Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 7:05 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz lis 26, 2009 11:50 pm 

Witam,
na stronie OSM ukazał się informator II Eliminacji Halowych Mistrzostw Polski modeli OnRoad która odbędzie się w Lubawie w dniach 11-13 grudnia 2009 roku. Rejestracji na zawody można dokonać w Systemie Rejestracji OSM.
Wszystkich chętnych serdecznie zapraszam.
Piotr Niedźwiecki

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt lis 27, 2009 9:14 am 

Witam.

Mam jedno tradycyjne już pytanie z mojej strony. Czy będzie możliwość wypożyczenia stolików, krzeseł i przedłużaczy? Na przyszłość można dla ułatwienia umieszczać tą informację w informatorze. :wink:

PostNapisane: Pt lis 27, 2009 9:59 am 

Witaj Bartku,
generalnie na zawodach halowych organizator zapewnia zarówno stoły jak i krzesła, jeżeli z jakiś powodów nie może tego zrobić wtedy powinien napisać to w informatorze. Tak więc na przyszłość, jeżeli nie ma na ten temat informacji to znaczy, że stoliki i krzesła są - tak jest i w tym wypadku.
Inna sprawa jest z przedłużaczami. W zależności od możliwości organizatora prąd nie zawsze jest doprowadzony do stolika, tak więc obowiązek posiadania przedłużacza leży po stronie zawodnika.
Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Pt lis 27, 2009 2:16 pm 

Piotr Niedźwiecki napisał(a):
Witaj Bartku,
generalnie na zawodach halowych organizator zapewnia zarówno stoły jak i krzesła, jeżeli z jakiś powodów nie może tego zrobić wtedy powinien napisać to w informatorze. Tak więc na przyszłość, jeżeli nie ma na ten temat informacji to znaczy, że stoliki i krzesła są - tak jest i w tym wypadku.
Inna sprawa jest z przedłużaczami. W zależności od możliwości organizatora prąd nie zawsze jest doprowadzony do stolika, tak więc obowiązek posiadania przedłużacza leży po stronie zawodnika.
Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano Cz gru 03, 2009 3:42 pm przez Bartosz Pochopień, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn lis 30, 2009 8:19 pm 

Witam.

Zwracam się z pytaniem do osób które bedą brały udział w II EHMP w Lubawie, na dzień dzisiejszy mam problem z transportem, chiałem sie zapytać czy jest jakaś szansa aby się z kimś zabrać do Lubawy. Oczywiscie dokładam sie do paliwa :]. Jestem z Częstochowy, gdyby ktoś miał w trasie przejazd obok Częstochowy chętnie bym się z nim zabrał.

Czekam na info.
Pozdrawiam

PostNapisane: N gru 06, 2009 7:21 pm 

Witam,
chciałbym poinformować, że zmieniły się przepisy techniczne w klasach E-10 TC Spec, E-10 TC Modified oraz E-12. Zawodników tych klas proszę o sprawdzenie zmian na stronie OSM.
Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Ostatnio edytowano N gru 06, 2009 7:38 pm przez Piotr Niedźwiecki, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: N gru 06, 2009 7:27 pm 

Witam,
chciałbym poinformować, że zmieniły się przepisy techniczne w klasach E-10 TC Spec, E-10 TC Modified oraz E-12. Zawodników tych klas proszę o sprawdzenie zmian na stronie zmian.
Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

:shock: Czyli powstała strona zmian,a więc to nie koniec tej farsy.Co będzie następne.

PostNapisane: N gru 06, 2009 10:27 pm 
Administrator forum

Witam,
chciałbym poinformować, że zmieniły się przepisy techniczne w klasach E-10 TC Spec, E-10 TC Modified oraz E-12. Zawodników tych klas proszę o sprawdzenie zmian na stronie OSM.
Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Brawo Panie Piotrze i wszyscy inni decydenci - dotyczy wyłacznie klasy SPEC.
Daliście zmianami przepisów w trakcie sezonu wyraźny sygnał gdzie macie środowisko. Jak mozna być tak zadufanym w w sobie i doprowadzić do takich zmian??? Gdzie tu jest normalność??? Gdzie tu jest poważne traktowanie modelarstwa???

Podpisaliście umowę (OSM) z LOK-iem i wydaje się Wam że zjedliście wszystkie rozumy??? Kilkanaście imprez dla dzieci i to nazwacie doświadczeniem???

Jak zobaczyłem wpis o zmianach w przepisach spec-a i przeczytałem te zmiany to o mało mnie ..... nie trafił.

Jedno jest pewne - po LOK-u OSM jest kolejną NIEWIARYGODNĄ organizacją. Organizacją która znów jak LOK robi to co chce i jak chce.
Jak tu jeździć na zawody w Polsce? Według jakich kryteriów kupować sprzęt żeby rywalizować z o czołowe lokaty? Na jednej eliminacji przepisy sa takie a na innej inne.

W normalnym kraju, w normalnej organizacji po jakimkolwiek przebąknięciu o zmianie przepisów w trakcie sezonu - ten co wpadł na taki pomysł wyleciałby z hukiem za drzwi i byłby spalony w całym środowisku.

No cóż. Pozostają Czechy i ich podejście do sprawy. Sezon zaczynają i kończa na jednakowach przepisach, znają się na tym co robią, robią to dobrze i dbają o zawodników.

Tak na marginesie zawodów w Czechach (Trutnov): o zmianach silnika w klasie STOCK od stycznia 2010 - zainteresowani wiedzieli już w październiku.

Ale co tam - u nas 2 tygodnie starczy. Paranoja.

Życzę sukcesów OSM-owi - może ktoś się znajdzie kto wskaże Wam miejsce w szeregu, czyli na dalekim, szarym końcu.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: N gru 06, 2009 11:52 pm 

Marek ! Panie i Panowie !

cyt. "Idą Święta" :) - te zmiany to taki prezent ! :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Pn gru 07, 2009 11:37 am 

Kiedy bedzie jakis plan toru i rozumiem co do treningów do 21:30 nic sie nie zmienia nadal sa aktualne

PostNapisane: Pn gru 07, 2009 3:59 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):

Brawo Panie Piotrze i wszyscy inni decydenci - dotyczy wyłacznie klasy SPEC.
Daliście zmianami przepisów w trakcie sezonu wyraźny sygnał gdzie macie środowisko. Jak mozna być tak zadufanym w w sobie i doprowadzić do takich zmian??? Gdzie tu jest normalność??? Gdzie tu jest poważne traktowanie modelarstwa???

Podpisaliście umowę (OSM) z LOK-iem i wydaje się Wam że zjedliście wszystkie rozumy??? Kilkanaście imprez dla dzieci i to nazwacie doświadczeniem???

Jak zobaczyłem wpis o zmianach w przepisach spec-a i przeczytałem te zmiany to o mało mnie ..... nie trafił.

Jedno jest pewne - po LOK-u OSM jest kolejną NIEWIARYGODNĄ organizacją. Organizacją która znów jak LOK robi to co chce i jak chce...

Własnie dlatego ja jako początkujący zawodnik w halowych imprezach on-road odpuściłem sobie jazdę na zawodach Proxima Cup choć byłem wówczas w Pabianicach i miałem odpowiedni model niestety z nieodpowiednim silnikiem (uzwojenie Delta). Uważam że to jakiś obsurd, może niech zrobią po prostu spis silników i ogniw z konkretnymi nazwami na których w danej klasie można startować - będzie wtedy może śmiesznie ale przynajmniej jasno i czytelnie :lol: :lol: :lol:
A ten pomysł z pomiarem napięcia Li-Po przed startem do wyścigu to już chyba jakieś kwadratowe jaja - gdzieś słyszałem i takie pomysły że będą wdrożone w życie :wink: :lol: :oops: Po prostu współczuje wszystkim i zostaje w off-road tam gdzie zaczynałem...

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Pn gru 07, 2009 4:13 pm 

Cytuj:
Własnie dlatego ja jako początkujący zawodnik w halowych imprezach on-road odpuściłem sobie jazdę na zawodach Proxima Cup choć byłem wówczas w Pabianicach i miałem odpowiedni model niestety z nieodpowiednim silnikiem (uzwojenie Delta). Uważam że to jakiś obsurd, może niech zrobią po prostu spis silników i ogniw z konkretnymi nazwami na których w danej klasie można startować - będzie wtedy może śmiesznie ale przynajmniej jasno i czytelnie :lol: :lol: :lol:

,,Silniki SPEC - jedynie silniki typu Y (STAR - gwiazda) są dopuszczone. Silniki DELTA nie są dopuszczone."

Taka informacja widnieje na stronie z przepisami zawodów Proxima Cup. Nie mogą dopuścić silnika z uzwojeniem delta, ponieważ zawodnik posiadający taki miałby znaczną przewagę.

Co do zmian przepisów w trakcie sezonu cieszę się, że klasa 540 została pozostawiona bez zmian.

PostNapisane: Pn gru 07, 2009 4:34 pm 

Przecież klasa SPEC obojętnie czy cykl MP czy Proxima Cup dopuszcza tylko silniki z uzwojeniem połączonym w gwiazdę. Było o tym wiadomo już dawno. Tomaszu, chcąc startować w zawodach trzeba koniecznie przeczytać przepisy zarówno techniczne jak i sportowe. Nie rozumiem Twojego zdziwienia że nie mogłeś wystartować swoim modelem z silnikiem w trójkąt, przepisy jasno tę kwestię określają. Co do przepisów sportowych to również ich nie znasz bo gdybyś je znał nie doszłoby do sytuacji kiedy to w finale E18 Truck nie pozwalałeś wyprzedzić się dublującemu Cię modelowi. Słyszałem też choć nie widziałem że w Truck ktoś próbował jeździć na niedozwolonych w tej klasie LiPo, czy to nie byłeś Ty?
Przepraszam za off-topic.

PostNapisane: Pn gru 07, 2009 8:51 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Słyszałem też choć nie widziałem że w Truck ktoś próbował jeździć na niedozwolonych w tej klasie LiPo, czy to nie byłeś Ty?
Przepraszam za off-topic.

Tak tak :D poczytam przepisy na pewno, jeśli chodzi o akusy Li-po to rzeczywiście miałem takowe ze sobą lecz służyły mi wyłącznie do treningów, na wyścigu liczonym miałem zwykły pakiet Ni-Mh 6 celi Vapex pożyczony od Przemka Staniewskiego a mój model był po biegu kontrolowany przez sędziego :wink: Pakiet był przyklejony do modelu żółtą taśmą - co pewnie Pan dobrze pamięta ? :lol: był niepowtarzalny z całą wiatrownią chłodzącą :lol:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Pn gru 07, 2009 10:37 pm 

Kolega nie jedzie na zawody do Lubawy i zwalnia jeden pokój 2-osobowy w osrodku, w którym będą zawody.
Rezerwacja od piątkowego wieczoru do niedzieli. Zainteresowani "bezdomni" mogą zadzwonić do mnie w przyzwoitych godzinach :-) tel 607913996

EDIT: NIEAKTUALNE

Tomasz Wójcik - Tarnów

Ostatnio edytowano Wt gru 08, 2009 12:46 pm przez Tomasz Wójcik, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona