Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 03, 2026 5:40 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 05, 2005 7:26 am 

Czegoś nie rozumiem
Wszędzie słyszę szlochy, że nie ma torów i nie ma imprez.
Zbudowałem tor, chcę zrobić imprezę, ufundować nagrody – nie ma chyba sensu czekać na zimę.
Co do zasad postępowania to rozbawiliście mnie do łez.
Wszyscy plują na LOK i oskarżacie ich o co się da a jeśli pojawi się dynamiczna inicjatywa to jesteście pierwsi do robienia problemów - zasłaniacie się przepisami.
Polska niech żyje Polska !!!

Czy to są eliminacje czy nie to dla mnie jest dokładnie ta sama praca i koszty organizacji?
Jeśli ktoś nie będzie mógł przyjechać to przecież nic nie traci. Chyba nie ma wymogu startu we wszystkich eliminacjach. Oczywiście nie znam się na przepisach tak jak wy, ale nie rozumiem o co chodzi oponentom.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 05, 2005 8:13 am 
Administrator forum

Tak na marginesie: Może pokaze mi ktos przepisy do MT ? Jeżeli miałbym model MT to na myślże są jeszcze kolejne zawody - nawet niezaplanowane - spakowałbym manele i przyjechał. Chociazby tylko poto aby się z kumplami spotkać, pogadać i pościgać.

Proponuje nie narzekać :) tylko uszy do góry i kombinować jak przyjechać na imprezę :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 05, 2005 8:18 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Czegoś nie rozumiem
Wszędzie słyszę szlochy, że nie ma torów i nie ma imprez.
Zbudowałem tor, chcę zrobić imprezę, ufundować nagrody – nie ma chyba sensu czekać na zimę.

I chwała Ci za to !
Wszyscy plują na LOK i oskarżacie ich o co się da a jeśli pojawi się dynamiczna inicjatywa to jesteście pierwsi do robienia problemów - zasłaniacie się przepisami.
Polska niech żyje Polska !!!

Nikt tutaj się przepisami nie zasłania, widze że panu, panie Festiwal coś umyka.
Czy to są eliminacje czy nie to dla mnie jest dokładnie ta sama praca i koszty organizacji?
Jeśli ktoś nie będzie mógł przyjechać to przecież nic nie traci. Chyba nie ma wymogu startu we wszystkich eliminacjach. Oczywiście nie znam się na przepisach tak jak wy, ale nie rozumiem o co chodzi oponentom.

Dla Ciebie jest ta sama praca, ale dla nas jest ważne czy będą to eliminacje czy nie. Sporo ludzi, w tym ja, oprócz modelarstwa ma troche rzeczy na głowie i nie każdy może sobie pozwolić na zmiane planów żeby przyjechać na nie zaplanowaną impreze.

Dla mnie oczywiste jest to, że te zawody nie powinny liczyć się w punktacji generalnej.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 05, 2005 8:29 am 
Komunikat nr.5 godz. 5 Nie wyrażam zgody na dopisywanie zawodów do Eliminacji do M.P.Zawody w Zgierzu mogą się odbywać ale pod inną rangą Proponuję sprawdzenie toru żeby na rok 2006 był przygotowany( po zgłoszeniu przez organiztora) do eliminacji i rankingu sportowego.Uwagi przekazałem organizatorowi zawodów w Zgierzu.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 05, 2005 8:54 am 

Sprostowanie:
Dzwoniłem w tej sprawie do Pana Zbyszka Ciećwierza i Sędziów aby wyjaśnić problem.
Miejsce pod tor prezentowaliśmy sędziom już w maju opisując plany inwestycyjne. Uzyskaliśmy pełną akceptację pomysłu i deklarację współpracy.
Dla mnie oczywiste było że robię tor o najwyższym standardzie po to aby rozgrywać na nim eliminaje do MP.
Do tej pory wszystkie zwody organizowane w Łodzi były eliminacjami do MP. Jak widać za bardzo się do tego przyzwyczaiłem i szybko sprowadzono mnie na ziemię. Faktycznie wina leży po mojej stronie.

W obecnej sytuacji dziękuję i przepraszam wszystkich zainteresowanych.
Jestem daleki od generowania niepotrzebnych konfliktów.
Nie pozostaje mi nic innego jak zrezygnować z organizacji imprezy.
Czekam na Wasze propozycje, kiedy chcecie mieć imprezę z cyklu HPI Challenge na torze terenowym.
Nagrody i cały pomysł wkładam do szafy i jadę na urlop.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 05, 2005 9:57 am 
Raflee

Moim zdaniem ten termin ktory byl byl dobry... nawet zeby to byly wolne zawwody to i tak ja bym przyjechal i przyjade... mysle ze sporo innych osob tez przyjdzie... ;)

wiec ja jestem za terminem 23/24 lipca 2005r. :) 2-3 tygodnie to nei jest tak malo wacle, bo jak ktos cos urwal to przez to 2 tygodnie napewno sobie to dokupi... a jesli ma problem z kupieniem czegos niech psize do mnie, ja zawsze pomoge ;) A pozatym jak juz zawody sa czesciowo zoragnizowane to po co mieszac?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 05, 2005 11:31 am 

A dlaczego zawody w Zgierzu w tym roku nie moga byc rangi Grand Prix Zgierza ?

Moim zdaniem zawody GP maja wieksza range od eliminacji do MP

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 05, 2005 11:54 am 

Wszyscy powinniście zrozumieć, że organizacja imprezy plenerowej na otwartym terenie to w całości finansowa inwestycja z mojej strony oraz zaangażowanie poważnych ludzi z zarządu miasta i obiektu.
Pojechałem do Tarnowa specjalnie po to, aby ustalić wszystkie sprawy organizacyjne. Faktycznie nie było mowy o randze zawodów stąd moje wcześniejsze sprostowanie.
Natomiast jak widać cześć zawodników, sędziowie i Lok uważają, że dodatkowa eliminacja w Zgierzu jak i w innych możliwych miejscach to przesada.
Nie rozumiem, dla czego bo przecież samochodami terenowymi można jeździć do późnej jesieni. A jeśli tak nie jest tylko dla tego ze ktoś tak zadecydował. Może należy zmienić tą decyzję w świetle nowych realiów. Z tego co wiem są też chętni z Nowego Targu.

Jestem ta decyzją mocno zaskoczony i z przykrością dochodzę do wniosku, że nie warto się starć.
Jeśli mam budować tor i organizować zawody poświęcając swój czas i środki finansowe a LOK ma odmawiać współpracy to musze to spokojnie przemyśleć.
Na razie delikatnie mówiąc poczułem się źle.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 05, 2005 12:12 pm 

A ja jestem jak najbardziej za tą datą i jak się odbędą zawody w tym terminie to napewno przyjade. Nie rozumiem niektórych co piszą zeby nie robić zawodow 3tyg zapowiedzianych wczesniej. Przeciez sami krzyczeliscie w tematach na temat zawodów i torów a teraz wielce piszecie ze nie bo za wczesnie sie o tym dowiedzieliscie...a ile to czasu wczesniej trzeba sie dowiedziec zeby zaplanować wyjazd??? Nie rozumiem was. Niech te zawody nawet się nazywają zjazd off roadowców to i tak jest mi to obojetne czy eleminacje czy spotkanie modelarskie tylko zalezy mi na tym zeby sie spotkac z ludzmi co maja takie same zainteresowania i się pościgać z nimi. A czy tak dużo sie stanie jak niektorzy ominą jedną eliminacje? Tak mało jest zaowodow MT w sezonie i jeszcze narzekacie.....
pozdro

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 05, 2005 12:17 pm 

Robert - czytaj dokladniej posty - chodzi o range zawodow a nie o termin - 20 dni przed ogloszeniem zawodow rangi Eliminacji do MP to za malo

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 05, 2005 12:22 pm 

No tak, ale czy coś sie stanie jak ktoś ominie jedną eliminację? Zreszta mi to nie robi roznicy czy to jest GP czy Eliminacje. Panie Festiwalu ;), nie zniechęcaj się :). Niech napiszą ludzie ktorzy przyjade bez względy na to czy to bedzie eliminacja czy GP, koszty sa przeciez tansze takiego wyjazdy bo za nocleg nie trzeba placic tylko wystarczy namiot i mozna spac na lonie natury :)

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 07, 2005 9:28 am 

Tiaaaaa - najprościej decyzją administracyjną nie dopuścić do zawodów lub tłumaczyć się czymkolwiek.
Nie uwzględniono, że w Zgierzu uruchomiono znaczne siły i środki dla potrzeb powstania nowego toru dla modelarzy i wydano na to pieniądze.
A później narzeka się, że nie ma torów w Polsce.
Natomiast lekką ręką przesuwa się wcześniej zaplanowany termin off-road na taki, który koliduje z HMP, gdzie tytułów bronili zawodnicy, zamierzający startować w off-road - i co - było dobrze?
Dwa lub trzy lata temu nikomu nie przeszkadzało, by w zaplanowany cykl imprez włączyć nagle dodatkowe zawody na torze płaskim - zawodnicy przyjechali i nikomu włos z głowy nie spadł.
Nie zdziwi więc nikogo, jeśli tor w Zgierzu zarośnie ponownie krzakami albo zostanie zaorany i powstanie tam kolejny half-pipe, jak stało się to w Nowym Sączu.
Polskie piekło.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 07, 2005 9:41 am 

Jasiu !
A co Ty masz do toru w Nowym Saczu ?
Czy zawodnicy musieli jeździć po krzakach?
Podłoże jakie jest, jest utrzymawane specjalnie dla dobra modeli na nim jeżdżących.
Wyściólka która powstaje po chemicznym wypaleniu trawy powoduje lepszą przyczepność modeli i mniejsze ich zakurzenie.
Tor jest trochę za mały , ale nie ma możliwości rozbudowy.
Jeżeli zawodnicy dojdą do wniosku że nie nadaje się do startów, to zrezygnujemy z organizacji zawodów modeli terenowych.
Pozdrawiam Jan Pasiut

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 07, 2005 12:37 pm 

Popieram post Krzyśka , zawody GP maja dla mnie większą rangę , mają swój klimat i tyle. Jeżeli ,,zawodnicy,, mają sprzeciw to niech będą to zawody o ,,pietruszkę,,
Celowo napisałem ,,zawodnicy,, bo żeby sie tak nazywać to trzeba trochę kurzu i piachu zjeśc i zaliczając kilka imprez w roku to szybko tak się nie stanie.
Na mnie możecie liczyć , doceniam gest i chylę czoła przed osobą która to wszystko stworzyła - w zasadzie dla nas wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 07, 2005 4:07 pm 

Ja zawodnikiem nie jestem ale mam nadzieje że do końca przyszłego roku wystartuje w jakich kolwiek zawodach ale chciałem zabrać głos w tej całej dyskusji.

Rozumiem że organizacjia wyjazdu to dużo przygotowań ale czy aby napewno? Czy 3 tygodnie to tak mało czasu? Wiadomo ze jeśli ktoś ma plany wakacyjne to nie może z nich zrezygnować na rzecz jakiś zawodów (świetnym przykładem jestem tutaj ja). Więc wtedy sprawa jest wyjaśniona, ale nie można mieć pretensji do kogoś że zorganizował zawody w niedogodnym dla nas terminie. A tymbardziej gdy tor jest świeżo wybudowany. Czy trzeba czekać aż rok aby zrobić zawody na nowym torze?? Skoro jest incjiatym zrobienia zawodów to ci którzy mogą to niech skorzystają a reszta niech niema pretensji do organizatora że nie mogą pojechać. Jeśli chodzi o range zawodów to skoro nie może być to elimnacjia do mp to niech będzie to chociaż gp albo "impreza wyścigowo-rozrywkowa". Uważam że im więcej jazdy tym lepiej nieprawdaż?? A to że ja się tam nie zjawie to tylko i wyłącznie moja strata :( . Ale jeśli będziemy traktować tak każda incjiatywe zorganizowania zawodów to ja już w przyszłym roku nie bede miał gdzie startować :!:

Ps. Panie "Festiwal Modelarstawa" życze panu wytrwałości w dążenia do promowania modelarstwa w polsce, i może być Pan pewien że są ludzie którzy doceniają pańska incjiatywe " :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona