Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 8:46 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 3:56 pm 
Panowie Jeżeli zostanie zakupionę nowe urządzenie AMB to w jej skład wejdzie Dekoder do współpracy z pchełkami indywidualnymi Ładowaczka z listwą 10 pchełek (dla zawodników którzy pojawią się poraz pierwszy na zawodach) Program będzie za darmo.I to mi spędza sen z oczu. Dziś w tej sprawie rozmawiałem Poczekam ponowię podejście. Z poważaniem Zbigniew C. P S Trzymajcie kciuki.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 4:27 pm 

Zaremba Filip napisał(a):
...chodziło mi o słowa Pana Jana: że kupując nowe AMB i oddając w rozliczeniu stare może się okazać że nie będzie można przeprowadzić zawodów bo kupiono badziewie...

Tak nie napisałem, jedynie wskazałem na mogące wystąpić problemy, z którymi każdy organizator powinien liczyć się. Moją sugestię uzasadnia zwykła przezorność, a nie to, że nawet mercedes może się zepsuć.
Ponadto batalia toczy się nie o AMB PKMS-u ale LOK-u. Należy jednak oczekiwać, że zawodnicy, chcąc być konsekwentnymi, z równą zaciekłością będą domagać się nowego AMB od PKMS-u, jeśli będą uczestniczyć w zawodach pod jego szyldem - jednak trudno sądzić, by w obecnej sytuacji, ktokolwiek z modelarzy zechciał po raz drugi składać się na nowe AMB dla PKMS-u. Dodam, że karta PCI jest w posiadaniu PKMS-u.
Wracając do batalii o AMB LOK-owskie.
Aktualnie LOK ma fizycznie 1 (słownie - jedno) urządzenie, drugie natomiast istnieje, jak na razie, jedynie w rzeczywistości wirtualnej, bo nikt z aktualnie uczestniczących w zawodach, jego nie widział. Wiedzę o tym "drugim" mamy jedynie z ustnego przekazu członków PKMS.
Zatem LOK nie ma co zdawać.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 4:34 pm 

Szczerze mówiąc jako"nowy"już się pogubiłem kiedy i gdzie jesteśmy na zawodach i pod jakim sztandarem.Czy ktoś mi to wytłumaczy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 5:19 pm 

Zyją ludzie , którzy to AMB przywozili z Niemiec dla LOK .

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 5:30 pm 

Jest pan jednym z tych ludzi? :arrow: No to moze przywiezie pan nam takie nowe, fajne 8)

edit: działające :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 9:13 am 

Dawid Głowacki napisał(a):
...edit: działające :roll:

W dyskusji stanęła na boku bardzo cenna inicjatywa zawodników z Jelcza, której chylić należy czoła.
Zakupili oni parę miesięcy temu urządzenie do liczenia okrążeń, regularnie prowadzą treningi na torze (patrz wysoki wzrost poziomu zawodników - jest to opinia samych zawodników), przy pomocy własnej ekipy sędziowskiej przeprowadzili pierwsze udane i bez żadnych problemów zawody, ponadto również zaproponowali świadczenie usług, polegających na obsłudze zawodów przez "swoich" sędziów za "niewielką" opłatą, co bardzo chwali się.
Tu na forum wszyscy zawodnicy (w innym temacie) wyrażali bardzo pochlebne opinie o tym co robią i juz zrobili koledzy z Jelcza.
W swietle powyższego mam podstawy twierdzić, że równie dobrze poprowadzą kolejne zawody "spaliniaków" i "elektryków", jakie u NICH się odbędą.
Już raz udowodnili, że nie muszą liczyć na "ciągle" psujące się, jak twierdzą, AMB LOK-owskie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 9:38 am 

Panie Janie skąd tyle goryczy w poście.Przecież nowe AMB to dla konfortu sędziów.Jutro czeka Pana kolejny stres 90 samochodów 5 eliminacji to daie 450 biegów każda Pchełka teoretycznie będzie 45 razy wpięta
Latka mają swoje i mają prawo w pewnym momęcie odmówić.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 12:11 pm 

Zaremba Filip napisał(a):
Panie Janie skąd tyle goryczy w poście.Przecież nowe AMB to dla konfortu sędziów.Jutro czeka Pana kolejny stres 90 samochodów 5 eliminacji to daie 450 biegów każda Pchełka teoretycznie będzie 45 razy wpięta
Latka mają swoje i mają prawo w pewnym momęcie odmówić.

Bez przesady - żadnej goryczy - wyraziłem jedynie pochwałę, tego co robią modelarze w Jelczu.
O stresie też nie może być mowy - jeśli już to po stronie zawodników - proszę zwrócić uwagę na zachowania zawodników na podeście - czasami przekleństwa, gesty, rzucanie modelem lub aparaturą, awantury między zawodnikiem i jego mechanikiem, której może nawet Pan nie widział za swoimi plecami w czasie finału IC-8 Sport w Kłodzku, stojąc przy boksie zawodników z Jelcza.
AMB jest przede wszystkim dla zawodników - sędziowie już różnych narzędzi używali do liczenia okrążeń - pracują na takich urządzeniach, jakie dostarcza im organizator.
"Latka" nie mają nic do rzeczy - czasmi bywają awarie nawet mercedesów.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 1:43 pm 
Raflee

Filip dobrze napsail... gdy bedzie juz nowe urzadzenie to napewno siedzia tez bedzie sie lepiej pracowalo... bo jednak jak jest cos nowe to teoretycznie powinno byc bardziej bezawaryjne... nawet jesli chodzi o pchlaki :) a jak chodzi o porownanie - jak sie jezdzi mercem to mozna spokojnie jezdzic i bez obawy ze sie cos zapsuje... ale jak sie jezdzi juz takim np. 10 letnim to raczej jest wieksza szansa :) aktualne AMB jest uzywane prawie na kazdych zaowdach... a jak dla mnei to w tym momencie nie chodzi juz o to ze sie "psuje" bo z tym co kiedys psaielm ze nie liczylo, to byl porpstu moj blad (za ktory przepraszam), bo jest sprawne tylko byl spadek napiecia itd :) Dla mnie wazna jest mozliwosc jezdzenia ze swoja pchelka... bo np. chcialbymsie wybrac na zaowdy za granice to i tak bede musial ja kupic... a z tego co wiem to sa tez inni zaowdnicy, ktorzy by chcieli tak samo zrobic... lub poprostu miec z glowy zdawanie i zakladanie pchlakow na zaowdach :) a jesli jest mozliwosc zakupu nowego dekodera to krotko mowiac wszyscy byliby uszczesliwieni :D jakdnak w tej sprawie niewiele zalezy od zawodnikow... teraz zostaje nam chyba tylko czekac... temat bardzo szybko sie rozwija, ale czesto powtorzylo sie pytanie: "kiedy?"... :) teraz zostaje nam chyba juz tylko czekac i patrzyc co sie bedzie dzialo :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 1:49 pm 

W takim razie pakujemy się do Kłodzka.Na wszelki wypadek wrzucimy pudełko patyczków,które zostało po 1 klasie Filipa,skoro na wszystkim się kiedyś liczyło...Pozdrawiam i do zobaczenia.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 1:55 pm 

Na razie wystarczy patyczek nr 2 - nie musi być z zasilaniem :) .
Też sie pakuję i do zobaczenia w Kłodzku.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 2:43 pm 
Dlaczego rozrywacie szaty i wpadacie w skrajność czy od razu musi popsuć się pchełka nr 2 .Janie głowa do góry mam nadzieje że Mistrostwa będziesz sędziował na nowym AMB.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 3:23 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
...głowa do góry mam nadzieje że Mistrzostwa będziesz sędziował na nowym AMB.

O! - i to jest powód by w końcu zamknąć temat o AMB :).

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 3:25 pm 

Patyczek zrobił swoje....

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 4:25 pm 

Raczej dobry duch Pana ANDRZEJA KŁOSZEWSKIEGO .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona