Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt sie 07, 2026 5:24 pm

Autor
PostNapisane: Śr kwi 13, 2005 11:38 pm 

witam
wlasnie dzis znaczy wczoraj dostalem paczuszke a w niej moj model Savage 25 ( to moj pierwszy taki model wiec chyba mnie rozumiecie ze jestem happy) trzy godzinki go rozbieralem i skladalem do kupy ( odziwo nie zostaly mi po zlozeniu zadne srubki to chyba dobrze :lol: :lol: ) tak jak mnie uprzedzano 90% srubek nie bylo dokrecone na maxa ( o kolach nie wspomne) odnosnie kol sa tak jak by troszke krzywe moze po wymianie powietrza na polskie unormuje sie to
zostajac przy kolach mam pytanko czy jest jakas pomoc do ustawiania zbierznosci bo tak na oko widac ze chyba jest rozbierzny ( moge sie mylic) teraz ide spac a rano chyba pierwsze odpalanie
pozdrawiam wszystkich

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 6:30 am 

witam !
zanim odpalisz pezeczytaj kilka razy instrukcje :) bo znam takich ktorzy przez 1 maly blad rozkladali samochod i mysleli ze zniszczyli silnik :wink:
o ile sie nie myle to przy kolach sa takie drazki do regulacji (do nich przyczepiony jest orczyk z serwem) tym sobie pokrec az bedizesz mial dobrze ustawione :D czyli tak jak chcesz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 6:31 am 

Witam cieszymy się wszyscy razem z tobą (prawda ??), a co do kół to w moim modelu też koła nie były idealnie ustawione , ale pewien doświadczony modelarz (czyt. Sedar) doradził mi żebym nic nie regulował do pierwszej jazdy , i wiesz co ?? miał racje ,otóż w trakcie jazdy wszystko inaczej sie układa w modelu bierz pod uwage że przód modelu jak dodasz gazu się unosi (nie koniecznie koła odrywają się od ziemi ale ugina się tylne zawiecho). Ja bym Ci radził dobrze wszystko wytrymować, wyprubować (tylko nie zapomnij o docieraniu !!! ) i jak coś nie będzie ok to dopiero wtedy ustawiać.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 10:21 am 

hmmm
odnosnie instrukcji to jest maly problem bo nie jest napisana po polsku ( glupi Ci amerykanie powinni sie domyslic i zrobic instrukcje po polsku) narazie podokrecalem tylko wszystko teraz jade po paliwo i klips do swiecy (Reszte mam juz)
no i chyba dzis pierwsze odpalenie moze sie uda
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 11:09 am 

Witam
Podzielam twoją radość, sam dostałem w poniedziałek paczkę z nowiutkim HPI RS4 nitro 3 evo. Więc na początek równiez podokręcałem wszystkie śrubki do których miałem dostęp i było co dokręcać. Co do ustawień zawieszenia to tak jak radził Konrad nie zmieniaj nic. W modelach 4WD koła mają różne ustawienia z przodu i z tyłu co jest ściśle związane z specyfiką napędu na c ztery koła oraz z możliwością łatwego kierowania. I tak w przypadku mojego modelu (ON-ROAD) koła z tyłu są wyraźnie zbieżne a przód lekko (bardzo lekko) rozbieżny. Ponadto pochylenie kół w osi pionowej też nie jest idealnie w pionie. Ale tak jak mówiłem wcześniej na początek nic nie zmieniaj. Jak go dobrze opanujesz (prowadzenie modelu) to wtedy możesz delikatnie zmieniać ustawienia i napewno odczujesz zmiany w prowadzeniu modelu i metodą prób i błędów ustawisz tak jak tobie będzie najlepiej się prowadzić

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 14, 2005 8:41 pm 

wow :D :D
to relacja z pierwszego dnia odpalilem bez problemu a nawet powiedzial bym ze blyskawicznie i skotlowalem dwa zbiorniki pierwszy to byla meczarnia co chwilka gasilem bo robil sie silniczek goracy a drugi prawie caly na raz wypalilemi dopiero pod koniec zaczol lapac temperature jako termometra uzywalem reki :D :D :D jak zaczynal parzyc gasilem jutro moze poszaleje dalej jak znajdzie sie jakas dobra dusza co urzyczy mi ladowarki padl mi pakiet od roto a niestety swoja bede mial dopiero za tydzien :( :( :(
(mieszkam w okolicach bemowa a urzyczyl mam na mysli naladowal pakiet :) :) ) stawiam dobrego browarka
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 15, 2005 6:33 am 

Jak to jest na pomozu to dryndnij na 696388617 :) Ja se w leborku siedze i ci moge naladowac ten pakiet :D - ale dasz mi obejzec tego sava i troche pojezdzc :) bo jescze nigdy nie mialem i niejezdzilem spalina :D :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 15, 2005 8:59 am 

niestety to jest w wawie
ale dzieki za dobre checi
pozdrawiam