Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 9:18 pm

Autor
PostNapisane: Cz lip 10, 2014 12:48 pm 

Witam!

Do pozbycia się mam, jak w temacie podwozie 3Racing Sakura D3 CS drift.
Podwozie fabrycznie przystosowane do driftu, w pełni łożyskowane. Uznane za oceanem podwozie w tym przedziale cenowym.
Model ma stały napęd na 4 koła, CS wynosi 2.14 (koła tylne kręcą się 2.14 razy szybciej niż przednie).
Napęd paskowy, silnik zamontowany przed przednią osią, co pozwala na odpowiednie wyważenie modelu.
Zastosowane części zawieszenia pozwalają na łatwą jego regulację (camber/caster/pochylenie amortyzatorów itd).
Na rynku jest mnóstwo części zamiennych i tuningowych do tego modelu.
Z sukcesem można go też przerobić na RWD.

Obrazek
Link do albumu zdjęć:
http://www.fotosik.pl/u/jaruso13/album/1647015

Sprzedają samo podwozie bez elektroniki (widocznej na fotkach), czyli do uruchomienia potrzebne będzie:
- silnik+regulator+zębatka atakująca
- nadajnik i odbiornik
- serwo skrętu
- pakiet
W zestawie podwozie, oryginalne opakowanie, naklejki, instrukcja, oryginalny przedni dyferencjał (plus one-way zamontowany), parę drobnych części zapasowych - jak w stockowym zestawie.

Podwozie zakupiłem w wersji KIT i złożyłem wg manuala- wszystkie łożyska i połączenia linków nasmarowane. Do podwozia dodatkowo zakupiłem i założyłem aluminiowy, jednokierunkowy przedni dyferencjał (one-way).
One-way rozłącza przedni napęd podczas jazdy do tyłu i hamowania i model hamuje jedynie tylną osią (hamulec ręczny).

Podwozie zakupiłem aby przetestować i porównać drift CS-em z moim innym podwoziem RWD, wyjeździłem nim niecały pakiet po nawierzchni dywanowej. Pozostanę jednak przy RWD...
Spód wanienki bez rys, opony celowo lekko przytarte na powierzchni betonowej, z jazdy po wykładzinie pozostało trochę kurzu tu i ówdzie.

Cena: 470 zł z przesyłką
GG: 7756884

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość