Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 26, 2026 2:16 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr kwi 09, 2008 7:07 am 

Zakończyły się Mistrzostwa Europy w klasie 1:12 w niemieckiej miejscowości Ingolstadt.
Nawet Marc Rheinhard docenił model HB Cyclone zdobywając nim tytuł Mistrza Europy.Kolejne miejsca to 2 Andy Moore i 3 Völker Ronald.
Tak więc potrójny sukces Firmy Hot Bodies.
Nasi zawodnicy:
62 Norbert Omelańczuk,
64 Piotr Blazucki,
79 Daniel Słomski.
Ogólnie sklasyfikowano 92 zawodników.

Reszta wyników: http://www.euro.rc-racecars.de/media.html

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 09, 2008 8:28 pm 

Cytuj:
Nawet Marc Rheinhard docenił model HB Cyclone

Czytam i próbuję sobie przypomnieć kto opowiadał mi za jak duże pieniądze jeździ Rheinhard. Co prawda nie mogę sobie tego przypomnieć :D ale jeden wniosek jest na pewno bezdyskusyjny - firmę HB stać na opłacenie tego zawodnika.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 09, 2008 10:29 pm 

A może po prostu HB ma wózek, którego nie oferuje firma- sponsor Marca i ma dowolność startów w 1/12?

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 10, 2008 6:29 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
... próbuję sobie przypomnieć kto opowiadał mi za jak duże pieniądze jeździ Rheinhard....

On "żyje" z modelarstwa,to też chłopina łapie się każdej fuchy... :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 10, 2008 11:50 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
On "żyje" z modelarstwa,to też chłopina łapie się każdej fuchy... :lol: :lol:

W domu się nie przelewa, więc jeździ chłop czym popadnie, byle było co do gara włożyć ;-)

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 10, 2008 10:15 pm 

Zareagowałem na treść postu mojego "ulubieńca" bo parę dni wcześniej zajrzałem na stronę firmy ATA. I przeczytałem relację z zawodów LRP. Może nie jestem zbyt inteligetny, ale zrozumiałem że wystarczy mieć wózek Tamiya wzór 416 i zwycięstwo jest w kieszeni. Co prawda jeden z naszych miał taki wózek, ale choroba uniemożliwiła pełne wykorzystanie możliwości wózka.
Później czytam że w 1/12 wystarczy mieć model HB i mistrzostwo ( w najgorszym razie pudło ) mamy zapewnione.
Czekam teraz kiedy ukaże się informacja że aby wygrać zawody LRP w klasie Stock i Super Stock to trzeba mieć .... a aby wygrać GP Pragi to koniecznie trzeba jeździć ...... .
A problem jest taki że nie widzę zdrowego podejścia do modelu, jakim się jeździ. Tylko "ogłupia" się ludzi że odpowiedni wózek odpowiedniej firmy - i półka na puchary zaraz będzie pełna.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 6:36 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
Zareagowałem na treść postu mojego "ulubieńca" bo parę dni wcześniej zajrzałem na stronę firmy ATA. I przeczytałem relację z zawodów LRP. Może nie jestem zbyt inteligetny, ale zrozumiałem że wystarczy mieć wózek Tamiya wzór 416 i zwycięstwo jest w kieszeni. Co prawda jeden z naszych miał taki wózek, ale choroba uniemożliwiła pełne wykorzystanie możliwości wózka.
Później czytam że w 1/12 wystarczy mieć model HB i mistrzostwo ( w najgorszym razie pudło ) mamy zapewnione.
Czekam teraz kiedy ukaże się informacja że aby wygrać zawody LRP w klasie Stock i Super Stock to trzeba mieć .... a aby wygrać GP Pragi to koniecznie trzeba jeździć ...... .
A problem jest taki że nie widzę zdrowego podejścia do modelu, jakim się jeździ. Tylko "ogłupia" się ludzi że odpowiedni wózek odpowiedniej firmy - i półka na puchary zaraz będzie pełna.
Tadeusz Żelazo

Drogi Tadeuszu trzeba mieć trochę dystansu .To że Marc jechał HB napisałem jako ciekawostkę,właśnie dla tych którzy pisali posty na stronie ATA.To ,że trzy pierwsze miejsca przypadły HB nie da się ukryć.Wiem,że masz alergię na HB,ale nie przejmowałbym się na Twoim miejscu, przyjdzie jeszcze moment kiedy Hudy będzie się szczycił sukcesem,a Ty pewnie nieomieszkasz Nas o tym poinformować.
Z zaistniałej sytuacji można wyciągnąć wniosek,że pieniądze ponad wszystko,że kasa czy to od Xraya,Tamyi czy HB nie śmierdzi...a lojalność na pstrym koniu jeżdzi.

Ps.Tadeusz , Tych którzy przeczytają mojego posta i pomyślą,że model i marka to pewny sukces , więcej ogłupiać już nie trzeba...
Ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy,że Ansman ,Carson , Thunder Tiger czy inne tego typu, to nie modele Mistrzów,chyba że na asfalcie zaskoczycie Nas Wszystkich... :D

Tytuł: hb
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 8:54 am 

Lechu to czemu służyła wielogodzinna rozmowa w Lubawie z przedstawicielem teamu ????,czyżby sezon stracony z HB.napisz w co inwestuje nowego bo wszystko wysprzedajesz może zdradz nazwę nowego Teamu.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 9:46 am 

Nazwa nowego Teamu to HB Team.pl.Filip sprzedaje wszystko do Speca.Chce jeżdzić tylko Modi...i dlatego ta wyprzedaż.Doszedł do wniosku,że dzielenie pomiędzy dwie klasy nie jest korzystne.
A w Lubawie z różnymi prowadziłem różne rozmowy i nie wszystkie przyniosły jakiekolwiek rezultaty...będzie wszystko po staremu.

Ps.jako ciekawostkę mogę napisać,że jest pewna sprawa w której zgadzam się na 100% z Panem Niko...

Tytuł: team
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 12:31 pm 

czyli ćwierkają jaskółki:

Tytuł: Re: team
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 12:39 pm 

marian.kala napisał(a):
czyli ćwierkają jaskółki:

Marian powiedz jaskółkom,żeby nie ćwierkały na fałszywą nutę bo zdechną...od własnego jadu. :D

Ps.a tak wogóle to nie rozmydlaj tematu Mistrzostw Europy...

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 8:28 pm 

Cytuj:
Wiem,że masz alergię na HB

Jak zwykle jestes bardzo dobrze poinformowany.

Co do sukcesów Hudego.
Były i są tylko i wyłącznie jego zasługą.

A ja ze swoją wrodzoną skromnością nie rozpisywałem sie np. o sukcesach modelu Xray na zawodach TITC w Bangkoku.
Zreszto nikt ode mnie tego nie oczekiwał.

A co do lojalności.
Wy już mnie oceniliście. I nasze wielokrotne rozmowy na ten temat nie zmieniają Waszej (Twojej) oceny. Masz do tego prawo.

A ja czekam kiedy jako "szary" petent zostanę "załatwiony" z reklamacjami na wyroby LRP. Paweł ukręcił (wada fabryczna) dwie ośki w silnikach LRP. Jedną w pażdzierniku, drugą w listopadzie. W listopadzie oba silniki zostały przekazane do firmy HPI Polska. W Tarnowie przestał działać regulator. W Lubawie rozmawiałem z p.Darkiem że już ponad miesiąc czekam na wymianę wadliwego sprzętu. Dzisiaj minął kolejny miesiąc i reklamacja nie jest załatwiona.
Czy tylko przynależność do teamu gwarantuje załatwianie reklamacji w racjonalnych terminach?
A wracając do sprawy alergi. To wolę mieć alergię niż to co nosi koń dorożkarski.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 8:48 pm 

Widzę,że ja to już nic normalnie nie mogę napisać,bo każdy zaraz mnie prowokuje do głupiej dyskusji...
Co mają Mistrzostwa Europy do reklamacji u polskiego dystrybutora LRP.Wydawało mi się ,że mam wyobrażnię (bo wiele sytuacji przewidziałem)ale tego nie ogarniam.Bo po pierwsze HB i LRP to dwie odrębne firmy i sukces HB na ME chyba nie ma nic wspólnego polskim dystrybutorem LRP.No chyba,że masz informację,że LRP zamiast załatwić Twoją reklamację , dała tą kasę Marcowi żeby wygrał.

Ps.Co do chomonta to nie służy tylko koniom dorożkarskim.Chomonto podpięte do konia to dla wielu naszych przodków dawało gwarancję chleba,no chyba,że nie było konia i trzeba było własną kobite zaprząc-to wtedy było ciężarem bo ją wieczorem głowa bolała,a nie samym chlebem człowiek żyje...A alergik musi się sam drapać.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 12, 2008 2:45 am 

Cytuj:
...A ja czekam kiedy jako "szary" petent zostanę "załatwiony" z reklamacjami na wyroby LRP. ...
Tadeusz Żelazo

P. Tadeuszu,

nie wtrącam się, ale "świat o chlebie, a Pan o niebie"... Powiązanie tych wątków nie ma się ku sobie.

LRP i Hot Bodies to odrębne marki, meritum sprawy jest nietknięte tym razem jak Dioda Schotkyego. Bez urazy, Schotky by zrozumiał...

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 12, 2008 6:23 am 

Ponieważ może to czytać szersze grono, uważałem że pisząc o ME 1/12 warto napisać coś więcej niz tylko że wygrały modele HB. Tak samo jak warto by było dokonać analizy osiągniętych przez Naszych wyników, a nie tylko podać zajęte miejsca. I może warto by było zaprosić Ich do podzielenia się swoimi refleksjami z tych zawodów.
Ale nic z tego. Jedyne co warte uwagi w tych zawodach to to, że wygrał model HB.

Co do reszty mojego ostatniego postu. Była to reakcja na zarzut alergii.
Ale widzę że nie warto reagować.
Co by nie powiedzieć i nie napisać - to tylko jedno jest cacy. I nie warto nawet pisać, że mozna zagłaskać temat na ...... .
Kończę dyskusję, bo za duza jest różnica w naszch punktach widzenia .
Pozostaje jedynie czas, który wszystko weryfikuje.
Tadeusz Żelazo

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona