Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 30, 2026 10:04 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lis 24, 2012 9:39 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Jeśli wkraczamy w taki poziom dyskusji to powiem,że to Twoja głupota radzić komuś czegoś czego sam nie posmakowałeś,albo uciekłeś od tego. Sam masz 2000Kv,a doradzasz 6000Kv

Szczególnie chodzi mi o to podkreślone zdanie. Nie rozumiem dlaczego Pan, Panie Lesławie czepia sie do ilości kV silnika używanego przez Ralf2107'a. On jeździ modelami offroad, a w nich jest wskazana większa moc, a mniejsze obroty, tak więc silnik 2100kV nadaje sie idealnie, a silnik 6000kV po prostu nie dawałby rady. Ak więc bardzo proszę pomyśleć, zanim cokolwiek sie napisze. A kV pisze sie tak , a nie tak jak Pan napisał Kv, bo V to Volt, a k to skrót od "kilo" co nam daje kiloVolt.

Ostatnio edytowano So lis 24, 2012 12:39 pm przez KuBa 98, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So lis 24, 2012 10:12 am 

KuBa 98 napisał(a):
Jeśli wkraczamy w taki poziom dyskusji to powiem,że to Twoja głupota radzić komuś czegoś czego sam nie posmakowałeś,albo uciekłeś od tego. Sam masz 2000Kv,a doradzasz 6000Kv

Szczególnie chodzi mi o to podkreślone zdanie. Nierozumiem dlaczego Pan, Panie Lesławie czepia sie do ilości kV silnika używanego przez Ralf2107'a. On jeździ modelami offroad, a w nich jest wskazana większa moc, a mniejsze obroty, tak więc silnik 2100kV nadaje sie idealnie, a silnik 6000kV poprostu nie dawałby rady. Ak więc bardzo proszę pomyśleć, zanim cokolwiek sie napisze. A kV pisze sie tak , a nie tak jak Pan napisał Kv, bo V to volt, a k to skrót od "kilo" co nam daje kilovolt.

No widzisz ani Ty ,ani Twój kolega nie pomyśleliście o tym co napisaliście.
Starasz się usprawiedliwić Ralfa dlaczego napisał taką bzdurę... Jeśli 6000kV za mocne do bagusa, to czy nie za mocne dla Carsona na tulejkach?
Po co człowiek który jeździ Off-rod udziela porad w On-road. Sam używa Xeruna ,a poleca Ezruna.
Regulator wskazany przez Ralfa nazywa się:" RC Car truck EZRUN Hobbywing 5.5T Brushless Motor + 60A V2 ESC NEW BUGGY"

Ps.co do literek to nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi...
Sam napisałeś kV potem tłumaczysz ,że kV to jest skrót od kilovolta to dlaczego nie piszesz kiloVolt z dużym V w środku.
Ps.2 popraw to co na czerwono bo jest wśród Nas polonista...

PostNapisane: So lis 24, 2012 11:07 am 

Może pomysł ze szklanką mleka nie był najlepszy. Jeżeli interpretować ową szklankę tak jak kiedyś Pan interpretował mleko pana Matukina to rzeczywiście nie jest to dobry pomysł.

Karta programowania na tym etapie jest potrzebna jak

Bardzo szybko się okazuje, że warto mieć możliwość zmiany ustawień przy zestawie bezszczotkowym ( przy zestawie szczotkowym na ogół nie jest to tak potrzebne).

Kupując zestaw z Twojego linka trzeba wydać ponad 460 zł od razu. Myślę,że koszty też są znaczące.

Tu się 100% zgadzam. Z drugiej strony jest to porządny zestaw bezszczotkowy ( w tej cenie) i to od autorki tego wątku zależy -jak sama zaznaczyła czy wyda więcej czy mniej.
Zastanawia mnie Michaelus czy Twoje pierwsze zakupy robiłeś w Chinach?

W stopce mam imię i nazwisko. Nie wiem jak zmienic nick dlatego mam w stopce. Robiłem już dwukrotnie zakupy w chinach ( na stronach, które podałem wyżej). Fakt, faktem, że robiłem zamówienie przez osobę tzecią ale nie przejmowałem się wcale żadnymi cła czy podatkami. Paczki po dwóch tygodniach u mnie były.
A jak wygląda reklamacja na towary z HK.Jak to przebiega?

Podobno gdyby nie czas oczekiwania przesyłu paczek to reszta przebiega dużo szybciej niż w Polsce. Z reszta to off topic.

Nie kłócę się tylko denerwuje mnie jak ktoś nierzetelnie udziela porad...wpuszczając kogoś w maliny.Ja się nie doszukałem w poście Ralfa informacji ,że jest to link w celu pokazania jak taki zestaw wygląda. To jest polecony konkretny produkt. Nie każdy wie co oznacza literka T.
Chińska informacja do tego regulatora też nie do końca prawdziwa. Jest napisane,że dedykowany do 1:12, a nie obsługuje 1s Li-Po.

Od tego jest PM i wiadomość do admina czy moda by usunął posty z tego wątku a dał ostrzeżenie czy wogóle zwrócił uwagę. Wszystko się da zrobić, niech Pan mi wierzy na "słowo" na innych forach to działa automatycznie.
Poleciłbyś koledze do dwunastki?

Stanowczo nie.
Adam Różycki napisał(a):
Skoro tak długo jesteś na forum i nie zdajesz sobie sprawy ile dobrego przyniosły te polemiki to chyba nie ma dla Ciebie ratunku..., chociaż nadziei nie należy tracić :)

Pan w tej kwestii nie powinien się wypowiadać.

Ostatnio edytowano So lis 24, 2012 11:09 am przez Michał Adamski, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So lis 24, 2012 11:08 am 

KuBa 98 napisał(a):

Szczególnie chodzi mi o to podkreślone zdanie. Nierozumiem dlaczego Pan, Panie Lesławie czepia sie do ilości kV silnika używanego przez Ralf2107'a. On jeździ modelami offroad, a w nich jest wskazana większa moc, a mniejsze obroty, tak więc silnik 2100kV nadaje sie idealnie, a silnik 6000kV poprostu nie dawałby rady. Ak więc bardzo proszę pomyśleć, zanim cokolwiek sie napisze. A kV pisze sie tak , a nie tak jak Pan napisał Kv, bo V to volt, a k to skrót od "kilo" co nam daje kilovolt.

Z Twoim rozumowaniem tekstu pisanego nie wychylałbym się za bardzo, tym bardziej z tak mocnym zawodnikiem, jakim jest Pan Lesław. Jeszcze niedawno zaśmiecałeś forum postami, które świadczyły tylko o tym, że za cholerę nie rozumiesz tego co ludzie Ci odpowiadali, a wpisanie przez Ciebie żądanej frazy w google przerastało Cię zupełnie. Widać, że dalej nie przyswoiłeś informacji, które na początku dostałeś.
Dlatego stosuje się silniki o małym kv, bo odznaczają się wyższym momentem obrotowym, a nie wysoką mocą, bo to właśnie moment obrotowy jest istotny w off-road, a jedynym limiterem w schodzeniu z kv jest zastosowane zasilanie.
Jeśli moc jest tak istotna, to może napisz w którym miejscu na torze, w modelu ważącym ok 4kg, silnik „mamby” który ma chyba 3000W, będzie miał tak miażdżącą przewagę nad silnikiem o takim samym kv, ale mającym 1300W.

Silnik 2100kv jest idealny? A dlaczego nie 1350kv?

PostNapisane: So lis 24, 2012 11:28 am 

Michaellus napisał(a):
W stopce mam imię i nazwisko. Nie wiem jak zmienic nick dlatego mam w stopce. Robiłem już dwukrotnie zakupy w chinach ( na stronach, które podałem wyżej). Fakt, faktem, że robiłem zamówienie przez osobę tzecią ale nie przejmowałem się wcale żadnymi cła czy podatkami. Paczki po dwóch tygodniach u mnie były.

Łatwiej się cytuje nickiem. Pogadaj z Markiem ,nawet na zawodach to Ci zmieni.
Piszesz,że robiłeś zakupy już dwa razy. Ale ja zapytałem czy te pierwsze,co miało by miejsce w przypadku Natalii. Nie zna pośrednika,nie zna tematu "importu" chińskiego. Czy to nie kanał w jest przypadku ?
Nie posiadam negatywnych doświadczeń z reklamacjami w kraju. No może kiedyś dawno w jednym przypadku.

PostNapisane: So lis 24, 2012 12:13 pm 

Ebay jak allegro czy sklepy internetowe też ma zabezpieczenia, ubezpieczenia, itp. W każdym bądź razie zakup u "Kowalskiego" z innego kraju i bawienie się w egzekwowanie swoich praw na pewno przedłuży kupno tegoż produktu. Się z Panem 100% zgadzam.

PostNapisane: So lis 24, 2012 12:32 pm 

Michał cieszę się że pisanina nie poszła na marne.
Przyznałeś mi rację ,że kierowanie do Chin osoby nie będącej w temacie to błąd.
Ralf2107 przyznał się do błędu na PM.Zestaw zaproponowany przez niego był nie odpowiedni.
Czy będzie miał odwagę przyznać się tutaj to już druga sprawa.
Z drugiej strony od zarania Świata kobiety wyzwalają emocje... :lol: i za to je kochamy.
Koguciki nastroszyły piórka i skoczyły sobie do ... Szkoda ,że niektóre upszczyły się w farbowane piórka i chciały zmylić kurkę. :lol: :lol:

PostNapisane: So lis 24, 2012 12:51 pm 

Przepraszam Pana Panie Lesławie.
Teraz to mnie zgasiłeś Panie Marku.
Zwracam honor Panom.
Mam nadzieje ze sie na mnie nie gniewacie.

PostNapisane: So lis 24, 2012 1:23 pm 

KuBa 98 napisał(a):
Przepraszam Pana Panie Lesławie.
...
Mam nadzieje ze się na mnie nie gniewacie.

Moja zasada nie gniewam się nigdy na moich oponentów. Staram się dyskutować,ale jak widzę ,że ktoś nie czyta tego co piszę,a odpowiada tylko na moje nazwisko staram się go pobudzić do myślenia. Niestety nie zawsze się udaje. Ale to nie mój problem.
Myślę,że 98 przy nicku to rok urodzenia. Jesteś młody ,"nie pękaj" jeszcze dużo przed Tobą.

PostNapisane: So lis 24, 2012 1:34 pm 

Ralf2107 napisał(a):
No jednak jestem zmuszony jeszcze odpowiedzieć na niektóre brednie...
Adam Różycki napisał(a):
Ralf2107 napisał(a):
To już moja ostatnia wypowiedź, bo nie ma sensu dawanie rad, ...

No nikt by tego lepiej nie ujął, szczególnie głupich, albo takich, z którymi w sumie nie wiadomo co zrobić, tym bardziej jak czyta to osoba niewiele mająca wspólnego z modelarstwem, której ktoś taki jak Ty może wpierać każdą "mądrą" poradę, najlepiej tanio i od chińczyka - przecież wszyscy to wiedzą :)

Propozycja to nie wpieranie, za to Twój post wniósł niesamowicie wiele do tematu... Brak słów.

Lepiej nic nie wnosić, niż pisać bzdury i szkodzić innym zamiast im pomagać. Ale i tutaj się mylisz, albo po prostu nie rozumiesz, aż trudno uwierzyć, że masz 29 lat.

Napiszę Ci to jeszcze raz i bez zbędnych ozdobników:
1. Nie udzielaj rad początkującym, jeżeli nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz.
2. Naucz się czytać ze zrozumieniem, przede wszystkim swoje własne posty (wróć do swojej historii na forum i wyciągnij w końcu jakieś pozytywne wnioski, np. nie radź komuś tak, jak Ci ktoś jeszcze niedawno źle doradził).
3. Jeżeli już koniecznie chcesz cokolwiek doradzać na forum, pamiętaj, że czytają to osoby, które wytkną Ci każdą bzdurę, więc zastanów się nad tym kilka razy.
4. Szanuj niewiedzę osoby, której doradzasz, bo po pierwsze sam kiedyś taki byłeś, a po drugie ta osoba, za jakiś czas może wiedzieć więcej od Ciebie i przypomni sobie (a forum w tym pomoże) Twoje bezsensowne rady. W tym momencie Ty będziesz trochę starszy, a dalej śmieszny :).

...i lepiej, żebyś pozostał przy "brak słów...", dopóki nie zrozumiesz pkt. 1-4.

Michaellus napisał(a):
Pan w tej kwestii nie powinien się wypowiadać.

Tego typu wypowiedzi możesz wrzucić do swojej skrzynki "dobrych rad" i wyrzucić ją do śmietnika, najlepiej razem z innymi radami z tego tematu. Też poczytaj pkt 1-4 i.t.d.. Zresztą po Twoich wypowiedziach widać, że zacząłeś coś tam chwytać, więc jak już pisałem...nadzieja pozostaje. :)

KYOSHOblog

PostNapisane: So lis 24, 2012 1:38 pm 

Panie Lesławie, to nie o odwagę chodzi, tylko o zaśmiecanie wątku. Już dwa razy napisałem "ostatni post", a przez Pana nie mogę dotrzymać słowa, bo jestem zmuszony odpowiedzieć. Dlatego napisałem na PW.
cyt. moje słowa z PW "Jestem pewien, że nie każdy model on road jeździ tylko z sensorami, więc bezsensorowy zestaw nadaje się do modeli on road. Mój błąd, że podałem taki mocny zestaw." Oczywiście jak już pisałem wcześniej jest kilka możliwości jej ograniczenia.
Co lepsze ? samochód z silnikiem o mocy 50KM, które będziemy wykorzystywać cały czas w 100%, czy samochód z silnikiem o mocy 120KM, gdzie większość czasu będziemy wykorzystywać w 60%, a raz na jakiś czas w 100% ?
Zacytuje też Pańskie słowa:
"Regulator który przytoczyłeś to za przeproszeniem ....wno. Regulator na całe życie i to jeszcze bez perspektywiczny.
Na początku kariery trzeba kupować ,takie rzeczy których w miarę apetytu będzie się można pozbyć z jak najmniejszą stratą. Takim czymś jest ten uniwersalny regulator.Nie musi być Nosrama.Jak znajdziesz temat jaki regulator do Saturna w dziale Regulatory.Tam dwóch zawodników wypowiada się na jego temat-pozytywnie"
Nie wiedziałem, że ezruna nie można odsprzedać.
Ja nie napisałem, że ten nosram jest zły, tylko w tej cenie można dostać całe combo! Ale Pan twierdzi, że to zestaw do off road mimo danych producenta, który napisał zastosowanie on road i off road...
Oczywiście jak dwóch zawodników wypowiada się o czymś pozytywnie to już jest coś...
Co do zakupów to jest też wiele osób, które mogą wytłumaczyć jak się to odbywa, a nawet kupić coś z zagranicy.
Transakcje przez paypal są w 100% pewne (wiem z autopsji).
Co do mojego pochodzenia, to niech Pan przeczyta całość w avatarze, a nie tylko początek...
Niestety andropauza to poważny stan...
To już po raz trzeci, mój ostatni post w tym wątku.
Życzę Natalii udanego zakupu.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: So lis 24, 2012 2:56 pm 

No to muszę skończyć z kurtuazją,skoro zarzuciłeś mi "andropauzę". Być może Ty dla odmiany "kurzysz zioło" przed pisaniem bo za wszelką cenę nie chcę powiedzieć sobie,że jesteś po prostu głupi...
Na początku chciałem przeprosić wszystkich Wielkopolan ,za to że przypisałem personę Ralfa2107 do waszego pięknego rejonu. Przepraszam też Podlasie za Ralfa bo chyba wstydził się przyznać ,że jest po prostu Kurpiem. Definicja : " Nazwa Kurp wywodzi się od noszonych przez miejscową ludność butów (kurpsi) wyrabianych z lipowego łyka".
To wiele tłumaczy,a zwłaszcza Twoje porady, zobaczyłeś na chińskiej stronie lakierki i polecasz je jako wspaniałe buty do gnoju...
Ralf2107 napisał(a):
Panie Lesławie, to nie o odwagę chodzi, tylko o zaśmiecanie wątku. Już dwa razy napisałem "ostatni post", a przez Pana nie mogę dotrzymać słowa, bo jestem zmuszony odpowiedzieć. Dlatego napisałem na PW.

Już klasyk powiedział,że "mężczyznę poznaje się po tym jak kończy..." Piszesz o zaśmiecaniu forum.Właśnie Twój pierwszy post był śmieciem. Dla czystości tematu powinieneś przeprosić Natalię,że niechcąco wprowadziłeś ją w błąd. Ale do tego potrzeba chłopa i jaj...
Ralf2107 napisał(a):
cyt. moje słowa z PW "Jestem pewien, że nie każdy model on road jeździ tylko z sensorami, więc bezsensorowy zestaw nadaje się do modeli on road. Mój błąd, że podałem taki mocny zestaw." Oczywiście jak już pisałem wcześniej jest kilka możliwości jej ograniczenia.
Co lepsze ? samochód z silnikiem o mocy 50KM, które będziemy wykorzystywać cały czas w 100%, czy samochód z silnikiem o mocy 120KM, gdzie większość czasu będziemy wykorzystywać w 60%, a raz na jakiś czas w 100% ?

Trzy prawdy Ks.Tischnera ze wskazaniem na ostatnią.Ty chciałeś stworzyć monstrum ,czyli malucha z 200 KM. Co lepsze?
Cytujesz moje słowa.Szkoda,że nie całego posta.Ale ja to zrobię jak będziesz dalej emanował głupotą( "to na karb andropauzy")
Ralf2107 napisał(a):
Zacytuje też Pańskie słowa:
"Regulator który przytoczyłeś to za przeproszeniem ....wno. Regulator na całe życie i to jeszcze bez perspektywiczny.
Na początku kariery trzeba kupować ,takie rzeczy których w miarę apetytu będzie się można pozbyć z jak najmniejszą stratą. Takim czymś jest ten uniwersalny regulator.Nie musi być Nosrama.Jak znajdziesz temat jaki regulator do Saturna w dziale Regulatory.Tam dwóch zawodników wypowiada się na jego temat-pozytywnie"
Nie wiedziałem, że ezruna nie można odsprzedać.
Można odsprzedać jeśli znajdzie się naiwnego ,jakiego chciałeś zrobić z Natalii.
Dziwnym zbiegiem okoliczności sam takiego nie używasz. Wolisz mieć sensory. Uznałem,że uniwersalny regulator jest dobrą opcją bo daje dwa rozwiązania.Kiedy wchodziły silniki bez-szczotkowe cała czołówka światowa jeździła na regulatorach dwu-systemowych. Jest prosty w obsłudze. Nie odpowiedziałeś mi jakie masz doświadczenie w On-road.
Ralf2107 napisał(a):

Ja nie napisałem, że ten nosram jest zły, tylko w tej cenie można dostać całe combo! Ale Pan twierdzi, że to zestaw do off road mimo danych producenta, który napisał zastosowanie on road i off road...

Dane producenta podają zastosowanie do modeli 1:12.Nie życzę nikomu takiego zestawu w takim modelu. Michaellus to potwierdził. Być może zatrudniają takich doradców jak Ty.Jedno jest pewne,że ten regulator nawet się nie zmieści . Jak jesteś ślepy to uważaj bo ktoś może wprowadzić Cie w błąd i się wypi.... (andropauza daje znać)
Ralf2107 napisał(a):
Oczywiście jak dwóch zawodników wypowiada się o czymś pozytywnie to już jest coś...

Uważam,że tak. Lepsza rada dwóch zawodników ,niż pseudofachowca który w Swoim życiu modelarskim jeszcze do niedawna na brązową papkę mówił "papu. Są posty na potwierdzenie.
Ralf2107 napisał(a):
Co do zakupów to jest też wiele osób, które mogą wytłumaczyć jak się to odbywa, a nawet kupić coś z zagranicy.
Transakcje przez paypal są w 100% pewne (wiem z autopsji).
.
Tak masz rację akurat w tym temacie.Sam mam PayPal i kupuję za granicą.To staje się proste jak się ma.Ale czy jest takie proste jak ktoś chce zrobić okolicznościowy prezent na Mikołaja czy to polskiego czy kurpiowskiego. Zwłaszcza,że ma to być jednorazowo.
Ralf2107 napisał(a):
Co do mojego pochodzenia, to niech Pan przeczyta całość w avatarze, a nie tylko początek...
Niestety andropauza to poważny stan...

Tak andropauza podpowiedziała mi,że każdy normalny wpisze najpierw nazwę miejscowości z której pochodzi.Myślałem,że Grajewo to jakaś wiocha pod Murowaną Gośliną. A to Schizofrenia?
Ralf2107 napisał(a):
Życzę Natalii udanego zakupu.

Zakup w zasadzie jest udany jak mamy towar w garści...o to nie trudno.
Przy takich głupich poradach specjalistów od Geriatri należy życzyć raczej mężowi Natalii "udanego prezentu".

PostNapisane: So lis 24, 2012 4:44 pm 
Administrator forum

Czytam ten wątek i powiem napiszę coś z mojego doświadczenia:

- regulator kupuje się dobry - nie mówię, że od razu zawodniczy, ale jak najprostszy w obsłudze, z gwarancjami w Polsce, łatwy w programowaniu i mogący służyć w modelach różnych klas.

Podobnie jest z aparaturami, zasilaczami i ładowarkami.

Kupując badziewie, trudne do programowania, trudne do ustawienia do swoich możliwości, można narazić się na wrzody żołądka i stwierdzenie: "Ja chyba jestem głupi, nikomu silnik się nie grzeje tylko u mnie po 10 minutach ma 120 stopni. A wszyscy maja takie same zestawy".

Niestety - mnogość ustawień i brak ustawień płynnych nie przekłada się na 100% zadowolenia z jazdy, a wręcz odwrotnie.

Moja rada dla osób takich jak Natalia i jej mąż: lepiej kupić używany regulator za 1/3 ceny od zawodnika niż nowy, chiński w tej samej cenie.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: So lis 24, 2012 8:46 pm 

Marek,

Regulator kupuje sie dobry. Zawsze. I znany tym z ktorymi mamy kontakt i moga pomoc to rownie wazne.

Czy jest potrzebna intrukcja w jezyku polskim zalezy od tego na ile dobrze wladamy jezykiem obcym i znamy sie na tematyce tam opisywanej.

Gwarancja krajowego sklepu jest czysto iluzoryczna. I nie jest to wina sklepu tylko konstrukcji prawnej jaka zostala przyjeta. Sklep odpowiada przed klientem, dystrybutor przed sklepem, producent przed dystrybotorem. W praktyce wszyscy zwalaja odpowiedzialnosc na koncowego sprzedawce a ten unika dodatkowych kosztow lub ukrywa je w cenie. Stad ani cena nie jest atrakcyjna ani gwarancja skuteczna. Brakuje zapisu, ze w przypadku bezzasadnego odrzucenia roszczenia gwarancyjnego za wszystkie koszty odpowiada producent. Jeden maly przepis zmienilby wszystko.

Zakupy na ebay'u przy pomocy paypal sa bezpieczne

Zakupy w Niemczech i korzystanie z gwarancji bezproblemowe.

Zakupy w HK roznie bywa. W znanych sklepach i dobre marki, realizuja zobowiazania gwarancyjne bezproblemowo. Tylko koszty przesylki sa odpowiednio wyzsze.

Rozumiem koniecznosc promowania rodzimego rynku, tylko warto zadac sobie pytanie za jaka cene i jakim kosztem, szczegolnie tym niepienieznym.

P.S. Nie razi Cie ton dyskusji? Moje pierwsze wrazenie bylo takie, ze Pani Natalia ucieknie.... drugie, ze zacznie sie zastanawiac kim stanie sie jej maz, skoro to hobby tak dziala na kulture ludzi.

Robert

PostNapisane: So lis 24, 2012 9:16 pm 

KiT napisał(a):
...
Rozumiem koniecznosc promowania rodzimego rynku, tylko warto zadac sobie pytanie za jaka cene i jakim kosztem, szczegolnie tym niepienieznym.
P.S. Nie razi Cie ton dyskusji? Moje pierwsze wrazenie bylo takie, ze Pani Natalia ucieknie.... drugie, ze zacznie sie zastanawiac kim stanie sie jej maz, skoro to hobby tak dziala na kulture ludzi.

Ktoś otworzył szafę i wypadają z niej...kolejni moi wielbiciele. Jeszcze jak by lucki się pojawił do kompletu i taki z Bydgoszczy nie pamiętam nazwiska,wtedy wiedział bym,że z tym końcem Świata to ściema...
KiT szkoda,że nie podasz po "imieniu" firmy, która wywarła na Tobie takie piętno reklamacyjne ,że stało się fobią dyskredytującą polski handel modelarski. Dobrze by było dla podwyższania standardów ujawniać nieuczciwych. Oni pewnie robią zakupy właśnie w Chinach.
Co do importu prywatnego nikt nie kwestionuje,że to proste jak się siedzi w tym temacie. Znam wielu,sam do nich należę ,którzy coś kupowali za granicą. Ale nie znam nikogo kto zaczynał kontakt z modelarstwem od zakupów w Chinach. Nawet na temat pośredników trzeba mieć wyrobioną opinię. Szkoda ,że polałeś wodę i nic więcej...Przynajmniej była okazja pochwalić się znajomością języków "zagranicznych".
KiT masz rację Natalia uciekła i zeszła do podziemia na PM.
KiT cieszę się ,że dochodzisz do formy i z niecierpliwością czekam na błyskotliwą ripostę. Poziom jak widzę Ci odpowiada bo włączyłeś się do dyskusji.
Ps.KiT nie krytykuj tego co polskie, chociaż "Staruch" w ciupie,ale "Młodzież Wszechpolska" jeszcze nie zdelegalizowana...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona