Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 26, 2026 10:17 pm

Autor
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 10:50 pm 

mam tlke ale chcialbym sobie cos jeszcze kupic drugi modeli czy warto to kupic???

http://www.mikrozabawki.pl/4x4car.html

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 10:52 pm 

to jest taki sam model jak masz a nawet powiedziałbym, że o wiele gorszy... ja odradzam, chyba, że masz ochote po mieszkaniu pojeździć albo sie nim bawić... więcej z niego nie wyciśniesz :(

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 10:57 pm 

Whitestock_Crisis napisał(a):
to jest taki sam model jak masz a nawet powiedziałbym, że o wiele gorszy... ja odradzam, chyba, że masz ochote po mieszkaniu pojeździć albo sie nim bawić... więcej z niego nie wyciśniesz :(

jak nie mailes stycznosci z tym modelem to nie pisz glupot ze to jakas straszna tandeta nadajaca sie do mieszkania , spokojnie tym modelem mozna posmigac nawet na zawodoach w TS bo jest to dokladna kopia TL-01 , a wiec pasuja czesci z orginalnej TL-01 jak i tuning parts , jesli autor ma juz TL-01 to nie ma sensu kupowac drugiej

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 11:02 pm 

VerB napisał(a):

jak nie mailes stycznosci z tym modelem to nie pisz glupot ze to jakas straszna tandeta nadajaca sie do mieszkania , spokojnie tym modelem mozna posmigac nawet na zawodoach w TS bo jest to dokladna kopia TL-01 , a wiec pasuja czesci z orginalnej TL-01 jak i tuning parts , jesli autor ma juz TL-01 to nie ma sensu kupowac drugiej

miałem ten model tak sie składa. Wiec mi tu nie szpanuj, ok? Model fajnie śmiga po mieszkaniu lecz zeby była frajda trzeba zmienic regil zintegrowany - a to jest koszt prawie nowej tl-01 od Tamiya, dlatego go odradzam. Tandeta nie jest ale pokłonów przed nim też bił nie bedę, karoseria łamie się od lekkiego udezenia (peka na kawałki) aku jest słaby - ni-cd o rzekomej pojemności 1800 mAh (ściema) ma słabe opony, które nie trzymaja auta i po kilku jazdach sa do luftu. Jedno co to fajne niklowane fele, no i dość dobra konstrukcja choc stara, ale jara - do tego sie nie można czepić. Amorki - cierne, nie istnieja, fura skacze jak durna zero resorowania, usiaść na nim można. Więc jak polecic taki model?? No fakt ważny argument to niska cena za RTR ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 21, 2005 11:10 pm 

zaczynalem na tym modelu i po wymianie tylko i wylacznie tulejek na lozyska model naprawde przyjemnie jezdzil , nie pisz bzdur ze nie da sie tym jezdzic ze wzgledu na regler integrowany bo mnie to nie przeszkadzalo w niczym , a czym ja mam szpanowac jesli mozna zapytac ?? mialem ten model dlugi czas i bylem z niego w 100% zadowolony i moge go z czystym sumieniem komus polecic kto zaczyna przygode z modelami RC , musisz miec duze mieszkanie skoro tym modelem smigales po nim :lol: co do karoseri to moja przeszla wiele ale mi nie pekla ani razu a wypadki mialem bardzo powazne (kilka nawet jest na mojej stronce) na kolach orginalnych spokojnie wyjezdzilem pelny miesiac az sie zuzyly , co do amorkow to wystarczylo troche inwensij i rozciagnac sprezyny i bylo lepiej ...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 22, 2005 3:00 pm 

VerB napisał(a):

Nie chce nic mówić ale części tamyi nie pasuję :/. Mój kumpel ma tą terenówke z tej strony inajpierw padło musrwo skęru, potem rygiel a na końcu zdarł zembatke atakującą której gość z modelarskiego nie mógł znaleź nawet na drugim końcu świata. Nie radze kupna

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 22, 2005 3:09 pm 

o dziwo te czesci tuningowe ktore ja kupilem pasowaly bez najmniejszego problemu , sero wymienilem na futabe s3003 , zebatki czarne , lozsyka z tl-01 , alu radiator silnika (ten boczny nie na silniku montowany) drazki skretne regulowane , kielichy i poloski , wszystko pasowalo i model dalej smigal

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 22, 2005 3:33 pm 

to też był moj pierwszy model, z tego co ludzie piszą gdy to autko sie przerobi odrobinę to może być nawet ok. Natomiast ja jako początkujący wówczas modealrz bałem się cokolwiek zmieniać, ruszać (oczko w głowie wiadomo - strach zeby nie popsuc). co do budy to zapomniałem kiedys zalozyc zawleczki od trzymania aku i ten wypadajac na zakręcie zrobił mi w boku wielka dziurę, potem jeszcze doprawiłem czołowym z krawężnikiem i miałem bude w 20 kawałkach. regiel wkurzał mnie bo sie zawieszał tzn. (nie chodzi tu o zasieg nadajnika, który był niewielki zresztą) jade i wozik jakby zpamietywał wciśniecei gazu i mimo REGLA ELEKTRONICZNEGO miał opóźnienie ok 1-2sek. - wkurzało mnie to neisamowicie - jak się poźniej dowiedziałem, była to wada regla. Auto jest nietrwałe, nie ma co sie oszukiwac. Naleze do modelarzy "delikatnych", którzy nie wystawiaja swoich modeli na maksymalne próby a mimo to wozik sie rozpadał w oczach (np: odkręcające się przednie koło, miało gwint suby i nakretke działajaca zgodnie z kierunkiem jazdy - efekt, po jakichs 15 minutach kółko opuszacza swoje miejsce i udaje sie z duza prędkościa w nieznane :P)

FAKT! model doskonały do nauki jazdy. Jesli ktoś zaczyna zabawe, prosze bardzo, nie jest przesadnie szybki (tu chodzi mi o jazde po mieszkaniu - nie ma takich predkości i przysp. - ja sie uczyłem jazdy w domu, i nie bałem sie o umeblowanie, że zostanie uszkodzone, mogłem spokojnie wyczuć auto) - o to chodziło mi z predkością. Troche zle to napisałem.

Auto ok ale... jak na swoja cene. A wiadomo ze jesli ktoś zaczyna przygode z RC bedzie chciał z jak najmniej dostać jak najwiecej - to autko to właśnie złoty środek. Przecietna cena - przecietna jakość.

pozdrawiam