Aurel:
Opony sa LRP (lepszych nie widzę) - nie wiem gdzie wyczytałeś że sa to opony HPI ??
Silniki za darmo
Karoserie po 67zł (nieobowiązkowe w zakupie)
Coś jeszcze?
Co do zmiany koła: przeczytaj wyraźnie - Jest to wyznacznik ELIMINACJI, a dokładnie tak się to odbywało na zawodahc LRP 24h więc nie tarzaj się ze śmiechu jak nie ma z czego
Ograniczenie pojemności akku do 3800mAh wynika z wyrównania szans. Będa druzyny które moga sobie pozwolic na akusy 4300 a inne tylko na 3700. Takie ustalenia nastąpiły w Nowym Sączu.
Ja rozumiem że nie wszystkim pomysł się podoba zwłaszcza z ograniczeniami. Ale ja na to nic nie poradzę. Jakieś ograniczenia muszą być.
Co do wagi - cytat z regulaminu: "Reszta parametrów zgodna z przepisami technicznymi klas elektrycznych 1:10 dla pojazdów torowych DTM" - więc jest ona określona i wynosi 1500g.
Aurel: taki wyścig to na tyle poważna sprawa dla dealerów jak i dla startujących zawodników i komenda STOP jest jedną z takich komend których na torze należy słuchać ze szczególną uwagą

A to że wielu zawodników na komendy sędziów reaguje z wielkim opóźnieniem lub wcale - trudno. W tym wyścigu konsekwencje niedpowiedzialnego zachowania jednego kierowcy poniesie cała drużyna.
Ustalenia rodzajów opon oraz ich ilość na tor taki jak w Kłodzku nastąpiło z ludźmi z LRP (fachowcami od organizowania zawodów długodystansowych).