Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:06 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 10, 2006 10:43 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):

p.s.
nagrody mnie nie interesują, bardziej interesuje mnie co będzie jeżeli podwozia konkurencyjnych firm będą zajmowały czołowe miejsca (wcale nie mówie tu o Tamiya)

A co myślisz że zawsze będziesz wygrywał? nie wiesz jeszcze jakie firmy wchodzą w skład tej imprezy która nazywa się CHELENGE 2006 a mówisz że konkurencja wygra, jeśli wejdzie OFNA to raczej nie chciałbyś aby konkureancja była silniejsza.

do wygrywania sa inni
ja jestem za stary

poki co przygladam sie w jakim kierunku idzie organizacja
zanim przygotuje swoją rekomendacje dotczącą udziału ATA w challenge musze poznac zady i walety tego cyklu imprez

p.s.
na forum reprezentuje interesy importera Tamiya
prywatnie posiadam jeszcze ze starych czasow model OFNA
jako Mistrz Polski startowałem przez wiele lat na modelach HPI, byla to jedyna dobra i dostepna konstrukcja. Teraz jest w czym wybierac

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 10, 2006 10:46 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):
...bardziej interesuje mnie co będzie jeżeli podwozia konkurencyjnych firm będą zajmowały czołowe miejsca...

to jest niemożliwe, zawsze wygrają modele tej jedynie słusznej firmy - jak nie da się konkurencji rozbić w finale, to się ją zdyskwalifikuje po jego zakończeniu.

Jacek

powiedziałeś coś czego bałem się powiedzieć publicznie

czy obawiasz się że wasze auta bedną dyskfalifikowane ??

thx

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 10, 2006 11:06 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Jacku Brawo ale Pan jest odważny

odważny, Panie Zbyszku, to był JEREMI, zginął rok temu właśnie dlatego (pamięta Pan dzień przed jego śmiercią? - ja pamiętam)

...Czy Pana firma Xrej będzie organizować jakieś zawody bo za chwile zabraknie kalendarza...

Moja firma od 15 lat nazywa się PROXIMA.
Tak, właśnie dziś po południu umieściłem na forum informację, że Proxima wspólnie Virtual Racing Industries organizuje Mistrzostwa Polski - dla nas kalendarza nie braknie - zawody będą od wtorku do czwartku co miesiąc - nie ma więc kolizji z żadnymi innymi zawodami organizowanymi w naszym pięknym Kraju, sprzedajemy własne licencje na udział w zawodach, o wyniku decydują wyłącznie umiejętności zawodnika, zresztą wystarczy poczytać na www.rcracing.pl

Właścicielem firmy Xray jest Pan Hudy, nie ja, nad czym bardzo ubolewam.

...Mimo naszych niedomień serdecznie Pana oraz syna serdecznie pozdrawiam...

serdecznie dziękuję za pozdrowienia, obaj mamy się świetnie;

cóż - może znowu zostanę posądzony o plagiat, ale jest takie powiedzenie - "uderz w stół..." - czyżby występował Pan teraz jako rzecznik "jedynie słusznej firmy"?

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 10, 2006 11:34 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):
...bardziej interesuje mnie co będzie jeżeli podwozia konkurencyjnych firm będą zajmowały czołowe miejsca...

to jest niemożliwe, zawsze wygrają modele tej jedynie słusznej firmy - jak nie da się konkurencji rozbić w finale, to się ją zdyskwalifikuje po jego zakończeniu.

Panie Jacku nieładnie. Temat się uspokoił i wrócił na właściwe tory a ja znowu wietrzę ferment.

Dla zainteresowanych - omawiany cykl imprez nie będzie pracował pod szyldem HPI Challenge ale pod nazwą niezależną od producentów/dystrybutorów.

Wcześniej była złożona propozycja współdziałania. Wiedział o tym każdy czytający to forum.

Jacek Żurek napisał(a):

...czy obawiasz się że wasze auta bedną dyskfalifikowane ??...

A czy np. Janusz jeżdzący w poprzednim cyklu TNX-em był dyskfalifikowany?

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 10, 2006 11:43 pm 

Chyba nie był.

Moje pytanie jest poważne i wcale nie ma tu ironii.

Wydaje mi się, że najlepszym sprawdzianem czy wszyscy będą równo traktowani będzie jak przyjade na zawody i wystartuje.

Póki co dystrybutor Tamiya został zaatakowany na forum wiec moje przypuszczenia mają uzasadnione podłoze.

dziękuje za odpowiedz

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 10, 2006 11:46 pm 

...

Ostatnio edytowano So mar 11, 2006 12:06 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 10, 2006 11:50 pm 

Nie był na pewno.

Moja propozycja - dajmy spokój przepychankom. Do niczego to nie prowadzi. Wróćmy lepiej do dyskusji o przepisach.

Tytuł:
PostNapisane: So mar 11, 2006 2:18 am 

Krzysztof Antoniak napisał(a):
...Wróćmy lepiej do dyskusji o przepisach.

Moje dwa posty na poprzedniej stronie czekają. Podtrzymuję z nich wszystko, przede wszystkim usunięcie zapisu "Sędzia główny po zapoznaniu się ze specyfikacja techniczna ma prawo dopuścić silnik o większej pojemności", bo będzie to główny "gwóźdź" dyskusji w czasie zawodów - sędziego czeka więc kapiel ale już w czym innym.
Ponadto w przepisach technicznych nie ma nic o ilości nitrometanu w paliwie. Do każdego alkoholu musi być "utrwalacz", rozumiem więc, że na zawodach organizowanych "pod innym już szyldem niż %$#" można lać ile "wlezie".
Natomiast w przepisach sportowych kuriozalny jest zapis "Ustalenia takie ogłaszane są po nie później niż 14 dni przed rozpoczęciem kolejnej imprezy eliminacyjnej, w której mają one obowiązywać" - z czego wynika, że de facto organizator w zależności od rozwijającej się sytuacji, na przykład na niekorzyść modeli firmy %$#, będzie "kombinował" - to po pierwsze, a po drugie - zawodnik nie będzie w stanie na bieżąco w takim terminie dopasowywać się do zmiennych decyzji organizatora - nawet z potężnym katarem da się wyczuć, że "coś" jest na rzeczy czyli śmierdzi.
W przepisach naszych zapis w tej materii jest jasny - na miesiąc przed sezonem zawodnicy wiedzą na jakim wózku (modelu) jadą. Również nie ma w nich zakazu od 2006 roku by zawodnik mógł w sytuacji powtórzonego biegu, wymienić np. opony lub fragment modelu, jeśli uległ uszkodzeniu w kolizji po starcie.
Natomiast zapis w Waszych przepisach sportowych - "W przypadku braku wymienionej powyżej ilości sędziów zawody może sędziować min. 1 osoba przy pomocy organizatora" - może być zakwestionowany przez zawodników.
Taka alternatywa, gdzie wcześniej wymienia się 4 sędziów oraz zapis z 14-dniowym terminem możliwości zmian przepisów przed każdymi zawodami eliminacyjnymi już w trakcie sezonu, a także dowolność w decyzji sędziego o silniku w klasie IC-8T, dają niezbyt jasny kontekst imprez - chyba, że chodzi o stronę komercyjna a nie sportową - bo tych dwóch naraz nie da się pogodzić.

Tytuł:
PostNapisane: So mar 11, 2006 2:39 am 

Jacek Żurek napisał(a):
[
do wygrywania sa inni
ja jestem za stary

Jacuś co Ty opowiadasz czołowka europejska w klasie buggy to goscie miedzy 30-35 rokiem życia
W on-roadach tyllko Collari kolekcjonuje tytuły od "pieluchy " ale pozostała 9 z WC w Messynie to tez goscie po 30-ce nie widziałem zadnego młokosa
To jest oczywiscie Artysta reszta to Rzemieślnicy którzy doszli do wyników cieżką praca
Przeglądałem ostatnio strone Kaila i obejrzałem wyniki z wszystkich mistrzostw swiata i europy od 98 roku .Aktualny mistrz Europy w Dtm-ach Teemu Leino pare lat temu nie miescił sie w pierwszej 50-tce a teraz
Trening czyni mistrzem

Pamietaj "Jeśli zakładasz,że coś może sie nie udac to napewno sie nie uda " Prawo Murphiego
Sprawdziłem to prawo na sobie .Kiedy w 2003 roku zmarł mi Ojciec-najukochańsza Osoba w moim zyciu byłem załamany, totalnie rozbity i wtedy przypomniałem sobie Jego słowa "Rób w życiu to co sprawia Ci najwiekszą przyjemnosć". Wtedy postanowiłem wrócić do modelarstwa .Z jednej strony to był szalony pomysł przeciez 8 lat przerwy to wiecznosc w tym sporcie , tez miałem dylemat czy warto ,czy nie jestem za stary ,moze odpuscic sobie i nie kompromitowc sie przed młodszymi .Ale trenowałem i trenowałem i ani razu nie przeszła mi mysl zeby sie poddać a kiedy pierwszy raz stanąłem na najwyższym stopniu podium nieżałowałem podjetego ryzyka . Złośliwi powiedzą ze w 2004 roku wystartowało tylko 6 prawda ale zawsze mogłem być ostatni. Nie chcesz jeszcze choc raz doznac doznac tego uczucia (przy którym orgazm to pestka) jak odbierasz puchar i dyplom z numerem 1 ??
Nie wierze
Ja nie scigam sie dla nagród (oczywiscie jest miło) ale zeby Sobie coś udowodnic
Co??
Że nie jestem za stary zeby wygrywać ale zeby wygrywac trzeba w siebie uwierzyc
Zycze Ci tego w nadchodzącym sezonie Off-road 2006
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So mar 11, 2006 9:52 am 

Paweł Lipinski napisał(a):

... Złośliwi powiedzą ze w 2004 roku wystartowało tylko 6 prawda ale zawsze mogłem być ostatni. Nie chcesz jeszcze choc raz doznac doznac tego uczucia (przy którym orgazm to pestka) jak odbierasz puchar i dyplom z numerem 1 ?? ...

A o Nowym Sączu w 2005 r. zapomniałeś? - to przecież nie Arek Gajzler z jego wariacką jazdą wygrał finał :)

Tytuł:
PostNapisane: So mar 11, 2006 10:02 am 

Jan Matukin napisał(a):
Ponadto w przepisach technicznych nie ma nic o ilości nitrometanu w paliwie...

Pytanie 1.- dlaczego w przepisach technicznych LOK na 2006 r. ilość nitrometanu w paliwie w klasie IC-8T ograniczono do 30%, gdy większość przepisów w innych krajach, przepisów międzynarodowych itd. dopuszcza jedynie 25%?
Pytanie 2. - czy - i jeśli tak, to w jaki sposób będzie mierzona ilość nitrometanu w paliwie zawodników startujących w MP?

Tytuł:
PostNapisane: So mar 11, 2006 12:07 pm 

W klasie IC-10 TC dopuszczalna ilość nitrometanu - 16% wg EFRY.
W klasie IC-8 Sport - 25% w EFRY.
W klasie IC-8T - 30% brak ograniczeń wg EFRY.
W klasie IC-8 MT - 30% brak ograniczeń wg EFRY.
Ograniczenia w klasach terenowych postulował Norbert Rękawek.
Zawartość nitrometanu w paliwie będzie sprawdzana przyrządami Nitromax 16/25.

Tytuł:
PostNapisane: So mar 11, 2006 4:40 pm 

Oczywiscie ze nie zapomniałem ale moim zdaniem w NS zwyciestwo należało sie Norbertowi Omelańczukowi był najszybszy po eliminacjach co prawda tylko o sekunde ale zawsze. Do 17 minuty walka była łeb w łeb niestety padło mu serwo skretu . Co do Arka wiesz on wtedy dopiero zaczynał ja juz miałem powiedzmy "1 sezon za sobą" Na mistrzostwach w Tarnowie odrobił to z nawiązka . Powiem wiecej cała trójka która stała na podium zaczynała od cwierfinału To był koncert trzech tenorów niesamowita lekcja dla pozostałych zawodników co czyni trening .
Byłem pod wrażeniem tego co zobaczyłem
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N mar 12, 2006 9:14 am 

Wyjaśnienie dotyczące przepisów.
Uważamy ze przepisy sa takim samym narzędziem jak komputer, Amb, tor, itp.
Nie robię z przepisów przedmiotu kultu i stoję na stanowisku, że mogą się one zmieniać pod warunkiem ze będą to zmiany akceptowane przez większość zawodników. Nie mamy zamiaru dokonywać zmian na złość Lokowi.
Moim zdaniem problem Loku polega na tym ze zbyt poważnie traktujecie przepisy a i tak w przypadku konfliktów Pan Janek podejmuje dość kontrowersyjne decyzje bądź przymyka oko na pewne odstępstwa. Przykłady można mnożyć.
Różnice w naszych przepisach idą w kierunku maksymalnego ich uproszczenia.
W ubiegłym sezonie zrobiliśmy cykl HPI Challenge i nie było ani jednego protestu czy większego problemu. Jak pojawiała się jakaś wątpliwość to wszyscy zawodnicy decydowali, jakie rozwiązanie wolą zastosować. Jeśli ktoś z uczestników ubiegłorocznego cyklu ma zastrzeżenia to proszę je tu napisać.

Lok ostatnio mówi o reprezentacji Polski na MS lub ME. Ja natomiast uważam ze jest to tylko jeden z kierunków, o który należy zadbać. Drugim równie ważnym jest stworzenie warunków dla początkujących.
Liberalne podejście do tematu silników ma za zadanie uprościć życie a nie doprowadzić do konfliktów. Początkujący zawodnik zanim zdobędzie ostrogi zdąży zajeździć tani silnik z zestawu RTR. Zanim dojdzie do poziomu reprezentacji Polski wymieni ich prawdopodobnie kilka i proszę mi zaufać, że jeśli znajdę nowych zdolnych zawodników, którzy zechcą jeździć modelami HPI/HB to będę pierwszy, który zasponsoruje im najdroższy i najlepszy silnik, aby godnie reprezentowali Polskę - oczywiście zgodny z przepisami międzynarodowymi.

Do póki natomiast początkujący nie wie jeszcze czy ma ochotę na ten sport to staram się stworzyć mu jak najbardziej komfortowe i bez stersowe warunki.. Jak złapie bakcyla to sam zainteresuje się tematem w odpowiednim czasie.
Dla tego zostawiamy tą decyzję sędziemu i zawodnikom aby nie tworzyć kolejnych martwych zapisów.

Proponuję tą wypowiedź potraktować jako mój laicki postulat do rozważenia w przepisach LOK.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 14, 2006 4:13 pm 

Witam.
Zbliża się pierwsza kwietniowa impreza.
Kończymy opracowywanie informatora i jesteśmy ciekawi czy wolicie imprezę jedno- czy dwudniową.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona