Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 4:36 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 03, 2004 9:19 pm 

Cytuj:
Zaraz Mi - Mix mi napisze, ze odkopuje stare tematy i nic nie wnosze swoja wypowiedzia ale nie dbam o to. Jesli przegladam forum i zauwazam temat, w ktorym nigdy nie toczylem dysputy a mam ochote cos napisac to pisze

Boshe.... Myślałem, że moją uwage zatrzymasz dla siebie i nie będziesz robił z tego wielkiego halo, jak to niektórzy tu zwykli robić.....

Co do tematu to myślę, że z blokadą dyfra taką jak widać na tej aukcji można by pokombinować i samemu coś zrobić. Fakt - trzeba by odpowiednio mocnych materiałów, bo jak wspomniałeś naprężenie całego napędu jest zwiększone. Lecz wydaje mi się, że sama konstrukcja blokady (brak zębatek planetarnych) nie jest aż tak skomplikowana.

Cytuj:
Mam nadzieje Mi - Mix, ze nie masz nic przeciw iz pozwolilem sobie na post do tego tematu...

Ile ty masz lat, że piszesz takie głupoty ? :roll:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 04, 2004 8:07 am 

Mi-Mix napisał(a):
Cytuj:
Mam nadzieje Mi - Mix, ze nie masz nic przeciw iz pozwolilem sobie na post do tego tematu...

Ile ty masz lat, że piszesz takie głupoty ? :roll:

Mi - Mix... Jesli nie wyczules to zdanie bylo ironiczne i wiek raczej nie ma tu nic do rzeczy. Badz co badz mam pod koniec tego roku skoncze 24.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2004 8:16 pm 

3 propozycje:

1. kupic sztywny most z oferty producenta samochodu lub firmy trzeciej (chyba zbyt oczywiste?) o ile cos takiego do twojego modelu mozna dostac...

2. kupic nowy dyfer a stary poswiecic i zakleic na stale...

3. do "odwracalnego" blokowania dyfra uzyj PLASTELINY (powinna ona skutecznie unieruchomic dyfer, poza tym powinna amortyzowac sily dzialajace na dyfer) - po zabawie wystarczy polac tryby wrzatkiem, a plastelina powinna latwo odejsc nawet od najglebszych zakamarkow, gdyby to nie poskutkowalo - ropa lub benzyna + pedzel ze sztywnym wlosiem powinien zalatwic sprawe (ani wrzatek ani ropa czy benzyna nie powinny zaszkodzic trybom)....

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2004 9:56 pm 

RafalPie napisał(a):
3 propozycje:

1. kupic sztywny most z oferty producenta samochodu lub firmy trzeciej (chyba zbyt oczywiste?) o ile cos takiego do twojego modelu mozna dostac...

2. kupic nowy dyfer a stary poswiecic i zakleic na stale...

3. do "odwracalnego" blokowania dyfra uzyj PLASTELINY (powinna ona skutecznie unieruchomic dyfer, poza tym powinna amortyzowac sily dzialajace na dyfer) - po zabawie wystarczy polac tryby wrzatkiem, a plastelina powinna latwo odejsc nawet od najglebszych zakamarkow, gdyby to nie poskutkowalo - ropa lub benzyna + pedzel ze sztywnym wlosiem powinien zalatwic sprawe (ani wrzatek ani ropa czy benzyna nie powinny zaszkodzic trybom)....

1. Odpada
2. Dobre, tylko złożenie całego dyfra to jest trochę kasy :(
3. Hmm pomysł wydaje się ciekawy. Będe musiał sprawdzić przy okazji :idea:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2