Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 8:30 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn wrz 06, 2010 9:35 pm 
Administrator forum

Oficjalny kalendarz Mistrzostw Polski Ligi Micro sezon 2010-2011

GCKiS Kobierzyce - październik 2010 - wszystkie klasy

CKGNR i USKS GNR RC team - listopad 2010 - wszystkie klasy

RC Zawadzkie - grudzień - wszystkie klasy

Ścinawka - 29.01.2011 - Micro Standard, Micro Open, Micro 2WD

RC Wrocław - luty 2011 - wszystkie klasy

Ścinawka - 12.03.2011r Micro Standard, Micro Open, Micro 2WD

FINAŁ - Kwiecień - miejsce do ustalenia - wszystkie klasy

W zależności od Organizatora moga pojawić się w zawodach maksymalnie dwie klasy modeli w skali 1:10 lub 1:12.

Wszystko zalezy od frekwencji zawodników w danych zawodach

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn wrz 20, 2010 7:33 pm 

Witam,

Proszę o informację konkretnie w który dzień odbędzie się I eliminacja LM w Kobierzycach w październiku oraz w Zawadzkiem w grudniu.
Chodzi o zaplanowanie sobie dnia na te zawody.

Co do eliminacji w Ludwikowicach Kłdozkich to jak wcześniej pisałem jest to 20.11.2010r. (rezerwowy termin to 27.11.2010r.).

PostNapisane: Pt wrz 24, 2010 11:19 pm 

Witam!
Impreza w Zawadzkiem odbyłaby się 11 Grudnia - termin rezerwowy to 18. Wszystko, jak wcześniej było wspomniane zależy od wykładziny. Pozdrawiam i sorry za zwłokę z odpowiedzią :)

PostNapisane: Wt wrz 28, 2010 10:19 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Damian Rogodziński napisał(a):
Proponuję aby wyczyścić to: http://www.rcauto.pl/modules.php?name=Liga_micro aby ludzie sie wpisywali na sezon 2010/2011. Będzie wtedy wszystko wiadome kto, gdzie i czy wogóle ;>

PS: co z finałami 2009/2010??

Baza Ligi Micro zostanie wyczyszczona.

Marku, kiedy możemy się tego spodziewać? Bo początek sezonu tuż tuż

PostNapisane: Wt wrz 28, 2010 11:01 pm 
Administrator forum

Witam,

Prosze o wpisywanie się i określenie w jakich klasach zamierzacie startować.

Wpisujemy sie TUTAJ

PostNapisane: Cz wrz 30, 2010 6:57 pm 

Witam,

II Eliminacja Ligi Micro 2010/2011 odbędzie się w Ludwikowicach Kłodzkich dnia 27.11.2010r. termin na 100 % zarezerwowany.
Wcześniejszy termin odpadł z powodu "zajętości" sali (wybory samorządowe).
ZAPRASZAMY !

PostNapisane: Wt paź 05, 2010 10:23 am 
Administrator forum

Witam,

I Eliminacja Mistrzostw Polski Ligi Micro zostaje przełożona na dzień 30.10.2010r i zostanie rozegrana w Ścinawce Średniej wspólnie z IV Eliminacją Polskich Mistrzostw Modeli Samochodów RC.

Odpowiednie klasy zostaną dołożone do TEGO formularza.

PostNapisane: Cz paź 07, 2010 9:35 pm 

Zajrzałem na listę i ku mojemu zdziwieniu klasa E10-modified jednak istnieje i ma się dobrze. Trochę dziwne gdyż w ubiegłym roku jeszcze kilka osób (liderów) klas elektrycznych opowiadało mnie i innym że ta klasa umarła z powodu zbyt wysokich kosztów utrzymania modeli itp... śmiałem się z tego pod nosem ponieważ sam kupowałem wówczas wyposażenie do swoich dwóch modeli i ceny do tej klasy jak i np. SPEC były takie same. Mam na myśli zawody Proxima w Pabianicach gdzie startowały i 10-tki i klasy mikro. Teraz widzę że klasa wróciła do łask z czego bardzo się cieszę. Uważam jednak że te ciągłe zmiany przepisów odnośnie pakietów Ni-Mh to jakiś absurd i bezsensowne zwalnianie prędkości modeli w przypadku E18 Truck ale nie tylko. Nie wiem do czego to ma prowadzić ale na pewno zniechęca osoby które mają sprzęt starszy niż rok, nie planowały zakupu pakietów Li-Fe ani obcinania celi z fabrycznie zgrzewanych 6-cio paków Ni-Mh.

Powiem krótko - ktoś na tym robi kasę i to jest pewne, na szczęście są jeszcze komórki które widzą potrzebę organizowania imprez bez ograniczeń w pakietach silnikach itd... bierzesz model jaki masz i jedziesz:
http://www.hpi.pl/imprezy-zawody/281-hp ... ykl-imprez

P.S a co się stało z zaległym finałem ligi-mikro 2009 ?

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: So paź 09, 2010 7:22 pm 

Na Dolnym Śląsku klasa Modi...nigdy nie umarła.Ta śmierć to działanie "ogniska"zła z Warszawy.To tam wmówiono ,że Spec jest tańszy,tak żeby wszyscy skupili się na jednej klasie,a teraz wprowadzili jeden silnik i jeden regulator.Typowe działanie o podłożu biznesikowym.Podobnie wykożystano jakiś nieznanych ,nie startujących ludzi z Bydgoszczy do wprowadzenia zmian przepisów w kwestii baterii podczas trwającego sezonu.
Ps.Zawody w Ścinawce obejmują takie klasy aby każdy mógł startować z różnym sprzętem.To co zacytowałeś linkiem to inna bajka i zawody o innym charakterze-drift.

PostNapisane: So paź 09, 2010 8:55 pm 
Administrator forum

Tomasz Świątecki napisał(a):
Uważam jednak że te ciągłe zmiany przepisów odnośnie pakietów Ni-Mh to jakiś absurd i bezsensowne zwalnianie prędkości modeli w przypadku E18 Truck ale nie tylko. Nie wiem do czego to ma prowadzić ale na pewno zniechęca osoby które mają sprzęt starszy niż rok, nie planowały zakupu pakietów Li-Fe ani obcinania celi z fabrycznie zgrzewanych 6-cio paków Ni-Mh.

Powiem krótko - ktoś na tym robi kasę i to jest pewne, na szczęście są jeszcze komórki które widzą potrzebę organizowania imprez bez ograniczeń w pakietach silnikach itd... bierzesz model jaki masz i jedziesz:
http://www.hpi.pl/imprezy-zawody/281-hp ... ykl-imprez

P.S a co się stało z zaległym finałem ligi-mikro 2009 ?

W zasadzie też uważam, że dużo to nie zmieni i nie widziałem potrzeby grzebania w trucku, aczkolwiek ja najzwyczajniej odlutowałem po jednej celce z NiMH i już nawet testowałem jak model śmiga na tym ustawieniu- jest wolniej, ale na kręty tor w zupełności wystarczy. Na tylne koła jeszcze go można postawić, więc nie jest źle :D. http://www.youtube.com/watch?v=rGmFKS6OPvs . W moim przypadku LiFe odpadło w przedbiegach- za lekkie by dobrze wyważyć model (chyba, że z 30g ołowiu po stronie pakietu) mniejsza pojemność i musiał bym kupić nową ładowarkę. W sumie to tylko 0,6V wyższe nominalne i większa trwałość, co w przypadku posiadania dwóch pakietów NiMH i używania ich tylko na zawody nie jest wystarczająco zachęcające.

Aczkolwiek, gdybym nie miał pakietów NiMH z zeszłego sezonu i miał odpowiednią ładowarę to odżałował bym te 40zł (cena z allegro) by mieć 1 pakiet na zawody (przy dozwolonych 5A ładowania na pewno zdążę między biegami), a jak jeszcze jest drogo, to można umówić się z kumplami i na ebayu kupić 10 celek za 25$.

PostNapisane: Pn paź 11, 2010 1:35 pm 
Administrator forum

Witam,

Zmiana w zasilaniu w klasie E-18 Truck wzięła się stąd, że przy wąskich i ketych torach i początkujących zawodnikach, na torze jest tzw. dym. Zresztą na to sami zawodnicy narzekali. Narzekali też na to że modele jeżdżą za szybko itp.

Chciałbym również wyjaśnić, że nie ma żadnego biznesowego podłoża tych zmian. Propozycja zmian wisiała bodejże 3 miesiące na forum w ogólnie dostępnym miejscu - mozna było spokojnie zanegowac co niektóre punkty. Nie zrobiono tego więc temat uważam za zamkniety.

PostNapisane: N paź 31, 2010 6:30 pm 

Witam serdecznie,

I eliminacja Ligi Micro 2010/2011 za nami i ... sytuacja nie napawa optymizmem.
W Openie było nas 9 osób, w 2WD - 4 osoby i w Standardzie 2 osoby do Truck'a zapisaoło się 3 osoby, a na zawody dojechały jeszcze 3 osoby, które się nie zapisały i dzięki temu nie wystartowała klasa M18 Truck, a szkoda.

Teraz mam pytanie czy przy takiej frekwencji jest sens robić dalsze eliminacje ?
Jeśli nie będzie zawodników to po co zawracać głowę wielu osobom, żeby zorganizować zawody ?

Z mojej strony jako organizatora II Eliminacji LM 2010/2011 przygotuję te zawody mimo małej frekwencji na I Eliminacji w Ścinawce. I po tej eliminacji następni organizatorzy LM 2010/2011 muszą podjąć decyzję co robimy dalej.

Jeśli chodzi o II E LM to dla klasy Micro Truck gotowe są już 4 przeszkody : hopki i inne "nierówności terenu", także zapraszamy mikrusowych off-roadowców i wszystkich mikromaniaków do ścigania się na torze w Ludwikowicach Kłodzkich.

Liga Micro jeszcze nie padła całkiem...

PostNapisane: Pn lis 01, 2010 1:39 pm 

Jeszcze nie wszyscy wiedzą, ale impreza w Zawadzkiem, przełożona jest z Grudnia na Kwiecień. Ustaliliśmy z Markiem, że będziemy organizować finał. Niezależnie od tego, czy kolejne eliminacje się odbędą czy też nie, my organizujemy Grand Prix Zawadzkiego dla mikrusów, oraz większych modeli.
Myślę Irku, że nie ma co rąk załamywać, Liga Micro musi żyć własnym życiem. Rezygnując z zawodów, złamałbyś serce, tym którzy nadal kochają mikrusy i nimi się ścigają. Open jak widzisz żyje, 2wd idzie do przodu (mała korekta, było nas pięciu - jeden chłopak jeździł tylko w eliminacjach). Standard i Truck (niegdyś najliczniejsze klasy), dziś kuleją...:( Dlaczego? U podstaw wszystkiego, leży zeszłoroczny podział, który nie tyle zabił najliczniejsze klasy, co wprowadził w stan hibernacji, z którego trzeba je obudzić.
Teraz nasuwa się kolejne pytanie, jak je obudzić. Myślę, że trzeba działać a nie gadać. Z tego co mi wiadomo, dla wielu przeszkodą jest odległość. W Łodzi, niegdyś organizowano duże zawody i tam był jeden z największych micro-ośrodków. Co stało się z tamtejszymi zawodnikami? Termin grudniowy się zwolnił, może zorganizujecie coś w tamtym miejscu o tamtej porze? Potrzeba bodźca - grubej imprezy, w centralnej Polsce, może właśnie to nam przypomni jak to się zaczęło.
Brawo Irku! Dobrze, że nie rezygnujesz i jeszcze chcesz, my stoimy murem z Tobą, mamy w modelarni większość 18tek właśnie, dlatego nam też zależy na ocaleniu LM.

PostNapisane: Pn lis 01, 2010 5:34 pm 

Po pierwsze w Łodzi nie było żadnych zawodów mikro, były w Pabianicach. Co do podziału to ciekawe jakby wyglądał poprzedni sezon gdyby podziału nie było, pewnie tak jak obecny. No ale ludzie, zmobilizujcie się i jeżdżąc na zawody i udowodnijcie, że podział jednak był złym rozwiązaniem a winnym rozpieprzenia LM jestem ja Przemysław Morawski.
Tak przy okazji to czy przeniesienie zawodów z Kobierzyc do Ścinawki było z kimkolwiek oprócz organizatorów tychże zawodów konsultowane? Nie przypominam sobie. Czy przeniesienie zawodów z grudnia na kwiecień w Zawadzkiem również było konsultowane z zawodnikami? Nie przypominam sobie. Czyżby tak krytykowany sposób załatwiania spraw za plecami zawodników poprzez nocne telefony nagle stał się panaceum na problemy LM? Miało być lepiej a jest coraz gorzej niestety.

PostNapisane: Pn lis 01, 2010 6:17 pm 

Witam serdecznie,

Przemek Morawski napisał(a):
Tak przy okazji to czy przeniesienie zawodów z Kobierzyc do Ścinawki było z kimkolwiek oprócz organizatorów tychże zawodów konsultowane? Nie przypominam sobie. Czy przeniesienie zawodów z grudnia na kwiecień w Zawadzkiem również było konsultowane z zawodnikami? Nie przypominam sobie. Czyżby tak krytykowany sposób załatwiania spraw za plecami zawodników poprzez nocne telefony nagle stał się panaceum na problemy LM?

Co do przeniesienia I E LM z Kobierzyc do Ścinawki to słyszałem, że były problemy logistyczno-techniczne i dlatego ta eliminacja odbyła się w Ścinawce (ale nie będę się wypowiadał za organizatora z Kobierzyc). Podobnie jest z sytuacją w Zawadzkiem.

Co do nocnych telefonów to wydaje mi się, że wcześniej chodziło o zmiany przepisów w trakcie trwania cyklu zawodów, ale jeśli zmiana miejsca rozgrywania zawodów jest problemem dla ludzi chcących BAWIĆ się w ściganie modelami aut rc to nie napawa to optymizmem na przyszłość. Jeśli ktoś miał ochotę pojechać na zawody 300 km to myślę, że dojedzie te 60 km dalej i będzie uczestniczył w zawodach. Wystarczy spojrzeć na zamieszczoną ankietę kto wystartuje w LM 2010/2011 - szału w deklaracjach zawodników nie ma i sądzę, że podobnie wyglądałaby konsultacja zmiany miesca zawodów.

Doceńmy to, że w ogóle ktoś chciał i chce cokolwiek w tym sezonie LM organizować dla mikrusów pomimo znikomej frekwencji na samych zawodach.

Patrząc na tę znikomą frekwencję na I E LM może należy organizować imprezy typu Grand Prix danej miejscowości, regionu, sponsora i.t.p. , a nie całego cyklu skłądającego się z kilku imprez powiązanych wspólną klasyfikacją ?

Nie piszę tego tekstu żeby dolewać oliwy do ognia, tylko jeszcze zależy mi na tym żeby pobawić się w mikrusy w miłej atmosferze i większym gronie.

Może nastąpi reaktywacja Ligi Micro ? Ja mam taką nadzieję.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona