Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 22, 2026 11:43 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 54  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 21, 2008 4:20 pm 

Nie kupujcie od homika666 mówi że sprzedaje model po 4 l w dobrym stanie a model po co najmniej 6-8l i jeszcze skręcony ze 100 różnych śrubek i nawet wkręt jest.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 24, 2008 2:49 pm 

Rafał Iłendo napisał(a):
Witam. NIE POLECAM chocby probowania interesów z pewnym Panem o nicku "karolpenconek", czlowiek ma nierówno pod sufitem. Mialem od niego wziąść model lecz nie zaplacono mi za wykonaną pracę co mu napisalem. Proszę co dostaje po dobrym miesiącu na pm (CYTAT słowo w słowo):

"Witam. Dlaczego nie odpowiadasz w sprawie modelu CC-01, który chciałeś kupić już dosyć dawno?

Modelu wprawdzie już nie mam, jednak będę dochodzić jakiejś rekompensaty, gdyż trzymałem model dla Ciebie ponad 2 tygodnie i później przez to straciłem na kursie dolara.

Czekam na rekompensatę w granicach 30-40 zł na konto, które dostałeś wcześniej

Na kontakt lub wpłatę czekam do przyszłego piątku (24.10), później sprawa wychodzi na forum"

To poprostu czyste chamstwo i chciwość. Osobiście czlowiek jest w moich oczach za przeproszeniem BUCEM !

Pozdrawiam

U mnie sytuacja byla nastepujaca:
Dalem ogloszenie w dziale kupie "zasilacz".
Pan "karolpenconek" zadeklarowal sie ze mi taki zasilacz zrobi za 60zl z wysylka.
Ogloszenie dalem dnia 8 sierpnia, sam nie jestem bez winy poniewaz pan "karolpenconek" czekal na wplate ode mnie do dnia 8 wrzesnia,(jesli ktos jest zainteresowany mam dowod wplaty, moge zeskanowac) podkreslam ze pan
"karolpenconek" odezwal sie jakis tydzien po moim ogloszeniu wiec na wplate czekal 3 tygodnie, a nie jak pisze w jednej z wiadomosci do mnie 3 miesiace.
Wiadomosc napisalem dnia 24 pazdziernika wiec na zasilacz czekam ponad 1,5 miesiaca.
Jak wczesniej wspomnialem sam nie jestem bez winy wiec odczekalem 3 tygodnie tak jak m"karolpenconek" czekal na wplate ode mnie ze wszystko bylo ok.
Ale odejmujac od 1,5misiaca 3 tygodnie to czekam juz ponad 2 tygodnie na zasilacz.
W tamtym tygodniu owy gosc napisal ze zasilacz jeszcze mu nie doszedl bo zamowil poczta, przeciez taki zasilacz mozna kupic w pierwszym lepszym sklepie komputerowym, a z pana podpisu wynika ze na "zadupiu" pan nie mieszka, no chyba ze stolica to zadupie(z wielkim szacunkiem dla pozostalych mieszkancow stolicy)
powiedzial ze w tym tygodniu bede mial zasilacz, jest piatek a ja zasilacza jak nie widzialem tak nie widze.
Panie "karolpenconek" na lamach tego forum oraz po wyslaniu "pm" dziekuje za zasilacz(juz mam nowy) i prosze o zwrot 60 zl na podane przezemnie konto.

x2 crt

Kupie Jammin x2 crt w dobrej cenie, samo podwozie.
GG: 4743873

Tytuł:
PostNapisane: So paź 25, 2008 9:06 am 
Niestety może temat nie do tego służy, jednak na już drugą taką opinie nie do końca zgodne z prawdą muszę zareagować.

Sprawa P. Rafała: Kupił Pan ode mnie model i zadeklarował kupno, pisałem wtedy kilka PM kiedy zamierza Pan zapłacić, zero kontaktu. Po pewnym czasie dostaje wiadomość, że "firma mi nie zapłaciła" jednak proszę model potrzymać. JEŻELI PAN BY ZREZYGNOWAŁ OD RAZU LUB NAPISAŁ MI PM, ŻE REZYGNUJE NIC BY NIE BYŁO. Sam przez tą transakcje jestem dużo stratny, jednak ja zawsze próbuje porozumieć się z 2 stroną. I mało tego, że ja jestem stratny, zostałem nieźle obrzucony przez P. Rafała to jeszcze pisze o mnie złe opinie na forum publicznym. Po prostu sami zdecydujcie jak rozumieć tą sprawę :)

Sprawa P. Gelo: Właściwie większość jest zgodna z prawdą, jednak
Cytuj:
W tamtym tygodniu owy gosc napisal ze zasilacz jeszcze mu nie doszedl bo zamowil poczta, przeciez taki zasilacz mozna kupic w pierwszym lepszym sklepie komputerowym, a z pana podpisu wynika ze na "zadupiu" pan nie mieszka, no chyba ze stolica to zadupie

Spróbuj kupić dobry, mocny zasilacz w sklepie za taką cenę, aby nie być stratny (co najmniej 50-70 zł używany).

Również przyznaje się, trochę jest w tym mojej winy, gdyż sam zapomniałem o transakcji, jednak po przypomnieniu natychmiast zamówiłem zasilacz, data zamówienia 09.10 i tego samego dnia wpłata. Powtarzam to już wielu osobom: NIE MAM WPŁYWU NA DZIAŁANIE POCZTY POLSKIEJ!!! doszedł do mnie 24.10 i nic na to nie poradzę, dzisiaj wysyłam zasilacz i mam nadzieję, że sprawa zostanie dobrze rozwiązana. Jednak jak widać kolejna osoba, która nie potrafi załatwić sprawy z kimś innym i nie ma zrozumienia, potrafi tylko wypisywać złe opinie publicznie.

Mam nadzieję, że 2. sprawa zostanie rozwiązana pomyślnie dla obu stron, po 1. uważam za zamkniętą, tylko nie zamierzam czytać opinii, które nie mają w sobie całej prawdy, tylko część przychylną nadawcy.

Również mam nadzieję, że te 2 opinie nie wpłyną na moją całkowitą opinie i sprzedaż, jednak przy transakcjach z ponad 400 osobami, zawsze znajdą się osoby, które nie rozumieją czyiś problemów, uważają, że one wszystko dobrze zrobiły, tylko ten drugi jest zły, specjalnie przetrzymuje towar i.t.p. mimo nawet udokumentowania sprawy dowodami wpłaty, nadania i.t.p.

Pozdrawiam Karol

Tytuł:
PostNapisane: So paź 25, 2008 11:52 am 

Znam dobrze Rafała Iłendo zrobiłem z nim ponad 10 interesów - żadnych problemów 100% polecam..
a tak poza tym panie Karolu ile ma pan lat?

Tytuł:
PostNapisane: So paź 25, 2008 6:22 pm 

Bartek Koźbielak napisał(a):
Znam dobrze Rafała Iłendo zrobiłem z nim ponad 10 interesów - żadnych problemów 100% polecam..
a tak poza tym panie Karolu ile ma pan lat?

14 :)
załatwiłem z nim jeden interes, jednak było to spotkanie osobiste, także oszukać nie dałby rady :P

Rafała też znam, załatwiłem kilka interesów - 0 problemów.

Tytuł:
PostNapisane: N paź 26, 2008 11:54 am 

Witam ja mam problem z uzytownikiem Kanzai.Chcialem od niego kupic bude za 50zł owszem zgodzil sie ustalilismy wszytko.Lecz chcialem aby wystawil na allegro.A ten wystawil na allegro zamiast kup teraz za te 50zł,to wystawił zwykła aukcje i jak zaczęło sie licytowanie to on sie wykrecil i cytuje"sry potrzebuje kasy" i sprzeda temu kto da najwiecej.Po czym powiedzial mi ze jeżeli kwota nei przekroczy 100zł to sprzeda mi tą bude za 50zł.Lecz wiadomo wykorzystał pomoc kolegi i przelicytowali az do 102.50 narazie.Ale to jest specjanie zeby nie sprzedac tej budy.Nie polecam tego uzytkownika typowy oszust i kretacz.

A zeby udowodnic podaje linka do aukcji moj nick z allegro(roki1915) wiem ze mam 0 komentarzy ale zalozylem nie dawno konto,lecz kupowalem juz przez kolegi konto.

http://www.allegro.pl/item467193719_karoseria_impala_64_lowrider_sam_zobacz.html

Tytuł:
PostNapisane: N paź 26, 2008 4:37 pm 

no coz mowi sie trudno, tez za duzo kombinowałes wiec musiałem cie splawic :P kasta lezy u mnie i moze kiedys ja sprzedam, teraz szukaj sobie innej albo zbierz kase i licytuj jak inni na allegro bez umawiania sie, tak bedzie najlepiej. Co do wywiazywania sie z umow fakt przyznaje teraz nawaliłem, jednak spytaj sie kogos kto juz robił ze mna tranzakcje i jak to sie skonczyło ;) pozdro ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 27, 2008 12:10 am 

Ciekawe jak mam licytować skoro zakończył aukcje i odwołał wszystkie oferty powód:Sprzedane poza aukcją" .

PostNapisane: Pn paź 27, 2008 9:50 am 

Witam.
Chciałbym dzisiaj dać przykład, jak można nie brać odpowiedzialności za swoje słowa.
Forumowicz "matej" dał 19.10.2008 ogłoszenie o chęci kupna on-roada (do 400zł). Napisałem posta, że mam Cyclona Harę. Po tym poście dostałem kilka PM od potencjalnych kupców, min. od "piotrka_". Oto moja z nim korespondencja:

1. Od: piotrek_
Do: Jacek Polaczek
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 10:57 am
Temat: Re: cyclone Cytuj wiadomość
Ok to narazie go rezerwuje do czasu jak dostane zdj .i mysle ze sie dogadamy. jaka to wersja cyclona?

2. Od: piotrek_
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 11:12 am
Wiem wiem tez mam cyclona ale wersje s i jest za ciezka wiec chce kupic full tuning.

3. Od: piotrek_
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 2:27 pm
Model moze byc bez budy i kół .mi potrzebny sam model.zwrotnic chubów mam ze 10

4. Od: piotrek_
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 5:10 pm
Temat: cyclon Cytuj wiadomość
Mysle ze na 100% kupie od pana tego cyclona

Od: Jacek Polaczek
Do: piotrek_
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 11:04 pm
Temat: Re: cyclon
Mam jeszcze dwóch kupców, którzy są też zdecydowani na 100% i nie wiem co teraz zrobić Sad. Poniżej czterech stówek go nie oddam, bo tyle dają mi inni, a na dodatek jeden z nich od razu go zarezerwował i żeby było uczciwie, to powinienem mu go sprzedać (chyba że jednak będzie chciał dać mniej). Myślę, że wszystko się wyjaśni po weekendzie, jak będę miał trochę więcej czasu, żeby sie tym zająć. Mam do sprzedania też parę Saturnów (po kilku biegach każdy, a jeden jest całkiem nowy - dostałem go na MP w Kłodzku od LOK-u) Smile

Jacek

5. Od: piotrek_
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 5:54 am
Temat: Re: cyclon Cytuj wiadomość
To ja sie decyduje na 150% .to ja dam za niego 420 zł.

6. Od: piotrek_
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 1:17 pm
Jezeli trzeba to wysle zadatek za model w wysokosci 50 zł . Bardzo zalezy mi na tym modelu.

7. Od: piotrek_
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 3:33 pm
Juz nie jestem zainteresowany jbc.
Pozdrawiam

Sądzę, że należy uważać na tego "kontrahenta", bo wyraźnie widać, że jego słowo jest nic nie warte. Jego zapewnienie o "150% pewności zakupu"" jak widać można sobie w buty wsadzić, a tzw. "uczciwość kupiecka", to pojęcie absolutnie mu obce.
Zdecydowanie odradzam robienia z nim jakichkolwiek interesów!

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 27, 2008 10:25 am 

No miałem podobną sytuację z użytkownikiem bukin, chciał kupić ładowarkę z zasilaczem, ustaliliśmy wszystko, podałem numer konta, zablokowałem ładowarkę + zasilacz (którą to ładowarkę musiałem odmówić komuś innemu notabene kupił gdzie indziej więc straciłem klienta) po jakimś czasie pytam co z przelewem na co otrzymałem dokładnie taką odpowiedź (napisane dużymi literami):

"NIE KUPUJĘ"

i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 27, 2008 11:03 am 

karolpenconek napisał(a):
Niestety może temat nie do tego służy, jednak na już drugą taką opinie nie do końca zgodne z prawdą muszę zareagować.

Sprawa P. Rafała: Kupił Pan ode mnie model i zadeklarował kupno, pisałem wtedy kilka PM kiedy zamierza Pan zapłacić, zero kontaktu. Po pewnym czasie dostaje wiadomość, że "firma mi nie zapłaciła" jednak proszę model potrzymać. JEŻELI PAN BY ZREZYGNOWAŁ OD RAZU LUB NAPISAŁ MI PM, ŻE REZYGNUJE NIC BY NIE BYŁO. Sam przez tą transakcje jestem dużo stratny, jednak ja zawsze próbuje porozumieć się z 2 stroną. I mało tego, że ja jestem stratny, zostałem nieźle obrzucony przez P. Rafała to jeszcze pisze o mnie złe opinie na forum publicznym. Po prostu sami zdecydujcie jak rozumieć tą sprawę :)

Sprawa P. Gelo: Właściwie większość jest zgodna z prawdą, jednak
Cytuj:
W tamtym tygodniu owy gosc napisal ze zasilacz jeszcze mu nie doszedl bo zamowil poczta, przeciez taki zasilacz mozna kupic w pierwszym lepszym sklepie komputerowym, a z pana podpisu wynika ze na "zadupiu" pan nie mieszka, no chyba ze stolica to zadupie

Spróbuj kupić dobry, mocny zasilacz w sklepie za taką cenę, aby nie być stratny (co najmniej 50-70 zł używany).

Również przyznaje się, trochę jest w tym mojej winy, gdyż sam zapomniałem o transakcji, jednak po przypomnieniu natychmiast zamówiłem zasilacz, data zamówienia 09.10 i tego samego dnia wpłata. Powtarzam to już wielu osobom: NIE MAM WPŁYWU NA DZIAŁANIE POCZTY POLSKIEJ!!! doszedł do mnie 24.10 i nic na to nie poradzę, dzisiaj wysyłam zasilacz i mam nadzieję, że sprawa zostanie dobrze rozwiązana. Jednak jak widać kolejna osoba, która nie potrafi załatwić sprawy z kimś innym i nie ma zrozumienia, potrafi tylko wypisywać złe opinie publicznie.

Mam nadzieję, że 2. sprawa zostanie rozwiązana pomyślnie dla obu stron, po 1. uważam za zamkniętą, tylko nie zamierzam czytać opinii, które nie mają w sobie całej prawdy, tylko część przychylną nadawcy.

Również mam nadzieję, że te 2 opinie nie wpłyną na moją całkowitą opinie i sprzedaż, jednak przy transakcjach z ponad 400 osobami, zawsze znajdą się osoby, które nie rozumieją czyiś problemów, uważają, że one wszystko dobrze zrobiły, tylko ten drugi jest zły, specjalnie przetrzymuje towar i.t.p. mimo nawet udokumentowania sprawy dowodami wpłaty, nadania i.t.p.

Pozdrawiam Karol

To nie jest zla opinia tylko prawda, sprawa nie zostala zakonczona, jak twierdzisz ze zasilacze sa drozsze to po co mi oferujesz taka cene, powiedz mi czlowieku co to jest:
zasilacz
zasilacz

TO JEST ZASILACZ, CZLOWIEKU JAKIE TY BADZIWIE WCISKASZ :!: :!: :!: :evil: :evil:

Mozesz mi powiedziec co to za kabelki wystaja

Ludzie nie robcie z nim interesów, za cos takiego zaplacilem 60zl?!?!?!?

PYTAM SIE: CO TO MA BYC!!!!!

Piszesz ze zamowiles zasilacz, wiec pytam czy to jest nowy zasilacz, dajesz mi gwarancje ze jak podlacze do czegos takiego ladowarke, to "nie wylece w powietrze" znawcy tematu niech odpowiedza mi czy moge podlaczyc do czegos takiego ladowarke:
zasilacz
zasilacz
zasilacz
zasilacz
zasilacz

x2 crt

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 27, 2008 12:46 pm 
Ja daje gwarancje, że działa. czerwone to 5v, żółte to 12v a czarne to masa, chyba proste. Dziwne, że jakoś przerobiłem tak z 5-6 zasilaczy, wyglądały tak samo, działają już pewnie ponad rok i nikt nie narzeka za taką kwotę.

Takie mam pytanie: Czy ty chciałeś zasilacz za 50 zł (bo 60 to razem z wysyłką), ażeby wyglądał jak zasilacz modelarski kosztujący w sklepie prawie 200 zł?

Za taką kwotę to mogę zaproponować zasilacz, który będzie DOBRZE DZIAŁAĆ, a nie koniecznie najlepiej wyglądać!!!

Co do budowy wewnętrznej: Jest to zasilacz komputerowy, wszystko dobrze zaizolowane, po podłączane prawidłowo, więc nie ma powodu, aby coś "wyleciało w powietrze". Podłącz go i sam się zdziwisz, że działa bardzo dobrze, sam zawsze testuje to, co sprzedaje.

Ja zasilacz zamówiłem lekko używany, jak widzisz tylko trochę w środku przybrudzony, bez większych śladów używania.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 27, 2008 1:28 pm 

Trochę przegięcie z tym zasilaczem :) Zasilacz który zamówił u mnie ktoś razem z ładowarką posiadał włącznik zasilania, kontrolkę załączenia oraz złącza bananowe w obudowie, nie wystawały z niego żadne kable. To co widać na zdjęciach woła niestety o pomstę do nieba.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 27, 2008 1:48 pm 

karolpenconek napisał(a):
Ja daje gwarancje, że działa. czerwone to 5v, żółte to 12v a czarne to masa, chyba proste. Dziwne, że jakoś przerobiłem tak z 5-6 zasilaczy, wyglądały tak samo, działają już pewnie ponad rok i nikt nie narzeka za taką kwotę.

Takie mam pytanie: Czy ty chciałeś zasilacz za 50 zł (bo 60 to razem z wysyłką), ażeby wyglądał jak zasilacz modelarski kosztujący w sklepie prawie 200 zł?

Za taką kwotę to mogę zaproponować zasilacz, który będzie DOBRZE DZIAŁAĆ, a nie koniecznie najlepiej wyglądać!!!

Co do budowy wewnętrznej: Jest to zasilacz komputerowy, wszystko dobrze zaizolowane, po podłączane prawidłowo, więc nie ma powodu, aby coś "wyleciało w powietrze". Podłącz go i sam się zdziwisz, że działa bardzo dobrze, sam zawsze testuje to, co sprzedaje.

Ja zasilacz zamówiłem lekko używany, jak widzisz tylko trochę w środku przybrudzony, bez większych śladów używania.

Chyba nie jest proste bo ja jestem laik i wytlumacz mi jak mam trzy kabelki podlaczyc do dwoch w ladowarce, nie zadam od ciebie zeby zasilacz ladnie wygladal ale mogeles chociaz wstawic bananki, jak kolega wyzej napisal za taka cene to bym kupil z normalnymi wtykami i do tego kabel jeszcze bym dostal a ty poszedles najprostsza droga, nawet nie wkreciles srubek od wiatraka, jest tylko jedna(chociaz to akrat nie przeszkadza), powtarzam jeszcze raz zaoferowals sie ze zrobisz zasilacz za 60 zl z wyslka to wypadaloby zeby to wygladalo jak zasilacz a nie jak pudlo z wystajacymi kabelkami.

Dla mnie to jestes zwyklym oszustem i nic poza tym.
Masz u mnie zagwarantowane ze zrobie wszystko aby inni nie popelnili tego samego bledu co ja(czyli kupjac cos od ciebie)

x2 crt

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 27, 2008 3:11 pm 
Kable do ładowarki podłączasz: do + żółty a do - czarny, czerwony to napięcie 5v, czyli np. do docierania silnika szczotkowego.

A na temat bananków: Nie każdy ma przy ładowarce złączki ładowania na bananki, czasami są szczęki, czasami jeszcze jakieś inne gniazdo. Gdybyś mnie poprosił o bananki albo inne złącza oczywiście wstawił bym je. A jak nic nie napisałeś, żadnych szczegółów dotyczących wyglądu i wyposażenia zasilacza to zostawiłem gołe okablowanie. Trudno jest wyczuć, jakie kto ma złącza.

Poza tym zasilacz dostałem w piątek i żeby było jak najszybciej wysłałem w sobotę, nawet nie zdążyłbym kupić żadnych części, a co chwilę dostawałem PW, że już długo czekasz i mam przyspieszyć działania poczty polskiej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 54  Następna strona