Graupner radicator – profesjonalny model elektryczny w skali 1/10. Sprzedaje go nie z powodu, ze jest niesprawny, tylko dlatego, ze zdecydowałem się na model innej klasy. Model jest w pełni łożyskowany ( w sumie 14 łożysk - dalem 8zl/szt.). Kiedyś był pęknięty, lecz został sklejony i z dwóch stron obłożony blacha. Teraz praktycznie się tego nie odczuwa. Wiele rzeczy w tym modelu robiłem sam tzn. zrobiłem zderzaki z blachy i 4mm ryflowanego aluminium. Od spodu cale podwozie jest obłożone blacha cynkowa. Wygląda to bardzo efektownie. W każdej chwili można odkręcić zderzaki jak i blachę pod podwoziem. Felgi zostały pomalowane srebrna farba (oryginalny kolor to czerwony). Sam zrobiłem też uchwyt do odbiornika i przełącznika od regulatora elektronicznego. Buda jest co tu dużo mówić – w cienkim stanie... kiedyś została ona po części ugryziona przez psa, lecz wszystko naprawiłem zalewając przezroczystym silikonem, lecz jest ona poklejona taśmami klejącymi. Została ona tez poszerzona o około 2cm na stronę i pomalowana na barwy widoczne na zdjęciu.
Z modelem razem sprzedaje:
-regulator mechaniczny (nie ma on 1 kabelka i wtyczki do akusa)
-Oryginalny zderzak plastikowy Graupnera
-Własnoręcznie zrobioną osłonkę silnika
-Oryginalny silnik 540
Model jest idealny dla początkującego modelarza jak i trochę bardziej doświadczonego. Był to mój pierwszy model i jestem z niego w pełni zadowolony.
Fotki sa w galerii - taki czarny bagus z 2 bialymi paskami.
Moj mail -
mojo_joyo@wp.pl
Cena ok. 200zl
Moge go sprzedac tez bez lozysk za 100zl