Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 26, 2026 12:39 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 5:37 pm 

Cytuj:
Edit: Kuba, ale jak zepsuje się coś poważniejszego? To koniec wyścigu dla teamu. Niewiadomo czy sponsor modelu da części. A tak każdy kto jedzie na zawody swoim modelem ma części. A jeśli mu się coś zepsuje wyścig jedzie bez niego. Aha, no i warto wspomnieć o tym że nie konieczne z przerwami, kończy jedna osoba, zjeżdża, a następna jest na podeście z nadajnikiem i odrazu rusza.

I co fajnie bedzie wieksze emocje. Zobacz na wyniki Le-Mans nie ukonczyla ok. 1/3- 1/2 zawodnikow

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 5:44 pm 

Michał Olech napisał(a):
No wiem ;)

Ale może być sytuacja że coś się zepsuje, i co wtedy? :D Części może i będą, ale jak np. model pęknie na pół? :lol:

Edit: Paweł > Defensywa? :P

Pierwsza sprawa bedziesz brał udział w tych zawodach??
Druga sprawa, jesli umiesz jezdzic to Ci sie model nie popsuje sam z siebie chyba, ze lubisz destruction derby to inna sprawa.
pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 5:49 pm 

Panowie, porównajmy 12h wyścig RC do biegania. Jest sprint i jest maraton. Rolą zawodników będzie takie prowadzenie modelu aby po pierwsze przejechał on cały dystans a po drugie zajął dobre miejsce w końcowej klasyfikacji. Pytanie czy będzie możliwa zmiana opon w czasie wyścigu ? I jeszcze jedno, co z akumulatorami w nadajnikach ? Będzie można zmieniać ? :-)

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 5:50 pm 
Raflee

Zobaczymy... zobaczymy :D
Maciek... jesli model jest nowy to teoretycznie mozna tylko cos upierniczyc przez jakis maly, nieplanowany wypad. :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 5:58 pm 

Rafał Malczyński napisał(a):
Zobaczymy... zobaczymy :D
Maciek... jesli model jest nowy to teoretycznie mozna tylko cos upierniczyc przez jakis maly, nieplanowany wypad. :D

Rafale, ja to wiem tylko juz mnie meczy to gdybanie, a jesli sie coś zepsuje,
jakos mi sie w dtmie nie przytrafiło żeby sie coś "zepsuło".....

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 6:00 pm 

Rafał Pajor napisał(a):
A cała istota wyscigu polega na sprawnym działaniu całego team’u, szybkiej zmianie akumulatorów, kół, silnika, sprawnej zmianie kierowców, szybkiej (ewentualnej) naprawie i płynnej jeździe przez cały wyścig.

Jeszcze moja sugestia; organizator przed startem powinien zaplombować podwozia, tak aby w przypadku uszkodzenia modelu w czasie wyścigu, żeby ekipa nie miała możliwości podmiany modelu tylko była zmuszona naprawic usterke.
:twisted:

brawo brawo brawo

święta prawda. na LRP 24h było dokłądnie tak jak napisałeś

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 6:01 pm 
Raflee

Mi tez nie... :D tylko jak w lublinie sie komus (:D) samochod z szybowcem pomylil to mi spoiler w locie urwal :D Nieprawdaz Maciusiu :D:D?

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 6:26 pm 

Maciek >> Najpradopodobniej pojadę ;]

Modelem umiem jeździć :lol: Ale czasami jakiś model, nawet niechcąco przywali innemu, i może się coś stać.

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 6:29 pm 

Przychylam się do głosu przeciw tej koncepcji. Kazdy zawodnik ma ustawiony model calkowicie pod siebie, moze miec go ustwionego calkowicie inaczej niz ktos inny. Jak model bedzie jak za przeproszeniem prostytutka to wlasnie nie bedzie zabawy bo sie zawodnicy beda denerwowac ze nie moga opanowac modelu. Ja wiem ze starzy wyjadacze to i na hulajnodze pojada ale pomyslcie o zawodnikach mniej doswiadczonych. Jestem stanowczo przeciw.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 6:41 pm 

Mi się taka koncepcja bardziej podoba, niż jazda 5 autek

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 6:46 pm 
Administrator forum

Panowie, każdy kij ma 2 końce.

Dobrze ustawiony model będzie jeździł nawet w rękach dziecka :)
Aby np. zmienjszyć skręty , zmiejszyć zakres gazu czy hamulca neleży miec cyfrowe radio i pamięć do 5 modeli i już.

Za koncepcją takiego wyścigu przemawia to że jest on łatwiejszy w obsłudze przez sędziów, łatwiejszy do obserwacji dla widzów.
Nie za bardzo widze tłumaczenie że model jeździ dla każdego inaczej. Od tego jest zespół aby model dopasowac do zawodników.
Co by było gdyby w LeMans kierowcy mówili że sorki ale tym samochodem jeździ nas trzech i każdy inaczej?
Zabawa nie polega na gazie na full ale na płynnej jeździ niekoniecznie najszybciej jak się da. Liczy sie dojechanie do końca z jak najlepszym wynikiem pozyskanych okrążeń. Tutaj górę bierze taktyka zespołu.

Kolejna sprawa - ile będzie wózków sponsorowanych. Panowie, co za pytanie? To kwestia TEAMU aby przekonać sponsora do dania wózka w wasze ręce za friko :)
Ja tylko stwierdzam że firmy są za takim rozwiązaniem i są chętne aby taki wózek dać. Zresztą nieważne czy to będzie tamiya TT-01 czy najnowszy x-ray - i tak ograniczymy maksymalne przełożenie :)
Przypominam że w 24h wyścigu LRP wygrał model Sprint 2 - trochę zmodyfikowany i stuningowany :)

Z drugiej strony patrząc: jeżeli model kosztuje w granicach 500zł (np. uzywane yokomo czy hpi pro 4) to złożenie sie po 100zł od zawodnika nie powinno stanowić dla teamu przeszkody zwłaszcza jeżeli zespół będzie miał jakiegoś sponsora.
Pamietajcie że są to pierwsze tego typu zawody w Polsce a firm motoryzacyjnych jest trochę w tym karju :) (chodzi o dealerów samochodów). Więc troche chęci i sponsor się znajdzie :)

Wydaje mi się że koncepcja 1 wózek na team jest taką jak trzeba. Dochodzi tutaj jeszcze szybkośc działania mechaników (zawodników-mechaników). I tutaj jest cały drugi smaczek takich zawodów :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 6:51 pm 

Marcin Derewiński napisał(a):
Przychylam się do głosu przeciw tej koncepcji. Kazdy zawodnik ma ustawiony model calkowicie pod siebie, moze miec go ustwionego calkowicie inaczej niz ktos inny. Jak model bedzie jak za przeproszeniem prostytutka to wlasnie nie bedzie zabawy bo sie zawodnicy beda denerwowac ze nie moga opanowac modelu. Ja wiem ze starzy wyjadacze to i na hulajnodze pojada ale pomyslcie o zawodnikach mniej doswiadczonych. Jestem stanowczo przeciw.

Marcin, ale nikt odrazu nie został mistrzem :D dla najmłodszych zawodników to bedzie dobra szkoła jazdy, a poza tym sam jezdze na ustawieniach ktore mi polecił jeden z doswiadczonych zawodników, a które diametralnie sie rózniły od tych ktore mialem dotychczas i mimo braku umiejetnosci potrafilem model "okiełznać" (ale to tak na marginesie)

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 6:52 pm 

Dokładnie tak jak Marek pisze, a ja mam troche inny przykład w czasie wyscigow motocykli na motorze ktry jest ustawiady do preferencji kazdego zawodnika w tym WAGI mialo jechać 3 zawpdników, 70,60i 50kg motocykl trzeba tak ustawić, aby każdy z nich jechał jak najlepiej

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 6:52 pm 
Raflee

Ja jezdzilem juz nie raz nie swoim modelem i jakos nie przezylem szoku. Sa modele, ktorymi sie poprostu nie da nie umiec jezdzic. :)

Teraz kilka pytan do Marka:
- rozumiem, ze nawet jesli bedzie deszcz to jezdzimy? Najwyzej trzebabedzie zalatwic jakis serwis, zeby wypompowywal wode z toru.
W tym wypadku beda to prawdziwe zawody a'la lemans :P

- pisales o sponsorach. Mozesz napsiac konkretnie na zasponsorowanie jakiego modelu sie zgodzili? :) Nie zeby to bylo dla mnie jakies wazne, ale my nie wiemy co robic...

- o ktorej jest planowany start? bedzie jakis trening, zeby ustawic model itp itd?

jak mi sie cos jeszcze przypomni to napsize. :))

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 10, 2006 6:57 pm 

a Marku mam jeszcze jedno pytanie (nie chce robic zamieszania), ale jaką mamy gwarancje czy jakis zespół przez pewien czas wyscigu nie jedzie na jakims inny silniku czy oponach, bo raczej nikt nie zatrzyma modelu, aby sprawdzic co mechanicy akurat do niego zamontowali podczas ostatniego pit-stopu??

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona