Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 11:35 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 10:17 am 
Jest to Pana stanowisko Panie Jacku O. W roku 2005 Defena przedstawiła konkretny program i uzyskała akceptacje na CKMLOK dzięki takimu działaniu nareście Europa usłyszała o Polsce i naszych zawodnikach.Pan też może przedstawić program Swojej Firmy a nie krytykować innych.A odpowiedż była na temat CKMLOK której Pan nie zrozumiał. Życzę sukcesów organizacyjnch pańskiej firmie.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 12:01 pm 

Jakieś dwie strony wcześniej zadałem konkretne pytanie.
Nadal walczycie jak dzieci na miecze zamiast podjąć konkretne decyzje.

1. Jeśli Pan Ciećwierz liczy się, choć odrobinę z naszym zdaniem niech odwoła lokalizację zawodów pod Warszawą i przeniesie je do Łodzi jak było wcześniej ustalone.

2. Jeśli Pan Omelańczuk spokojnie oceni sytuację i to, co się dzieje powinien odwołać swoją propozycję.

3. Jeśli Pan Ochociński chce być dla nas (organizatorów i zawodników) partnerem niech udowodni, że jest godzien takiej pozycji i zrealizuje zawody w Łodzi.

Będzie to dobry test dobrej woli i możliwości dla wszystkich Panów a efekt sam pokaże, co kto jest wart.
Nie traktujcie mojej propozycji jak ultimatum, bo nie czuję się upoważniony do stawiana Wam warunków. Jest to tylko propozycja, którą uważam za najlepsze wyjście z tej sytuacji.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 12:13 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
...startują zawodnicy legitymujący się ważną licencją sportową wystawioną przez organizację, upoważnioną do tego przez odpowiedni centralny urząd państwowy".

Panie Zbyszku,

Ja tez chcialbym sie dowiedziec na podstawie jakiego przepisu uznano ze LOK jest organizacja uprawniona do wydawania licencji sportowych?
Rowniez, co to jest "odpowiedni centralny urzad panstwowy"?

Pozdrowienia,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 12:29 pm 
Zapraszam P.Marku do Dyrekcji BZGLOK na ul.Chocimską.Tematem tego postu jest Gdzie odbędą się zawody.
Jak trwają u Pana przygotowania do sezonu w modelarstwie pływającym czy szykuje Pan jakiś nowy model bo w 2005 r na Mistrzostwach Polski w Kobylanach nie startował Pan .Czy podtrzymuje Pan przynależenie do Klubu modelarskiego LOK na Ul.Chocimskiej bo jeżeli nie to proszę o zabranie swojej własności z naszego Klubu.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 12:46 pm 

Śmiać się czy płakać?
To jest żenujące!

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 12:47 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
...my nie napadamy na nikogo nie obrzucamy błotem cierpliwie znosimy słowa krytki...

...

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 1:00 pm 
Odpowiedż dla Pna Darka Flisiaka - Fetiwal modelarstwa.Wyjaśniam po raz setny w Warszawie zostałem poinformowany że Pan Jacek O. zamierza zorganizować zawody w Lodzi pytając na Forum dwa dni wcześniej otrzymałem odpowiedż żebym się nie martwił bo zawody odbędą się w Lublinie,To są Fakty.Zostało ustalone że w środę po konsultacji zostanie podjęta ostateczna decyzja.Pan Jacek nie miał żadnego prawa do przekazywania informacji do kalendarza imprez że coś organizuje jednocześnie w rozmowie telefonicznej zataił fakt przekazania tej informacji.Tak było.A resztę niech osądzą osoby czytające to Forum. Cieszę się bardzo że dyskusja toczy się w części dostępnej dla wszystich .

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 1:29 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Zapraszam P.Marku do Dyrekcji BZGLOK na ul.Chocimską.Tematem tego postu jest Gdzie odbędą się zawody.
Jak trwają u Pana przygotowania do sezonu w modelarstwie pływającym czy szykuje Pan jakiś nowy model bo w 2005 r na Mistrzostwach Polski w Kobylanach nie startował Pan .Czy podtrzymuje Pan przynależenie do Klubu modelarskiego LOK na Ul.Chocimskiej bo jeżeli nie to proszę o zabranie swojej własności z naszego Klubu.

Panie Zbyszku,

Ja rozumiem ze Pan nie chce odpowiedziec na te pytania poniewaz mam wrazenie ze Pan tych odpowiedzi nie zna.
Dla Pana jest niewazne jaki jest temat rozmowy poniewaz nawet jesli temat dotyczy licencji Pan na te pytania nie odpowiada.
Nie jest tematem tej dyskusji czy ja bede startowal w sezonie 2006 czy nie ale to nie przeszkadza Panu zadac mi to pytanie.
Pomimo ze to nie jest tematem tej dyskusji, ja Panu odpowiem.
Ja wystartuje w zawodach dopiero wtedy gdy sprawa licencji zostanie wyjasniona.
Wystartuje dopiero wtedy gdy LOK wyjasni na jakiej podstawie zbiera pieniadze za licencje (poda podstawe prawna wydawania tych licencji).
Wystartuje dopiero wtedy gdy LOK sie rozliczy z pieniedzy zebranych za licencje i wyjasni dlaczego koszt kartonika licencji nadal jest ponad 10 krotnie wyzszy od kosztu rynkowego produkcji takiego kartonika.

I jeszcze, czy przynalezenie do klubu modelarskiego LOK na Chocimskiej jest tylko mozliwe dla tych ktorzy sie we wszystkim z LOK-iem zgadzaja?

Pozdrowienia,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 2:05 pm 
Panie Marku szanuję Pana jako modelarza oraz zawodnika w trosce oto żeby Pan otrzymał wiarygodną odpowiedż bez przekłamania i szczególnie dla Pana Dyrekcja BZLOK chcę osobiście Pana poznać i wyjaśnić nurtujące Pana problemy.Przynależenie do naszego Klubu nie ma nic do Pańskich poglądów które każdy w naszym kraju może je posiadać i odpowiednio z pełną kulturą je prezentować co też Pan uczynił.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 2:09 pm 

Jak na razie to tylko same oskarżenia , żale itp. Może czas zacząć coś konstruktywnego.
Modelarzy samochodowych jest najwięcej ze wszystkich sekcji. Modelarstwo plywające szybkie klas elektrycznych i spalinowych stoi w miejscu, brak nowych mlodzików i juniorów doprowadzi w czasi do calkowitego zaniku tych klas. Spalinowcy starają się z tym walczyc, pokazali się na targach modelarskich , promują sie jak mogą. Sam wywodzę się z tamtych kręgów i znam ich problemy jednakże pomimo tego nie są tak ostro nastawieni do LOK-u jak samochodziarze. Oni także chcieliby plywać na AMB a pomimo tego nie stosują takich metod jak my. Wszystkie sekcje zaplacily oplate licencyjną i dopóki nie bedzie innej instytucji , niestety jest ta jedna. Licencja jest obowiązkowa we wszystkich sekcjach i nie da się jej uniknąć. Czy kartonik jest drogi , czy nie każdy może osądzić to sam, sprawa juz dawno zniknęla z ust zawodników i nie ma sensu do niej wracać. Oplaty w tym roku są znacznie niższe ( slyszalem o 10 zl) .
Jestem za dogadaniem się z LOK-iem , wykorzystaniem wszystkich dróg jakie są możliwe i jeżeli to nie pomoże to wtedy rozpocząć prace nad nowym stowarzyszeniem. Pierwsze to ukrucić samowolne podejmowanie decyzji, napisalem w innym temacie moje propozycje, trzeba wybrać naszych przedstawicieli i to ich będziemy rozliczali i to oni wywalą nam ,,kawę na lawę,, jeżeli będą widzieli kanty. W obecnej sytuacji jest brak odpowiedzialności za decyzje .
Udalo się ,,wywalczyć,, nowe AMB i jak to napisal P. Zbyszek że to nie mialo związku z zadymą na forum w temacie nowego urządzenia tak ja osobiście myślę że to mialo zasadniczy związek i uważam to za swój i innych kolegów sukces. Nasuwa się tylko pytanie - czy trzebabylo aż tyle stron pisania żeby cel zostal osiągnięty?
Panowie , więcej konstruktywnych propozycji anie wzajemnych żali. Mamy obecnie możliwości , mamy osoby chętne do zdzialania czegoś dobrego dla samochodziarzy.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 2:20 pm 
Dla Pana Jacka O.Brakuje Panu argumentów że zamieszcza Pan część mojej wypowiedzi skierowanej do właścicieli firm modelarskich a nie do zawodników popełnia Pan plagiat.I to ma być partner do wspólnego organizowania zawodów.Dalej nie będe tego komentował. Proszę o przytoczenie całej mojej wypowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 2:20 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Czy kartonik jest drogi , czy nie każdy może osądzić to sam, sprawa juz dawno zniknęla z ust zawodników i nie ma sensu do niej wracać. Oplaty w tym roku są znacznie niższe ( slyszalem o 10 zl) .

Artur, zeby nie bylo niedomowien to licencja nadal kosztuje 40 zl (dla niezrzeszonego). Jedynie jej odnowienie na rok nastepny kosztuje 15zl dla seniora i 10 dla mlodzika i juniora.

Marek

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 2:31 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
....Modelarzy samochodowych jest najwięcej ze wszystkich sekcji. Modelarstwo plywające szybkie klas elektrycznych i spalinowych stoi w miejscu, brak nowych mlodzików i juniorów doprowadzi w czasi do calkowitego zaniku tych klas....

Artur,

Czy samochodziarze byliby tak liczna grupa gdyby mieli tylko 4 (slownie cztery) imprezy w roku?

Marek

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 2:33 pm 
Dziękuje Panu Arturowi z całego serca mojego modelarskiego popieram całe jego wystąpienie.Z tego co ja się orientuje Sekcja pod kierunkiem Pana Tadeusza zorganizuje spotkanie w dn.25 03 2006 na HMP w Lomiankach ale to Sekcja będzie gospodarzem tego spotkania i najlepiej będzie żeby to władze Sekcji poiformowały oficjalnie o tym spotkaniu.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 2:36 pm 

[quote="Artur Dzierzęcki"....Panowie , więcej konstruktywnych propozycji anie wzajemnych żali.....[/quote]

Artur,

Ja mam konstruktywna propozycje aby nie bylo wiecej zali na temat licencji.

1. LOK poda podstawe prawna do wydawania licencji
2. LOK sie rozliczy z zebranych pieniedzy.

Marek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona