Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 11:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lip 27, 2005 11:05 pm 

Po udanym debiucie imprezy w Zgierzu na Malince poddaję pod dyskusję następujące terminy.
20/21-08-2005
03/04-09-2005
24/25-09-2005
15/16-10-2005
Wszystkie terminy dotyczą imprezy HPI Off Road Challenge Polska na Malince w Zgierzu.
Zawody rozgrywane będą w klasach modeli terenowych z napędem spalinowym. Głównie Monster Truck. Celem imprezy jest wyłonienie reprezentacji Polski na HPI Challenge lub Savage Slam w przyszłym sezonie. Szczegóły wyjazdów zagranicznych i sponsoringu HPI Polska będą przedmiotem odrębnych ustaleń.
Poza HPI Polska sponsorowaniem i współ finansowaniem zawodów jest zainteresowana również firma Xray – przedstawiciel Jacek Ochociński.
Propozycja rozgrywanych klas;
IC 8 MT – Stock
IC 8 MT – Open
IC 10 MT – Stock
IC 10 MT – Open
IC 8 T – jeśli przedstawiciel Xray-a uzyska akceptację i wsparcie z firmy macierzystej.
Szczegółowe przepisy oraz informator zostaną opublikowane w ciągu najbliższych dni.

Terminarz ustawiony jest co 2 tygodnie zgodnie z sugestiami zawodników i sędziów.
Jedynie w terminie 03/04-09-2005 pokrywa się on z MP rozgrywanych w klasach elektrycznych.
Jeśli wielu zawodników zgłosi chęć startowania w obu imprezach postaramy się zmienić ten termin.

Powyższa propozycja zostanie przedstawiona właścicielom obiektu, zarządowi miasta oraz LOK z prośbą o wsparcie organizacyjne. W związku z powyższym zastrzegamy sobie możliwość wprowadzenia korekt do zaproponowanego terminarza.

Poza podanymi terminami przygotowujemy projekt zimowych imprez halowych Monster Truck oraz propozycję terminarza imprez Halowych On Road 2006.
Zapraszam do dyskusji i wstępnego zgłaszania zainteresowanych.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 12:53 pm 

Cytuj:
IC 8 T – jeśli przedstawiciel Xray-a uzyska akceptację i wsparcie z firmy macierzystej.

moge prosic o wyjasnienie tego ?

przeciez w IC-8MT jezdza tez modele takich firm jak Tamiya i GS i inne
a w IC-8T - Xray , Kyosho , GS i inne

o co tutaj chodzi ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 1:29 pm 

Proszę o sprecyzowanie - co mam wyjaśnić?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 1:39 pm 

No jak dla mnie terminy moga byc! Napewno ze dwie imprezy zalicze! Tylko mam pytanie co do wylaniania ekipy!

A jak ktos bedzie regularnie wygrywal revo albo tnxem to co wtedy, nie zostanie zabrany do repreventacji??

Czy poprostu firma preferuje tylko modele savage na zawodach w klasie monste truck?

I mam jeszcze pytanko co do nagrod czy beda zawsze takie fajne jak ostatni ( nie to zebym byl zachlanny, ale to zawsze niezly doping jezeli chodzi o przyjechanie na zawody )

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 2:39 pm 

Jedno jest pewne.
Chcemy robić imprezy.
Zastanawialiśmy się nad tym jakie rozwiązanie przyjąć bo wygląda ze będziemy musieli sami wszystko finansować.
Nie chcemy nikomu ograniczać dostępu do naszych imprez. Dla tego zastanawiamy się nad dopuszczeniem do eliminacji modeli innych marek iż HPI.
Trudna rzeczą będzie stworzenie przepisów, które zrównają szanse pod względem technicznym ale spróbujemy coś wymyślić. Chłopaki z RC Bziom mieli ostatnio ciekawe propozycje.
Oczywiście na imprezy zagraniczne HPI Challenge lub Savage Slam będą klasyfikowani do reprezentacji tylko posiadacze modeli HPI.

Rozwiązanie jest nietypowe dla tego zapraszam wszystkich posiadaczy MT do zajęcia stanowiska. Wynika ono z niewielkiej ilości zawodników w naszym kraju.

Co do klasy IC 8 T nie mamy w ofercie takiego modelu. Na tej podstawie Jacek zaproponował dorzucenie się do kosztów imprezy. Wówczas on zajmie się nagrodami w klasie choćby z powodu XB 8. Jeśli Jacek w to nie wejdzie ja nie mam powodu aby robić zawody w klasie IC 8 T.
Na razie nie miałem propozycji od innych firm – przedstawicieli, ale jestem otwarty na dyskusje.

Co do nagród to chyba już zauważyliście że na naszych imprezach przywiązujemy do tego wagę. Nie zawsze są one super ale bardzo chciałbym aby w finałach tego cyklu pojawiły się modele. Zaznaczam ze na razie to tylko plany – zobaczymy co uda się zrealizować.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 2:44 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Co do nagród to chyba już zauważyliście że na naszych imprezach przywiązujemy do tego wagę. Nie zawsze są one super ale bardzo chciałbym aby w finałach tego cyklu pojawiły się modele. Zaznaczam ze na razie to tylko plany – zobaczymy co uda się zrealizować.

Wow to mnie Pan zaskoczyl tym modelm. Zycze powodzenia bo wtedy to chyba LOK i zawody z serii eliminacje mistrzost polski i mistrzostwa pojda w odstawke!

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 3:00 pm 
Raflee

Co do klasy IC 8 T nie mamy w ofercie takiego modelu. Na tej podstawie Jacek zaproponował dorzucenie się do kosztów imprezy. Wówczas on zajmie się nagrodami w klasie choćby z powodu XB 8. Jeśli Jacek w to nie wejdzie ja nie mam powodu aby robić zawody w klasie IC 8 T.
Na razie nie miałem propozycji od innych firm – przedstawicieli, ale jestem otwarty na dyskusje.

Przedstawicieli innych firm, ktore produkuja modele do IC8T praktycznie juz nie ma... W poznaniu jest jeszcze Ikar od Kyosho, ale oni chyba nawet nie wiedza, ze sa jakies zaowdy w ktrocyh jezdzi sie ich modelami... :)

Wiec jezezli p. Jacek by w to "nie wszedl" to te zaowdy bylyby tylko zawodami modeli MT i stadiumow (?) :)? bo elektrykow w rozpisce tez nie widze... :)

A co do nagrod - rozumiem, ze modele ktore maja sie pojawic pojawia sie w klasie MT tylko tak? :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 3:03 pm 

Jakub Mazur napisał(a):

Wow to mnie Pan zaskoczyl tym modelm. Zycze powodzenia bo wtedy to chyba LOK i zawody z serii eliminacje mistrzost polski i mistrzostwa pojda w odstawke!

Eliminacje do MP nie pójdą w odstawkę możesz być tego pewny

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 3:05 pm 

Rafał Malczyński napisał(a):
Wiec jezezli p. Jacek by w to "nie wszedl" to te zaowdy bylyby tylko zawodami modeli MT i stadiumow (?) :)? bo elektrykow w rozpisce tez nie widze... :)

Tak

Cytuj:
A co do nagrod - rozumiem, ze modele ktore maja sie pojawic pojawia sie w klasie MT tylko tak? :)

Tak

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 3:16 pm 

Powiem tak

My nie jezdzimy dla nagrod !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jestesmy na zawodach bo to sposob na zrelaksowanie sie i spotkania ze znajomymi z kraju

Napewno organizatorowi przydadza sie pieniadze z wpisowego 150-450 zl to chyba nie jest suma do pogardzenia ?

Nie mozna z czegos zrezygnowac bo nie ma w tym ktos interesu - chyba ze te zawody sa po to by miec zysk ze sprzedazy modeli HPI ale mam nadzieje ze nie tylko o to chodzi .

P.S.

skoro LOK ma dofinansowywac ta impreze to nie widze przeszkod by klasa IC-8T byla rozegrana - jest to oficjalna klasa ktora obowiazuje w polsce a zeby gra nie byla o pietruszke to moge ufundowac puchar dla zwyciezcy serii imprez - " zaden problem "

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 3:29 pm 

Michał Karpiński napisał(a):

Cytuj:
Eliminacje do MP nie pójdą w odstawkę możesz być tego pewny

Nie chodzi mi absolutnie o odstawianie eliminacji na bok. Wielokrotnie dawałem tego dowód. Po porostu mam dość czekania na kolejną zimę.

Modele MT mogą jeździć do późnej jesieni a niektóre nawet zimą. Dla czego więc sezon zawodów kończy się we wrześniu?
Mam nadzieję ze większość posiadaczy MT przyjmie naszą propozycje z entuzjazmem chyba że wolą trzymać maszyny w garażu. :lol: :lol:

Ostatnio edytowano Cz lip 28, 2005 4:06 pm przez HPI Polska, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 3:32 pm 
Raflee

Ladny puchar... :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 4:02 pm 

Krzysztof Trella napisał(a):

Cytuj:
Nie mozna z czegos zrezygnowac bo nie ma w tym ktos interesu - chyba ze te zawody sa po to by miec zysk ze sprzedazy modeli HPI ale mam nadzieje ze nie tylko o to chodzi.

Wielokrotnie proponowałem LOK-owi rozwiązania współpracy. Impreza na której Pan jeździł w Zgierzu była w całości finansowana z mojej kieszeni i Waszego wpisowego. LOK odmówił mi włączenia tych zawodów do eliminacji MP.
Pomimo tego ze w kilku kategoriach nie było wystarczającej ilości zawodników i tak rozdaliśmy dyplomy i nagrody aby nikomu nie robić przykrości.
Jeśli tak ma być dalej to prosze dać mi powód dla którego mam organizować zwody dla klas w których HPI nie produkuje modeli.

Cytuj:
skoro LOK ma dofinansowywac ta impreze to nie widze przeszkod by klasa IC-8T byla rozegrana - jest to oficjalna klasa ktora obowiazuje w polsce a zeby gra nie byla o pietruszke to moge ufundowac puchar dla zwyciezcy serii imprez - " zaden problem "

Pismo które wysłałem do LOK-u z prośbą o wsparcie jest raczej retoryczne i bardzo bym się zdziwił otrzymując na nie pozytywną odpowiedź. Oczywiście jeśli jednak został bym mile zaskoczony wówczas jak najbardziej ma Pan racje i nie widzę powodu aby IC 8 nie miały jeździć. Nadal tylko pozostaje problem nagród i reszty kosztów imprezy. Stąd uważam ze propozycja Jacka była jak najbardziej słuszna i logiczna. Również bardzo chętnie przyjmiemy Pana propozycję.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 4:28 pm 

Skoro Jacek zrobi rownolegle XRAY Challenge to oczywiste jest ze wpisowe od zawodnikow bedzie przekazane dla Jacka jako organizatora i po problemie :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 28, 2005 4:51 pm 

A tak przy okazji - co słychać nad morzem.
Chętnie pojechałbym na jakąś imprezę na plaży.
Kiedyś nie byłem tak głęboko w temacie, ale obiło mi się o uszy, że były takie propozycje.
Polecam ponowne rozważenie tego pomysłu. Chętnie zapłacę wpisowe i nawet wystartuję.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona