Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 8:53 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł: Re: pchełki
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 8:09 pm 

marian.kala napisał(a):
a może ktoś kupi to AMB i będzie je wynajmował na zawody zawodnikom .
Jak będzie prywatne będzie o to dbał i egzekfował kasę za zniszczoną pchełkę...

Na przełomie 2003/2004 roku zamierzałem przez przyjaciela z Anglii zakupić AMB za ok. 900 funtów. Jednak zdecydowałem sie kupić nową Toshibę z licencyjnym oprogramowaniem, skaner i wykrywacz nadajników, ponieważ w tamtym czasie funkcjonowały oba urządzenia AMB, zaś problemem na zawodach był stabilny komputer z systemem oraz spory zawodników z sędziami o zakłócenia. Rzeczywistość na zawodach w tym i poprzednim roku dowiodła zasadności mojej w tamtym czasie decyzji. Z drugiej strony miałem obawy, uzasadnione zresztą, że w przypadku zakupu we własnym zakresie AMB i ew. pobierania opłat tytułem jego amortyzacji, mógłbym przez szczególnie wrogich sędziom wiadomych zawodników być posądzony o każde nieczyste intencje.
Prawda jest taka, że do tak wyspecjalizowanego sportu, jakim jest modelarstwo samochodowe potrzeba obsługi i logistyki, których zakres, koszty i prowadzenie przekraczają horyzonty intelektualne wielu uczestników dyskusji.
Nowe AMB, najlepiej dwa komplety, sonometr, nowe tory, bo jak zawodnik Trella powiedział, tory w Rudzie i Nowym Sączu sa do bani, dzierżawa terenu, podatki od gruntu, opłaty za media i sieć, samo utrzymanie i zabezpieczenie toru, zaplecze logistyczne, etc., etc. - kto i skąd ma wziąć na to wszysto pieniądze, by zadowolić nieliczną grupkę niektórych zawodników, podnoszących głos w tej dyskusji - w innym temacie zawodnik Dawid Głowacki wymienił, że jest "tych" spraw nawet miliard.
Panowie - na jakim świecie WY żyjecie???
PS.
Wyjątkiem jest tor w Kłodzku, bo akurat znam kulisy jego budowy, a ponadto podął się jego stworzenia niezwykły entuzjasta, do którego inwencji, pomyślunku, zaradności i odwagi decyzji brakuje wielu z dyskutantów jak i oficjalnym i zarejestrowanym organizacjom, mającym w statucie m. in. propagację sportów modelarskich.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 8:24 pm 

Cytuj:
Do załatwienia zostało; Opinja sekcji w sprawie opłat 10 zł od pchełki oraz zakupienie licencji przez zawodników .I nie będzie problemu.Na dziś zakup urządzenia dla 30 zawodników tylko tylu zapłaciło - jest pod znakiem zapytania DLA KOGO TEN ZAKUP.POZDRAWIAM Zbigniew C.

to juz wiemy,a ja nadal pytam ile czasu zajmie kupienie nowego urzadzenia po zalatwieniu tych formalnosci?!
ciagle powtarzanie,ze nikt nie wplaca pieniedzy nie jest skuteczne,bo nikt nie chce dac juz zlotowki na cos czego z reguly nic nie ma.
Panie Zbigniewie dobrze Pan wie ile osob jezdzi na zawody i to,ze 30 osob zaplacilo nie znaczy,ze nagle cala reszta zrezygnuje.

Tytuł: Re: pchełki
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 8:36 pm 

LOK Z MŁODZIEŻĄ - MŁODZIEZ Z LOK-IEM
Takie hasła pisał ś.p. Aleksander Cygański na zawodach organizowanych na pomorzu ( Gdynia , Sopot) i to wcale nie tak dawno.
Co pozostało z tych haseł? To tak mi sie przypomniało.

Kilka ważnych spraw.
1 Przeczytałem statut PKMS-u i nasunęła mi sie pewna sprawa. Według prawa kadencja zarządu lub jak kto zwał tego tworu o którym mało kto wie zapewne zakończyła sie. Kiedy było zgromadzenie i wyboey nowych władz, jak zostało przyjęte sprawozdanie z działalności byłego zarządu?
Pytania bez odpowiedzi , ale niedługo sie dowiem.

2. Chciałbym przeczytać statut LOK-u bo taki musi być. Pamiętam coś o szkoleniu politechnicznym, obronności kraju itp. Chętnie taka lekturke poczytam do poduchy.

3. Zapewne swoimi natrętnymi postami męczę pewne osoby , ale jeżeli to nie odniesie skutku zacznę szukać odpowiedzi w innych miejscach. Mam parę ciekawych art. od zaprzyjaznionej gazety ..... i może to jest sposób na znalezienie sponsorów dla LOK-u na zakup AMB po wielu latach bierności.

4. Nie mydlcie oczu głodnymi kawałkami na temat sprywatyzowania AMB i pobierania za to pieniędzy. To jest chore. Wystarczy trafić na odpowiedniego rodzica który zobaczy jak to funkcjonuje , żeby była kolejna afera.

A to do poduszki
http://www.wprost.pl/ar/?O=4135

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 9:05 pm 

popieram kolegów modelaży w dyskusji kiedy poznamy termin zakupu AMB. Większość zawodników napewno wpłaci pieniądze na liccencje ale biorąc pod uwagę doświadczenie z wpłatami chcemy znać ten termin.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 11:40 am 

Artur - jestem po rozmowie z Anka
Nie ma problemu z wypozyczeniem AMB od PKMS-u
Musza byc spelnione jednak warunki :
1. musi byc czlonkiem PKMS
2. musi wziac cala odpowiedzialnosc materialna za AMB - czyli oddac w takim stanie jak dostal lub podjac sie napraw we wlasnym zakresie ( sporzadzona bedzie umowa )

P.S.
od 3 lat nikt nie placi skladek klubowych w PKMS
po zmianie wladz zostaly same obudowy sprzet byl modernizowany z funduszy wypracowanych przez PKMS

Anka twierdzi jeszcze ze LOK ma jeszcze taki sam dekoder jak PKMS i jeden komplet nowych pchel ktore byly raz uzywane na pierwszych zawodach w Radzyminie

kol. Roman Motawa prosil dopisac ze zawodnicy sie skladali na sam dekoder bez pchel

caly ten post zostal napisany w porozumieniu z Anna Sypowicz

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 1:00 pm 

Krzysztofie, śliczne dzięki za informację. Rzeczywiście krążą informacje o rzekomo drugim urządzeniu.
Czyli sprawę AMB PKMS-owskiego mamy z głowy. Każdy może je wypożyczyć kto składał sie na jego zakup.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 1:09 pm 

kazdy kto spelni 2 warunki

pchly nie sa zawodnikow

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 1:25 pm 

Witam Wszystkich!
Czytam i czytam - juz pięć stron napisaliście - i co?
Ja w tym czasie cisnę AMB-IT - używając już orgumentów, których bym nie użył w normalnych negocjacjach - po to tylko, żeby jak najtaniej "wyrwać" od nich sprzęt (na razie skutek jest marny - trafiam na "beton" monopolisty). Jeśli odpowiednie gremia podejmą decyzję na temat zakupu - dla mnie tą decyzją będzie oficjalne zamówienie - wsiadam w samochód j jadę do Holandii, albo wysyłam przelew i czekam na paczkę, która powinna dotrzeć do Polski w jakieś 3-6 dni. I tyle czasu potrzeba na sprowadzenie AMB do Polski. Najwięcej z tego czasu upływa właśnie na złożeniu odpowiedniego - ważnego podpisu na zamówieniu.
A rozwiązanie - podpowiedziane przez dyskutantów (i to jest bardzo pozytywny skutek tej - na pozór przypominającej zwykłe "bicie piany" dyskusji) nasuwa się samo - wystarczy nam przecież 10 nadajników na początek - i to nie tych z zasilaniem, a tzw. Personal Transponders, które bedą normalnie wypożyczane jak do tej pory. Kto nie będzie chciał płacić za wypożyczenie, kupi sobie swój prywatny nadajnik, i w końcu dojdziemy do sytuacji, gdy częściej jeżdżący zawodnicy będą mieli swoje, a "niedzielni' (nie jest to moje określenie, a cytat) będą wypożyczali - oczywiście za pewną opłata. I myślę, że 10 zł za wypożyczenie nie jest kwotą wygórowaną - Artur Dzierzęcki wspominał chyba o kwotach rzędu 20 Euro za wypożyczenie pchełki na zawodach zagranicą.

Ostatnio edytowano Cz cze 09, 2005 2:18 pm przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 1:32 pm 

Tak więc ponawiam swoją prośbę do zawodników o uiszczenie w terminie możliwie najkrótszym połaty za licencję. Spełnimy tym samym przynajmniej jeden warunek postanowiony nam przez ZG LOK , drugi niestety nalezy no naszych przedstawicieli ale nie sądzę żeby to długo trwało. Nie było głosu przeciwnego opłacie za wypożyczenie pchełki na zawodach , przypominam że kwota wynosi 10 zł.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 5:24 pm 

Nieaktualne.

Ostatnio edytowano Pn lis 13, 2006 12:27 am przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: .
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 6:17 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
Witam Wszystkich!...

Moim skromnym zdaniem jest to pomysł bardzo dobry. Problem oddawania pchełek zniknie (każdemu przynajmniej raz zadarzyło sie zapomnieć :-) ). Pozwoli to również zaoszczędzić czas.

P.S. Model także można będzie dokładniej ustawić ponieważ będzie sie tak zachowywał jak na wyścigu (to tak dla najlepszych :P ).

Aha a ile taka pchełka kosztuje? 200-300?

X-RAY T1 Facotry Kit 2005 :D
Sprzedam TL 01 z aparatura, akumulatorami, kołami i wieeeele innych

Tytuł: Re: .
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 7:04 pm 

Marku, zablokuj temat bo znowu są teksty nie w temacie

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 8:39 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Krzysztofie, śliczne dzięki za informację. Rzeczywiście krążą informacje o rzekomo drugim urządzeniu.
Czyli sprawę AMB PKMS-owskiego mamy z głowy. Każdy może je wypożyczyć kto składał sie na jego zakup.

Nie podobno tylko ma.

Zbyszek wielokrotnie o tym mówił.
Może pokaże Nam co ma.

Pozdrawiam
ADMINISTRATOR

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 9:46 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
..Rzeczywiście krążą informacje o rzekomo drugim urządzeniu.

Należy dodać - "drugim urządzeniu LOK-owskim"
Cytuj:

Również składałem się na zakup tego urządzenia, jednak swego czasu odmówiono mi jego wydania na zawody.
Rozmawiałem dzisiaj z Anią Sypowicz.
W podsumowaniu okazuje się więc, że mamy 3 (słownie trzy) urządzenia AMB w kraju, zakupione wyłącznie dla potrzeb modelarzy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 9:52 pm 

nie zmienia to faktu,ze nie wspolpracuja z nimi prywatne transpondery,a my i tak nadal jezdzimy na jednym komplecie pchelek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona