Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 25, 2026 3:50 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 27, 2005 8:04 pm 

na razie jezdzilem nim tylko kilka razy. Jeszcze nic mi sie nie stało, a stopniowy regiel mechaniczny ,który nazywasz skrzynią biegów mam zamiar wymienić najszybciej jak się da bo zapewne lada dzień mi padnie a poza tym z ESC jest dużo lepsza zabawa

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 27, 2005 8:06 pm 

To prawda, ten regiel mechaniczny trzeba go wymienić :!:

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 27, 2005 8:15 pm 

Hahaha wczoraj mialem gadke z kumplem z klasy co ma radio control. Pokazalem mu na infie moje filmik z academy rally i byl pod wrazeniem ale mniejsza z tym.
Nie wiedza jest straszna. Walnol do mnie z tekstem "Moje subaru ma 3 stopniowa skrzynie biegow". Ja takie oczy... :shock:
I mu dopiero potem wyjasnilem ze to 3 stopniowy regulator a nie skrzynia biegow. Tak samo: amortyzatory- do takiego modelu sa tawrde jak kamien!!!
A te opony sa najlepsze :lol:
I jeszcze jedno.... powiedzial mi (na poczatku) ze jego radio constrol zrobi moje academy na starcie 8) Dopiero z czasem go uswiadomilem ze mam 2 razy mocniejszy silnik i lozyska ;)
Ale widac, ze dziwne rzeczy pisali w tej gazecie...

P.S.
60 km/h to ten model jedzie ze stromej gory....
Moj leci w takim razie 120 :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 27, 2005 8:21 pm 

niektórzy sa na prawde naiwni i wierzą w to co mówi deagostini. Na szczęście jest tez troszke osób które w trakcie zbierania gazetki zainteresowały się tym sportem troche bardziej.

do 4dominik4: odnośnie twojego pytania o przerobienie napędu na 4wd- tez się nad tym zastanawiałem a nawet chciałem się za to zabierać: robiłem wstępne plany przebudowy modelu ale jak obliczyłem ile mnie to będzie kosztowało to się przeżegnałem. Chciałem zupełnie zmienić dyfer na takie jak w hpi rs4 nitro3 evo. Po przebudowie prawie nic by z pierwotnego modelu nie zostało, a poza tym niedokładna przebudowa mogłaby spowodować że model jeżdziłby dużo gorzej niż w standardzie.

Lepiej zmień w nim regiel i silnik a wtedy zobaczysz że z napędem RWD też można się dobrze pobawić.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 27, 2005 8:48 pm 

Przecież ja też chciałem przerobić moje Subaru, (wsadzić skrzynię biegów od hpi rush evo i jakiś większy silnik), ale też jak policzyłem ile mnie to wyjdzie to też zrezygnowałem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 27, 2005 9:01 pm 

do: luki
mam pytanko- czy poza tym subaru jeżdziłeś jakimś innym modelem, bo ja nie jeżdziłem niczym innym i nie mam porównania dlatego tródno mi powiedzieć coś na temat tego autka. Tak poza tym to dosyć fajnie mi się nim jeżdzi, a zwłaszcza po drobnym szutrze- fajnie kręci bączki

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 28, 2005 5:43 am 

Nie, nie jeździłem. Nie mam jeszcze akusa i ładowarki. Bardzo mnie to cieszy, że wam się dobrze tym jeździ, zaniedlugo dołącze do was. Jak tylko nie polecą zęby na dyfrze to będe zadowolony. Oby jeżdziły jak najdłużej. :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 28, 2005 8:19 am 

A ja zapytam po co ci ten napęd 4WD ? Co chcesz w ten sposób osiągnąć ? Czy wiesz, że napęd na cztery koła to zwiększone opory przeneisienia napędu a co za tym idzie mniejsza prędkość ? Poza tym jazda 4WD jest może bardziej efektywna ale na pewno mniej efektowna. Ja postąpiłem wręcz odwrotnie i bagusa 4WD przerobiłem na 2WD i teraz jeździ jak wariat :-) a wcześniej jeździł jak grzeczne dziecko. Zanim więc zabierzesz się za przeróbkę lub zamianę na model z 4WD poproś kogoś niech da ci się przejechać takim modelem tylko trochę dłużej niż pół godzinki i wtedy ocenisz czy 4WD to taka fajna sprawa.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 28, 2005 9:11 am 

To jest opinia dość subiektywana, bo ja postąpiłem na odwrót, przesiadłem się z 2wd na 4wd, fakt 2wd nie był jakimś ekstra modelem, ale jazda na 2 kołą nie daje tyle frajdy co 4wd. W 2wd, ze względu na niewielką wagę, jedna oś jest niedociążona, przez co ma tendencję do podsterowności. Jazda bokiem na 2wd jest praktycznie niemożliwa, choć napewno są nieżli zawodnicu którzy to potrafi.ą, ja nie, a 4wd nie mam z tym najmniejszego problemu. Kontrola nad autem jest dużo większ aw przypadku 4wd, wystraczy to sprawdzić jeżdząc po asfalcie posypanym piachem.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 28, 2005 1:52 pm 

W sobote porownamy moje academy rally f i subaru z radio control!!!!
Mozliwe ze bede mial naped na tyl (nie pewne) ale raczej na 4 kola.
Osobiscie mi sie lepiej jeździ 4wd, a w radio control maja dodawac jakies prawdziwe skrzynie biegow... :? Dzis mi kumpel pokazywal

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 28, 2005 5:17 pm 

Dasiek jak będziesz jutro (sobota) na spotkaniu to mugłbyś wziąść dwa pakiety. Pisałem do ciebie już wcześniej. Chciałbym sprawdzić tego mojego radio controla. Co ty na to :?:
A cha: Do Piotrka: Mi to jest obojętne o której.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 28, 2005 5:35 pm 

Wiecie, to czy 2wd czy 4wd to kwestja gustu. Mi sie osobiście lepoiej jeździ 4wd, bo na 2wd po prostu na zakrętach był nie do opanowania, a 4wd to poślizgi robiłem szalałem itp, mnie nie kręci sypanie piachem "w każdą stronę" tylko o jazdę na torze, i temu podobne.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 29, 2005 7:48 am 

ja przyjechałem na weekend do domu z moim subaru, a mój brat przywiózł aparat i statyw, także w najbliższym czasie zamieszczę kilka fotek, ajak się uda to zamieszczę filmik z jazdy(jeszcze nigdy nie zamieszczałem filmu na sieci: ktoś może wie jak to zrobić?). Chciałem tez zmiezyć jaki ma czas na 100m i wtedy okaże się jaką tak na prawdę ma prędkość

Tytuł:
PostNapisane: So paź 29, 2005 5:07 pm 

Dzisiaj miałem okazję nagrać filmiki z jazdy moim subaru. Oto link do filmów: http://www.rcpics.net/media.php?PHPSESS ... 9&limit=10

miłego oglądania!!!

Tytuł:
PostNapisane: So paź 29, 2005 5:34 pm 

no więc, szczerze mówiąc lipa, jeżdzi to mniej więcej tak jak te peugoty z allegro za 100zł, ile to miało mieć 60km/h ??? śmiech na sali, to ma może ze 25km/h. w/g opisu moje subaru ma tylko 48km/h a jeżdzi przynajmniej 2 razy szybciej, a jeszcze nie jest podregulowane. Po za tym jakas kiepska moc, widać ze to nawet bączków za bardzo nie chce kręcić.
Jak ja się cieszę, że nie zaczołem kupować tego Radio control, bo jak zobaczyłęm pierwszą reklamą naprawde byłem napalony.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona