Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 1:02 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 9:43 pm 

Witam!
Co byscie wzieli na moim miejscu, jest to moj pierwszy spalinika off road. Waham sie miedzy nowym t-maxxem za 1350 i nowym TNX za ok 1600.
Revo jest juz zbyt drogi bo cena przekracza 1700. Co byscie brali na moim miejscu??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 9:45 pm 

Ja bym dozbierał i kupił REVO bo to jest już konkret.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 9:47 pm 

Revo niby super ale cena mnie troche odstrasza, szczerze to zaczynalem szukac autek od carsona za 569 na allegro a teraz ju koncze na czyms za 1500 wiec i tak juz przesadzilem.
A co myslice o tym TNX czy jest wart ceny ok 1600zl i czy duzo mu brakuje do REVO?? Slyszalem ze wada TNX jest jego zawieszenie.
Zaznaczam ze kupuje autko do jazdy amatorskiej.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 9:48 pm 

Polecam T-Maxxa, wiem ze moze malo obiektywnie ale naprawde jesli masz mozliwosc kupienia za 1350zl nowego to naprawde sie oplaca. Modelik super,malo awaryjny no i w najblizszym czasie ma byc przedstawiciel Traxxas-a w PL wiec z czesciami nie powinno byc problemu ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 9:54 pm 

Najgorsze jest to, ze kazdy radzi co innego. T-maxx ma dobra cene ale szcerze to ma zielona bude ktora mi si enie podoba, jednak nie to jest priorytetem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:00 pm 

Maciejz82 napisał(a):
Najgorsze jest to, ze kazdy radzi co innego. T-maxx ma dobra cene ale szcerze to ma zielona bude ktora mi si enie podoba, jednak nie to jest priorytetem.

Posluchasz co radza inni, a na koniec sam zdecydujesz ktory model bardziej przypadl Ci do gustu.
Wydaje mi sie ze lepiej kupic T-Maxxa, np. dlatego ze ma wsteczny a w jezdzie "podworkowej" moze sie czesto przydac ;) No i cena, naprawde niska...

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:02 pm 

wiec prosze o wypowiedz takze innych, chociaz wydaje mi sie ze ten revo i TNX tez maja wsteczny.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:05 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
tak - revo ma wsteczny nie wiem jak jest z tnxem wydaje mi sie ze nie ma bo jest sprzedawany z 2 kanałową aparaturą jezeli chodzi jeszcze o revo to posiada ono chory jak dla mnie system optidrive ktory zabezpiecza przed wrzuceniem wstecznego podczas jazdy ...

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:08 pm 

Co do TNX, jest to dobry model, wygrywa zawody, ale raczej jako ulepszona wersja PRO z amortyzatorami Pro-line. Więcej nic na ten temat nei mogę powiedzieć bo nie mam tego modelu.
Co do T-maxx i Revo mogę nieco więcej powiedzieć bo mam oba modele. T-maxx to już jest kult. Model naprawdę kultowy w USA. Sam zaczynałem od niego przygodę ze spalinami. Ma kilka błedów, które można wyeliminować niezadużym nakładem finansowym. Napewno warto zainwestować w metalowe półosie. Moje padły po 2 tygodniach. Napewno model świetny dla początkujących z racji tego, ze ma EZ-starter, który wyczuwa czy silnik jest zalany co oszczędza łożysko jednokierunkowe.
Jeśli chodzi o Revo to jest to klasa sama w sobie. Model dość mocno odstaje od konkurencji pod względem technicznym. Jest to jeden z najbardziej dopracowanych modeli na rynku. Praktycznie wszystko ma swoje miejsce i nie znalazło się tam z przypadku. Co do słabych punktów to trzeba do nich zaliczyc raczej sztyfty amortyzatorów, chociaż ja jeszcze nic nie urwałem w tym modelu, ale tak na dobrą sprawę to jeszcze się nim pożądnie nie najeżdziłem. Napewno Revo ma najwięcej ustawien spośród wszystkich modeli MT na rynku co jest dużym plusem przy ustawianiu go pod siebie na zawodach.
Podsumowując, Revo to, moim zdaniem, chyba najlepszy wybór. T-maxx ma błędy i niestety jego wytrzymałość nie jest najwyższa, albo moja technika jazdy ma wiele do życzenia;). Przy dobrym ustawieniu można naprawdę zawalczyć na zawodacha.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:15 pm 

czyli tnx raczej nie. Teraz pozostaje wybor miedzy REVO a T-maxem. Revo mam za ok 1800 a t-maxx za 1350. Roznica spora.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:28 pm 

A nie myslałeś o jakims bagusie lub ST (np.: HPI MT 2)
Tu sie wyrabiasz w granicach 1400 zł za model rtr, do tego musisz doliczyc termometr, paliwo i jazda.... w sumie 1600 zł

Pamietaj- sam model to nie wszytko nie doliczajac czesci zapasowych!

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:40 pm 

Witam
Ja mam revo i jestem z niego zadowolony super jeździ prosty w obsłudze wytrzymały. Kupuj revo! chociasz tnx pro też jest super ale niema wstecznego. Też duzo zależy czy będziesz jeździł na zawody czy tylko koło domu bo jak na zawody to wsteczny ci sie nieprzyda

Pozdrawiam Paweł Waluś

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 15, 2005 10:42 pm 

Kupuj Monstera GT będzie jednego więcej :twisted:
Osobiście mam MGT i sobie chwale

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 12:26 am 

Revo to takie male marzenie, sprawdzilem i jego cena na allegro z wysylka to ok 2000zl t-maxx znacznie tanszy. No coz na revo mnie niestety nie stac

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 16, 2005 8:08 am 

Dasiek ma racje jesli interesuja Cie tez inne modele. jesli nie to chyba wzialbym tmaxxa. tamiya ladnie wyglada i w ogole jest ok ale bym sie na traxxasa skusil chyba!

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona