Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 12:21 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 28, 2007 9:40 am 

Przemysław Mikołajczyk napisał(a):
jest jakis urok

Dokładnie tak. Mi sprawia to ogromną frajdę, że po dodaniu gazu w zakręcie muszę się trochę namęczyć (ale znowu to nie jest wielka walka :lol:) by model nie postawić bokiem albo nie wykręcić bączka. Jedyne co mnie denerwuje to hamowanie przy dużych prędkościach. Z racji tego, że model ma hamulce tylko na tył to czasami zdarza się sytuacja gdy jedno koło łapie przyczepność i staje a drugie zaczyna kręcić się w drugą stronę co powoduje znoszenie i/lub obrót modelu o 180*. Jednak jestem trochę do tego przyzwyczajony ponieważ w Serpencie miałem z przodu one-waya, który również odcinał hamulec na przodzie tak więc sytaucja była taka sama. Poprostu trzeba się do tego przyzwyczaić.

Myślałem, żęby w jakiś sposób dorobić hamulec również na przód, widizałem to w on-roadach 1/5, czy ktos spoktał się z tym w Comanchu lub innym offie?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 28, 2007 9:49 am 

myslę ze w akcesoriach FG znajdziesz hamulec na przód a nawet hydrauliczny ale czy to warto?

Tytuł: spotkanko?
PostNapisane: Śr mar 28, 2007 9:52 am 

skąd jesteś? może byśmy spotkali się na torze w Wyszkowie lub w innym miejscu i pojezdzili? a może wpadniecie na zawody Puchar FG Polska off-road - jezdzi tu sporo Petroli!!! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 28, 2007 10:03 am 

Przemysław Mikołajczyk napisał(a):
myslę ze w akcesoriach FG znajdziesz hamulec na przód a nawet hydrauliczny ale czy to warto?

Nie warto, ale myślałem, żeby zmajstrować coś własnoręcznie. Jak wróce do domu to pooglądam dokładnie model i zboacze czy coś by się tam zmieściło.

Jeśli chodzi o śmiganie w Wyszkowie to odpada, mieszkam w Brzegu i mam spoooory kawał na tor :lol: ale na zawody może kiedyś wpadne. Napewno pojade na zawody, które będą nieco bliżej.

P.S. Staraj się edytować posty.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2