Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 06, 2026 12:45 pm

Autor
PostNapisane: So gru 27, 2003 10:34 pm 
Na kazdym dobrym silniku np trinity albo team orion jest na obudowie podzialka w stopniach, dzieki ktorej mozna ustawic rozmiar "wyprzedzenia" komutatora (to chyba sie tak nazywa). Ale oczywiscie zaj***ny graupner o tym nie pomyslal, a ja gdy kupowalem silnik x lat temu nie mialem pojecia, ze to wazne. Da rade samemu jakos ustawic moc silnika (bo to glownie o to w tym chodzi)?

Tytuł:
PostNapisane: N gru 28, 2003 11:11 am 
-=ADA$=-

ogolnie z tego co wiem, to tylko w modyfikowanych, ale ty mozesz zmieniac tylko szczotki i sprezyny, mozesz jeszcze jakos lepiej je polutowac zeby byly polaczenia wydajniejsze

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N gru 28, 2003 1:14 pm 
To jest silnik modyfikowany ale dla Twojej wiadomosci w zwyklych tez sie da (dlatego w regulaminie zawodow stock zaznaczono, ze na silniku nie moze byc sladu otwierania), wystarczy go otworzyc i przekrecic tak samo jak w modyfikowanym. Jedyny problem to powtorne go zamkniecie w zmienionej pozycji (trzeba nacinac nowe otworki).

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 29, 2003 11:02 am 
1) Pytalem w jakis sposob zmienic kont wyprzedzenia w MODYFIKOWANYM silniku Graupnera (Graupner robi takie). Moje pytanie wzielo sie stad, ze na naklejce NIE MA PODZIALKI i chcialbym wiedziec jak wyznaczyc ja samemu.
2) Raflee nie obrazaj mnie, ze zawracam dupe jak sam pojecia nie masz zadnego na temat silnikow. Co Ty myslisz ze silnik modyfikowany ma k rwa inna konstrukcje od stock uhahah? Na dowod zalaczam link do tekstu o ZMIANIE KONTA WYPRZEDZENIA W SILNIKU SPEED 300: http://www.one18th.com/articles/speed300prep.php
Czy mam cos do Graupnera? Uwazam, ze jest drogi i wciska niedoswiadczonym ludziom kaszane. Chociaz i tak wreszcie jakis typ od marketingu pomyslal zeby zajac sie dystrybucja Lossiego na Europe i do jest DUZY +
Pozdrawiam