Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:53 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 7:46 pm 

Panie Tadeuszu, szkoda że odnosi Pan takie wrażenie, które mija się w zupełności z prawdą. Wcale nie jesteśmy zapatrzeni w końce własnych nosów, widzimy również inne "nosy". Hmmm, cieszymy się ze w Polsce nasza klasa traktowana jest poważnie, w Hiszpanii zresztą chyba też (polecam zajrzeć http://www.teamxray.com/xforum/viewtopi ... highlight= ) Czyżby obawiał się Pan konkurencji ze strony M18 do STD? Już jeżdzimy czasami szybciej, a niektórzy nawet (polecam obejrzeć filmik, na ktorym Xray M18 napedzany Mamba 8000 kV sciga sie Asso NTC-3 http://www.one18th.com/GetGallery3150.htm ). Może niebawem do tych głównych klas, o których Pan pisze dołączy z czasem M18? Może również będą w niej rozgrywane ME czy MŚ, zobaczymy. Znam zainteresowanych sponsorów, którzy mogliby wpompować również pieniądze w M18, ale co tam, Pana i tak się nieda przekonać, bo Pan widzi tylko szansę w DTM 10. Wielokrotnie Pan już Nam pisał, że wybrał drogę dla Pawła jako zawodnika. Wszyscy ją znamy. Ale niechże Pan nie dyskryminuje innych zawodników, którzy nie chcą startować w DTM 10.
I proszę nie traktować naszych małych modeli jako zabawki, bo poza tym że są mniejsze w niczym nie odbiegają od ich większych "kolegów" - to też jest modelarstwo.
Chętnie też sie kiedyś wybierzemy na zawody zagraniczne - filmik prześlemy.
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 7:58 pm 

Przepraszam zawodników ze Śląska, że ich pominąłem. Maksymalny czas dojazdu wydłuży sie o 0,5 godziny. Pracuję nad tym aby zawody odbyły się w miejscowości oddalonej o 100 km od Lublina ( siedziba sponsora ). Wtedy max czas dojazdu nie przekroczy 4 godzin.
Co się zaś tyczy dojazdu na zawody jednodniowe. Mozna tak jak teraz przyjechać w piątek wieczorem. Ale dalej oszczędzamy na jednym noclegu. I zyskujemy jeden dzień - niedzielę - którą możemy poświęcić rodzinie, na naukę czy też inne cele. Dla wiadomości niektórych zmęczonych: w styczniu byliśmy z Markiem i Grześkiem na zawodach w Pradze. Sprawę załatwiliśmy w jeden dzień. I dobrze że przyjechaliśmy trochę wcześniej to udało się nam zaparkować samochód niedaleko wejścia do hali. Po nas przyjechało jeszcze sporo zawodników. Ale miejsce do parkowania było już o wiele dalej. Inny przykład z zawodów w Trencinie w czerwcu tego roku. Przed czwartą rano słowaccy zawodnicy porozumiewali sie z organizatorem zawodów w sprawie pogody. Od rozmowy z nim uzależniali wyjazd na zawody.
Przykładów można by było mnożyć.
Jedno jest pewne. Jak ktoś potrzebuje może mieć i dwa noclegi. Przykład sąsiadów z południa pokazuje że można przeprowadzać zawody jednodniowe, łącznie z klasą "18".
Jedno też wiem. Coraz bardziej jestem zmęczony tłumaczeniem spraw oczywistych. Gdzieś tam na forum zadałem pytanie: Kto ma jaką koncepcję rozwoju naszej dyscypliny. Niech napisze o niej. I wtedy z perspektywy czasu będzie mozna ocenić czy osiągnął założone cele. Tylko jak na razie nikt takiej koncepcji nie przedstawił.
Miało być w tym temacie o zawodach, a temat trochę zjechał na boczny tor. Wróćmy więc do głównego wątku. Bo zawody w Poznaniu,jeżeli się odbędą, na pewno będą dwudniowe. Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 8:27 pm 

przepraszam ale jakos tak chyba sam Pan sobie zaprzecza. Z jednej strony mowi Pan Żelazo o tym żeby nie patrzeć tylko na koniec swojego nosa, a co przepraszam robi Pan Żelazo wmawiając nam, że DTM jest najważniejszy i "tylko ta klasa się liczy". Oj widzę tu mocną nie konsekwencję. A to że klasa E18 jest traktowana poważnie "tylko u nas" to nie jest argument akurat. Bo może to właśnie my bylibyśmy pionierami w rozwoju tej klasy na Europę, nie pomyślał Pan o tym na przykład. Niestety faktu sie nie zmieni i widzę że nie traktuje Pan "nas" z klasy mikro poważnie a to przykre. Zawodnicy z Top Stocka czy Formuły sa dokładnie takimi samymi zawodnikami jak ci w DTM Stadnrad czy Choćby Łukasz Kowalczyk i inni z Opena. Tak mi się po prostu wydaje

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 9:00 pm 

Proponuje na kazdych zawodach bez wzgledu na to czy beda halowe czy asfaltowe o rozegranie odpowiednich klas:

1/18 open
1/18 stock
1/12 stock
1/12 open
E-10 open
DTM open
DTM stock
DTM 17T
DTM 21T
DTM 900T
DTM 23T
Formula 2WD
Formula 4WD
Top stock ze sprintem
Top stock bez sprinta
Top stock z asso tc4
Top stock z yokomo
Top stock z xrayem
Top stock z 1/18 stock
...
...
...

Wszyscy beda zadowoleni bo kazdy wybierze klase do stania na pudle.
Niektorzy nigdy nie zrozumieja ze za malo nas startuje na tworzenie nowych bezsensownych klas.

A teraz na powazne:
Pan Tadeusz ma bardzo dobry pomysl, ja bym tylko dodal od siebie, ze nierealne sa starty co 8 minut. Najpierw zacznijmy jezdzic planowo co 10 minut a potem bedziemy skracac czas miedzy wyscigami chociaz mysle ze sedziowie tez musza odpoczac miedzy wyscigami oraz miedzy kolejkami wyscigow. Mysle ze trzeba im te 20 minut dac.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 9:51 pm 

Powiem krótko, my z E18 jesteśmy takimi samymi modelarzami jak DTM czy Formuły i dopóki będzie zainteresowanie tą klasą mamy prawo startować i będziemy startować, tym bardziej że u nas jak narazie wszyscy jeżdżą razem i openy i stocki - my nie rozdrabniamy klasy, ale nie pozwolimy, żeby kosztem istnienia E18 "realizować ambicje" niektórych zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 9:58 pm 

piszecie ze klasa Formula umiera, ale w 18 jest tyle samo startujacych co w F1 :D

piszecie ze jdnodniowe zawody sa do bani bo bez noclegu, ale przeciez mozna zostac na noc i w niedziel zwiedzic nowe miasto :D

Koval, zapomniales o :

E-10 Stock
E-10 Top Stock
2wd
2wd Standard
2wd Top Stock
4wd
4wd Standard
Top Stock TC3

w klasie 1/18 dodal bym jescze
1/18 brushless
1/18 HPI Top Stock
1/18 XRAY Top Stock
1/18 1 cell
1/18 2 cell
1/18 3 cell
1/18 4 cell
1/18 5 cell
1/18 6 cell
i
1/18 unlimited 8)

Cytuj:
Bo może to właśnie my bylibyśmy pionierami w rozwoju tej klasy na Europę, nie pomyślał Pan o tym na przykład.

taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak na pewno :shock: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 10:06 pm 
Administrator forum

Jak rany :(
Jak można cokolwiek w tym karju zrobić, jak zewsząd po jakiejkolwiek propozycji pojawiają się głosy na NIE??

Ludzie, wszytskim nam chodzi WYŁACZNIE o jedno: o rozwój naszego sportu.
To czy Tadeusz pominą klasę M18 czy nie nie znaczy że jej na zawodach nie będzie. MUSIMY (jeżdzacy w M18) zrozumieć że klasą PRZEWODNIĄ jest DTM czy się to komuś podoba czy nie. I będzie tak zawsze. Od nas (jeżdzących w M18) zależy czy rozwiniemy tą mklasę na tyle żeby na zawodach startowały 2 grupy zawodników czy ja uśmiercimy i będziemy się ścigać przez kilka lat jak Formułka - tytuły będa dzielone na 3-4 zawodników.
Sam jeżdżę Micro i chciałbym nim jeździć dalej. Ale jak narazie rywalizacja jest na zawodach między małą grupką ludzi. Chcę od sezonu halowego pośmigać 18-tka w Czechach, co proponuję również reszcie zawodników.

Ale wracając do tematu: 3-4 klasy na zawodach 1-dniowych to jest max. I proszę nie mówić że sięnikomu nie chce jechać set-kilometrów żeby wieczorem wracać - przykład: Nowy Sącz. jakoś tam nikt nie narzeka i przyjeżdża np. na spalinki na jeden dzień. I coś się komuś staje?? Nie. Ludzie przyjeżdżaja i jest OK :)

Zresztą w Czechach też jeżdża 1 dzień. Najbliższe zawody dla elektryków: SVITAVY- CZECHY. Zawody od 9:00 do 17:00 a potem zawody Monster Mania - a raczej pokazy (np. przeciaganie liny monsterami) i to trwa od 17:00 w sobotę przez cała niedzielę. Da się? Ano da się.

Więc nie dyskutujmy o tym że Tadeusz zapomniał o M-18, tylko porozmawiajmy o tym ile i kiedy robić imprez na hali. Klasy i przepisy do np. Pucharu PKMS czy ja to się będzie nazywać - ustalimy wspólnie. Szukajmy razem sponsorów - jak to mówią: W KUPIE SIŁA :) A więc do roboty. Coś trzeba zacząć robić a nie patrzeć na to że ktoś piszę jakie klasy by PROPONOWAŁ do rozegrania.

Klasy to drugorzędna sprawa. Najważniejsze jest ustalenie kiedy zaczynamy robić SWOJE zawody i tyle. Resztę ustalimy potem.

Prosze o owocna dyskusje a nie o przepychanki :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 10:29 pm 

Jak komus sie nie chce jechac w nocy do domu po 19 lub nawet 22 to moze sobie potem przespac w hotelu i rano wracac do domu .

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 10:47 pm 

Marek absolutnie sie z toba nie zgodzę. To jest właśnie ważne że Pan Żelazo pominął klase mikro i nie tylko. A skoro twierdzisz że klasa DTM Standard jest przewodnia czy się to komus podoba czy nie to mocno mnie teraz rozczarowałes. Wyglada na to ze chyba w takim razie pomysle nad odpuszczeniem sobia startów w mikro bo według "ludzi najlepiej wiedzących" jest to klasa zabawkowa, mało ważna więc po co. Po co ją propagować jak widze że wszyscy się z niej śmieją. Wasze posty na ten temat na prawde dają dużo do myślenia.

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 11:02 pm 
Administrator forum

Marcinie, zauważ że dopuki będzie nas w tej klasie 7 na krzyż to - chociaż jesteśmy traktowani poważnie - nie będziemy klasą znaczącą.

Narazie jesteśmy na każdych zawodach ciekawostką dla widzów. Zawsze widzieli tylko modele w skalach albo 1:10 i 1:8 a tu nagle widzą skalę 1:18 która jeździ troszke wolniej od duzych modeli.

Jak moge nie twierdzic że DTM to przewodnia klasa jak w niej na każdych zawodach jest 40-50 ludzi?? A u nas 7-8.

Chociaż jeżdże w klasie DTM to M18 też jest dla mnie ważna. Ale wiem że nie jest i nie będzie klasą przewodnią w tym sporcie. Jak zaczniesz jeździć w DTM-ie to zobaczysz dlaczego :)

A jak juz mówiłem - pominięcie tej klasy przez Tadeusza to był przypadek :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 11:03 pm 

Niestety taka jest prawda jak jest napisane 4 posty nad moim... DTM to jest prawdziwa szkola i chyba kazdy kto chce sie dalej rozwijac musi przez to przejsc ;) A przez to ze w standardzie jest to srednio 30 osob poziom czolowki jest wyrowanany - co widac w wynikach i czasach.

A co do zawodow - koszt zorganizowania 1 dniowych jest napewno mniejszy, wiec teoretycznie zeby zrobic z 1 imprezy 2 naklad finansowy bedzie mniejszy niz jakby mialy byc 2 imprezy 2 dniowe... a co za tym idzie bedzie mozna organizowac wiecej zawodow i nawet jesli ktos nie bedzie mogl pojechac na 2 koniec polski 2 razy to i tak bedzie mogl nadrobic punkty na imprezach ktore beda blizej... w czechach tak maja i chyba nikt nie narzeka :P

A co do formolki - dobrze byloby wciagnac w ta klase najmlodszych... jest to tania klasa i prosta, wiec szybko mozna nauczyc sie jezdzic. Jak narazie startuja jeszcze osoby w tej klasie wiec zyje ona jakos... w saczu byly nawet 2 grupy... w eliminacjach :D Ta klasa poprostu idzie w zapomnienie... moze to sie jeszcze zmienic, bo z tego co wiem to jest kilka modeli, ktore jeszcze nei jezdza... i przynajmniej jeden z nich niedlugo wroci na tor ;)

PS. Ja nie startuje na zawodach, ale mam swoje zrodlo... jakies 3m przez sciane :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 11:35 pm 

Klasę "18" specjalnie pominąłem w swoich propozycjach. Zrobiłem to z przekory. Oraz dla tego że w sposób pośredni uśmieracam TS oraz Formułę. Uważam że ma to sens.
Co się zaś tyczy "18" to nie pisałem o niej z dwóch powodów:
- aby nie było przykro zawodnikom z TS a jeszcze bardziej z Formuły. Bo o ile Ci pierwsi mają szanse wystartować, to Ci drudzy nie mają żadnej szansy.
- po to aby wywołać reakcję niektórych zawodników z klasy "18". I muszę powiedzieć że efekt był zgodny z oczekiwaniami. Powtórzę jeszcze raz. Niektórzy widzą nie dalej jak czubek własnego nosa. Ja też miałem kiedyś inne poglądy. Ale nigdy w czasie burzliwej dyskusji dwa lata temu na forum u Krzysztofa nie byłem tak pewny siebie. Dzisiaj mam trochę większe doświadczenie i mocno irytuje mnie postawa niektórych zawodników, którzy na dodatek nie tak dawno rozpoczęli starty. Chcą startować w tej a nie w innej klasie - to ich sprawa. Chcą być pionierami - cześćim i chwała. Tyle tylko że prawda jest okrutna. O pozycji danego zawodnika w Świecie decydują jego starty w klasie DTM Open. I kto tego nie widzi i nie przyjmuje do wiadomości, oszukuje sam siebie. Informacje o startach "18" zawsze będą umieszczane na stronach producentów. Bo to jest ich interes, aby zwiększać sprzedaż. Tyle tylko że nawet Xray ani HPI nie robi imprez z cyklu Chalange w klasie "18". Specjalnie nmiej piszę o liczebności klasy "18" bo to nie ma znaczenia. Na chwilę obecną karty w Europie w sporcie RC rozdaje EFRA. Nie doczytałem się aby była powołana sekcja "18".
Tak więc szanowni zawodnicy klasy "18". Zacznijcie sami dbać o własne interesy i nie podnoście krzyku gdy inni podejmują działania aby gonić Europę w on-reod elektro.
I nie podnoście krzyku gdy przyjdzie do sporawy wykipienia licencji dla zawodników uprawniających do startów w cyklu imprez GP oraz ME czy MŚ.
Bo obok ME w Niemczech mamy w 2006 roku MŚ we Włoszech. I warto aby i tam Polska zaznaczyła swoją obecność.
Zeby być mbardziej trendy od Jacka O nie napiszę że pozdrawiam niekrzyczących. Ja napiszę o pozdrowieniach dla wszystkich a w szczególności dla "trzeźwo" myślących. Tadeusz Żelazo
PS. Dalej czekam aż ktoś się odważy i przedstawi swoją koncepcję rozowju "naszego ukochanego " dziecka.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 20, 2005 11:49 pm 

Gratuluje na prawde. Dziekujemy za wszelka pomoc, na prawde klasa mikro jest wdzieczna wlasnie tkaim ludziom jak Pan Żelazo. Weźmy sprawy w swoje ręce. Chłopaki zjedźmy się do mnie na podwórko i weźmy sprawy w soje ręce. Powybijajmy troche okien to może nas zauważą albo okradnijmy jakiś bank to damy radę wtedy. Zorganizujemy własne zawody, zaprosimy telewizję i będziemy sie mieli z pyszna tylko my i nasze czubki nosów. Totalna pranoja, odechciało mi sie już cokolwiek pisać. Zresztą piszcie co chcecie, walcie w innych kamieniami, mieszjacie ich z blotem bo przeciez to druga gorsza kategoria. Na prawde to pokazuje wysoki poziom profsjonalistow w tym Kraju. Pozdrawiam wszysktich i ... pewnie nikt nie zaplacze po mnie ale daje sobie spokoj z tym tematem. Szkoda slow. Robcie zawody jak chcecie bo macie do tego prawo. Pozdrawiam jeszcze raz

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 21, 2005 12:06 am 

Marcin Derewiński napisał(a):
Gratuluje na prawde. Dziekujemy za wszelka pomoc, na prawde klasa mikro jest wdzieczna wlasnie tkaim ludziom jak Pan Żelazo. Weźmy sprawy w swoje ręce. Chłopaki zjedźmy się do mnie na podwórko i weźmy sprawy w soje ręce. Powybijajmy troche okien to może nas zauważą albo okradnijmy jakiś bank to damy radę wtedy. Zorganizujemy własne zawody, zaprosimy telewizję i będziemy sie mieli z pyszna tylko my i nasze czubki nosów. Totalna pranoja, odechciało mi sie już cokolwiek pisać. Zresztą piszcie co chcecie, walcie w innych kamieniami, mieszjacie ich z blotem bo przeciez to druga gorsza kategoria. Na prawde to pokazuje wysoki poziom profsjonalistow w tym Kraju. Pozdrawiam wszysktich i ... pewnie nikt nie zaplacze po mnie ale daje sobie spokoj z tym tematem. Szkoda slow. Robcie zawody jak chcecie bo macie do tego prawo. Pozdrawiam jeszcze raz

Tak to bardzo dobry pomysl... szczegolnie ten z 5 zdania. Ja bym dodalal do tego jeszcze jakis "maly" rozboj w centrum, okradniecie komisariatu policji z broni i rozdawanie jej dzieciom - lol
Nikt nikogo nie zmusza do pisania (albo mi sie tylko tak wydaje...) i kazdy ma wybor: pisac, albo nie - prawda? A jak sie pisze to sie pisze swoje zdanie na jakis temat... od tego jest forum. Nie ma co sie rzucac jak komus cos sie nie spodoba, tylko ruszyc wnetrznoscia czaski i skrobnac cos madrego ;)
Wy to juz macie we krwi, czy co, ze w kazdym temacie do wszyskich i wszystkiego lubicie cie czepiac? Wkoncu wszystko da sie ladnie rozrysowac i wszyscy zrozumieja :)

W tym kraju z tego co widze sa ludzie, ktorzy maja czas i checi, na rozwijanie tego sportu... a niektorzy ich poprostu dobijaja tym co pisza- cos o tym juz wiem. Na luzie to mozna pisac tylko w HP ale i tam roznie bywa z tego co widze...

to byloby na tyle odemnie... pozdrawiam
Shin

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 21, 2005 12:47 am 

Bede startowal w klasie micro :) wiec prosze mi tu tej klasy nie likwidowac chyba ze ktos bedzie chcial mi to zrobic na zlosc :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona