Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 5:44 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr sty 13, 2010 7:43 pm 

Michał Kowalski napisał(a):
Paczka najwyraźniej zaginęła - miesiąc to dość długo - proponuje znaleźć numer i dzwonić na pocztę , pytać co się dzieje z paczką ...
Z tego co wiem to po 14 dniach od nadania paczki można złożyć reklamację ?
Jeśli Adrian nie ma druczku to może iść na pocztę i prosić o jego kopię ponieważ na poczcie przecież też mają druczek z dowodem nadania nie ?

O jakim zaginięciu mowa jeżeli napisał mi ze paczkę wysłał w środe ubiegłego tygodnia a potem ze w tym tygodniu ?? Dziesięć paczek na jedno serwo :lol: :lol:

Sprzedam części do Jammina x1/x2 CRT ---> PW

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 12:03 am 

Michał Kowalski napisał(a):
Jeśli Adrian nie ma druczku to może iść na pocztę i prosić o jego kopię ponieważ na poczcie przecież też mają druczek z dowodem nadania nie ?

Michał rozumiem Twoją solidarność z kolegami z Łodzi ale wybacz :? Jeśli kolega Adrian nie posiada dowodu nadania przesyłki moim zdaniem powinien natychmiast zwrócić pieniądze a nie głupio się tłumaczyć i migać. Ja też sporo kupuję na aukcjach w kraju i za granicą, jeśli sam coś wysyłam a mój klient zgłasza problem pierwsza rzecz jaką robie to zdjęcie/skan dowodu nadania na maila - sprawa jest oczywista. A więc koledzy ozyrys i Radosław Fiuk - nie ma dowodu nadania = zwrot gotówki w trybie pilnym ! Dla mnie osoba która tłumaczy się taki sposób jest mało wiarygodna i żądam natychmiastowego zwrotu pieniędzy jeśli pisze że zgubiła/nie ma, wysłała mama itp. dowód nadania !!! Druga sprawa jest taka że złożona na poczcie reklamacja nadającego w żaden sposób nie zwalnia go od obowiązku zwrócenia pieniędzy kupującemu. W przepisach pocztowych jest to jasno zapisane że poczta zwraca 10-krotność kwoty zapłaconej za przesyłkę (jeśli jej wartość nie jest określona na kwicie - czyli nie jest wartościowa) Jeśli przesyłka się nie odnajdzie bo została skradziona/zagineła w taki sposób własnie poczta nalicza rekompensatę !!! Sprzedający nie czeka na łaskawe rozpatrzenie reklamacji przez Pocztę tylko zwraca pieniądze po 14dniach od momentu wysłania a potem sam zajmuje się tym żeby odzyskać straconą kwotę za wysłany przemiot. :D Jeśli ktoś nie rozumie tych podstawowych zasad wogóle nie powinien brać udziału w transakcjach internetowych !!!

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 4:06 pm 

Witam Panowie, napisałem o Adrianie Łusiaku po to żeby pokazać ,że jest nieuczciwym sprzedawca, a nie debatowac nad tym ze kurier moze dostarczyc paczke w 1 dzien czy dwa.Żaznaczam 2 osoby od niego kupiło rzeczy 8-9 grudzien i nie maja paczek.Przeciez to juz ponad miesiac czekania.Jak tu miala jakas paczka zaginac jak on po prostu ich nie wysłal.Przeciez Adrian loguje sie na to forum i nawet nie jest laskaw podac tych numerow nadania.Temat jest od 12stycznia to kazdy mądry by juz wysłał te paczki, podał numery nadania, przeprosil na forum i by bylo po temacie.Ewentualnie zwrócil pieniadze.A to napisalem do niego na gg 13sztycznia to sie dalej nie odzywa.Dla mnie to jest OSZUST , teraz na allegro sprzedaje model za 1800 i apke za 850. Takze zobaczymy czy jak ktos od niego to kupi czy tak spokojnie bedzie czekal ponad miesiac zeby łaskawie sie odezwał.Nie rozumiem dlaczego moderator nie usunął jego ogłoszenia z forum o sprzedazy( do momentu wyjasnienia naszych 2 spraw) Chyba nie po to jest te forum zeby jedna osoba oszukiwała drugą.Czekam jeszcze na jakas odpowiedz od Adriana, jezeli sie nie odezwie kolejny krok spór allegro rozpoczynam

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 4:44 pm 

Tomasz Świątecki napisał(a):
UWAGA!!! niezły numer...

Dziś skończyły się dwie aukcje z ciekawymi silnikami NOVAROSSI 3,5cm które podobno są nowe:
http://www.allegro.pl/item866738617_nov ... chody.html
http://www.allegro.pl/item866755288_nov ... chody.html

Żadnej z nich nie wygrałem ponieważ proponowana przezemnie kwota była zbyt niska co chyba widać. Podczas trwania aukcji nie kontaktowałem się ze sprzedającym ani telefonicznie ani mailowo. Tym czasem otwieram skrzynkę pocztową i widzę wiadomość następującej treści:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wiadomość od: Koks_00 (377) , wysłana z komputera o numerze IP: 136.199.179.23
Witam!
Gratuluje wygranej aukcji "
NOVAROSSI nowy silnik 3,5 cm3 modele SAMOCHODY (numer 866755288)
". Proszę o jak najszybsze przelanie pieniędzy na konto o numerze 07147000022407643750000001 Krzysztof Drężek. Koszt przesyłki pokrywam w całości ja. Przedmiot wylicytowany zostanie wysłany zaraz po zaksięgowaniu pieniążków na koncie przesyłką kurierską DHL. Wysyłka najszybsza z możliwych ! Nie zawiedziesz się !

eurobank

07147000022407643750000001
Krzysztof Drężek
Ul. Ceynowy 7
83-200 Starogard Gdański
W ciągu ostatnich 2 miesięcy:

- nie kupiłeś żadnego przedmiotu od autora wiadomości
+ sprzedałeś przedmiot autorowi wiadomości
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S Ciekawa sprawa, miejscowość się nie zgadza ani fakt że aukcja została wygrana, a do tego wszystkiego na końcu sfałszowanego maila jest jeszcze + sprzedałeś przedmiot autorowi wiadomości

OSZUST JAKIŚ SIĘ PODSZYŁ - Zgłaszam niezwłocznie sprawę do allegro i innym radzę uważać na tego typu wiadomości !

Hej,

Sprzedawałem silnik na alllegro i kupujący dostał takiego samego mejla jak Tomek:

Wiadomość od: Hayna (214) , wysłana z komputera o numerze IP: 136.199.179.23

Witam!Gratuluje wygranej aukcji "GO TECH .21 5P Turbo i Standart świeca - NOWY JPX (numer 852270173)". Proszę o jak najszybsze przelanie pieniędzy na konto o numerze 07147000022407643750000001 Krzysztof Drężek. Koszt przesyłki pokrywam w całości ja. Przedmiot wylicytowany zostanie wysłany zaraz po zaksięgowaniu pieniążków na koncie przesyłką kurierską DHL. Wysyłka najszybsza z możliwych ! Nie zawiedziesz się !eurobank 07147000022407643750000001Krzysztof DrężekUl. Ceynowy 783-200 Starogard GdańskiW ciągu ostatnich 2 miesięcy:- nie kupiłeś żadnego przedmiotu od autora wiadomości+ sprzedałeś przedmiot autorowi wiadomościObecnie:- autor wiadomości nie licytuje w żadnej z Twoich aukcji- nie licytujesz w żadnej aukcji autora wiadomości* Ten e-mail został wysłany przez Użytkownika za pomocą serwisu Allegro.pl. Odpowiedź na ten e-mail zostanie wysłana do autora listu, a nie do serwisu Allegro.pl.* Przypominamy, że wysyłanie spamu (niechcianych e-maili o komercyjnym charakterze) oraz udział w transakcji kupna/sprzedaży przedmiotu poza Allegro ("poza aukcją") jest niezgodne z naszymi zasadami ( Regulamin ).

UWAŻAJCIE, BO WIDAĆ ŻE KOLEŚ SZUKA ŁATWEGO ZAROBKU, SPRAWA ZGŁOSZONA DO ALLEGRO

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 5:46 pm 

Z normalnym uczciwym człowiekiem to juz dawno by ta sprawa była wyjasniona.A nie piszesz do niego na pw na gg to sie nie odzywa.Dlatego naswietlam sprawe na tym forum moze ktos go zna i przemówi mu do rozsądku.A krew mnie zalewa ,że on dalej cos wystawia na tym forum na sprzedaz skoro nie wywiazał sie z 2 tranzakcji.

PostNapisane: Cz sty 14, 2010 7:25 pm 

Odezwał sie do mnie Adrian na gg,przeprosił i podal numer nadania, takze sprawe mozna nazwac rozwiazana.Napisal rowniez ze dołozyl mi gratis za opoznienie.Ciesze sie bardzo ze sprawa jest juz wyjasniona.Czekam spokojnie na paczke.No i jestem zadowolony z tego forum ze pomogło rozwiazac problem.

PostNapisane: N sty 17, 2010 8:09 pm 

Witam

Bardzo zawiodłem się zakupem modelu TEAM ASSOCIATED RC18T od niejakiego traxxfan. Samochód jest dużo bardziej wyeksploatowany niż wynikało to z opisu. Miał być oczywiście w 100% sprawny i w bdb stanie technicznym. Tym czasem przedni amortyzator był klejony, przednie zawieszenie ma bardzo duże luze, układ kierowniczy ociera o górną płytę, która widać, że była wycinana jakimś nożem, ale nic to nie dało, układ się zawiesza, a serwo blokuje lub pracuje skokowo. Pozostałych elementów nie sprawdzałem, gdyż model kupiłem bez osprzętu i w związku z tym iż jest w tak opłakanym stanie nie inwestowałem w niego. Najgorsze jest to, że w dniu otrzymania paczki powiadomiłem o tych problemach traxxfana, który przez tydzień nie raczył nic odpisać, aż w końcu stwierdził, że pieniędzy nie odda. Tym samym zostałem oszukany na kwotę 300zł czego darować nie zamierzam.

PostNapisane: N sty 17, 2010 9:42 pm 

Niestety jest to nie do konca prawda.

Mowilem ze model jest uzywany, wiadomo ze luzy musi miec, a duzych nie mial - jezdzilem i wszystko bylo ok

Serwo na 100% jest dobre - ma niewiele przejechane, jest jak nowe. Jesli bimer kreci je reka to tak pracuje. Proponuje podlaczyc pod odbiornik i wtedy zobaczyc.

W gornej plytce nic pilowane ani wycinane nie bylo - chyba ze ty to zrobiles

Nie odpisywalem bo nie bylo mnie na forum i bardzo latwo mogles to sprawdzic

Przedmiot otrzymales w takim stanie w jakim mial byc

Na forum sprzedalem naped od tego modelu koledze sebas86, ktory jest z niego zadowolony, robilem rowniez interes z kolega Mateusz Purgał, ktory kupil pakiety i rowniez wszystko doszlo ok, Dawid P kupil ode mnie pakiety oraz serwo i tez wszystko doszlo ok

Wiem co wyslalem i w jakim bylo to stanie, i uwazam ze dostales to co dostac miales.

SPEKTRUM DX3S

PostNapisane: N sty 17, 2010 10:21 pm 

BIMER napisał(a):
Witam

Bardzo zawiodłem się zakupem modelu TEAM ASSOCIATED RC18T od niejakiego traxxfan. Samochód jest dużo bardziej wyeksploatowany niż wynikało to z opisu. Miał być oczywiście w 100% sprawny i w bdb stanie technicznym. Tym czasem przedni amortyzator był klejony, przednie zawieszenie ma bardzo duże luze, układ kierowniczy ociera o górną płytę, która widać, że była wycinana jakimś nożem, ale nic to nie dało, układ się zawiesza, a serwo blokuje lub pracuje skokowo. Pozostałych elementów nie sprawdzałem, gdyż model kupiłem bez osprzętu i w związku z tym iż jest w tak opłakanym stanie nie inwestowałem w niego. Najgorsze jest to, że w dniu otrzymania paczki powiadomiłem o tych problemach traxxfana, który przez tydzień nie raczył nic odpisać, aż w końcu stwierdził, że pieniędzy nie odda. Tym samym zostałem oszukany na kwotę 300zł czego darować nie zamierzam.

Witam !

Traxxfan kupil model ode mnie.
Bylo to niecaly miesiac temu.
Zauwazylem ze nastepnego dnia sprzedal naped (rowniez na forum), wiec mysle ze nie jezdzil nim. Z tego co widze w ogloszeniu model rowniez zostal sprzedany bez napedu, wiec wnioskuje ze nim nie jezdzil

Model odebral osobiscie. Moge rowniez powiedziec ze model byl w dobrym stanie, luzy mial takie jak kazdy uzywany model, jezdzil bez problemu

Associated B44 Factory Team
TT-01
Futaba 3PM 2.4Ghz

PostNapisane: N sty 17, 2010 11:16 pm 

Chcecie zobaczyć jak pracuje serwo, jak wycięta była górna półka, klejony amortyzator ? Nie ma problemu, zrobię zdjęcia i film. Skoro traxxfan go nie używał to skąd może wiedzieć w jakim stanie jest model ?! Poza tym każdy ma prawo do zwrotu towaru, nawet jeżeli zakup nie był dokonany w sklepie. A jeśli ktoś się wyzbywa szajsu i nie chce oddać kasy to świadczy tylko o nim samym i jego intencjach. Zostałem oszukany, a oszustwo jest przestępstwem (art. 286 K.k.). W ten czy inny sposób swoje pieniądze odzyskam.

PostNapisane: N sty 17, 2010 11:33 pm 

traxxfan napisał(a):
Na forum sprzedalem naped od tego modelu koledze sebas86, ktory jest z niego zadowolony.
Nie wiem czy ostatni mail dotarł do Pana:
Cytuj:
Niedawno przejrzałem konkretniej wszystkie silniki, które kupiłem od Pana i jestem trochę zirytowany. Na 5 silników 3 wyglądają na w pełni sprawne i do nich zupełnie nie mam zastrzeżeń, ale kolejne dwa mają wytarte na tyle łożyska ślizgowe, że nie nadają się za bardzo do jazdy i ciężko byłoby mi nazwać ich stan na "Niektóre silniki nowe, inne po 1 biegu". Gdyby Pan szczerze napisał, że dwa silniki są dobite byłoby to uczciwe, a tak pozostaje niesmak i pogłęba się niechęć do osób z rcauto - nie jest Pan pierwszą osobą, która "zapomina o czymś powiedzieć", jak na razie trafiłem na jednego uczciwego sprzedawcę, który sprzedał mi dokładnie to o czym mówił (jeden na około 6-7), co nie jest najlepszą statystyką.

Naprawdę wystarczy trochę szczerości, a i na pewno ktoś się znajdzie, kto będzie chciał kupić taki sprzęt.
Może ze stwierdzeniem "dobite" przesadziłem ale jak nazwać silnik, który na łożysku korpusu ma prawie milimetr luzu i się słabo kręci? Z reszty zakupu jestem jak najbardziej zadowolony, ale ciężko uznać, że z całości.

PostNapisane: N sty 17, 2010 11:38 pm 

Skąd moge wiedzieć w jakim stanie jest model ? Bo to widac jak sie na niego patrzy.

Skoro mowisz ze nie uzywajac modelu nie moge wiedziec w jakim stanie jest model to ty rowniez nie mozesz tego wiedziec bo nim nie jezdziles

Kupując model, a odbieralem go osobiscie dokladnie go obejrzalem ( co moze potwierdzic Paweł ).
Teksty na Pm ze tak latwo sie z tego nie wywine to mozesz sobie podarowac, bo nie mam sie z czego wywinac - z mojej strony zalatwilem wszystko tak jak bylo mowione

Kupujacy otrzymal zdjecia:

http://picasaweb.google.com/traxxfan/ASSORC18TFT#

Co do serwa, ja wysylalem sprawne, drugie uszkodzone dostales w zestaiwe na czesci.

Wyslalem model sprawny, zgodny z opisem ogloszenia ( viewtopic.php?f=13&t=46404 ).

sebas86 napisał(a):
traxxfan napisał(a):
Na forum sprzedalem naped od tego modelu koledze sebas86, ktory jest z niego zadowolony.
Nie wiem czy ostatni mail dotarł do Pana:
Cytuj:
Niedawno przejrzałem konkretniej wszystkie silniki, które kupiłem od Pana i jestem trochę zirytowany. Na 5 silników 3 wyglądają na w pełni sprawne i do nich zupełnie nie mam zastrzeżeń, ale kolejne dwa mają wytarte na tyle łożyska ślizgowe, że nie nadają się za bardzo do jazdy i ciężko byłoby mi nazwać ich stan na "Niektóre silniki nowe, inne po 1 biegu". Gdyby Pan szczerze napisał, że dwa silniki są dobite byłoby to uczciwe, a tak pozostaje niesmak i pogłęba się niechęć do osób z rcauto - nie jest Pan pierwszą osobą, która "zapomina o czymś powiedzieć", jak na razie trafiłem na jednego uczciwego sprzedawcę, który sprzedał mi dokładnie to o czym mówił (jeden na około 6-7), co nie jest najlepszą statystyką.

Naprawdę wystarczy trochę szczerości, a i na pewno ktoś się znajdzie, kto będzie chciał kupić taki sprzęt.
Może ze stwierdzeniem "dobite" przesadziłem ale jak nazwać silnik, który na łożysku korpusu ma prawie milimetr luzu i się słabo kręci? Z reszty zakupu jestem jak najbardziej zadowolony, ale ciężko uznać, że z całości.

Witam !

Przykro mi ale z tego co pamietam to takiej wiadomosci nie odnotowalem. Mogles napisac na rcauto na Pm - wyjasnilibysmy sprawe. Co do tego ze do jazdy sie nie nadaja to chyba troszke przesada, ale to ze regulator i reszta rzeczy przyszla tak jak miala to moze Pan potwierdzic

Zgadza sie ?

Co do wycinanej polki gornej.

Zostalo wyciete malutkie miejsce na tuningowy, aluminiowy uklad skretny, do modelu rc18t ktory mial minimalnie inne wymiary niz standartowy

Widac to na tym zdjeciu

http://picasaweb.google.com/traxxfan/AS ... 1359026738

Jest to zrobione dobrze, i w zadnym stopniu nie oslabia to konstrukcji

SPEKTRUM DX3S

PostNapisane: Pn sty 18, 2010 12:04 am 

Ja piszę o połamanym i klejonym amortyzatorze, zacinającym się układzie kierowniczym, który trze o płytę oraz o niesamowitych luzach w przednim zawieszeniu. Nie trzeba nim jeździć, żeby stwierdzić te wady. Nic nie pisałem o uszkodzonym serwie. Jedno jest uszkodzone i podejrzewam, że na skutek właśnie blokowania się układu kierowniczego. Drugie serwo jest sprawne póki co, ale przy takim stanie rzeczy długo nie pociągnie. Swoją drogą skąd na prawie nowym serwie (jak deklarujesz) ślady po nożu ewentualnie innym ostrym narzędziu ? Towar jest niezgodny z umową. Nie chcesz oddać pieniędzy, twój wybór. Ja swojego wyboru też dokonam i sprawę zakończę zgodnie z literą prawa. 30zł na pozew mnie nie zbawi, i tak straciłem już 300zł. Skoro model jest taki wspaniały to czemu po prostu nie zwrócisz pieniędzy ?
Amortyzator - klejony
http://img7.imageshack.us/img7/1645/p1000490wp.jpg
Układ kierowniczny - wycięta górna płyta
http://img8.imageshack.us/img8/4386/p1000491b.jpg
Ślady cięcia na serwie - małe istotne, ale potwierdza moje słowa
http://img8.imageshack.us/img8/1122/p1000494x.jpg

PostNapisane: Pn sty 18, 2010 12:40 am 

traxxfan napisał(a):
Mogles napisac na rcauto na Pm - wyjasnilibysmy sprawe.
Ale ja nie chciałem już nic załatwiać, chciałem tylko coś zakomunikować, nie zależy mi na zwrocie, a wiadomość przytoczyłem tylko dla tego, że użył Pan mojej osoby jako argumentu, co trochę rozminęło się z prawdą.

traxxfan napisał(a):
Co do tego ze do jazdy sie nie nadaja to chyba troszke przesada
Myślę, że te silniki mają teraz w porywach ~40% pierwotnej sprawności, więc oczywiście model i ruszy się z miejsca ale nie o to chodzi, żeby ledwo się toczyć i zjechać pakiet w kilka minut.

traxxfan napisał(a):
ale to ze regulator i reszta rzeczy przyszla tak jak miala to moze Pan potwierdzic
Regiel śmiga lepiej od "chińczyka" w kopi RC18, którą niedawno nabyłem. Co do "reszty", czyli gratisowych pakietów, o których stanie Pan nie był w stanie za dużo powiedzieć, oprócz tego, że kiedyś działały i przeleżały kilka miesięcy bez ładowania, to nie brałem ich nawet pod uwagę przy zakupie. Oczywiście cieszę się, że jeden z nich okazał się sprawny (rozładowany był zupełnie do zera, więc miałem sporo szczęścia), ale drugi poszedł do kosza co tylko potwierdza niepewność przy tego typu zakupach.

Co do otoczki (paczka, wysyłka) - wzorowo. Ale mówimy teraz o właściwym przedmiocie, który mi Pan sprzedał, czyli silnikach i regulatorze. Wiem, że w tej cenie nie wyrwałbym prawdopodobnie nic lepszego, ale Pana święte prawo nie sprzedawać, a moje domagać się zgodności z opisem. Tym razem tylko chciałem uczulić, także innych kupujących żeby nie dawali się robić w przysłowiowego konia.

PostNapisane: Pn sty 18, 2010 10:29 am 

Jak nie pisales nic o serwie

"a serwo blokuje lub pracuje skokowo"

Wiec serwo jednak jest sprawne, slady na nim powstaly podczas montazu

ta plyte bylo trzeba naciac, zeby uklad kierowniczy mial miesjce chodzic.

Jesli chodzi ciezko to poluzuj troche srubki, jednakze jak podlaczysz serwo do odbiornika i dasz napiecie to nic sie nie zacinalo - uklad chodzil plynnie

W przyszlym tygodniu bede mial pieniadze i dostajesz ode mnie ta plyte gorna nowa ( tak czy owak bedziesz musial ja naciac ) oraz amortyzator

Luzy ma kazdy uzywany model, a serwo tak jak napisales nie jest uszkodzone

W takim razie dostaniesz nowa plyte gorna i amora, wiec to co jest niby uszkodzone bedziesz mial nowe

SPEKTRUM DX3S

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 54  Następna strona