Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 9:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Gdzie powinna odbyć się VI eliminacja HMP ?
Ankieta wygasła N lut 26, 2006 5:02 pm
W Łodzi 62%  62%  [ 37 ]
W Borzęcinie pod Warszawą 38%  38%  [ 23 ]
Liczba głosów : 60
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 11:38 am 

Panie Darku,

w jednym z postów, w tym lub jednym z trzech innych, podobnych tematów na forum, wytknął Pan Robertowi Gosiowi "rzecznikowanie" LOKowi. czyim Pan jest rzecznikiem jeśli chodzi o przeniesione zawody z Łodzi do Bożęcina? jest Pan rzecznikiem Panów Jacka O. i Tadeusza Ż.? nie wydaje mi się, aby potrzebowali oni Pańskiej pomocy... sami wystarczająco wyraźnie przedstawili swoje stanowisko w tej sprawie.

pisze Pan, że Zbigniew C. nie uznał wyników Pańskiej ankiety. Ja proponuję założenie innej, pt. "czy HPI PL powinno rozdawać modele za darmo?" ciekawe czy Pan by uznał wyniki takiej ankiety?

robi Pan z siebie rzecznika "uciśnionych", człowieka z chęciami, pomysłami i inicjatywą, którego wszystkie działania torpedowane są przez "złe moce" LOKu... w maglu, do którego ja chodzę słyszałem jednak, że to Pan nie może dogadać się ani z LOKiem, ani z PKMSem, ani z łódzkim środowiskiem modelarskim, ani z niektórymi osobami zainteresowanymi dystrybucją produktów HPI... może zatem reformowanie należałoby zacząć od siebie? a może belka w oku jest za duża i bez utraty oka nie dałoby się jej usunąć? a bez oka nie można przecież wypatrywać drzazg w oczach innych.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 12:01 pm 
Dziękuje Panie Darku za informację że w oczach jak to Pan określił wyznaczonych osób przez LOK (czytaj P.Tadeusz Bernady i P.Jan Matukin)nie znalazł Pan uznania i zinteresownia .W takim razie Ja wycofuje się z propozycji złożonej kilka dni wcześniej o wspólnym ewentalnie organizowaniu Eliminacji do Mistrzostw Polski w kl .Buggy na Malince.Widocznie mocno Pan podpadł .W takim razie nie pzostaje mi nic innego jak życzyć Panu oraz HPI sukcesów organizacyjnych.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 12:11 pm 

Rafał Piesio @ work napisał(a):
Panie Darku,
...pisze Pan, że Zbigniew C. nie uznał wyników Pańskiej ankiety. Ja proponuję założenie innej, pt. "czy HPI PL powinno rozdawać modele za darmo?" ciekawe czy Pan by uznał wyniki takiej ankiety?...

Bardzo celny strzał - będę "za".

Ostatnio edytowano Śr paź 04, 2006 4:08 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 12:19 pm 

Rafał Piesio @ work napisał(a):
Panie Darku,

w jednym z postów, w tym lub jednym z trzech innych, podobnych tematów na forum, wytknął Pan Robertowi Gosiowi "rzecznikowanie" LOKowi. ...............

Cieszę się w końcu jakiś zawodnik zabrał głos.
Odpowiem ci Tak: Wszystko, o czym piszesz to prawda. Są to problemy, które należy rozwiązać i wyjaśnić:

Pisałem już, że nie mam nic przeciwko organizacji zawodów w Warszawie – jestem natomiast oburzony sposobem podejmowania decyzji w tej sprawie i jej konsekwencjami.

Zarówno Pan Jacek Ochociński jak i Pan Tadeusz żelazo są chyba zgodni z tym, co piszę.
Piszę o tym ja nie jako ich rzecznik tylko jako organizator, którego spotkała podobna sytuacja w ubiegłym roku. Dla tego ja akurat mam że mam wręcz obowiązek zajmować stanowisko w tej sprawie.
I Takim decyzjom LOK-u mówię stanowcze NIE

W ankiecie mogłeś głosować jak chcesz. Mogłeś kliknąć na Warszawę. Wynik jednak jest, jaki jest i nie dla tego ze ty czy ja tak chemy, ale dla tego ze tego chce większość.

Co do innych problemów to zarówno ja, ty i wszyscy mamy różne? Dla mnie nie stanowią one kłopotu, jeśli ktoś mnie nie lubi lub nie zgadza się ze mną. W każdej sprawie będą przeciwnicy jak i zwolennicy. Jeśli chodzi o środowisko łódzkie to nie wiem, kogo masz na myśli, bo nie widzę związku.

Natomiast czytając twój post zastanawiam się nad czymś innym. Co chcesz wyrazić przez swoja wypowiedź? Decyzja w sprawie zawodów jest już podjęta. A ja zajmuje się teraz planowaniem niezależnego cyklu imprez. Pisze o tym w innym temacie.

Całe to zamieszanie dało nam wszystkim jasny sygnał, jakie są nastroje wśród modelarzy samochodowych RC. Na co możemy liczyć ze strony LOK-u itd., itp. Mnie tez nie jest miło z tego powodu, ale uważam, że jeśli nie będziemy otwarcie mówić o naszych sprawach to nic się ni zmieni. A jeśli obecna sytuacja ci odpowiada to mam nadzieję ze reprezentujesz mniejszość.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 12:25 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
W takim razie nie pzostaje mi nic innego jak życzyć Panu oraz HPI sukcesów organizacyjnych.

Bardzo dziękuję za życzenia.
Każde dobre słowo się przyda.
A może dorzuci się Pan choś troszeczkę ???
Tyci, tyci. :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 12:29 pm 

Jan Matukin. napisał(a):
Bardzo celny strzał - będę "za".

Śmiało Panie Janku. Do boju.
W końcu forum jest dla wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 5:58 pm 

Dziękuje Panie Darku za informację że w oczach jak to Pan określił wyznaczonych osób przez LOK (czytaj P.Tadeusz Bernady i P.Jan Matukin)nie znalazł Pan uznania i zinteresownia .W takim razie Ja wycofuje się z propozycji złożonej kilka dni wcześniej o wspólnym ewentalnie organizowaniu Eliminacji do Mistrzostw Polski w kl .Buggy na Malince.Widocznie mocno Pan podpadł .W takim razie nie pzostaje mi nic innego jak życzyć Panu oraz HPI sukcesów organizacyjnych.

Przepraszam że tak z archiwum.
Nie bylo żadnej informacji o chęci organizowania EMP, konsultowalem sie z kol. Matukinem i również nic o tym nie wie.
P. Darku , jeżeli jest Pan zainteresowany EMP modeli off-road na Malince to nie widzę przeszkód, będzie to z pewnością w interesie zawodników a taki jest mój cel. Zapytalem Matukina czy ma cokolwiek przeciw i jest za.
Zobaczymy jak to jest z tą wladzą , czy to naprawdę sekcja odpowiada za wszystkie sprawy, bęcki zbierają czasami za nie swoje decyzje więc teraz można to zmienic. Sprawdzimy czy kol. Zbigniew C. przekazal samorząd sekcji - czy tak wcale nie jest i czy jestem tutaj tylko figurantem.
Moje zdanie jest na tak, proszę przemyśleć sprawę , propozycje może Pan przeslać mi a ja przekaże to dalej. Termin uplywa 20.03.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 10:13 pm 
W związku z coraz ciekawszą dyskusją na forum pragnę przedstawić kilka faktów znanych mi i Jankowi Matukinowi:
1. Nikt nie upoważniał nas do prowadzenia rozmów o współpracy LOK z P. Darkiem – nie jesteśmy etatowymi pracownikami LOK-u a jedynie działaczami społecznymi.
2. Prawdą jest, że rozmawialiśmy w trójkę na zawodach w BC – rozmowa dotyczyła wprowadzenia na zawody dodatkowej klasy IC 10 TC Junior – słabsze samochody dla początkujących zawodników w Nitro.
3. Powyższa kwestia jest dla mnie otwarta, lecz wolałbym, aby ewentualne wprowadzenie klasy wyszło od zawodników – osób posiadających takie modele a nie od dystrybutora – wiadomo dlaczego.
4. Do dzisiaj nic nie wiedziałem o chęci zorganizowania zawodów rangi eliminacji do MP na Malince – dowiedziałem się o takowej propozycji czytając forum.
5. Gdyby taka propozycja wpłynęła, nie miał bym nic przeciw tak jak będę popierał wprowadzenie zmian do kalendarza przed marcowym posiedzeniem CKM LOK odnośnie dodania zawodów, o co zwrócono się do mnie osobiście, w Rzeszowie i na nowo budowanym torze w Brzegu.
W związku z powyższymi stwierdzeniami najwyższa pora skończyć na forum z dezinformacją – czytaj - mówieniem tego co wygodne dla osoby piszącej a nie koniecznie musi być wygodne dla kilkuset zawodników, którzy chcieli by ścigać się na dobrze przygotowanych zawodach a rozgrywki personalne między kilkoma Panami ich naprawdę nie bawią – przyznam się że mnie też nie.
Kończąc mogę tylko określić swoje oczekiwania od:
- organizatorów – profesjonalnego przygotowywania zawodów,
- dystrybutorów – o zabezpieczenie zawodników w sprzęt a zwłaszcza serwis na zawodach – gdzie w końcu zawodnicy mają się w nie zaopatrywać??????????????? – a nie tylko walczyć o swoje dochody.
- zawodników – sportowej i czystej rywalizacji na torach jaką miedzy innymi pokazali Łukasz Kowalczyk i Maciej Dźwigaj na zawodach w Tarnowie – i by medale MP coś dla nich znaczyły a nie wyrzucali je do kosza tak jak chce to robić jeden z doświadczonych zawodników.
Ostatnia informacja – zwróciłem sie bezpośrednio do dyrekcji LOK o zapłacenia za br. nie tylko składki członkowski w EFRA lecz także o wpłacenie kwoty umożliwiającej wysłanie ekipy na ME w klasach IC 8 i E-10 TC – ma być to dokonane.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 9:29 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):

Przepraszam że tak z archiwum.
Nie bylo żadnej informacji o chęci organizowania EMP, konsultowalem sie z kol. Matukinem i również nic o tym nie wie.
P. Darku , jeżeli jest Pan zainteresowany EMP modeli off-road na Malince to nie widzę przeszkód, będzie to z pewnością w interesie zawodników a taki jest mój cel. Zapytalem Matukina czy ma cokolwiek przeciw i jest za.
Zobaczymy jak to jest z tą wladzą , czy to naprawdę sekcja odpowiada za wszystkie sprawy, bęcki zbierają czasami za nie swoje decyzje więc teraz można to zmienic. Sprawdzimy czy kol. Zbigniew C. przekazal samorząd sekcji - czy tak wcale nie jest i czy jestem tutaj tylko figurantem.
Moje zdanie jest na tak, proszę przemyśleć sprawę , propozycje może Pan przeslać mi a ja przekaże to dalej. Termin uplywa 20.03.
Pozdrawiam

Cieszy mnie fakt, że wychodzisz z taka propozycją.
Sprawa nie jest taka prosta jak mogłoby się wydawać, ale obiecuję ze dziś dam odpowiedź, która wyjaśni moje stanowisko w tej kwestii.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 10:40 am 

Pan Matukin jest za od samego początku , tylko Zbyszek Ciećwierz jest jak kameleon . :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 10:56 am 

Tadeusz Bernady napisał(a):
W związku z coraz ciekawszą dyskusją na forum pragnę przedstawić kilka faktów znanych mi i Jankowi Matukinowi:

Cieszę się ze oficjalnie napisał Pan swój punkt widzenia i Pan pozwoli ze ustosunkuje się do niego. Darzę Pana dużym szacunkiem więc proszę się nie gniewać się za to co napisze ale wyciągnąć daleko idące wnioski.
Nie mam zamiaru siać zamętu – co nie zmienia faktu że prawda jest gorzka.

1. Nikt nie upoważniał nas do prowadzenia rozmów o współpracy LOK z P. Darkiem – nie jesteśmy etatowymi pracownikami LOK-u a jedynie działaczami społecznymi.

FAŁSZ
Pan Ciećwierz wielokrotnie jasno w obecności Waszej, mojej i wielu innych osób jak również na tym forum – jasno powiedział:
Od przepisów jest Pan Matukin
Od terminów jest pan Bernardy
I to z nimi należy prowadzić szczegółowe ustalenia.
Po czym Pan Ciećwierz akceptuje wnioski, które wynikają z takich ustaleń i zobowiązał się ze, jeśli Panowie coś zadecydujecie to on nie widzi problemu, aby tak było.
Dla mnie było to jasne przejrzyste i zrozumiałe.

Tak też robiłem i o wszystkim rozmawiałem z Panami Bernadym i Matukinem, czasami przy okazji różnych zawodów udział w tych rozmowach również brał Pan Ciećwierz .
Powiedziałem jasno że jestem w stanie finansować organizację zawodów, fundować nagrody i sponsorować modelarstwo kołowe.
Moim oczywistym warunkiem było i jest nadal stworzenie zasad / przepisów które faktycznie a nie tylko teoretycznie zrównują szanse i lokują modele różnych firm w uczciwie ustawionych klasach sportowych. Nigdy nie oczekiwałem stworzenia klasy dla modelu Sprint (czyli tak jak jest w Top Sock) natomiast postulowałem o stworzenie taniej klasy dla początkujących zawodników oraz warunków do rozwoju i inwestowania nie tylko dla naszej firmy.
W klasie 540 proponowałem wsparcie dla wszystkich zwycięzców niezależnie od modelu jakim jeżdżą.
W celu zrównania szans pojawiła się propozycja ograniczenia silników i modeli z pokładami węglowymi.
Proponowałem dla wszystkich zawodników silnik Saturn za ok. 36 zł
Opony które sobie chcecie (ale jeden typ dla wszystkich na cały sezon) też po zdecydowanie obniżonej cenie.

Co się natomiast stało?
Najpierw w przepisach klasy 540 pojawiły się 3 silniki.
Nie zaoferowano opon po obniżonej cenie.
Dodatkowo bez nawet słowa dyskusji Pan Matukin dopuścił pokłady węglowe.

W takich warunkach jako człowiek świadomy, posiadający odrobinę godności i kierujący się zdrowym rozsądkiem oraz wzorcami stosowanymi za granicą stwierdzam ze - NIE JESTEM W STANIE Z WAMI WSPÓŁPRACOWAĆ.

W mojej ocenie Panowie jako przedstawiciele organizacji wiodącej wyznaczeni przez Pana Ciećwierz nie spełniliście swojej roli i doprowadziliście do konfliktu między nami.
Do póki powyższe postulaty nie zostaną wprowadzone nie zmienię zdania na temat możliwości współpracy z LOK i jestem zmuszony do organizacji niezależnych imprez.

2. Prawdą jest, że rozmawialiśmy w trójkę na zawodach w BC – rozmowa dotyczyła wprowadzenia na zawody dodatkowej klasy IC 10 TC Junior – słabsze samochody dla początkujących zawodników w Nitro.
3. Powyższa kwestia jest dla mnie otwarta, lecz wolałbym, aby ewentualne wprowadzenie klasy wyszło od zawodników – osób posiadających takie modele a nie od dystrybutora – wiadomo dlaczego.

PRAWDA
Nie zmienia to faktu ze to Panowie jesteście odpowiedzialni za wprowadzenie lub nie takich zmian i zaopiniowanie takiej propozycji.
Moim zdaniem na rynku w Polsce jest wielokrotnie więcej sprzedanych modeli klasy o której mowa w tym temacie niż modeli zawodniczych. A fakty sa takie ze ich posiadacze jeżdżą pod blokiem bo organizacja wiodąca nie widzi potrzeby organizowania dla nich zawodów.

4. Do dzisiaj nic nie wiedziałem o chęci zorganizowania zawodów rangi eliminacji do MP na Malince – dowiedziałem się o takowej propozycji czytając forum.

FAŁSZ
Wicie o tym doskonale od powstania toru bo w maju ubiegłego roku zaprosiłem właśnie Panów na Malinkę i opowiadałem o naszych planach. Tor został zbudowany po to aby organizować na nim między innymi eliminacje MP.
Jak ustaliliśmy z Panami 1 termin zawodów to Pan Ciećwierz odmówił przyznania MP.
Przepraszam ale nie interesują mnie Wasze powiązania z LOK bo jeśli prowadziliście Panowie ze mną rozmowy na ten temat to uważam Was za odpowiedzialnych za tą sprawę. Jeśli nie potraficie porozumieć się z Panem Ciećwierzem to również Wasz problem a nie mój.

5. Gdyby taka propozycja wpłynęła, nie miał bym nic przeciw tak jak będę popierał wprowadzenie zmian do kalendarza przed marcowym posiedzeniem CKM LOK odnośnie dodania zawodów, o co zwrócono się do mnie osobiście, w Rzeszowie i na nowo budowanym torze w Brzegu.

PRAWDA
Szkoda tylko że ja nie jestem już zainteresowany a moje zdanie w tej sprawie może zmienić tylko spotkanie na którym ustalimy wszystkie szczegóły dotyczące całego sezonu 2006 i będziemy je konsekwentnie realizować. Do dziś nie zostałem na takie zaproszony.

W związku z powyższymi stwierdzeniami najwyższa pora skończyć na forum z dezinformacją – czytaj - mówieniem tego co wygodne dla osoby piszącej a nie koniecznie musi być wygodne dla kilkuset zawodników, którzy chcieliby ścigać się na dobrze przygotowanych zawodach a rozgrywki personalne między kilkoma Panami ich naprawdę nie bawią – przyznam się że mnie też nie.

PRAWDA
Nie bawią one nikogo z nas tylko należy odpowiedzieć sobie kto i dla czego doprowadził do takiej sytuacji.

Kończąc mogę tylko określić swoje oczekiwania od:
- organizatorów – profesjonalnego przygotowywania zawodów,
- dystrybutorów – o zabezpieczenie zawodników w sprzęt a zwłaszcza serwis na zawodach – gdzie w końcu zawodnicy mają się w nie zaopatrywać??????????????? – a nie tylko walczyć o swoje dochody.
- zawodników – sportowej i czystej rywalizacji na torach jaką miedzy innymi pokazali Łukasz Kowalczyk i Maciej Dźwigaj na zawodach w Tarnowie – i by medale MP coś dla nich znaczyły a nie wyrzucali je do kosza tak jak chce to robić jeden z doświadczonych zawodników.

PRAWDA ŚWIĘTA
Tylko aby tak było to właśnie rolą organizacji wiodącej jest stworzenie odpowiednich warunków dla wszystkich których Pan tu wymienił. Na razie tak nie jest

Ostatnia informacja – zwróciłem sie bezpośrednio do dyrekcji LOK o zapłacenia za br. nie tylko składki członkowski w EFRA lecz także o wpłacenie kwoty umożliwiającej wysłanie ekipy na ME w klasach IC 8 i E-10 TC – ma być to dokonane.

PRAWDA
Jak sam Pan widzi parę postów temu poddawałem w wątpliwość fakt czy LOK jest członkiem EFRY i czy zapłacił składkę. Pomimo ataków na moją osobę okazuje się jednak ze miałem rację.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 2:34 pm 
Panie Darku opłata składki Efry oraz opłat za udział w Mistrzostwach Europy w klasach modeli spalinowych i elektrycznych dotyczy roku 2006 i to było konsultowane w Borzęcine to tylko w kwestii formalnej.Panie Lechu w Sekcji nie ma stanowiska rzecznika prasowego i to miejsce idealnie by dla Pana pasowało .

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 2:50 pm 

Usunąłem na prośbę Festiwala Modelarstwa.

Ostatnio edytowano Cz wrz 21, 2006 9:21 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 3:35 pm 

Ankiete umieszczono w takim dziale ze kazdy z 2000 zarejestrowanych uzytkownikow mogl brac udzial :lol:
Taka ankieta powinna byc w dziale dla zawodnikow :!:

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 4:02 pm 

Do Pana Matukina

Panie Janku zupełnie spokojnie bez pogrubień odpowiem Panu po raz ostatni.
Cały Pana tekst powyżej w większości treści wkłada w moje usta słowa, których nigdy nie wypowiedziałem, opisuje działania, które nie miały nigdy miejsca a cytaty są wyrwane z kontekstu.
1. Nie ustosunkował się Pan do konkretów, które zawarłem w poście powyżej.
2. Pana wypowiedzi sa nie na temat a już na pewno nie wynika z nich chęć współpracy..
3. Większość ludzi, którzy mają z Panem kontakt uważają, że ma Pan problem ze swoim ego i jeszcze nigdy nie przyznał się Pan do błędu, więc nie dziwi mnie ze tak jest i tym razem.
4. Pańską wypowiedź mogę podsumować tylko w jeden sposób, jaki wcześniej napisałem
5. Moje zdanie w tej sprawie może zmienić tylko spotkanie, na którym ustalimy wszystkie szczegóły dotyczące całego sezonu 2006 i będziemy je konsekwentnie realizować.
6. Do dziś nie usłyszałem takiej propozycji.
7. Do póki to nie nastąpi - NIE JESTEM ZAINTERESOWANY WSPÓŁPRACĄ Z PANAMI ANI Z LOK-IEM.
8. Nie zmiennie będę wspierał modelarzy teamu HPI i HB startujących w ramach EMP, organizował również niezależne imprezy i Pana zdanie w tej kwestii nie interesuje mnie zupełnie.
9. Proszę przyjąć to do wiadomości co napisałem, skonsultować się, z kim trzeba i podjąć decyzję.
10. W innym przypadku szkoda mojego i Panów czasu. Zaczyna się sezon letni a ja nie mam zamiaru go stracić na kolejne bezcelowe dyskusje z LOK-iem i Panami.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4