Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 08, 2026 1:11 am

Autor
PostNapisane: Pt gru 30, 2005 2:14 am 

Tak więc mam pare pytań. Jak się chamuje takim modelem czy jest to drugi spust (jak zauważyłem za zdjęciu aparatury) który pchamy palcem? Czy te jułeczko do skręcania na aparaturze jest po jej obu stronach czy po jednej? I teraz już konkretnie pytania od nośnie HPI MT2. Ile może jeździć model bez robienia przerwy jak jest już dotarty? Ile to pali taki. Jaki zasięg ma sterowanie? Jaka żywotność silnika w godzinach? I rozumiem że trzeba filesave założyć żeby nie było niespodzianki, i u nas na forum to ktoś sprzedaje ale trzeba jeszcze zaprogramować to? A ile taki filesave jakiś firmowy kosztuje?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 30, 2005 8:10 am 

dobra hamuje sie przez pchanie drążka do góry. do siebie to gaz. skręca się kółkiem z 1 strony z prawej jest to kółko . HPI mt2 to maszyna na dlugi czas nie mialem jej ale koledzy 2 maja i sobie chwala.

CC-01 - firmowe
Carson Stormracer - wydanie smartecha
Carson Attack - benzynka ... to jest moc :))
MARZENIE : TOR NA PODLASIU !!

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 30, 2005 8:13 am 

Z chamowanem to według mnie nie pcheć spustu do siebie tylk wypychać
Kułko jest po jednj stronie aparatury
żywotność zalaży od użytkowania jak za dużo ntro dasz i bedziesz szalał to szybciej się wyklepie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 30, 2005 8:30 am 

Dlaczego zawsze mają coś do powiedzenia osoby, które nie mają doświadczenia z takimi modelami?

Sterowanie gazem i hamulcem odbywam się poprzez jedno serwo, więc potrzebny jest jeden kanał. W aparaturach pistoletowych odpowiedzialny za to jest spust.
Są aparatury, które mają zmienne położenia kółka. Są chyba dwie takie, jedna tańsza druga niestety droga, jest to Futaba 3PK, jedno z najlepszych radyjek na rynku.
Co do modelu MT2 to poszukaj na forum już wiele o nim było. Na jednym baku przejeździsz około 10 minut. Ale nie jest to wartość stała i zależy od wielu czynników.
Zasięg sterowania jest dość spory, raczej należy się bać zakłuceń.
Co do żywotności to jest to bardzo trudny temat. Nikt nie jest w stanie powiedzieć ile tak naprawdę przeżyje silnik. Średnia żywotność to tak w granicach 15 litrów paliwa. Oczywiście +/-. Zależy to od tego jak silnik był dotarty, czy był konserwowany, czy był dobrze wyregulowany, czy nie był przegrzany. Napewno nie zależy OD ILOŚCI NITROMETANU!
Failsafe programuje się bardzo łatwo, jednym przyciskiem. Najpierw wybierasz "program" a potem np. pozycję serwa, do której ma ono powrócić po utracie sygnału. Polecam tego failsafe'a Mtronic, jest mały i w sumie najtańszy w Polsce.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 30, 2005 3:27 pm 

O dziękuję bardzo za rzeczową odpowiedź. Na wiosnę zamierzam kupić mt2 bo sporo dobrego o nim wyczytałem i cene ma przystępną. A możesz podać mi linka do tego filesave co o nim wspomniałeś?

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 30, 2005 3:39 pm 

mobo napisał(a):
A możesz podać mi linka do tego filesave co o nim wspomniałeś?
http://www.model-fan.com.pl/index.php?d=produkt&id=688

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 30, 2005 10:24 pm 

mobo napisał(a):
O dziękuję bardzo za rzeczową odpowiedź. Na wiosnę zamierzam kupić mt2 bo sporo dobrego o nim wyczytałem i cene ma przystępną. A możesz podać mi linka do tego filesave co o nim wspomniałeś?

Prosze pisz Failsafe a nie filesave czy cos takiego!

GG: 4952332

Tytuł:
PostNapisane: So gru 31, 2005 10:42 am 

Jeśli masz zamiar kupować Failsafe to powinieneś rozważyć kupno odbiornika Rex 5 MPD. On ma w sobie takie coś. W momencie włączenia zapamiętuje położenia drążków w nadajniku. Fakt, że nie zabezpiecza przed zbyt niskim napięciem. Cena na allegro 130 zł. Odbiorniki są sprzedawane na 35 i 40 MHz. Ktoś na forum podawał, po próbach, że ten na 35 pracuje również na paśmie 40 MHz, zależy od kwarcu.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 31, 2005 11:02 am 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
o kwarcach pisałem ja - zarówno REX4MPD jak i REX5MPD działa na 35 i 40FM zależnie od kwarcu. REC4MPD wg. mnie jest lepszym rozwiązaniem ponieważ jest poprostu mniejszy a również ma ten system o którym wspomniał Bonawentura różni się tylko tym że REX5MPD ma 5 kanałów a REX4MPD ma 4 kanały - oba te odbiorniki można kupić na www.mixmodel.esco.pl