Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:05 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 04, 2004 3:47 pm 

czlowieku o ksywie promian, do Ciebie pisze te wiadomosc (i nie podpalaj sie prosze brakiem polskich znakow - nie pisze, bo ich nie mam)
Modeli MT jest w Polsce kilka, a osob ktore cokolwiek potrafia nimi jezdzic i dodatkowo mialy by czas i ochote poscigac sie w jakis likend jest jeszcze mniej. Organizacja zawodow modeli samochodow to trudna i kosztowna sprawa. PKMS i Festiwal Modelarstwa ma wystarczajaco duzo rzeczy na glowie (i klas modeli) zeby jeszcze bawic sie w modele off-road. Dodatkowo przypominam Ci ze zadne powazne zawody modeli samochodow na swiecie nie sa zawodami laczonymi (tzn off-road + on-road). Sa to dwie zupelnie rozne klasy, modele wymagaja innych torow a zawodnicy inaczej wyposazonych boksow. Co wiecej na zawody modeli spalinowych na hali moga sobie pozwolic jedynie federacje (lub organizatorzy) w krajach gdzie wyscigami RC interesuje sie znacznie wiecej ludzi. Nikt nie bedzie inwestowal w urzadzenia do nawietrzania hali tylko po to zeby 3 osoby pokazaly calkowity brak umiejetnosci prowadzenia modelu. I nie wciskaj mi kitu, ze bedzie szol, o go nie bedzie.
Sadze, ze z Toba jest cos nie tak. Cierpisz na brak akceptacji, czy jak? Cytuje: "Do czasu az wyszedlem ze swoim przed hale i go tam odpalilem! Smiesznie to wygladalo ale polowa ludzi wyszla za mna..." Z pewnoscia wyszla cala hala wraz z wystawcami. I co moze jeszcze bys chcial, zeby Cie poklepali po pupie i powiedzieli, hoho jaki ladny samochodzik masz, zdolny z Ciebie chlopiec, gratulujemy.
Jesli zalezy Ci zeby ten sport (mowie o zawodach modeli RC) istnial w Polsce i sie rozwijal, pomysl o zorganizowaniu imprezy dla samych MT, zorganizuj hale albo tor, komputer, boksy, prad. Wyslij informatory, zamiesc ogloszenia. Wtedy zobaczysz jakim zainteresowaniem ciesza sie modele MT (i ile ludzi przyjdzie je ogladac, a ile sie scigac). A poki co to przestan "pluc ludziom w zupe" i daj pracowac.
I nie zal sie tak na forum i nie odgrazaj ze nie przyjedziesz, bo sie rozplacze i nie bede mogl spac po nocach, takie to smutne.
Marcin Mazurek.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 04, 2004 4:03 pm 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
ja dodam że promiana savage nawet fajnie jeździ ale nic nie widziałem fajnego jak na spotkaniu jeździli savgami no może tylko niektóre skoki bo wypadki .............

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 04, 2004 4:04 pm 

Kolego drogi... Modeli MT nie jest kilka bo na tym forum bym Ci pokazal minimum 15 osob, ktore takie modele maja! Po drugie nikt tu nie mowi o super-hiper zawodach a jedynie o sprawie, ze uzytkownik FESTIWAL MODELARSTWA napisal iz MT beda mogly tez pojezdzic! Chodzi o zasade! Ja mam to gdzies czy te MT tam pojezdza czy nie ale chodzi o fakt, ze jak sie czegos nie jest w stanie zorgranizowac to sie innym dupy nie zawraca jak to uczynil "Festiwal Modelarstwa". Modele on-road sa praktycznie calkowicie pozbawione jakiekolwiek widowiskowosci i nie zaprzeczaj, ze MT nie sa zdecydowanie bardziej lepsze aby nimi pojezdzic przed szersza publika! Na dodatek nikt tu nic nie pisal do czasu az wlasnie user FESTIWAL MODELARSTWA zaczal sie rozpisywac jaki to tor bedzie gotowy... Smieszne i pozbawione logiki jesli z gory bylo wiadomo, ze nic z tego nie wyjdzie. Aha... Cala hala z wystawcami to nie wyszla jak jezdzilem swoim MT ale wyszlo bardzo duzo ludzi!

JEDNA RZECZ! Przed chwila zadzwonil do mnie Dariusz Flisiak, ktory jest glownym organizatorem calej imprezy! Naswietlil jak temat wyglada i teraz wszystko jest jasne! Staraja sie ale nie wszystko da sie przeskoczyc! Mozliwe, ze jednak tor dla MT bedzie i zostaniemy o tym poinformowani! Nie ma co denerwowac! Po prostu organizatorzy maja teraz duzo pracy co jest zrozumiale i nie mieli czasu wlazic na forum by nam tu odpisywac na kazdy post! JEST OK!

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 04, 2004 5:38 pm 

witam ! jestem lekko "wstrzasniety" calym tematem !!!!!!!!!!! i mocno rozczarowany - mam wrazenie ze organizatorzy sa mocno osadzeni w swoim mocno zamknietym gronie "scigaczy" i wszystkich innych postrzegaja jako zlo konieczne ( rozbawilo mnie stwierdzenie kilka MT w polsce MOZNA PASC NA BETON NA TWARZ ZE SMIECHU - w ursusie male spotkanko bylo 20 osob z MT ) co do super trudnosci w organizacji wystarczy tasma bialoczerwona i kawalek parkingu ( ja moge przywiezc sklecona skocznie - trudno walne MT o beton ( moge okrecic MT recznikiem wrrrrr ) ale wiem ze zainteresowanie jest kolosalne - jak odpalamy spalinki i fruwamy ( bez zadnego scigania i ladu i skladu - O ZGROZO !!!!!!!!!!! jak tak mozna !!!!!!!! nie scigac sie przeciez to profanacja zawodow - oczywiscie to zlosliwosc z mojej strony w strone organizatorow - naprawde przy jezdzie MT niekoniecznie trzeba sie scigac !!!!!! zeby zrobic wrazenie na widzach a zainteresowanie jest od 5 latka do 99 latka i bez roznicy plci ) dlatego kolega Promian pisal o tym ze ludzie wyszli za nim !!!!!!!! bo niestety to prawda jest duze zainteresowanie a ze strony "scigaczy" jest bardzo niemile traktowanie np MT z czym sie spotkalem w Lodzi - niemalze czulem sie jak NATRET !!!! a ludzie mnie obstapili i rozmawialem przez caly czas - elektryki sa tylko na asfalt i na zawody a nie przed blok na piasek !!!! i gorki co jest bardziej dostepne dla Kowalskiego !!!! potem jeszcze cos dopisze i sie powywnetrzam POZDRO i bez urazy prosze

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 04, 2004 6:31 pm 

[quote="januszc"] co do super trudnosci w organizacji wystarczy tasma bialoczerwona i kawalek parkingu ( ja moge przywiezc sklecona skocznie - trudno walne MT o beton [/guote]
Albo kawałe ziemi, czy jakieś trawy i to wystarczy. BNie wim czy tomalo przyjedzie lale widzięłm ze on też mał taką skocznię, przez co tak jak mówił januszc nie tzreba się ścigać wystarczy pojeżdzić, na początku można zrobic jakiś kilku minutowy pokaz jdenego monstera, a póżniej na dworek :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 05, 2004 1:36 am 
-=ADA$=-

musze sie zgodzic, to nie chodzi o zawody w doslowym tego slowa znaczeniu, chodiz o wydzielenie kawalka terenu, uwierz mi jest duzo off-roadow w polsce. Osobiscie znacznie bardziej zainteresowalbym sie 5 spalinami niz 20-30 TL-01!! i to nie jest wytlumaczenie ze ciezko zawodu zorganizowac, potrzeba kawalka terenu, tor sie sam wyznaczy po prau przejazdach monsterow!!

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 05, 2004 10:44 am 

jeszcze musze cos dopisac - przeczytalem wszystko - byla nawet mowa o piasku - szok - a teraz organizator krzyczy ze MT jest 5 w polsce - naprawde teraz wiem na 100% ze to zaklety krag zapatrzonych w siebie SCIGACZY wiec po co te mamienie gora piasku - to przeciez napisal organizator - co sie stalo czyzby strach przed PUSTA CHALA kiedy beda jezdzic MT na dworku - no chyba ze bedzie deszcz lal ale i wtedy mozna chwile sie pokazac - I NAPRAWDE UWAZAM ZE SAMO PRZEDSTAWIANIE NA ZAWODACH PRZEZ ORGANIZATORA TEMATU MT I POKAZANIE AUTEK NA WYDZIELONYM MIEJSCU W HALI TO NIE JEST JAKIS PROBLEM I PRZEJAZD 3 MINUTOWY NA HALI NIKOGO NIEZABIJE - SAM JEZDZILEM U SIEBIE W PRACY ( hala 300 metrow 2 ) jezdzilem z piec minut - prawie nic nieczuc - glowny problem to troche DOBREJ WOLI i traktowanie nas nie jak dziwakow tylko normalnie jak kolegow ze splinami NA RoWNI - i naprawde nie wiaze sie to z KOSZTAMI - czerwona tasma - i w wydzielenie kawalka parkingu i zakomunikowanie przez mikrofon ze teraz chwila dla monsterow zapraszamy chetnych na pokaz na zewnatrz ( prosze sie nie PCHAC - hehe ) pozdrawiam - i naprawde jezeli niezostaniemy ZAUwAZENI przez organizatorow to znaczy ze po prostu uwazaja nas za cos co nieistnieje !!!! lu ze sa tak BARDZO zapatrzeni w siebie ( fakt bylo tloczno w zapowiedziach do Torunia a bylem z MT tylko ja - i organizator tez mnie niezauwazyl - pojezdzilem na uboczu i to wszystko ---- zeby niewyszlo ze do Lodzi tez tylko ja sie wybiore !!!!!!)

PS mimo wszystko i tak gratuluje organizacji - bo z zapowiedzi wyglada to na duza skale TV radio i tp - ( ale o MT tez bedzie dzis program na TVN turbo 21,30 !!!!!!!!!! )

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 05, 2004 9:40 pm 

ciesze sie, ze jest takie zrozumienie modelarskiej braci! Modeli MT jest juz w Polsce bardzo duzo i to jest najbardziej rozwijajaca sie galez modelarstwa samochodowego! Mam nadzieje, ze organizatorzy jednak cos dla nas przygotuja i wtedy bedzie mozna sie pokazac z modelem i niech wszyscy zobacza co traca jezdzac swoimi torowkami :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 05, 2004 11:06 pm 

ja bede ale tylko popatrzec :P
gdzie tojest dokladnie???
wstep cos bedzie kosztowal??

www.krc.prv.pl

Tytuł:
PostNapisane: So lis 06, 2004 4:06 pm 

wstep w tamtym roku kosztował piątaka, ale jezeli brałes udział w zawodach to dostawałes specjalna pakietke i mogłes wchodzic i wychodzic ile chcesz :D

Tytuł:
PostNapisane: N lis 07, 2004 11:32 pm 

M&bds napisał(a):
wstep w tamtym roku kosztował piątaka, ale jezeli brałes udział w zawodach to dostawałes specjalna pakietke i mogłes wchodzic i wychodzic ile chcesz :D

wlasnie, ze tak nie bylo! Mowie teraz o I Festiwalu! Po wyjsciu z hali nie chcieli zbytnio wpuszczac znow do srodka i trzeba bylo przekonywac, ze wyszlo sie tylko na chwile!

Tytuł:
PostNapisane: N lis 07, 2004 11:50 pm 

Zarowno na pierwszym jak i na drugim festwalu mozna bylo sobie wchodzic i wychodzic z hali do woli. Oczywiscie trzeba bylo miec na szyi albo w reku smycz do ktorej byla przypieta plakietka z napisem:

VIP karta
OGOLNOPOLSKI FESTIWAL
MODELARSTWA
07 grudnia 2003
blablabla
blablabla
blablabla

Wlasnie mam przed oczami ten identyfikator.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 08, 2004 10:58 am 

ja nie aspirowalem do grona VIP'ow ale tak jak juz powiedzialem tez mnie wpuszczano ale troszke po drodze gadali... Bylem tam 1-1,5 godziny bo na dluzej nie bylo co robic i czego ogladac... Ogladania to bylo na 20 minut a potem to bardziej rozmawialem ze znajomymi niz patrzylem co ciekawego jest w hali... Ogolnie ten Festiwal to super inicjatywa ale jestem ciekaw czy kiedykolwiek w Polsce beda takie targi jak w Lispku czy Norymberdze!

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 08, 2004 8:35 pm 

promian napisał(a):
M&bds napisał(a):

wlasnie, ze tak nie bylo! Mowie teraz o I Festiwalu! Po wyjsciu z hali nie chcieli zbytnio wpuszczac znow do srodka i trzeba bylo przekonywac, ze wyszlo sie tylko na chwile!

napisałem ze jak brałes uydział w zawodach to mogłes wchodzic i wychodzic tak jak napisał koval miałes specialna pakietke :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 12:23 am 

promian napisał(a):
... Bylem tam 1-1,5 godziny bo na dluzej nie bylo co robic i czego ogladac... Ogladania to bylo na 20 minut a potem to bardziej rozmawialem ze znajomymi niz patrzylem co ciekawego jest w hali... Ogolnie ten Festiwal to super inicjatywa ale jestem ciekaw czy kiedykolwiek w Polsce beda takie targi jak w Lispku czy Norymberdze!

Promian ... to po co przyjechales ? Ogladales 20 minut moze drugie 20 rozmawiales z kolegami ... i co ? wyszedles z hali po to aby poszpanowac MT przez nastepne kilka minut i juz ? Krytykujesz ( i inni ) FM ile wlezie a nic nie robisz w tym kieunku zeby bylo dla nas lepiej.
Widzisz ... takich jak Ty i Pana Flisiaka mozna podzielic na dwie grupy :
Tych co duzo robia choc nie wiele na ten temat jeszcze wiedza
i na tych co wiedza duzo wiecej i nie potrafia tego za bardzo wykorzystac ani przekazac innym , podsunac jakis pomysl pokazac go tym ktorzy tego potrzebuja aby w przyszlosci byli wszyscy jeszcze bardziej zadowoleni wydaje mi sie ze pownienes czytac pierwsze posty tematow a nie wcinac sie w srodku dyskusji szukajac szarpanki .
Wszystkim zalezy abysmy sie spotykali w jak najwiekszej grupie i cieszyli wzajemnie bogactwem , hojnoscia i wzajemna rywalizacja jaka daje nam dziedzina modelarstwa RC... i bardzo dobrze bo o to chyba w tym chodzi, ale popatrz , jeszcze rok temu o tej porze po za zawodami gdzies tam na poludniu i czasem w okolicach wawy nie dzialo sie zupelnie nic , czy ktos zaryzykowal i zrobil cos takiego jak festiwal ?
czy nadstawial ktos tylka na taka skale nie majac pewnosci czy publika przyjdzie chcac ogladac modele skaczace ?
czy te trzymajace sie mocno nawierzchni ?
Musimy to umiec wykorzystac i cieszyc sie tym ze cos w koncu za sprawa pewnych osob ( lub pewnej osoby ) zaczelo sie dziac i to nawet ostro w naszym kraju czesto przypominajacym jeszcze Kraj Rad .
Spojrz (inni tez) na to inaczej , z drugiej strony i zastanow sie czy masz do konca racje i czy warto tkwic w przekonaniu ze jestes ( i inni ) pokrzywdzony .Nie minal jeszcze rok a juz mamy trzecia taka impreze na tak duza skale ktora jest dla nas modelarzy czyms bardzo waznym i nam potrzebnym.Kto pierwszy ten lepszy , on-road zagoscilo na Lodzkiej hali z powodu ilosci zawodnikow dysponujacymi takimi wlasnie modelami bedac czesto uczestnikami na ogolnopolskich zawodach prawda ? klasa MT nie ma jeszcze taki przepisow w naszym kraju ( chyba ze sie myle ) szkoda bo sam twierdze bedac w przekonaniu ze to swietna i widowiskowa zabawa , o bagusach nie bede nic mowil bo przykladem byly tegoroczne Mistrzostwa Polski .
Wiemy od dawna ze wspolzawodnictwo sprzedaje sie przeciez najlepiej i dlatego po wykladzinie jezdzily te a nie inne modele. Kto wie moze kiedys doczekamy kolejnej edycji pod haslem "Przyjdz a zobaczysz jak Cie zakurzymy i pochlapiemy blotem :) ".Mysle ze ludzie z festiwalu sa otwarci na powazne i godne zainteresowania propozycje ( to sa moje slowa) zawsze mozna probowac cos zdzialac zreszta taki byl pierwszy post .Jesli monstery i bagusy sa tak widowiskowe to czemu nie mozna zebrac kupe fajnych realnych do wykonania pomyslow i podsunac do rozpatrzenia komu trzeba , takie jest moje zdanie 8).
To dobrze skoro jest w kraju az tylu zwolennikow modeli spalinowych off-road sam posiadam kolejny model Ofny, wiem tylko jedno ze trudno bedzie polaczyc grupe off-road z on na hali .... i nie mow ze modele on-road sa mniej widowiskowe od twojego MT bo one osiagaja 100km\h w 2 czy w 3 sekundy i wcale nie trzeba za bardzo zdejmowac " nogi z gazu " aby wejsc w zakret a tego nawet twoje Porsche nie potrafi , nie mowiac juz o Savage'u niczego nie ujmujac firmie HPI i innym ... kazdy wie o co chodzi.

Napisales ze ogladania bylo na 20 minut .... wiec zrob impreze ktora bedzie Ci przypominala ta w Lispku czy Norymberdze.Masz duze pole do popisu w Wawie. Przyjade na nią (niestety Polonezem :) ) z czterema osobami , je wezme micro jeden bedzie mial serpenta drugi savage trzeci jakis model redukcyjny a ostatni koles wezmie samolot .Ciekawe kto wroci wkurzony.

Napisaliscie (nie pamietam kto) wczesniej ze FM nawet nie odpisuje na wasze posty ... proste , wcale im sie nie dziwie ,wydaje mi sie ze oni poprostu czegos innego od was oczekuja niz tego co potraficie pokazac , sadzac po niektorych komentarzach poprostu nie ma o czym gadac . No chyba tylko o tym ze ktos wystawil Savage na allegro za 10000 tys czy wiecej i nikt go nie chce kupic ale tak naprawde ten ktos nie ma go zamiaru sprzedac bo tak naprawde nie zalezy mu na tym i na dodatek on jeszcze twierdzi ze sie nie chwali bo nie ma czym jak by sie chcial pochwlic to dopiero by pokazal , pewnie prowadzi statystyke zainteresowania i pisze z tego tematu doktorat itd .. itd ... zalosne .

Nie chcesz to nie przyjezdzaj , mysle ze nikt nie bedzie rozpaczal.
Widac ze nie kazdy to jeszcze rozumie o co w tym wszystkim chodzi,a szkoda......

Ostatnio edytowano Śr lis 10, 2004 1:14 am przez Arkadiusz Gajzler, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona