Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 4:52 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna strona

Czy Twoj Savage czesto ulega awarii, ktora nie pozwala kontynuowac jazdy???
TAK 28%  28%  [ 46 ]
NIE 40%  40%  [ 66 ]
NIE WIEM 8%  8%  [ 14 ]
A co to jest Savage? :) 25%  25%  [ 41 ]
Liczba głosów : 167
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 7:32 am 

Czyzby juz wiecej porad dla milosnikow Savaga nie bylo??? Nie wierze... Rozgrzejcie Wasze klawiatury i zapraszam do sieciowych poszukiwan. Jak bedzie tak slabo to konkurs chyba zostanie nierostrzygniety bo wszystko by musial zgarnac tomalo :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 3:08 pm 

1. Czy nikt nie wie nic na temat tego co mi nie działa w savage ??? :(
Widać chyba nikt nie ma ochoty juz pisac bo nikt minie chce pomóc :roll: :(

Ps. O mnie już nikt nie pamięta napisałem kilka rzeczy..... :(

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 4:02 pm 

No cóż ta rada może was rozśmieszyć ale zawsze to coś (coś co pomoże rozruszać ten temat) Nowięc bierzemy kawałek karimaty lub szmatki zakładamy cybanty i związujemy. Dzieki temu wczasie noszenia rollbar nie wpija się w rękę i podczas dachowań nie odbija się na karoserii. 8)

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 6:16 pm 
tomalo

Ja tez moze cos w tym temacie dodam :) jak juz mamy taki wygodny roll bar to wycinamy tylnia szybe (oczywiscie jest mamy bude pick upa) i mamy super wygodne noszenie bez zdejmowania budy... wiem, bo tak mialem zrobione w Terra :)

Druga sprawa: Sposob na body clipsy wygodne do wyciagania z trudno dostepnych miejsc (a tych pare w savage'u jest)
na 1 klips potrzeba: 1 klips, kawalek przewodu paliwowego (ok. 2 cm), 2 opaski plastikowe

bierzemy opaske, przewlekamy przez klips, przewlekamy przez blokade, zaciagamy do samego konca. Nawlekamy przewod paliwowy na opaske. Na koniec (za przewodem paliwowym) zakladamy blokade z drugiej opaski. obcinamy niepotrzebne konce.

http://foto.onet.pl/upload/44/90/_274503_n.jpg

:) no takiego klipsa latwiej znalezc :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 10:06 pm 

Dla osob co duzo jezdza na tylnych kolach zalecam zalozenie dodatkowych koleczek z tylu autka zwanych popularnie "wheelie bar". Mozna to latwo samemu zrobic lub kupic za rozsadne pieniadze na ebay'u - 19,90 USD. Dzieki temu autko tak latwo nie "lapie" dacha...

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 10:10 pm 
tomalo

Promian, Ty tez chcesz wygrac? :)

Kolejna super sprawa: triple rate springs... sprezyny o trzech twardosciach w jednym :) Rozna praca zawieszenia w zaleznosci od obciazenia...
przy malym obciazeniu ugina sie tylko dol sprezyny (ma tam odrobinke ciensze zwoje),
przy wiekszym nacisku pracuje dol i srodek, przy bardzo duzym pracuje cala sprezyna...
Zdecydowanie poprawiaja zachowanie autka, stabilnosc w zakretach, ladowania itp.

http://www.rcraven.com/savagesprings.htm

:)

Ostatnio edytowano Wt cze 08, 2004 10:21 pm przez Tomasz Łuczyński, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 10:15 pm 

No jasne, ze chce wygrac i jak znam zycie to tak wlasnie bedzie - zartowalem rzecz jasna! Ja sobie tylko tak pisze ale nie biore udzialu.
I wiecie co? Pisalem, ze nie zaloze prezerwatyw na swoje amorki! Zmienilem zdanie bo wyczytalem ile dobrego to robi i jak dobrze chroni amory przed calym brudem. Zamowilem ponizsze.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 07820&rd=1

a ponizej aukcja z fajnym rozwiazaniem klatki bezpieczenstwa dla Savaga. Co o tym myslicie?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 50767&rd=1

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 10:22 pm 
tomalo

A widzisz :)

A klatka spoko, bo wewnetrzna, wyglada ze mocowana w mocnych punktach i fajnie zrobiona

A koleczka do wheelie bar mozna zrobic np. z kolek do podwozia samolotow, albo malych kolek do mebli albo nawet z lozysk...

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 10:31 pm 

Te "skarpety" na amorki to dobra rzecz :). Wszedzie je zachwalaja i ponoc na maxa zwiekszaja zywotnosc amorkow a na dodatek czyszczenie tej jest prostsze. Dzieki :).

Ja w swoim klatki nie mam bo moj i tak juz sporo wazy tak wiec nie chcialem go dodatkowo dociazac bo nawet z TruckZilla by nie zrobil wheelie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 1:59 pm 

Te sprężyny to sprężyny progresywne w torówkach jest to abrdzo popularne a w monsterach robi je proline do tuningowanego zawieszenia t-maxx'a :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 6:49 pm 
tomalo

Kolejna porcja porad: :)

- jako pierscienie utwardzajace do amorkow mozna zastosowac plastikowe rurki ze srodka papieru faksowego (w tym wypadku odcinamy taki fragment jaka grubosc potrzebujemy i taki pierscien rozcinamy wzdluz tak zeby rozszezyc i zalozyc...
W awaryjnych sytuacjach stosowac opaski plastikowe - zalozyc, zaciagnac - dobry sposob na szybka zmiane twardosci amorkow w terenie, jak akurat nie mamy wystarczajacej ilosci oryginalnych pierscieni do amorkow.

- zeby karoseria nie latala i nie wycieral sie lakier (buda ma troszke luzu na body mount'ach) mozna w meblowym kupic filcowe podkladki, w srodku wycinakiem zrobic otworek i juz mamy podkladke pod body (zapobiega tez w pewnym stopniu zalamaniu karoserii przy jakims wypadeczku). Oczywiscie zamiast kupowac mozna majac kawalek filcu samemu wyciac podkladki... Podalem przyklad sklepu meblowego bo tam akurat widzialem takie fajne filcowe krazki.

- Najlepsze jesli chodzi o osiagi wydechy: THS, TSAIS Custom Side PIpe (TS10SA-S), TSAIS PRO TUNED (TSE0813CSRC i TSE0813C) i HPI Silver Alu Tuned Pipe (HPI86138). Tak sie sklada ze rowniez sa to jedne z cichszych wydechow do Savage'a :) i maja fajny dzwiek :)

- zeby clutch bella i spur gear mozna potraktowac mydlem (ZWYKYM, W KOSTCE - NIE W PLYNIE:) ) - smarowanie- mniejsze tarcie. A ze mydlo jest suche to brud sie nie przyczepia.

Ostatnio edytowano Śr cze 09, 2004 8:25 pm przez Tomasz Łuczyński, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 6:59 pm 

Do Tomalo:
Po uno wcale nie pisze że są tylko w t-maxxie tylko że proline tam takie zastosował :wink:
A po duo O wydechach już jest :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 7:12 pm 

Ewidentnie w tym konkursie rady tomalo sa najbardziej przydatne. Poki co to moj faworyt i nie zapowiada sie na zmiany bo nikt nie chce z nim konkurowac.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 7:55 pm 
tomalo

Kanon45... Sorki, zle zrozumialem:)

Co do wydechow to owszem, bylo... :) Z tym ze w tym zestawieniu pojawily sie dwa typy TSAIS (w sumie trzy ale z dwoch rodzajow) i HPI ALU TUNED PIPE... (to nie jest to samo co wydech z SS) :) Wydech z SS nie wystepuje w tym zestawieniu bo tu sa dwa kryteria: osiagi i glosnosc (a wlasciwie cichosc :) ) To sa wydechy ktore jednoczesnie sa ciche i daja dobre osiagi... Owszem wydech z SS poprawia osiagi ale z tego co wiem to nie nalezy do kategorii "cichy" :) Chociaz "cichy" to tez pojecie wzgledne... Na szczescie kazdy z nich jest cichszy niz seryjny wydech od savage 25... Powiedzmy ze liczyl sie ogolnie dzwiek. I osiagi...

linki do wydechow TSAIS i HPI ALU TUNED PIPE

TSAIS PERFORMANCE TUNED PIPES:
http://www.rchub.com/cgi-bin/plugins/Mi ... y_Code=mts

TSAIS CUSTOM SIDE PIPES:
http://www.rchub.com/cgi-bin/plugins/Mi ... msidepipes

HPI ALU TUNED PIPE:
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WT ... VPROFIL=++

Kolejna porada, tym razem jak obnizyc Savage'a np. na szalenstwa na asfalcie:
Robimy "dystans wewnetrzny" :) - najlepiej majac drugi komplet amorkow, ktory bedzie stosowany na asfalt.
Rozbieramy amorek, bierzemy ok. 2 cm kawalek przewodu paliwowego, zakladamy go wewnatrz amorka na shaft'a, skladamy amorek. Ten "dystans" powoduje ze shaft mniej sie wysuwa i amorek jest krotszy...

Ostatnio edytowano Śr cze 09, 2004 8:26 pm przez Tomasz Łuczyński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 8:06 pm 

Skad bierzesz te porady? Pytam z ciekawosci. Oczywiscie Twoja pierwsza pozycja jest niepodwazalna poki co.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna strona