muszą znać piosenki,zawsze mówicie i to mnie najbardziej wkurza "że w moich czasach tak nie było" :wink: teraz sa takie a nie inne więc nie rozpamiętujcie panowie :wink:

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: So kwi 03, 2010 7:06 pm 

Coraz gorsze pokolenie nam rośnie;/;/ A mi się zdaje że te posty głupie są spowodowane licznikiem który najlepiej było by usunąć:)

PostNapisane: So kwi 03, 2010 7:34 pm 

fantomR napisał(a):
Tomek napisałem to tylko dlatego że ostatnio mieliśmy kontakt, jak dałeś mi ostrzeżenie za niestosowanie się do kary "odświeżanie co 10dni", ponieważ wcześniej pomyliłem się przy odświeżaniu. Miałem na myśli to że tak samo jak za nie stosowanie się do poprawnego odświeżania postów w dziale giełda, powinny być ostrzeżenia w innych działach :D Nie chciałem Cię w żaden sposób obrazić.

Więc zedytuj pierwszego posta, bo obecnie stawia on w złym świetle właśnie mnie, mimo że to nie ja jestem odpowiedzialny za działy, w których toczą się dyskusje, o których mowa w tym temacie.

PostNapisane: So kwi 03, 2010 7:43 pm 

A tak na poważnie!! czy nie lepiej usunąć licznik postów??? na pewno było by dużo mniej spamu itp.

PostNapisane: So kwi 03, 2010 7:55 pm 

O ile pojęcie 'debilizm' jest w mniejszym lub większym stopniu pojęciem względnym, o tyle zasady ortografii, interpunkcji czy składni są ściśle określone i myślę, że z tym problemem też trzeba zacząć walczyć. Normalnie czyta się posty ludzi używających przecinków, kropek, klawisza 'alt', 'shift' i innych bajerów na klawiaturze, natomiast większość postów pisanych na odwal się, rzucam w połowie. Albo nawet wcześniej. I myślę, że nie tylko ja. Są przeglądarki podkreślające błędy, jest Word, nawet nowsze GG ma tą funkcję. Poprawne stawianie przecinków to już wyższa szkoła jazdy, bo to wytknąć umie chyba tylko Word, ale wystarczy choć odrobinę użyć mózgu i wrzucić przecinek w odpowiednie miejsce w zdaniu. Szczególnie, że większość osób popełniających tego typu błędy chodzi jeszcze do szkoły :shock: To samo z pisownią 'Ci, Twoje, Cię' z wielkiej litery.

Inną sprawą są osoby, które mają niezwykle ważne pytanie nie cierpiące zwłoki i mam takie wrażenie, że czasami siedzi przy kimś takim druga osoba ze stoperem w ręku i mierzy mu czas. Wchodzi w byle jaki dział, nie sprawdzi, czy ktoś przed sekundą nie zapytał o to samo, byle jak nazywa temat, byle jak pisze, że nie ma jak tego zrozumieć, popełniając 132 literówki i wychodzi. Przykład - pytanie o aparatury. Jest jeden temat o aparaturach Spektrum, gdzie można znaleźć wypowiedzi o Spektrum DX3R/S/E, a za 2 dni pojawia się taki sam temat 'czy aparatura DX3E jest dobra'.

I po trzecie coraz częściej zaczynają pisać osoby nie wiedzące kompletnie o czym piszą, że czasami aż strach czytać ich porady. Na prawdę. Może dobrym pomysłem jest wprowadzenie jakichś rang albo czegoś w tym stylu? Tak jak jest np. na rctech'u - wiadomo, nie każdy 'nowicjusz' będzie debilem i w niektórych przypadkach posłuży dobrą poradą i tak samo nie każdy 'expert' będzie wiedział o czym mówi, ale może pomoże to w jakiś sposób wyizolować osoby znające się na tym, siedzące w tym wiele lat i potrafiące odpowiedzieć dokładnie na pytanie? I absolutnie nie przyznawanych na zasadzie, kto ma więcej postów, ten wie więcej, tylko kto umie pomóc i wytłumaczyć.

Nie napisałem niczego nowego, ale może im więcej, tym bardziej da to komukolwiek do myślenia ;) I nie mówię tu o administracji forum.

Wesołych Świąt i pozdrawiam.

PostNapisane: So kwi 03, 2010 8:26 pm 

I nawzajem :wink: Życze wszystkim wesolych świąt :D

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: N kwi 04, 2010 10:08 am 
Administrator forum

Panowie,

Temat zamknę bo mam już jasność co trzeba zrobić:

1. Ograniczyć NOWICJUSZOM dostęp do niektórych działów.
2. Zlikwidować licznik postów.
3. Stworzyć dział na przesuwanie do niego pytań tz. bez sensu.
4. Stworzyć FAQ dotyczący podstaw w modelach samochodów RC

Wesołych Świąt

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4