Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 6:19 pm

Autor
PostNapisane: So gru 06, 2008 8:27 am 

Lord napisał(a):
Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Planuję również rozwijać imprezy w Drifcie...

Błuahahahhahaha, bez komentarza normalnie. Czy zdaje sobie Pan sprawę, że jest spalony w tym gronie Maniaków?? Pan się lepiej tego nie tyka, bo chcielibyśmy żeby drift się rozwinął, a nie go pogrzebać.

Bartosz Giza napisał(a):
No to niech sobie Pan zoorganizuje, i niech Pan sobie w nich startuje :)
POZDRO! Buahahah... :lol:

Zadziwiające jest to, że nie przypominam sobie osobistych kontaktów ani z Lordem ani Bartoszem Giza.
Nie prowadzili z nami żadnych rozmów w sprawie zawodów w Łodzi a wygląda na to, że wiedzą więcej od nas.
Nie rozumiem, z czego wynika Wasza reakcja.
Może z plotek ?
Ciekawe skąd macie wiedzie na tematy, w których się wypowiadacie i kto rozsiewa plotki.
Domyślam się, że ktoś nieźle namieszał wśród Drifterów.
Uważam, że czas najwyższy położyć karty na stół i publicznie to wyjaśnić - ujawnić prawdziwych mącicieli.
Jeśli Drifterzy mają (co wyraźnie widać) jakieś uwagi to proponuję wyjaśnić to w kulturalny sposób.
Jeśli macie jakiekolwiek pytania do mnie to chętnie Wam odpowiem.
Uważam, że winni tego zamieszania powinni się ujawnić publicznie i ponieść konsekwencje swojego postępowania.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So gru 06, 2008 8:48 am 

W weekend jestem zajęty pokazami Baja 5T które organizujemy w Lodzi.
Na ewentualne uwagi odpowiem najpóźniej w poniedziałek.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 06, 2008 11:28 am 

Lokalizacja: Katowice/Giszowiec Modele: Cyclone Moore Speed DRIFT
Witam

Michał Witek z tej strony (organizator PDM Challenge 1 w Łodzi) , korzystam z uprzejmości Ankusa i pisze z jego konta.

Nie chciałbym tu wywalać różnych brudów na temat nieodbytych zawodów w drifcie podczas Festiwalu Modelarstwa (dobrze Pan wie że się z Panem kontaktowałem telefonicznie i oferowałem swoja pomoc w zawodach w Manufakturze pod flagom HPI), Jedynie mam taką sprawę, a mianowicie widzę że ma Pan swój off-road, z tego Pan żyje i tam organizuje Pan zawody i jest jedna prośba aby Pan zostawił drift RC w spokoju i dał nam wolną rękę w tworzeniu zawodów i czerpaniu z tego przyjemności, tutaj pragnę przytoczyć iż ostatnie zawody PDM CHALLENGE w Łodzi odbyły się niezależnie od żadnej firmy modelarskiej i zakończyły się powodzeniem m.in dzięki takim firmom jak Proxima z Łodzi i ATA z W-wy, niestety współpraca z Modelcars się nie powiodła z przyczyn Panu i mi dobrze znanych.

Obecnie już wiemy że zawody PDM Challegne będą imprezami cyklicznymi i oczywiście nie widzimy problemów aby ustawił Pan swoje stoisko z modelami obok innych firm jednak pragnę zauważyć że zawody z serii PDM CHallenge będą zawodami niezależnymi.

Społeczność forum PDMRC nie czuje antypatii do firmy HPI ani jej modeli, które jak wszystkim wiadomo dobrze sprawują się w drifcie. Nie ma zamiaru dalej roztrząsać wzajemnych niepowodzeń. Mam nadzieje ze się pan do tego pozytywnie ustosunkuje. Osobiście uważam ten temat za zamknięty.

PS. Od dnia dzisiejszego mamy nadzieje ze Pan nie będzie się wtrącał w nasze sprawy a my w Pana...

PS2. Następne zawody są planowane w kwietniu - PDM Challenge 2 (mamy nadzieje że firma modelcars będzie mogła się tym razem wystawić)

Z poważaniem Michał Witek

Tytuł:
PostNapisane: So gru 06, 2008 12:06 pm 

Michał Ankier napisał(a):
Witam

Michał Witek z tej strony (organizator PDM Challenge 1 w Łodzi) , korzystam z uprzejmości Ankusa i pisze z jego konta.
Nie chciałbym tu wywalać różnych brudów na temat nieodbytych zawodów w drifcie podczas Festiwalu Modelarstwa .......

Bardzo proszę o napisanie wszystkiego, o co środowisko Drifterów ma do zarzucenia HPI Polska i mojej osobie.
Nie mam ochoty tolerować plotek, pogłosek ani temu podobnych bzdur.

Każde moje stanowisko w sprawie zawodów Drift w terminie 29-11-2008 jest jawne, oficjalne i było wrażane na stronie Festiwalu, forum RcAuto oraz w pismach kierowanych do naszych partnerów.
Jeśli macie, jakie „brudy do wyprania” to bardzo proszę abyś napisali o nich w tym właśnie temacie. Proszę, więc aby wszystkie kompetentne i odpowiedzialne osoby zrobiły to zgodnie z wiedza, którą posiadają i mogą ją udokumentować.
Z góry uprzedzam że nie interesują mnie dziecinne wypowiedzi typu „słyszałam na rynku od sąsiadki”

Ja z kolei na podstawie zgromadzonych tu opinii i wyjaśnień podejmę odpowiednie decyzje wynikające z wniosków tej dyskusji.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 06, 2008 12:28 pm 

Lokalizacja: Katowice/Giszowiec Modele: Cyclone Moore Speed DRIFT
Tak jak wyżej ja temat uważam za zamknięty ponieważ nie będę schodził do tak niskiego poziomy czyli prania "brudów na forum", bo Pan i tak to zdementuje tak jak to Panu będzie wygodniej, rozumiem że Pan jest właścicielem jednej z największych firm modelarskich w PL i chce z tego wyjść z twarzą ale niech Pan pamięta, że my jesteśmy sympatykami RC i wszystko co organizujemy i czego się tykami traktujemy hobbystycznie i nic na tym nie zarabiamy, mimo to chcemy zachować dobre imię i nie zamierzy się wdawać z Panem w żadne pyskówki, gdyż to nie prowadzi do niczego konstruktywnego i pozytywnego. Ni przypominam sobie abyśmy kiedykolwiek przeszli na Ty, więc przypominam Panu o tym. Pan sam najlepiej powinien wiedzieć jakie są Pana przewinienia i dajmy już temu spokój. To już jest mój ostatni post, ja wyczerpałem temat, jeśli Pan uważa ze coś jest jeszcze niedogadane to problem ma Pan nie ja.

Z poważaniem Michał Witek oraz Michał Ankier

PS. Dalej tego komentować nie będę.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 06, 2008 10:47 pm 

Michał Ankier napisał(a):
Tak jak wyżej ja temat uważam za zamknięty ponieważ nie będę schodził do tak niskiego poziomy czyli prania "brudów na forum",

Tak łatwo nie będzie.
Jak się plecie bzdury i szuka winnych tam gdzie ich nie ma to teraz trzeba wypić, co się nawarzyło.
Pragnę zauważyć, że ja nie mam pretensji do Drifterów i cały czas nie rozumiem, dla czego kilka osób z Waszego środowiska bezpodstawnie oczernia mnie i nasza firmę.
Dla tego oczekuje klarownych wyjaśnień, jakie są podstawy takiego zachowania i pretensji.
Właśnie dla tego, że reprezentuję poważna firmę nie mam zamiaru tolerować bezpodstawnego szkalowania.

Do poniedziałku oczekuję publicznych wyjaśnień od:
1. Administratora forum PDM na okoliczność publikowania tekstów obraźliwych dla mnie i naszej firmy
2. Panów Smolorza i Ławniczaka – jedynych osób, z którymi prowadziłem jakikolwiek rozmowy w spawie zawodów w Łodzi.
3. Firmy Modelcars która została wymieniona przez Michała Witka w postach powyżej a której rola w tym „spektaklu” jest dla mnie zupełnie niezrozumiała.

I na koniec odnośnie „niskiego poziomu” to w odróżnieniu od niektórych z Was nie mam w podpisie HWDPDM, choć część z Was zasługuje na to w 100%.
Nie nazywam Was "kliką" jak napisał Michał Witek w jednej ze swoich wypowiedzi.
A o tym, co krążyło na priv nie wspomnę…

P.s.
Drifterom z prawdziwego zdarzenia życzę natomiast dobrej nocy licząc, że wyciągniecie wnioski z tej sytuacji i sami ocenicie, w jaki kanał wpakowali Drift Wasi koledzy.

Tytuł:
PostNapisane: N gru 07, 2008 10:00 am 

Teraz to można tłumaczyć. Zaprzepaścić największą szansę to jest najłatwiej, trudniej to naprawić. My już firmie HPI dziękujemy, i rozumiemy że to nie do końca jest Wasza wina, ale jesteście w to wplątani. Pan Ławniczak chyba się zapadł pod ziemie, bo z tego co wiem ani telefonów nie odbiera, ani nic. Jak to było napisane-Manufaktura chce nam pomóc i możemy bez pomocy żadnych firm zoorganizować zawody, więc bardzo dziękujemy za dobre chęci...

Tytuł:
PostNapisane: N gru 07, 2008 10:57 am 

Bartosz Giza napisał(a):
Teraz to można tłumaczyć. Zaprzepaścić największą szansę to jest najłatwiej, trudniej to naprawić. My już firmie HPI dziękujemy, i rozumiemy że to nie do końca jest Wasza wina, ale jesteście w to wplątani. Pan Ławniczak chyba się zapadł pod ziemie, bo z tego co wiem ani telefonów nie odbiera, ani nic. Jak to było napisane-Manufaktura chce nam pomóc i możemy bez pomocy żadnych firm zoorganizować zawody, więc bardzo dziękujemy za dobre chęci...

Bardzo się cieszę Bartoszu Giza, że masz swoje zdanie
Ja pytam natomiast, kim jesteś, że zajmujesz stanowisko w imieniu środowiska ?
Czy jesteś pewny, że wszyscy myślą tak jak ty ?
Co w twoim mniemaniu oznacza zwrot „my dziękujemy”
Ty możesz podziękować, ale inni mogą podziękować również tobie – czy nie jesteś zbyt pewny siebie. :wink:
Na jakiej podstawie wypowiadasz się w imieniu innych Drifterów.
O co masz do mnie pretensje ?
Proszę o konkretne argumenty, dokumenty, fakty, dowody.

Tytuł:
PostNapisane: N gru 07, 2008 11:12 am 

Źle Pan odebrał :) Nie mam żadnych pretensji. A "My" dlatego że piszę w imieniu całego PDMRC Teamu, w którym większość powiedziała, że nie potrzeba im zawodów HPI, dlatego że są bardzo zadowoleni z organizacji przez Manufakturę. Porozmawiam również z Bartkiem Smolorzem, aby się z Panem skontaktował

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 08, 2008 11:57 am 

Oto moje stanowisko w tej sprawie:

Jako jeden z organizatorów zawodów RC drift ,które miały się odbyć podczas festiwalu modelarskiego zakończyłeś swoje jakiekolwiek wypowiedzi i komentarze imprezy z dniem ogłoszenie informacji przez HPI Polska o odwołaniu zawodów. Nie wypowiadałem się na ten temat oraz nie komentowałem czy jest to słuszna decyzja czy też nie. Pozostawiłem komentarz innym.

Domyślam się że Środowisko RC Drifterów bardzo zawiodło się cała zaistniałą sytuacja i mogło zrazić się tym stanem rzeczy do HPI Polska i jest to zrozumiałe.

Mimo to grono modelarzy starało się uratować zaplanowane zawody w inne miejsce należy tu podziękować M. Witkowi ,który podjął się takiej organizacji i przy wsparciu innych RC drifterów doprowadził całą sprawę do końca.

Po zapoznaniem się z opinią obu stron czyli HPI Polska jak i Organizatorami zawodów PDMrc.

Nie jest łatwo w mojej sytuacji zabrać jednoznaczne zdanie czy problemy powstałe podczas organizacji odrębnych zawodów były spowodowane inicjatywą ze strony HPI czy też nie oraz czy środowisko RC drift słusznie ustosunkowało się do HPI Polska.

Domyślam się że odwołanie zawodów i problemy powstałe przy ich organizacji mogły spowodować sporą niechęć do HPI Polska.

Nie ukrywam iż pomogłem w organizacji zawodów RC Drift w budynku Manufaktury gdyż zostałem zaproszony do udziału i objęcia stanowiska sędziego zawodów.

Ja osobiście nie popieram.

1.Wypowiadanie się w tym temacie osób które nie miały styczności z problemami powstałymi podczas organizacji imprezy przez PDM lub dowiedziały się o nich od znajomego swojego znajomego który powiedział i coś tam.

2.Wypowiedzi wulgarnych oraz mających na celu obrażenie lub ośmieszenie którejś ze stron.

3.Wypowiedzi typu „ słyszałem ze ktoś komuś coś” bez podawania konkretnych informacji i dowodów. Zarówno w obranie danego zarzutu jak i w oskarżeniach do takie czy inne zachowania lub czyny.

4.Nie popieram stanowiska jakie zajął w tej sprawie M. Witek oraz nie stanę po stronie HPI Polska gdyż nie mam pewności co do obrony zarzutów jakie są im stawiane.

Ja na tą chwilę po swojej wypowiedzi tracę chyba najwięcej gdyż moje wypowiedź zostanie zapewne odebrane negatywnie przez obie strony i sprawi że utracę partnera biznesowego jak i kontakt z wieloma osobami ze środowiska RC drift na których mogłem polegać.

Na tą chwilę cała sytuacja jaka powstała ma tyle wątków że przestałem się orientować co jest prawda a co nie.

Mam nadzieje że po tej wypowiedzi uda mi się utrzymać kontakt z kilkoma osobami ze środowiska RC

Jest to moja ostatnia wypowiedź zarówno w tym temacie jak i wypowiedź na forum ogólnym.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 08, 2008 2:37 pm 

Bartłomiej Smolorz, nie posiadający konta na RCAuto prosił mnie abym umieścił jego wiadomość

Nie miałem zamiaru wypowiadać się w tym temacie, ale skoro zostałem oficjalnie wezwany do wypowiedzi to się wypowiem. Z niechęcią, ale jednak.

Moje oficjalne stanowisko jest takie, że chcę zakończyć ten temat już teraz i to raz i na zawsze bez dalszego drążenia. Nie chcę aby robił się "syf" większy niż już jest. Rozmowy na temat organizacji zawodów w drifcie przez HPI miały się skończyć wraz z wypowiedzią Pana Dariusza Flisiaka dnia 20 listopada i nie wiadomo dlaczego ciągnięte są dalej.

Od samego początku najważniejsze dla mnie było zorganizowanie zawodów z prawdziwego zdarzenia. Nadarzyła się okazja zrobienia takiej imprezy na Festiwalu Modelarstwa w Łodzi 29/30 listopada. Gdy okazało się, że Festiwalu nie będzie zacząłem na szybko organizować jakieś miejsce i z pomocą Michała Witka i przychylnych nam osób wszystko wypaliło. I bardzo się z tego cieszę.

Jeśli ktoś ma do mnie pytania/pretensje to proszę o kontakt przez forum PDM lub portal RCdrift.pl.

Jeśli ktoś ma do kogoś jeszcze jakieś inne osobiste pretensje to apeluję do przestrzeganie regulaminu tego forum!

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Swoim prywatnym animozjom dawaj wyraz wyłącznie w listach prywatnych. Nie ma nic bardziej denerwującego i żenującego niż oglądanie grona publicznie wyzywających się osób.

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim

Pozdrawiam,
Bartłomiej Smolorz