Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 08, 2026 4:10 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lis 27, 2005 10:20 pm 

Fajny to był ten samoloto-helikopter: miał śmigło z przody jak samolot, i wirnik jak śmigłowiec. Pełen wyczes :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 27, 2005 10:44 pm 

Bugi ale to miał być FESTIWAL MODELARSTWA a nie tylko ZAWODY. Zawody miały być częścią festiwalu. Byłem jako widz na zawodach na Malince i powiem szczerze, że bardziej podobały mi się same przygotowania do wyścigów a do tego można było poczuć tę atmosferę o której piszą zawodnicy. Niestety na festiwalu z powodu całkowitej izolacji pobliczności od zawodników atmosfery po stronie publiczności żadnej nie było :-( Przecież można było tak ustawić boksy aby z trybun było widać co się w nich dzieje, wiem że to rozprasza zawodników ale przypominam jeszcze raz, że zawody miały być częścią festiwalu a festiwal miał być dla publiczności, która za wstęp nie aż tak mało zapłaciła. Jeśli chodzi o kradzieże to jakiś czas temu głośno było na forum o podprowadzeniu Jackowi Ochocińskiemu sprężyn na zawodach w Zgierzu i wiadomo było, że zrobił to jeden z zawodników, niestety.
Podsumowując, zawodnicy bawili się świetnie a publiczności pozostało tylko oglądanie modeli RC za szyba gabloty i w dodatku w większości zapakowanych w pudła z naklejoną ceną. Myślę, że należy zmienić nazwę imprezy z Festiwal Modelarstwa na Targi Modelarskie, chociaż biorąc pod uwagę ubogość oferty wystawców jest to określenie moooocno na wyrost. Ja i mój syn jesteśmy mocno zawiedzeni i w sumie mogliśmy posłuchać rady kolegów modelarzy kolejowych i zostać w domu zamiast wydawać 50zł na bilety plus dojazd.
Ok, wyżaliłem się, musiałem ...

Tytuł:
PostNapisane: N lis 27, 2005 10:54 pm 

Chyba sie troszke nie zrozumielismy, mi chodzilo ogolnie, o to aby odizolowac publike od zawodników, aby nikt niepowolany nie plątal sie w boksach, co do przygladania sie przygotowaniom, to ja nie mam nic przeciwko, ale pomysl ja to jest jak masz kilka min. do startu, a ciezko Ci przjesc z jednego stanowiska na ktorym jestes rozlozony na drugie ewentualnie cos porzyczyc od innych zawodnikow...tą kwestie powinno sie poruszyc na jakis zawodach.... Jezeli chodzi o Festiwal Modelarstwa to inna bajka, nie wiem nie bylem, ale z tego co piszesz to masz racje, aby bosy ustawic tak aby mozna bylo cos podejzec u zawodnikow, to ma byc pokaz.

Co do kradziezy jakiegos sprzetu przez innego zawodnika to ja pozostawie to bez komentarza.

W Polsce jeszcze dlugo nie bedzie imprez takich jak na zachodzie (chodzi mi o wielki show), bo polska to "biedny" kraj.......ale dobra nie wchodźmy w polityke :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: N lis 27, 2005 11:37 pm 

Bugi napisał(a):
Przemek_PC napisał(a):
... a do tego całkowita izolacja toru i zawodników od publiczności, nie możnabyło więc podejrzeć przygotowań modeli do startu (ani nic ukraść co akurat było zaletą)....

i tak powinno byc na kazdych zawodach....pisze to do tego aby niklt w boksach niepowolany sie nie platał i aby mozna bylo caly soprzet zostawic, bo chyab komo jak komu ale zawodnikom startujacych w zawodach mozna zaufac (bynajmniej tak mi sie wydaje)

dokładnie, to mi się bardzo podobało bo nie musiałem się martwiś o sprzęt pozostawiony na stanowisku

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 28, 2005 12:45 am 

Z powyższych wypowiedzi nasuwa się taki wniosek, że zawodom i festiwalowi nie do pary. Tylko w takim razie mam płacić 10zł za wstęp na festiwal tylko po to aby zobaczyć to co na półkach w sklepie modelarskim mogę zobaczyć za darmo ? Bzdura. A jak chcę zobaczyć monstery w akcji to wystarczy, że pójdę na jakiekolwiek spotkanie RC. A teraz powiedzcie jako zawodnicy, potrzebna wam była zgromadzona publiczność ? Zauważyliście czy odczuliście w jakikolwiek sposób obecność "tłumu" gapiów ?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 28, 2005 1:42 am 

Winczewski Radosław napisał(a):
dokładnie, to mi się bardzo podobało bo nie musiałem się martwiś o sprzęt pozostawiony na stanowisku

jesli choodzi o miejsca serwisowe dla zawodnikow to te zawody moga byc wzorem - chcialbym zeby kazde zawody off-road byly ze stolami odgrodzonymi od osob postronnych.

hala ma niestety swoje ograniczenia i jesli serwis bylby gdzies indziej to zaslanialby tor. a poza tym nad torem byly pokazy modeli "nisko" latajacych (czasem nawet stawaly sie modelami przyziemnymi;)) dlatego polozenie serwisu bylo wg mnie najlepsze z mozliwych

Przemek_PC napisał(a):
Brakowało mi szczególnie tak znaczącej dziedziny modelarstwa jakim jest modelarstwo kolejowe.

Z tego co wiem to możliwość wystawiania swoich prac miał każdy za darmo (platne były stoiska handlowe) i zale można mieć do modelarzy a nie organizatorow.

Przemek_PC napisał(a):
Również zawody modeli spalinowych na betonowej posadzce to według mnie pomyłka.

Bardzo chetnie przyjade na zawody w zime na hali gdzie będzie wysypana ziemia. Tylko kto za to zaplaci? A zawodnicy chwalili sobie odmiane i widowiskowość toru.

Przemek_PC napisał(a):
całkowita izolacja toru

hahaha :D barierka odgradzajaca kibicow była 30 cm od toru. Na zadnym torze w Polsce nie było możliwości bezpiecznego podejścia bliżej do toru.

Przemek_PC napisał(a):
bilety z przekrośloną datą MAJ 2005 do tego sprzedawane w drugi dzień festiwalu też o czymś świadczą

tak, o tym ze było duzo wiecej osob niż najśmielsze oczekiwania organizatorow :)

Enjoy napisał(a):
nikt nie miał części

kilka kartownow do sava i do mt2 - fakt jak na polski rynek to jest nic...

Horus napisał(a):
jeden samolot sie nawet rozwalil

jeśli widziałeś wypadek dwuplata to on rozwalil się co najmniej 4 razy – najlepszy było jak zawisl na kablach pod sufitem :) na szczescie po chwili spadl :). Rozwalaly się tez inne.

Przemek_PC napisał(a):
tylko oglądanie modeli RC za szyba gabloty

tu znow powolam się na stanowisko hpi bo było najbliżej toru – jeśli widzowie poprosili to mogli do woli wszystkie prezentowane modele oglądać, dotykac i zapytac o wszystko.

Przemek_PC napisał(a):
Tylko w takim razie mam płacić 10zł za wstęp na festiwal tylko po to aby zobaczyć to co na półkach w sklepie modelarskim mogę zobaczyć za darmo ?

rozumiem ze ktos kazal Ci przyjsc i wyrwal Ci pieniadze z kieszeni. cala impreza jest zorganizowana aby ludzie ktorzy nie wiedza jak wyglada modelarstwo mogli zapoznac sie z wieloma dziedzinami tego hobby.

Przemek_PC napisał(a):
Zauważyliście czy odczuliście w jakikolwiek sposób obecność "tłumu" gapiów ?

zawodnicy rownie dobrze mogliby jezdzic bez kibicow, tor zajalby cala hale, emocje bylyby rownie duze ale...tylko przez taki pokaz mozna promowac, w srod kilku tysiecy osob, nasze hobby, a ze zawodnicy mieli zastrzyk adrenaliny, bo byla walka o miejsca, to zyskala na tym widowiskowosc.

podsumowujac - bardzo podobala mi się impreza, z punktu widzenia zawodnika -- wszystko co trzeba było (stoly, krzesla, przedłużacze przy każdym stole, odgrodzony teren).
Z punktu widzenia widza -- mysle ze jeśli chciał ktos pogadac z zawodnikiem to zwłaszcza w niedziele nie było problemu, bo ciagle ktos z zawodnikow na stoisku hpi był. Sam rozmawiałem z kilkudziesięcioma widzami, az mi gardlo wysiadlo ;).
Handel -- również można było załatwić czesci na stanowisku hpi od Adama Tuza, miał wszystko co potrzebne do sava i mt2 ale był tam gdzie najbardziej Go potrzebowali zawodnicy - w serwisie.

rcBziom [kropka] com [kropka] pl <- spotkania, filmy, zdjecia

Wyciąganie kasy za linki w podpisie do niekomercyjnej strony jest żałosne.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 28, 2005 10:19 am 

Nie wiem czemu się czepiacie. Ja specjalnie z ojcem przyjechałem z poza Łodzi i nie żałuję. Podobały mi się baaardzo zawody i już sam nie wiem czy wybrać auto torowe czy terenowe. A to dwusilnikowe cud co mieli na stoisku HPI to w ogóle coś niesamowitego!
Było sporo fajnych sklejanych modeli, chłopaki w mundurach jak we wrześniu 1939. Dla mnie rewelacja! A czy fakt, że nie było kolejek to dobrze czy źle to się nie będe wypowiadał bo nie wiem - ale nawet beznich było fajnie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 28, 2005 11:21 am 

Byłem na festiwalu w niedzielę.
Brałem udział w "zawodach" HPI MICRO RS4.
Pierwszy raz prowadziłem model ;) i ... zająłem 2 miejsce-niestety bez nagrody :?
Kilka uwag dotyczących tych zawodów.
Przez wszystkie wyścigi jeździłem modelem z czerwoną "budą" i w finale dostałem model którego wcześniej nie prowadziłem i ... klapa.
Niby modele identyczne, ale prowadzenie diametralnie inne.
Ściągało go na prawo (nic nie dała regulacja) i nie miał wogóle przyczepności-latał po torze jak świnia z łyżwami po lodowisku - czyli gdzie chciał (czerwonym nie zaliczyłem ani jednej bandy :!: mimo, że czasem nawet robiłem popisy typu poślizgi itp.) :evil:
Czyli hmm trochę się wkurzyłem bo przegrałem nie przez to, że nie potrafiłem poradzić sobie z modelem a przez to że jego charakterystyka prowadzenia pozostawiała wiele do życzenia.
Tak więc mam trochę żalu że organizatorzy /modelmania.pl/ nie zadbali by modele były nie tylko z taką samą budą ale żeby prowadziły się w miarę podobnie.
Generalnie było super i chętnie jeszcze kiedyś w takiej imprezie wezmę udział, może następnym razem będzie lepiej ;)

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 28, 2005 3:23 pm 

Ja też startowałem tylko ja odrazu dostałem ten zły i jak zaczołem bęczki kręcić to mi wstyd było :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 28, 2005 6:19 pm 

Enjoy napisał(a):
Ja też startowałem tylko ja odrazu dostałem ten zły i jak zaczołem bęczki kręcić to mi wstyd było :D

No ja miałem to szczęście że się trzymałem czerwonego od pierwszego biegu.
No i to był mój "pierwszy raz" z modelami ;)
Ale i tak boli że przegrałem ten jeden jedyny wyscig :( bo spodobała mi się jazda elektrycznymi mikruskami.

Pozdrawiam.

Jest:
Traxxas Slash 1/16
Ansmann Mad Rat

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 28, 2005 7:03 pm 

Mi też, chętnie bym sobie kupił micro tylko nie mam kasy :( . Zostaje mi zając się tym co mam i dalej tuningować tl-01 xD.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2