Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 11:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 8:55 am 

Urządzenie liczące AMB-RC ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 11:11 am 

Lech Pepliński napisał(a):
Urządzenie liczące AMB-RC ?

Nie – Używamy ARC firmy Ko-Propo zakupione z własnych środków.
Działa tak samo jak AMB tyle ze zasilane jest z modelu.
Program Laps Free
AMB RC może w przyszłości.
Na razie nie ma takiej potrzeby – zbędny wydatek.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 6:45 pm 

Dla Was nie ma , dla mnie jest . Nie po to kupowałem pchełki indywidualne . :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 6:51 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
Dla Was nie ma , dla mnie jest . Nie po to kupowałem pchełki indywidualne . :D

:D

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 8:51 pm 

Michał Bugajski napisał(a):
nieco ot..

Jak widać w przepisach chyba wkradł sie błąd bo HPI LRP Challenge 2008 to Mistrzostwa Polski
przepisy sportowe pkt 1.4

czyli jak widać każdy może zrobić swoje MP i można zdobyć kilka tytułów :mrgreen:

kiedyś obiecałem sobie że nie będę się wypowiadał na tym forum
muszę złamać na chwilę swoją obietnice

dotychczas myślałem, że nie może być MP modeli Tamiya (tak większość osób pisała i mówiła) teraz można powiedzieć jedno - świat zwariował

do kompletu brakuje jeszcze MP Kyosho

czekam z niecierpliwością na kolejnych dystrybutorów

pozdrawiam serdecznie wszystkich byłych obecnych i przyszłych mistrzów

Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 9:43 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
dotychczas myślałem, że nie może być MP modeli Tamiya (tak większość osób pisała i mówiła) teraz można powiedzieć jedno - świat zwariował
Jacek

W imieniu naszych zawodników dziękuję za życzenia.
Choć i bez nich w naszym teamie jest kilku mistrzów Polski.
Akurat nie jest Pan osobą, która cieszy się w tym środowisku zbyt wielkim autorytetem i Pana opinia na temat „stanu świata” niewielu interesuje.
Nie jest Pan użytkownikiem naszych modeli ani zawodnikiem Teamu, więc ten temat w ogóle nie powinien Pan interesować.
Polecam, więc zachowanie wierności swoim obietnicom i wyrażania opinii na forum firmy, której Pan doradza.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 10:16 pm 

Przepraszam ze zadam może głupie pytanie, ale czy mając np koła GRP nie kwalifikuje sie do "PEŁNEGO" udzialu w zawodach?
Zastanawia mnie jeszcze kwestia serw oraz aparatury. Serwa mam BB i ape Spektrum...

Bo rozumiem ze do tuningu zalicza sie wszystko co nie jest rtr-em.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 11:15 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):
Jacek

W imieniu naszych zawodników dziękuję za życzenia.
Choć i bez nich w naszym teamie jest kilku mistrzów Polski.
Akurat nie jest Pan osobą, która cieszy się w tym środowisku zbyt wielkim autorytetem i Pana opinia na temat „stanu świata” niewielu interesuje.
Nie jest Pan użytkownikiem naszych modeli ani zawodnikiem Teamu, więc ten temat w ogóle nie powinien Pan interesować.
Polecam, więc zachowanie wierności swoim obietnicom i wyrażania opinii na forum firmy, której Pan doradza.

Rzeczywiście, nie jestem autorytetem a moja opinia nie jest dla nikogo interesująca. Nie jestem już użytkownikiem modeli HPI. Ostatni tytuł Mistrza Polski w klasie DTM na modelu HPI RS4 PRO zdobyłem jeszcze w XX wieku a dokładnie chyba w 1998 albo 1999 roku.

Powracając do tematu. Myślałem, że tytuł Mistrza Polski może nadawać tylko Związek Sportowy. Przez wiele miesięcy Lesław Zaremba, którego serdecznie pozdrawiam, do tego mnie przekonywał. Do tego stopnia się spierałem, że aż w to uwierzyłem.

Życzę sukcesów organizacyjnych, wielu zawodników, wzrostu sprzedaży i co najważniejsze zwiększenia zysku z działalności jaka Pan prowadzi.

Pozdrawiam serdecznie

Z wyrazami szacunku

Jacek Żurek
niezależny zawodnik

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 12:13 am 

Nie rozumiem czemu narzekacie gdy ktoś poświęca swój czas dla dobra swoich klientów. Czy to źle, że jest osoba która chce zapewnić rozrywkę posiadaczom modeli HPI/HB/LRP? Wszyscy powinni się cieszyć, że jest więcej imprez tego typu gdybym miał model w/w firm to pewnie sam bym startował zwłaszcza, że tak dużo imprez odbędzie się w Łodzi.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 7:12 am 

Organizowany przez naszą firmę cykl zawodów jest kierowany tylko i wyłącznie do posiadaczy modeli HPI, HB, LRP oraz innych, które w przyszłości będziemy oferować. Wszystkie elementy imprezy – obiekty, tor, sędziowie, urządzenie liczące, nagrody, itd. itp. jest finansowane z środków naszych lub naszych partnerów i zawodników.
Od początku tego tematu jest bardzo jasno i wyraźnie napisane, że jest on poświęcony tylko dla posiadaczy naszych modeli opinia innych osób naprawdę niewiele nas interesuje.

Przez kilka lat starałem się współpracować z LOK przy organizacji, MP i pewnie będę czynił to nadal, jeśli LOK wyrazi jakiekolwiek zainteresowanie. Tylko i wyłącznie ich decyzje albo ich brak są powodem realizacji cyklu imprez niezależnych i podejrzewam, że wszyscy samodzielni i samowystarczający organizatorzy zrobią w tym roku to samo.
Pretensje taki stan rzeczy możecie mieć jedynie do LOK-u, że nie potrafi docenić i wykorzystać potencjału, jakim dysponują dystrybutorzy i organizatorzy.

Zauważcie, że w tym roku słyszało się głosy na temat całkowitej rezygnacji LOK-u z klasy Monster Truck w ramach MP i cały czas do dziś nie ma żadnej konstruktywnej decyzji na temat podziału klas. Czy ktoś z LOK zapytał nas w ogóle o zdanie ? – NIE.
Podobne problemy są z klasą Petrol, której zawodów w ubiegłym roku prawie nie było.

Nasz niezależny cykl imprez jest po prostu odpowiedzią na obecną sytuację i robimy to głównie w trosce rozwój zarówno tego sportu jak i podnoszenia umiejętności i pozycji naszych zawodników. Nie jesteśmy organizacją wiodącą ani charytatywną da tego nie mamy żadnego obowiązku interesowania się użytkownikami innych firm. Nie interesuje mnie również dalsze czekanie na decyzje LOK-u.

Zawody dla wszystkich zainteresowanych organizowane są przez LOK i tam wszyscy mogą realizować swoje cele sportowe i kierować ewentualne pretensje o to, że Wam coś nie pasuje. Serdecznie namawiam do tego wszystkich zawodników startujących w zawodach MP LOK. Możliwe że za 100 lat coś się zmieni. Ja już się zmęczyłem.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 7:29 am 

bikeman1 napisał(a):
Przepraszam ze zadam może głupie pytanie, ale czy mając np koła GRP nie kwalifikuje sie do "PEŁNEGO" udzialu w zawodach?
Zastanawia mnie jeszcze kwestia serw oraz aparatury. Serwa mam BB i ape Spektrum...

W okresie przejściowym 3 początkowych eliminacji koła oraz pozostałe elemnty mogą być dowolne w póżniejszym okresie tylko z naszej oferty.
Elektronika nie stanowi problemu. Może być dowolnej firmy. To słuszna sugestia. Dopiszemy tą uwagę w przepisach bo nie jest to jasno określone.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 7:31 am 

Jacek Żurek napisał(a):
...
Rzeczywiście, nie jestem autorytetem a moja opinia nie jest dla nikogo interesująca. Nie jestem już użytkownikiem modeli HPI. Ostatni tytuł Mistrza Polski w klasie DTM na modelu HPI RS4 PRO zdobyłem jeszcze w XX wieku a dokładnie chyba w 1998 albo 1999 roku.

Powracając do tematu. Myślałem, że tytuł Mistrza Polski może nadawać tylko Związek Sportowy. Przez wiele miesięcy Lesław Zaremba, którego serdecznie pozdrawiam, do tego mnie przekonywał. Do tego stopnia się spierałem, że aż w to uwierzyłem...

Z wyrazami szacunku

Jacek Żurek
niezależny zawodnik

Panie Jacku Żurku,ponieważ wziął Pan na Swoje złote usta moje nazwisko,muszę więc zareagować stwierdzeniem,że podsiusiał Pan tu trochę wody.
Bo jak się okazuje to Pan wraz z OSM-em,którego Pan jest członkiem uzurpuje sobie prawa w kierowaniu i nadawaniu tytułów komu chce i za co chce.Przykładem mogą być klasy Tamyjowskie w elektrycznych Offrodach.Ponadto wystarczy pooglądać Wasze plakaty i przyszły kalendarz.Czarno na białym widać ,że zepchnęliście LOK ,który nie posiada jeszcze statusu Związku Sportowego,do kąta.A więc póki co nie ma instytucji jak się okazuje władnej nadawania tytułu Mistrza Polski.I tu, ja Jako Zaremba Lesław nadaję Panu tytuł Mistrza Polski w kategorii bezsensownego zabierania głosu na forach modelarskich...
Pozdrawiam i gratuluję...

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 1:10 pm 

quote]
Dbamy tylko o naszych zawodników.
quote]
Witam Tutaj musze sie zgodzic.
Zawody hpi challenge organizowane sa tylko dla modeli HPI i bardzo dobrze.To tak jak tamyia organizuje zawody tylko dla swoich modeli to HPI też i co w tym dziwnego.To tak ja team BMW Suber(nie chce nikogo obrażac tylko dałem przykład) organizuje treningi tylko do swoich zawodnikow.I tak jest w każdym sporcie I w modelach też.Więc HPI Challenge tylko dla modeli HPI i Tamyia dla swoich i dalsza dyskucja jest tu zbęda.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 4:05 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
bikeman1 napisał(a):

W okresie przejściowym 3 początkowych eliminacji koła oraz pozostałe elemnty mogą być dowolne w póżniejszym okresie tylko z naszej oferty.
Elektronika nie stanowi problemu. Może być dowolnej firmy. To słuszna sugestia. Dopiszemy tą uwagę w przepisach bo nie jest to jasno określone.

to znaczy co Darku?? ze jak przyjade ze swoim savem w ktorym 3/4 elementow podwozia jest zmieniona bo zrobilem sam lub zaadaptowalem z innych modeli, mam silnik sh tudziez rb (narazie jeszcze K4.6 ale kto wie :) ), wydech lossi, box na elektronike tamyia, lacze prolina 40 i karoserie z jakiegos chinczyka to juz mnie dyskfalifikujesz?? :roll: koncepcja budowy nadal ta sama, ramowa... tylko troche unowoczesniona :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 4:08 pm 

Błażej Zagozda napisał(a):
to znaczy co Darku?? ze jak przyjade ze swoim savem w ktorym 3/4 elementow podwozia jest zmieniona bo zrobilem sam lub zaadaptowalem z innych modeli, mam silnik sh tudziez rb (narazie jeszcze K4.6 ale kto wie :) ), wydech lossi, box na elektronike tamyia, lacze prolina 40 i karoserie z jakiegos chinczyka to juz mnie dyskfalifikujesz?? :roll: koncepcja budowy nadal ta sama, ramowa... tylko troche unowoczesniona :)

pozdrawiam

Za okazaniem paragonu zostaniesz dopuszczony :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona