|
Bardzo dobre pytanie, może w końcu początkujący modelarze (też się do nich zaliczam) dostaną pełna informację na temat przepisów, a zwłaszcza regulaminów zawodów, na który sędziowie się często powołują, a nie którzy zawodnicy nawet nie wiedzą gdzie ich szukać, nie mówiąc już że powinny one być dostępne ogólnie.
Jeśli chodzi o przepisy, które mamy zamieszczone tutaj, to osobiście uważam, że to co tam jest napisane (np. chodzi mi o klasę TOPSTOCK) to jakaś abstrakcja (oczywiście nie wszystko, silnik, buda, podwozie - OK) ale wymiary!!! kto to wymyślił - sam jak zamierzałem kupić Tamiyę to ZADEN model nie mieścił sie w tych wymiarach (czysta abstrakcja - kupiłem tylko dlatego, że inni zawodnicy powiedzieli, że to i tak nie jest nigdy sprawdzane)
Po co są te przepisy (nawet abstrakcyjne) bo i tak wiemy, że nikt ich poza sporadycznymi przypadkami w tym roku nie sprawdza, a szkoda.
Bo oto możemy mieć taką sytuację i to jest wielce prawdopodobne, że nieuczciwy zawodnik może sobie wystartować w TopStocku na lepszym silniku w eliminacjach, dojść do finału i może dalej pojechać, a w najlepszym wypadku, być nie dopuszczonym, eliminując kogoś kto miał następną lokate i wszedł do finału B. To oczywiście teoretyczny przypadek, nie sądzę, zeby kogoś było stać na coś takiego, ale możliwy i jak nikt tego nie będzie sprawdzał to może się zdarzyć.
Jacek poruszył istotny temat, bo z własnego doświadczenia wiem, że wszystko to co związane z zawodami, począwszy od startów, serwisu, klasyfikacji itd. "odkrywam" jeżdżąc na kolejne zawody, obserwując jak to funkcjonuje i słysząc, "że tak jest w regulaminie"
...a chętnie bym taki regulamin przeczytał, nawet powiem, że przed startami powinnienem sie z nim chociaż zapoznać, nie mówiąc że powinienem go znać. Ale cóż nawet nie wiem gdzie szukać....
Ktoś podpowie?
|