Witam serdecznie szanowne grono forumowiczów RC-AUTO!
Dziś mam na sprzedaż, można powiedzieć "Rarytasik". Mianowicie model Formuły Tamiya F1-01. Jest to pierwszy model z serii F1 Tamiyi. W modelu zamontowana jest karoseria bolidu Williams FW11b - z naklejką kierowcy - Nelson Piquet - tej postaci chyba nikomu przedstawiać nie trzeba
Model w stanie średnim. Do wytoczenia mocowanie koła przy dyferencjale. Jest ono o tyle nietypowe, że owe mocowanie jest wkręcane w piastę, a nie tak jak w większości modeli, piasta jest zintegrowana z mocowaniem. Tylny spoiler jest dorabiany z plastiku - wzorowałem się na autentycznym skrzydle z Williams'a. Karoseria dołączona do zestawu jest w kilku miejscach pęknięta. Należy się jej nowy lakier, gdyż poprzedni właściciel pomalował ją plakatówkami ( O_o ). Dolne mocowanie wahacza jest klejone w miejscu otworu na śrubę. Nie posiadam także drążków sterowniczych.
Model przedstawiłem dobitnie i sprzedaję to co widoczne na zdjęciach - model z płytą podwoziową z włókna szklanego, oraz karoserię z kaskiem kierowcy.
Zdjęcia dostępne na Picasie -
https://picasaweb.google.com/109406098919802858239/TamiyaF101WilliamsFW11B?authkey=Gv1sRgCNHGyOyGxKHAwwECena to 60zł + koszty wysyłki.
To mój pierwszy post w giełdzie, toteż można mieć wątpiwości co do autentyczności ogłoszenia, natomiast moją wiarygodność potwierdzi wiele osób z pdmrc.pl z którymi robiłem wiele interesów.
Pozdrawiam, Marcin