Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 2:44 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N kwi 22, 2012 10:30 pm 

To akurat było do przewidzenia. Że naprawiać bedziesz na wlasny koszt, przykre to ale prawdziwe niestety.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn kwi 23, 2012 8:53 pm 

Heh ja też miałem dość zabawną przygodę z żulem w roli głównej.
To były moje pierwsze i ostatnie jazdy driftem po asfalcie gdzie co jakiś czas przejedzie samochód.
Mianowicie kiedy kończyłem już jazdę i próbowałem wejść w ostatni zakręt poczciwą TC4, ów osobnik jadąc na rowerze po % przejechał mi po przedniej części modelu.
Na szczęście do wymiany był tylko jeden przedni słupek :D

PostNapisane: Wt kwi 24, 2012 5:58 pm 

Dlatego też trzeba uważać na swoje modele, szczególnie te szybkie :twisted:

PostNapisane: So kwi 28, 2012 10:10 pm 

Mamy takie miejsce z kolega nazywamy je piaskowa gorka jest hopa ze spadkiem w dol ok 1,5m. Swoim firestormem rozpedzam sie na full gazie i latam ale jak od czasu do czasu daje mi sie kolega przejchac jego slashem to jakos sie boje i ani nie skacze ani nic poprostu zjezdfzam na dol i podjezdzam a gazu to nie dociskam dalej nicz do polowy no chybaze widze ze moge miec problemy z podjechaniem to daje na chwile full ale przed koncem odpuszczam zeby nie wyskoczyc za wysoko. A co do wypadkow to nie zdarzyl mi sie taki ze dalem komus i mi uszkodzil model no moze poza tym ze dalem koledze posmigac firestormem i zjechal mi opony ale to juz trudno. Ja natomiast jak inny kolega dal mi pojezdzic t maxxem to wybilem mu amortyzator po zlym ladowaniu na hopce i moja reakcja byla taka:"o kurcze sorki wiesz co odkupie Ci tego amora" na co on mowi ze nie trzeba wiec powiedzialem ze jak nie chce to nie po czy mial mi to za zle ze mu wybilem przez ok 1 mies. Dlatego nauczylem sie ze jak temu koledze cos popsuje to nawet jak nie chce to lepiej mu odkupic.

PostNapisane: Pn kwi 30, 2012 12:41 am 

MLODY27 napisał(a):
2 gości około 30-36 lat ale fajne to daj się przejechać itd. a ja mówię za drogi sprzęt na pożyczanie i tyle popatrzyli i poszli . pozdrawiam...

Fajny temat, tak swoją drogą to ja od samego początku mówiłem tak samo 'za droga zabawa' i krótka piłka, żadnego tłumaczenia, a tym bardziej jak to przypadkowi ludzie, ale raz dałem się przejachać dla sąsiada i jego córki, ma około 8lat, jeździłem akurat na 6s ereviakiem, ale myśle sobie, odłącze jeden akus, niech sobie po jeździ na 3s nic nie zrobi, i radziła sobie naprawde nieźle i nic się nie stało, ale jednak troche stresu było, tym bardziej, że to na łące jakieś 20m od rzeki ;)

PostNapisane: Pn kwi 30, 2012 10:35 pm 

A to i ja się wtrącę:D
2 razy oddałem autko w czyjeś ręce, na szczęście szkód nie było wielkich....
Raz córze (lat: trzy, ale głosik jak syrena okrętowa :D)- z miejsca w ciągu jakichś 1,5 sekundy wykręcił 2 frontflipy
Drugi raz mój ojciec przejął stery- przy pierwszym starcie ukręcił tylni wałek napędowy.
Od tej pory przyjmuję zasadę,że: Auta (w tym RC),gitary i kobiety się nie pożycza (dokładnie w tej kolejności).

PostNapisane: So maja 05, 2012 11:18 pm 

Niezły temat :)
Raz dałem się rajdnąć moim mocnym Savem siostrze. Wszyłem z założenia że na torze raczej nic nie uszkodzi. Niestety się myliłem. Przy wchodzeniu w zakręt na pełnej prędkości (około 70-80km/h) trafiła w słupek bandy. Na szczęście savik to bunkier na kołach i tylko zdeżak do wymiany. Przy okazji drewniany słupek 4cm x 4cm też ;)
Siostrze podziękowałem i dałem jej Slasha do nauki ;)

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.

PostNapisane: N maja 06, 2012 7:23 am 

Ja na szczęście nie miałem dużych zniszczeń ,bo dałem koledze przejechać sie baja i była hopka a za nia dół No i on rozpędzil sie z 30m skoczył i j.b jak trzasnal ale na szczęście poszły tylko Zebatki w serwie
A drugim razem jak dałem sie przejechać sąsiadowi (model mial z 4dni a dokładnie erevo) i on co bierze to gaz na maxa i prosto w puszkę od jakies elektroniki i jak zobaczył co sie stało to powiedział takie cos "gowno takie małe"
I od tamtego czasu nikomu nie daje…

GG:20702993

PostNapisane: Wt maja 29, 2012 9:40 am 

Hehe, miałem kiedyś Savage'a i dałem koledze bo bardzo prosił. Skutek... połamane zęby serwa skrętu, bo kolega zapomniał że to samochód a nie samolot i tak szybko zakrętu nie zrobi i przywalił kołem w mur. Jak to mówią
"Za swoje i cudze błędy zapłacisz kartą MasterCard" :D

PostNapisane: So cze 02, 2012 3:33 pm 

Raz dałem mojego savika kumplowi i to w skateparku gdzie kolesie trenowali skoki na rowerach. Savika kumplowi nie udało się uszkodzić ale raz gdy spuściłem z niego wzrok by oglądać popisy gości na rowerach kumpel wyskakiwał z rampy i cudem jakimś zdołałem go spostrzec i złapać w ręce tuz przed swoja twarzą. Bolesne doświadczenie dla rak i palców ale po przyjęciu na głowę było by gorzej. Do dziś nie wiem jak on to zrobił.

PostNapisane: Śr wrz 26, 2012 7:55 am 

No i kolejny raz się zawiodłem na samym sobie...

Skoczyłem z kumplem ( bardzo dobry kolega, mój drużba weselny :) ) po piwko do sklepu na wsi i oczywiście nie rozłączny mi XSTR przy nodze...
Oczywiście po drodze ludzie wyłazili na ulice zobaczyć co tak im okna kurzy, zachodzimy do sklepu piwko kupione i tekst kumpla...

DAJ TERAZ JA Z POWROTEM !!! ( miałem zaufanie to dałem nie tak jak poprzednim razem )

Kolega jeździł nieźle aż byłem w szoku bo model miałem uziemiony na spory czas.
No ale po chwili sącząc spokojnie piwko słyszę ***** !!! wciął się pod koło jakiegoś ciągnika rolniczego.
Podbiegam a on go piłuje choć widzi że jechać nie chce...

Uszkodzenia:
Płyta podłogowa ( złamana ).
Usztywnienie płyty górne ( pogięte ).
Przednia wieżyczka ( pogięte ).
Przednie dyfro ( w rozsypce ).
Przednie ośki napędowe ( pogięte ).
Amorki przód ( pogięte na maxa ).
I masę po wyrywanych śrub.

Zdjęcie... http://tinypic.com/r/34x0g/6

Kolejna przestroga... ale części już mam tylko kwestia wymiany.

Zastanówmy się dwa razy zanim komuś damy model.

Pozdrawiam

PostNapisane: Śr wrz 26, 2012 8:45 am 

Faktycznie-dosyć spore uszkodzenia. Mi na szczęście jeszcze nikt nie rozwalił modelu ale to pewnie dlatego, że jeszcze nikt oprucz mnie nie jeździł moimi modelami :mrgreen:

SKM "FELGA" Nowy Sącz

PostNapisane: Śr wrz 26, 2012 9:41 am 

Tez miałem kilka takich sytuacji z moim ulubionym E-Revo, ale w większości to nic się niestalo bo pilot otrzymywali kuzyni obeznani w modelarstwie. Ale kiedyś na boisku dałem pojeździć bratu i tacie i niewiem który z nich ukrecił mi półośke :/ ale ważne ze zapłacili. Dwa razy prawie by doszło do katastrofy ale w porę zareagowałem. Raz tez przechytrzyłem chłopaka z podwórka bo chciał obejżec pilot (i sie przejechać o czym mi nie powiedział) bo wyłączyłem pilot, a gdy sie zorientował to szybko mu zabrałem i powiedziałem ze tego nie było w umowie. TAK WIĘC NIE DAWAJCUE NIKOMU JEŹDZIĆ WASZYM MODELEM!!! (chyba że to ktoś obeznany)

Współczuje autorowi tego tematu, co do modelu i kasy na naprawę. Na Twoim miejscu ja bym kupił części ale i tak dalej walczył o zwrot kasy za nie.

Pozdrawiam

PostNapisane: Pt paź 12, 2012 9:08 pm 

ja osobiście nie lubie dawać modelu osobom obcym ale zawszę robię tak że mówię gościowi "panie dajesz 200zł daję ci jezdzić jak popsujesz biore 200zł a jak nie to ci je oddaje" jak na razie nikt nie podjął się wyzwania :D

PostNapisane: N paź 14, 2012 12:32 pm 

Mysle, ze problem wynika z braku wiedzy "okazyjnych kierowców" co do cen części i modeli.
Każdego chętnego powinno się ostrzec: "model kosztował XXXXzł, wyciąga xxkm/h, jesteś pewien, że wystarczy Ci doświadczenia, lub gotówki?"

HPI Mini Recon 1:18

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona