Witam.
A więc, jeśli chodzi o soft, to zdecydowanie polecam AM, według mnie lepiej wgrać wersję np., z przed roku niż najświeższą z błędami. Zjeździłem z AM prawie całą Polskę jak i Europę zachodnią (Czech, Słowacja również) i nie zdarzyło się, żeby AM wyprowadziła mnie w pole, obojętnie czy we wsiach, czy w dużych miastach. Oczywiście, jak w każdej navi, kwiatki się zdarzają. Na trzy lata jeżdżenia z AM zdarzyło się to parę razy.
Auto Mapa prowadzi nas tez pieszo, zapisuje nam ślad GPS jak i prędkość max. Kiedyś zrobiłem sobie zapis lotu Lufthansą z Warszawy do Frankfurtu.
Sam posiadam palmtopa z WM, Mio P360. Teściowi kupiłem Mio Moov chyba 500 z zainstalowaną MioMap, ale bardzo szybko zaczął jeździć na AM EU. Odblokowanie Win CE śmiesznie łatwe i trwa ok. 1 minuty.
Plusy: Ogromny ekran, świetny w aucie przy przeglądaniu mapy.
Minus: Gabarytowo duży, więc może być problem, żeby go umieścić na RC
Sam jestem zwolennikiem osobnego urządzenia GPS nie połączonego z telefonem, chyba, że mamy to i to.
Generalnie, byłoby kiepsko przydzwonić modelem w drzewo z podczepionym phonem z GPS, tak co najwyżej rozleci się nam navi i będziemy mieli jeszcze z czego zadzwonić po lawetę
P.S. Larki omijać z daleka.
Pozdrawiam.