Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 6:30 pm

Autor
PostNapisane: So cze 12, 2004 10:26 am 

Zapraszamy do obejrzenia relacji z majowej edycji Festiwalu Modelarstwa w Łodzi.
Niebawem materiały video.
www.modelarskie.pl

Pozdrowienia

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 10:40 am 

Jak klikam na link to mi sie to wogle nie chce sie właczyć i nadodatek mi jeszcze zcina rcauto jak wchodze przez ten link i musze wszystko wyłaczać.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 11:39 am 

Mi tam wszystko działa i musze przyznać że podoba mi sie materiał o TV :D

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 12:22 pm 
Raflee

Mi tez wszystko dziala tak jak trzeba... a TV jest spox...

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 12:34 pm 

Mi też działa już :) Ogladałem materiał TV i musze stwierdzić że nie pokazali tej najbardziej emocjionującej strony modelarstwa czyli MODELI ZDALNIE STEROWANYCH.Były tylko urywki z nimi.A reszta to nudne klejenie ludzików :( Mysłałem że bedzie wiecej o autkach.Teraz wiel tysiecy ludzi w tv usiwiadomiło sobie znowu że modelarstwo jest nudne choć takie nie jest tylko przez te głupie klejone ludziki.Gdyby ludzie zobaczyli jak autka popierniczją po torze to by sie napewno zaciekawili a tak to lipa.A naprawde szkoda bo to była wielka szansa na pokazanie sie w tv z tych najlepszych stron.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 1:03 pm 

Ludzie biorą nas za nudnych sklejaczy co siedzą jak ci idioci po pare godzin żeby coś se stało :/

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 1:38 pm 

No ten materiał TV mnie zmartwił troche no bo co o nas ludzi pomysla:flegmatycy zajmujący sie sklejaniem durnych rzeczy.No i nawet nie bedą próbowali sie dowiedzieć czegoś wiecej na temat modelarstwa bo pomyslą że nuda i nie ma co.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 2:00 pm 

dokladnie (tak na marginesie to ja jeszcze niejestem modelarzem ale zamierzam to zmienic) na poczatku modelarstwo kojazylo mi sie ze starymi prykami siedzacymi przy kawce(czarnej) cala noc sklejajac jakies makiety dla jakis sklejonych pojazdow niewiadomo z czego albo dla kolejek ale z czasem troche nabralem wiedzy i zanim zaczelem odwiedzac to forum to myslalem ze to (dalej) jakies stare pryki (bez obrazy :P ) sklejajace... i zajmujacy sie jeszcze RC (z czego 99/100 czasu RC przeznaczaja na dokrecanie srubek) a tu sie okazuje ze modelarstwo moze byc ciekawe i mozna spotkac kogos w swoim wieku niewiem dlaczego ale RC tak jakby nieistnialo i powinno sie cos z tym zrobic (popatrzcie chocby na ta str -dlaczego tam jest tak malo o RC?)

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 6:49 pm 

Zgadzam się z Wami że RC jest najbardziej widowiskowe i z pewnością będziemy rozwijać tą część imprezy.
Niemniej jako organizatorzy Festiwalu poświęconego nie tylko modelarstwu RC staramy się być obiektywni.
Widocznie inne grupy modelarzy potrafiły lepiej się zorganizować i tak postrzegają to reporterzy z TV.

Reasumując - jeśli chodzi o RC to jesteśmy na tak. Jednak mamy wrażenie że prędzej dogadamy się z firmami zagranicznymi niż z miejscowymi środowiskami (zawody pod M1)
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy do Łodzi na przełomie listopada i grudnia. Dokładny termin imprezy podamy niebawem.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 11:58 pm 

No teraz to Pan Festiwal Modelarstwo poszedl po calosci.
Panie Dariuszu prosze spojrzec na zdjecie z zeszlego roku z festiwalu modelarskiego w czasie ktorego odbyly sie zawody organizowane przez klub do ktorego naleze czyli PKMS.

Obrazek

Prosze nie pisac ze modelarze samochodowi RC nie potrafia sie zorganizowac. W zeszlym roku bylo nieporownywalnie wiecej osob ogladajacych zawody samochodowe niz w tym roku. Moze byly bardziej widowiskowe? Moze model rozpedzajacy sie do predkosci okolo 40km/h na odcinku 10m robi wieksze wrazenie niz model slizgajacy sie non stop na wyslizganym betonie.

Skoro byla tak olbrzymia widownia na pierwszym festiwalu to czemu nie poprosil Pan Ani i Rafala Sypowiczow o zorganizowanie kolejnych zawodow? Zapewniam ze widowisko przyciagneloby podobny tlum jak w zeszlym roku. A moze wlasnie za duza byla widownia i dlatego trzeba bylo cos zmienic?

Widze ze zawody ktore sie odbyly pod M1 nie daja nadal Panu spokoju.
Mam nadzieje ze na najblizszy festiwal uda sie Panu dogadac jakos z Sypowiczami aby to jednak PKMS zorganizowal zawody.

No offence dla ludzi z Torunia.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 10:51 am 

bylem tam wtedy i bylo fajnie ale tylko na samym poczatku :wink: bo puzniej przyszlo tyle ludzi ze inne atrakcje odwolali(helikopter i jakies statki) wystarczylo ze wspomniali o RC i juz tyle ludzi sie zjawilo ze nic innego niemialo tam sensu :D ale jak juz pisalem nieprzewidzieli tyle osob i duzo rzeczy odwolali

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 9:54 pm 

Jeżeli chodzi o zawody o Puchar M1 to moim zdaniem były ozrganizowane zbyt szybko. Informacja o nich ukazała się dopiero na tydzień przed terminem imprezy. Na dodatek w środku przerwy między imprezami w Kłodzku i Rudzie. Organizatorzy muszą zdać sobie sprawę, że takie imprezy planuje się ze znacznym wyprzedzeniem. Powiadamia się też o tym przede wszystkim aktorow biorących udział w widowisku, a nie publiczność. Jeżeli impreza będzie przygotowana porządnie, to wielu chętnie przyjedzie do Łodzi. Bo dla mnie fajniej byłoby jeżdzić dla polskiej publiczności w Łodzi niż jeczać ponad 500 km aby pościgać się ze Słowakami (Trencin 12.06) czy Czechami (Senov-13.06). Pozdrawiam i do spotkania w Łodzi na równie udanej imprezie jak ta z grudnia.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 10:43 pm 

Przyznam, ze bylem na I Festiwalu i bylo bardzo ciekawie. Slyszalem, ze na drugim nie bylo az tak tlumnie jak mialo to miejsce podczas pierwszej imprezy. Ogolnie nie mozna przeginac z czestotliwoscia bo wkrotce sie to wszystko ludziom znudzi i nikt nie bedzie chcial przychodzic aby to ogladac. Organizatorzy chyba za bardzo ida w komercje a to nie napawa optymizmem.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 19, 2004 3:03 pm 

Jeżeli się kilka spraw nie zmieni to przyszłe targi będą ostatnimi na jakich będę sprzedawał.
Dla kilku klientów nie ma sensu się wystawiać.