|
Witam wszystkich! Jako, że to mój pierwszy post, chciałbym się przywitać, więc cześć.
Ok, do rzeczy. Mam w planie wykonać model samochodu 'na uwięzi', a dokładnie do poruszania się po zamkniętym torze. Pewnie wielu się zastanawia co to jest, ale pamiętacie może czarny tor dla dwóch samochodzików na baterie, które jeździły po torze w kształcie ósemki czy także i po okręgu? To właśnie dla takiego samochodziku muszę wykonać karoserię. Oczywiście nie będzie ona taka malutka, jak w standardowym modelu, ale będzie miała długość 15cm, szerokość 7, a wysokość około 4. Samochód, na którym się bazuję to Mazda RX-7. Myślałem także nad zakupem gotowej, lexanowej karoserii w skali 1:18, ale okazałaby się za duża, a także koszty takiej karoserii zaczynają się od minimum 40zł wzwyż.
Teraz mam do Was pytanie. Może już ktoś kiedyś to robił, albo jest w tym bardziej doświadczony ode mnie i mi może pomóc. Jakimi metodami można wykonać takową karoserię? Jestem także otwarty na jakiekolwiek propozycje innych samochodów, których wykonanie karoserii będzie łatwiejsze, bo na tym mi właśnie zależy.
Pozdrawiam wszystkich i czekam z niecierpliwością na odpowiedzi.
|