No to muszę skończyć z kurtuazją,skoro zarzuciłeś mi "andropauzę". Być może Ty dla odmiany "kurzysz zioło" przed pisaniem bo za wszelką cenę nie chcę powiedzieć sobie,że jesteś po prostu głupi...
Na początku chciałem przeprosić wszystkich Wielkopolan ,za to że przypisałem personę Ralfa2107 do waszego pięknego rejonu. Przepraszam też Podlasie za Ralfa bo chyba wstydził się przyznać ,że jest po prostu Kurpiem. Definicja : " Nazwa Kurp wywodzi się od noszonych przez miejscową ludność butów (kurpsi) wyrabianych z lipowego łyka".
To wiele tłumaczy,a zwłaszcza Twoje porady, zobaczyłeś na chińskiej stronie lakierki i polecasz je jako wspaniałe buty do gnoju...
Ralf2107 napisał(a):
Panie Lesławie, to nie o odwagę chodzi, tylko o zaśmiecanie wątku. Już dwa razy napisałem "ostatni post", a przez Pana nie mogę dotrzymać słowa, bo jestem zmuszony odpowiedzieć. Dlatego napisałem na PW.
Już klasyk powiedział,że "mężczyznę poznaje się po tym jak kończy..." Piszesz o zaśmiecaniu forum.Właśnie Twój pierwszy post był śmieciem. Dla czystości tematu powinieneś przeprosić Natalię,że niechcąco wprowadziłeś ją w błąd. Ale do tego potrzeba chłopa i jaj...
Ralf2107 napisał(a):
cyt. moje słowa z PW "Jestem pewien, że nie każdy model on road jeździ tylko z sensorami, więc bezsensorowy zestaw nadaje się do modeli on road. Mój błąd, że podałem taki mocny zestaw." Oczywiście jak już pisałem wcześniej jest kilka możliwości jej ograniczenia.
Co lepsze ? samochód z silnikiem o mocy 50KM, które będziemy wykorzystywać cały czas w 100%, czy samochód z silnikiem o mocy 120KM, gdzie większość czasu będziemy wykorzystywać w 60%, a raz na jakiś czas w 100% ?
Trzy prawdy Ks.Tischnera ze wskazaniem na ostatnią.Ty chciałeś stworzyć monstrum ,czyli malucha z 200 KM. Co lepsze?
Cytujesz moje słowa.Szkoda,że nie całego posta.Ale ja to zrobię jak będziesz dalej emanował głupotą( "to na karb andropauzy")
Ralf2107 napisał(a):
Zacytuje też Pańskie słowa:
"Regulator który przytoczyłeś to za przeproszeniem ....wno. Regulator na całe życie i to jeszcze bez perspektywiczny.
Na początku kariery trzeba kupować ,takie rzeczy których w miarę apetytu będzie się można pozbyć z jak najmniejszą stratą. Takim czymś jest ten uniwersalny regulator.Nie musi być Nosrama.Jak znajdziesz temat jaki regulator do Saturna w dziale Regulatory.Tam dwóch zawodników wypowiada się na jego temat-pozytywnie"
Nie wiedziałem, że ezruna nie można odsprzedać.
Można odsprzedać jeśli znajdzie się naiwnego ,jakiego chciałeś zrobić z Natalii.
Dziwnym zbiegiem okoliczności sam takiego nie używasz. Wolisz mieć sensory. Uznałem,że uniwersalny regulator jest dobrą opcją bo daje dwa rozwiązania.Kiedy wchodziły silniki bez-szczotkowe cała czołówka światowa jeździła na regulatorach dwu-systemowych. Jest prosty w obsłudze. Nie odpowiedziałeś mi jakie masz doświadczenie w On-road.
Ralf2107 napisał(a):
Ja nie napisałem, że ten nosram jest zły, tylko w tej cenie można dostać całe combo! Ale Pan twierdzi, że to zestaw do off road mimo danych producenta, który napisał zastosowanie on road i off road...
Dane producenta podają zastosowanie do modeli 1:12.Nie życzę nikomu takiego zestawu w takim modelu. Michaellus to potwierdził. Być może zatrudniają takich doradców jak Ty.Jedno jest pewne,że ten regulator nawet się nie zmieści . Jak jesteś ślepy to uważaj bo ktoś może wprowadzić Cie w błąd i się wypi.... (andropauza daje znać)
Ralf2107 napisał(a):
Oczywiście jak dwóch zawodników wypowiada się o czymś pozytywnie to już jest coś...
Uważam,że tak. Lepsza rada dwóch zawodników ,niż pseudofachowca który w Swoim życiu modelarskim jeszcze do niedawna na brązową papkę mówił "papu. Są posty na potwierdzenie.
Ralf2107 napisał(a):
Co do zakupów to jest też wiele osób, które mogą wytłumaczyć jak się to odbywa, a nawet kupić coś z zagranicy.
Transakcje przez paypal są w 100% pewne (wiem z autopsji).
.
Tak masz rację akurat w tym temacie.Sam mam PayPal i kupuję za granicą.To staje się proste jak się ma.Ale czy jest takie proste jak ktoś chce zrobić okolicznościowy prezent na Mikołaja czy to polskiego czy kurpiowskiego. Zwłaszcza,że ma to być jednorazowo.
Ralf2107 napisał(a):
Co do mojego pochodzenia, to niech Pan przeczyta całość w avatarze, a nie tylko początek...
Niestety andropauza to poważny stan...
Tak andropauza podpowiedziała mi,że każdy normalny wpisze najpierw nazwę miejscowości z której pochodzi.Myślałem,że Grajewo to jakaś wiocha pod Murowaną Gośliną. A to Schizofrenia?
Ralf2107 napisał(a):
Życzę Natalii udanego zakupu.
Zakup w zasadzie jest udany jak mamy towar w garści...o to nie trudno.
Przy takich głupich poradach specjalistów od Geriatri należy życzyć raczej mężowi Natalii "udanego prezentu".