Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Dla P.Darka o szkoleniu sędziów pisałem ale najpierw trzeba opanować nowe AMBRC aktualnie szkoli się jedna osoba..
Panie Zbyszku. Nowe AMB macie już od dłuższego czasu. Rozumiem, że mogą pojawić się obiektywne trudności w opanowaniu nowego programu i urządzenia. Niemniej w mojej ocenie, jeśli ktoś kompetentny siada do problemu a w tym przypadku jest to Pan Janek Matukin to powinno mu to zająć wraz z testami nie więcej jak tydzień.
Jeśli urządzenie macie od kilku miesięcy i odbyło się na nim kilka imprez to albo nikt nie zajmuje się nim jak powinien albo należy je reklamować, bo słyszę ze, co chwila macie jakieś kłopoty.
My pracujemy na ARC firmy KoPropo, które kosztuje kilka razy taniej i programie Laps Free. Opanowanie oprogramowania i urządzenia zajęło nam kilka dni wraz z testami i wgraniem spolszczonej wersji komunikatów głosowych.
Jak sobie nie radzicie mogę zorganizować dla LOK-u szkolenie.
Pisząc o korespondencji mam na myśli pocztę polską...
Ja też mam na myśli Pocztę Polską.
Pismo wysłałem do Zarządu LOK Pocztą poza tym na e-mail.
A może a stronie www LOK-u macie nie aktualny adres?
Co do Malinki wyjaśniam nie mogła być ogłoszona jako Eliminacja do M.P. ponieważ nie była zatwierdzona na CKMLOK a taka jest moja rola żeby tego pilnować.Pod moja nieobecność Sekcja podjeła decyzję żeby Nowy Targ był elimnacją zaco spadły na nich gromy od modelarzy.
W takim razie czy zmiany w obecnym kalendarzu były zatwierdzone przez CKM?
Najbliższe zawody mają już 3 lokalizacje Lublin, Łódź i teraz coś tam k/Warszawy (przepraszam, ale nie pamiętam nazwy). A mam wrażenie ze nadal nie jest Pan pewny gdzie się odbędą.
Panie Zbyszku wszyscy wiemy, że zależy to od Pana nie od CKM.
Jeśli miałby Pan taką wolę to tak by było, ale niestety zabrakło dobrej woli i to mnie właśnie wkurza, bo z całą premedytacja zignorował Pan moje starania i pracę związaną ze stworzeniem toru i planu imprez. Drugi raz nie dam się oszukać.
Już rok temu pisałem na forum ze ustalanie ścisłego kalendarza to tylko formalność, bo życie i tak koryguje to na kilka tygodni przed imprezą i mino najlepszej woli CKM i "wszystkich świętych" kalendarz ustalany z wyprzedzeniem kilku miesięcy może się wielokrotnie zmienić. Można go nazwać, co najwyżej założeniami wstępnymi.
Pracujemy korzystając z faksu lub poczty.Ja piszę całą korespondencję z domu zamiast oglądać TVP.Proszę o zrozumienie.
Po co Pan to pisze skoro i tak wszyscy wiemy, że nie ma to żadnego znaczenia.
Przypomnę Panu, że jak miał Pan problem z lokalizacją zawodów w czasie żałoby po śmierci Papieża. Zadzwonił Pan wówczas do mnie, aby zrobić zawody na Festiwalu Modelarstwa w późniejszym terminie. Rozmowa trwała 10 minut i wszystko było załatwione. I nie musiał Pan zwoływać CKM.
Podsumuje to tak:
Jeśli LOK – (czytajcie Pan Zbigniew Ciećwierz) ma ochotę to wszystko jest możliwe.
I nie dziwiłbym się ze tak jest jeśli dotrzymywałby Pan i pańscy ludzie danego słowa.
Niestety tu jest problem bo robi Pan co chce, nie słucha obiektywnych propozycji zmian, nie dopuszcza kompetentnych osób do decyzyjnych stanowisk i nie chce współpracować.
Dodatkowo jak powstaje problem nigdy nie widzi Pan w tym swojej winy tylko wszystkich w koło i CKM.
Przestańmy się oszukiwać bo tak jak Panu wcześniej pisałem ludzie nie są ślepi ani głusi.
Dynamiczny wzrost zainteresowania modelarstwem w ostatnich 2 latach daje LOK-owi ogromną szansę na przemiany i ugruntowanie dobrej pozycji. Niestety według mnie nie chcecie chyba z tego skorzystać bo większość Pańskich decyzji obraca się przeciwko LOK-owi.
Bardzo Pana proszę – niech Pan nie pisze na forum tylko zastanowi się nad tym wszystkim i podejmie właściwe decyzje żeby nie zmarnować kolejnego roku bo nie będzie już odwrotu.