Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 5:56 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 07, 2004 7:45 am 

ENZO czy ta Twoja znajoma jezdzila moze rozowym focusem?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 07, 2004 9:17 am 

W Nowym Sączu jest zawsze bardzo miło i przyjemnie . I dlatego , pomimo tych 700 km jeżdzimy tam od ponad 25 lat. Ukłony i pozdrowienia dla gospodarza Jana Pasiuta -Hej.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 07, 2004 10:09 am 

Cieszę się Lechu że Ci się u nas podoba.
Pozdrowienia dla modelarzy z trójmiasta (wszystkich) :D

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 07, 2004 11:02 am 

Mi się też podobało.
Nie miałem zakłóceń. Zawody w miarę sprawnie były prowadzone.
Problem z niemożliwością wjechania samochodem na tor rozwiązałem tak jak Organizator i ekipa Gdańska. Stałem na trawie w pobliskim parku między drzewami.

Malutki minus dla ekipy sędziowskiej za bałagan z pchełkami.
Po skończonym jednej z eliminacji brat odłożył AMB do ładowarki. Za kilkanaście minut kiedy robiłem zakupy w pobliskim PUBie usłyszałem, że mam oddać pchłę gdyż jest prowadzony następny wyścig i nie może być przeprowadzony z powodu braku pchły o numerze 7. Zbyszek Ćiećwierz (przedstawiciel LOK) biegał po serwisach i mnie szukał, Tadek Bernady (sędzia) krzyczał coś przez mikrofon. Oczywiście nie było takiej potrzeby. Pchła podobno była w posiadaniu TEAMu TRELLA tzn. konkretnie założył ją w modelu Andrzej Trella.

Na zawodach był tylko jeden komplet AMB. Na dodatek kiepsko oznakowany. Powiedzmy sobie prawdę to wstyd i żenada.
W Niemczech kompletne AMB starej generacji z laptopem można już kupić za 600 EURO.

Mam jeszcze jedną sugestie co do boksu do tankowania do organizatora. Wydaje mi się, że konieczne będzie wymalowanie pól gdzie można tankować autka.
W miejscu gdzie to jest robione jest taki chaos, że przypadkowo jakiś mechanik może uszkodzić model.
Proponuje namalowanie dziesięciu pól dla każdego zawodnika, tak aby każdy serwisant wiedział gdzie ma stać i aby się nie kręcił jak smród po gaciach w miejscach gdzie nie powinno nikogo być.
Tam modele wjeżdżają i wyjeżdżają. Wszystkich którzy tam biegają powinno się zdyskwalifikować. Przypominam, jeżeli ktoś nie wie, mechanik też ma swoje obowiązki.

Chyba Maciek Kapkowski z tego powodu między innymi miał problemy.

Co do AMB to chyba zostało wszystko wyjaśnione przez Zbyszka Ciećwierza.
Jak tylko LOK kupi nowy sprzęt to zacznę zbierać zamówienia na pchły indywidualne.
Grzegorz Rojna był tydzień temu w Holandii i rozmawiał w sprawie transponderów. Każdy chętny będzie mógł u Nas zamówić.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 07, 2004 2:57 pm 

Lok i urządzenie; obiecanki cacanki , a głupiemu ....

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 07, 2004 2:59 pm 

A właściwie czemu nie. Część pieniędzy jest już zebrana przez kol . Rajmunda Piechę

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 07, 2004 4:37 pm 

Koval napisał(a):
ENZO czy ta Twoja znajoma jezdzila moze rozowym focusem?

no dokładnie

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 07, 2004 5:05 pm 
Administrator forum

Mnie tez sie podobały zawody w Sączu. Bylem tam poraz pierwszy i było fajnie. Chociaż ja osobiście miałem problemy z zakłóceniami :( (ale to częściowo z mojej winy - radio AM, a częściowo z winy ładnej reklamy na podeście umieszczonej na stalowej blasze :( )

Gdyby nie pewne niesnaski i e-mail po zawodach (takie problemy rozwiazuje sie na a nie po zawodach) wszystko by było OK.

A do zawodników i mechaników (zwłaszcza serwisantow): jeżeli serwisant schyla sie do modelu z prędkością ślimaka a nie tak jak [powinien to czynic, czyli szybko, bezboleśnie i UWAŻNIE to niech nie stoi na serwisie bo z jego momocy jest mniej pożytku niz trzeba. Wiem że wszyscy powiedzą : jest asfalt do jazdy to po asfalcie trzeba jeździc. Ale przypominam - nie wszyscy jeżdżą jak rasowi zawodnicy - równo i płynnie. Zawody to także nauka jazdy na torze. A ślimaczy serwis tylko powoduje niepotrzebne nerwy.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2