Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 4:56 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pt sie 21, 2009 2:19 pm 

E10 GT wyszła stosunkowo bardzo nie dawno, a czym się różni? Ceną? Budą? Rokiem produkcji? ^^
To będzie chyba na tyle.

Miałem E10tkę i w sumie byłem z niej zadowolony, jednak teraz wziąłbym "Latającą Rybe", która jak czytałem zbiera bardzo dobre opinie.

//Edit: Grześku - Te luzy da się przecież wykluczyć!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sie 21, 2009 2:26 pm 

E10 to sobie odpuść, już TT-01 ma mniejsze luzy. Poszukaj, czegoś lepszego np. Associated TC4, HB Cyclone S

PostNapisane: Pt sie 21, 2009 5:51 pm 

Czyli HSP wprowadzając ,,rybkę'' skutecznie zajęło rynek modeli do driftu w cenie do 500 zł. To chyba rozsądny wybór jeśli chcesz zapoznać się z driftowaniem i nie opustoszyć swojego portfela :D

Dalej myślę czy HPI czy HSP:
http://www.allegro.pl/item714212585_hpi ... model.html
http://www.allegro.pl/item716686313_mod ... nster.html
Cena identyczna (aukcja myślę że dużo do góry nie pójdzie), HPI wydaje mi się bardziej znany, HSP zbiera dobre opinie...

PostNapisane: So sie 22, 2009 12:41 am 

Warto jednak czytać, co radzą inni, bo wydaje się, że starasz się na siłę przeforsować E10 lub Flying Fish. Z kilku wypowiedzi masz konkretne propozycje innych, o niebo lepszych podwozi używanych, co nie znaczy, że zużytych. Może zebiorę je do kupy i też radzę rozejrzeć się za którymś z nich: Team Losi XXX-S, HPI Sprint 2, Team Associated TC4, Hot Bodies Cyclone S. Kwestia przejścia z driftu do "normalnej" jazdy sprowadza się tylko do zmiany opon.

PostNapisane: So sie 22, 2009 9:18 am 

Cytuj:
Czyli HSP wprowadzając ,,rybkę'' skutecznie zajęło rynek modeli do driftu w cenie do 500 zł. To chyba rozsądny wybór jeśli chcesz zapoznać się z driftowaniem i nie opustoszyć swojego portfela :D

Mylisz się, E10 jest zdecydowanie popularniejsze. Opinię opieram na ilości tych modeli, jakie pojawiają się na PDM.

Gzza napisał(a):
Kwestia przejścia z driftu do "normalnej" jazdy sprowadza się tylko do zmiany opon.

Bzdura. Rozumiem, że jeździsz na zblokowanych dyfrach normalnie? Że nie wspomnę o wyważeniu i masie innych ustawień.

Ostatnio na Allegro TC4 RTR poszło za 560 zł. Szukaj takiego modelu, to dużo lepsza opcja.

PostNapisane: So sie 22, 2009 10:02 am 

lordg90 napisał(a):
Gzza napisał(a):
Kwestia przejścia z driftu do "normalnej" jazdy sprowadza się tylko do zmiany opon.

Bzdura. Rozumiem, że jeździsz na zblokowanych dyfrach normalnie? Że nie wspomnę o wyważeniu i masie innych ustawień.

Tak, wiem, że jest masa innych ustawień, ale mówimy tu o podstawowym setupie do jazdy, więc na początek wystarczą opony do wdrożenia się w ten nurt. Dlatego lepiej kupić lepsze podwozie z możliwością regulacji, żeby z czasem dalej zgłębiać tajniki ustawień zawieszenia itd.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2