Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 30, 2026 12:42 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 4:59 pm 

Drogi Robercie - obiecuję poprawę :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 5:29 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Wiesław Groszkowski napisał(a):
Przede wszystkim nie jestem przeciwnikem Festiwalu ,moze to ktos tak błednie odebrac ,jak to widzisz bedziemy jezdzic modelami Hudy,HPI,GS
kolejnosc podana nie jest ocena modeli .I niemam zamiaru nikogo prosic o zafundowanie nagrody w trakcie HPI CH.i odwrotnie.Dlatego nie porownuj tego do pieniedzy .
Pozdrawiam

Kto prosił o nagrody? Nikt z nas nie prosił! Nie denerwuj się tak, bo nie ma o co.

Nie denerwuje sie . :D
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 5:30 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
Pięć lat temu w klasie DTM - Standart jeżdziło ze 30 modeli HPI , a może i więcej . Też takim jeżdziłem . :D

Lechu
każdy jeżdził i każdy był zadowolony
ja wiem, że są to dobre modele i każdy też to wie. Ja byłem nawet pierwszym Mistrzem Polski w DTM na HPI RS4.

ale po co mieć dobre jak można mieć lepsze
niedawno otworzyły się kolejne sklepy w tym przedstawiciele Kyosho, Traxxas, Ofna

do wyboru do koloru
można wybierać i przebierać

firma którą reprezentuje oferuje swoim zawodnikom zarówno tanie modele do klasy np. TS (Tamiya TT01 - jest dużo tańszy od HPI Sprint)
albo profesjonalne modele dla mistrzów DTM OPEN, STANDARD (Tamiya TRF 415 MSX- auto Mistrza Świata)

Pozdrawiam
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 5:36 pm 

Jacek czy to jest odpowiedz ,czy reklama? :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 5:45 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
Jacek czy to jest odpowiedz ,czy reklama? :D

To jest odpowiedź - jak można popsuć rynek?

Było Nas z HPI ponad 30 osób. Teraz można policzyć DTMy HPI na jednej ręce.

p.s.
reklama Tamiya swoją drogą
HPI ma bardzo agresywną polityke
Tamiya raczej liberalną

zobaczymy kto na tym zyska

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 6:38 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Drogi Robercie - obiecuję poprawę :D

Witaj Darku.

Na to też liczę , mam nadzieję, iż pełny serwis HPI będzie dostępny na Mistrzostwach Polski w Łomiankach :shock: :D

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 6:40 pm 

Janusz Potepa napisał(a):
Cytuj:
Michał, czy czasem punkt siedzenia /zmiana modelu/ nie zmienił Ci punktu patrzenia /obiektywności/? Chodzi o rozwój czy tylko kasę.

Prosta odpowiedz NIE...jestem kierowcą firmowym zawsze miałem takie życzenie i teraz się spełniło...

Panie Michale.
Kilka miesięcy temu uzgadnialiśmy (i rozmawiałem z kierowniczką Waszego ośrodka) termin zawodów PP lub GP w Murowanej Goślinie - ustaliliśmy go na 23-24.09.2006.
Proszę o ostateczne określenie czy ma to być impreza GP/PP czy HPI Challenge 2006 z uwagi na konieczność uzupełnienia kalendarza na sezon otwarty oraz zaplanowania obsługi sędziowskiej.

Ostatnio edytowano Pn mar 06, 2006 6:43 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 6:42 pm 

Jacek Żurek napisał(a):

reklama Tamiya swoją drogą
HPI ma bardzo agresywną polityke
Tamiya raczej liberalną

zobaczymy kto na tym zyska

Witaj Jacku.

Ktoś kiedyś powiedział : "spokojnie, drobnymi krokami do przodu " i TAK TRZYMAJMY. Efekty już widać.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 9:03 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Zawładnął też Pan Murowaną Gośliną, bo kupił Michała swoim modelem. MG była od lat dobrym ośrodkiem off-road i nie potrzebowała żadnego dealera, by zawodnicy tam licznie przyjeżdżali.
.

Panie Janku nikt nie kupił Michał przynajmniej ja nic na ten temat nie wiem. Murowana ma się coraz lepiej Klub liczy teraz kilkanaście osób głównie z modelami spalinowymi i nie są to tylko modele firmy HPI jak by sie mogło wydawać :wink: mamy modele Losi LST , Asso, GS, Traxxas itd.

MG była i będzie bardzo dobrym ośrodkiem off road, pięknie napisał Marek K. zależy nam na organizacji jak najlepszych zawodów, postaramy się zorganizować je na nowym torze tak aby były na poziomie przynajmniej zbliżonym do europejskiego, zależy nam na tym aby nasze zawody wspominało się jeszcze długo.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 9:21 pm 

...zależy nam na organizacji jak najlepszych zawodów, postaramy się zorganizować je na nowym torze tak aby były na poziomie przynajmniej zbliżonym do europejskiego, zależy nam na tym aby nasze zawody wspominało się jeszcze długo.

To wiemy.
Ale poprosiłem Pana:
Cytuj:
...o ostateczne określenie czy ma to być impreza GP/PP czy HPI Challenge 2006 z uwagi na konieczność uzupełnienia kalendarza na sezon otwarty oraz zaplanowania obsługi sędziowskiej.

w związku z tym, że Pan "Festiwal Modelarstwa" podał w swoim kalendarzu, iż u Pana odbedą się zawody z cyklu Challenge 2006 w terminie 23-24.09.2006, tj. tym samym, który wcześniej uzgadnialiśmy.
W swoim poście nie udzielił Pan odpowiedzi na moją prośbę.
Uprzejmie więc ją ponawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 11:37 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Panie Michale.
Kilka miesięcy temu uzgadnialiśmy (i rozmawiałem z kierowniczką Waszego ośrodka) termin zawodów PP lub GP w Murowanej Goślinie - ustaliliśmy go na 23-24.09.2006.
Proszę o ostateczne określenie czy ma to być impreza GP/PP czy HPI Challenge 2006 z uwagi na konieczność uzupełnienia kalendarza na sezon otwarty oraz zaplanowania obsługi sędziowskiej.

Panie Janku o czym my nie rozmawialiśmy w 2005 roku aż szkoda gadać bo do tej pory pan Zbigniew się do mnie nie odezwał jeśli chodzi MP 2006.
Kto był na zawodach wie o co chodzi.
Piszę jak sprawa wygląda. Murowana Goślina jest zawsze bardzo chętna jeśli chodzi o organizację imprez, w sezonie 2005 prosiliśmy LOK o dwie imprezy EMP i MP off road 2006, niestety dostaliśmy zgodę tylko na EMP.

Jakiś czas temu poproszono nas o organizację w Murowanej imprezy która kończy cykl Chelenge dla wyjaśnienia nie jest to impreza na której jest obecne tylko HPI tak jak Pan napisał, skupia ona kilka firm które chcą zorganizować coś wspólnie.

W tym sezonie jeśli nic nie ulegnie zmianie zorganizujemy dwie imprezy:

1). EMP 29-30 lipca nadal jest to aktualne i nic się nie zmienia i postaramy się aby impreza była na najwyższym poziomie. ( jeśli chodzi o sędziów to też sie nic nie zmienia, czyli tak jak uzgadnialiśmy jest Pan oficjalnie zaproszony jako sędzia - jeśli chodzi o resztę składu jeszcze sie zdzwonimy)

2). 23-24.09.2006. - Uzgodniliśmy że będzie to Puchar Polski Chelenge 2006, impreza otwarta, dla wszystkich, ( sędziowie Rafał i Anka Sypowicz PKMS) przy współpracy firm które są współorganizatorami całego cyklu- myślę że tutaj ma więcej do powiedzenia Pan Dariusz. Myślę że przy współpracy firm będzie to impreza o najwyższym dotąd poziomie organizacyjnym.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 12:40 am 

...tutaj ma więcej do powiedzenia Pan Dariusz...

Dziękuję za odpowiedź.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 6:05 am 

...przy współpracy firm które są współorganizatorami całego cyklu- myślę że tutaj ma więcej do powiedzenia Pan Dariusz.

Chodzi o firmy które chcą w to wejść. Jak by Pan dokładnie czytał byłoby miło :D .

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 12:00 pm 

Ale napisał Pan:
Cytuj:
...tutaj ma więcej do powiedzenia Pan Dariusz...

Natomiast Janusz Potepa zauważył, że:
Cytuj:
...czy czasem punkt siedzenia /zmiana modelu/ nie zmienił Ci punktu patrzenia /obiektywności/? Chodzi o rozwój czy tylko kasę...

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 12:25 pm 
Administrator forum

Panowie Jan i Janusz:

Znacie Michała długo więc nie rozumiem skąd jakieś dziwne uwagi?
Dla mnie jest jasne że ROZWÓJ = KASA. Po co łazić do różnych czasem niechetnych firm likalnych jak jest ktos kto chce dac nagrody i zasponsorowac zawody?

Jeszcze raz sie powtórzę: jeżeli jest sponsor to ON narzuca warunki gry a od nas organizatorów zależy czy je przyjmiemy czy nie, a najwazniejszą rzeczą jest to aby zawody byłu zrobione i to zrobione dobrze a wiadomo że bez kasy można sobie...

A kwestia nagród: cóż - uważam że jeżeli ktos nagradza ludzi którzy jeżdżą modelmi ich firm to co w tym złego? W borzęcinie firma TAMIYA nagrodziła dodatkowo 3 osoby ze swojego team-u, w micro były nagrody dla wszystkoch a dodatkowo również dla jeżdżących modelami HPI.
Cóż, zwykły marketing. Trzeba sie do tego przyzwyczaić.

A Michała nie ma co atakować bo chłop robi sporo dobrych rzeczy dla modelarstwa a że ma złe dośwaidczenia z ubiegłorocznych rozmów z paroma osobami....

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona