Najsampierw.....
jako nowy tu na forum chciałbym powitać wszystkich: Administratora (który nie odpisał na oba maile

) i Moderatorów oraz wszystkich użytkowników, szczególnie kolegów: Jacka (keczalop), Pawła (kuru), Janusza (Janusz00), Piotrka (Piotrek-krk)....
Z Rafałem Piesio zdążyłem nawiązać bardzo miły kontakt - pozdrawiam również
To tyle wazelinki

teraz do rzeczy:
Czytam sobie już od jakiegoś czasu to forum. Stwierdziłem że warto się zarejestrować. Co prawda prawa po rejestracji w zasadzie takie same jak i przed ale to już wszyscy wiedzą. Chciałbym zaproponować Administratorowi rozważenie pewnej myśli by rozszerzyć "nowym" możliwości zaistnienia na forum. Zaistnienia nie w formie zarejestrowania ale w możliwości wypowiadania się. Otóż Nowicjuszom można by stopniowo udostępniać możliwość wypowiedzi przyznając na przykład pule postów do wykorzystania na miesiąc. Powiedzmy 1 stopień to rejestracja, potem po akceptacji przez Moderatora czy Admina przyznaje się tę pulę. Potem kolejny stopień.
Jeśli forum pozostanie w obecnej formie stanie się w przyszłości skostniałą strukturą nie dającą możliwości rozwoju napływającym nowym użytkownikom.
Przyznam, że możliwość korzystania z "giełdy" i "od czego zacząć" ani mnie nie rozwinie ani nie zadawala (wiem, wcale nie musi).
Wnioskuję także o pełny dostęp dla wszystkich Nowicjuszy do forum "Spotkania". Niby "Hyde Park" a nie każdy może tam pisać. Niby co tam takiego magicznego i niepojętego w tych spotkaniach? Trzeba mieć status Forumowicza żeby się umówić na tor??
Chciałbym zaznaczyć, że "degradacja" z Froumowicza do Nowicjusza powinna (może jest) być poprzedzona ostrzegawczym(i) banem(ami). Dotyczyć powinno to użytkowników nie tylko nie potrafiących zachować się w społeczności, ale także tych "szkodników" plotących straszne głupoty (hihi!!... obym do żadnej z tych grup się nie dostał)
Kolejnym pomysłem jaki przyszedł mi do głowy po przeglądaniu postów to "czat". Jest pewna grupa ludzi, którzy korzystają z forum właśnie jakby to był czat

Osobiście nie jestem zwolennikiem tego rodzaju komunikacji, to raczej dla młodzieży, pozwoli (jak sądzę) to jednak utrzymać bardziej klarowną formę samego forum. Kwestia możliwości technicznych i sensowności samego pomysłu
Tyle moich pomysłów
Może Administrator zastosuje i inne rozwiązania?