Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So lip 04, 2026 12:51 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł: Re: .
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 9:49 pm 

Jonasz Słomka napisał(a):
Kwestia żałoby jest chyba mniej ważna niż to ile zawodników wybiera się na pogrzeb...

Teraz to już chyba przesadziłeś. Jeżeli to nie chodzi o żałobę to na pewno nie trzeba przekładać zawodów. Jeśli kwestię żałoby byłbym w stanie zrozumieć (choć to już po żałobie) to przekładnie zawodow z powodu wyjazdu kilku zawodników jest prywatą. Jest bardzo duża ilośc powodów jakie można byłoby wymyślić, żeby przekładać zawody. Tak na pierwszy rzut: sesja studentów. Znaczna ilość zawodników to studenci. Oni nie mogą startować w czasie sesji i nikt nie słyszał o przekładaniu zawodów z tego powodu.
Tak a'propos przełożenia zawodów do Tarnowa to się obawiam, że wiecej zawodników nie przyjedzie tam z powodu wykładziny niż do Łomianek z powodu wyjazdu do Rzymu.

Tomek Massalski

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: .
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 10:06 pm 

Ehh chodziło mi oto, że większość osób dotarło do wniosnku że żałoba konczy się w piątek i że w sobotę można jeździć. Poruszono też temat że dla kilku zawodników warto by było te zawodu przełożyć. Więc skoro ustalono (przynajmniej większość tak twierdzi) że żałoba konczy sie w piatek to pozostaje kwestia tych zawodnikow ktorzy beda w Rzymie.......

X-RAY T1 Facotry Kit 2005 :D
Sprzedam TL 01 z aparatura, akumulatorami, kołami i wieeeele innych

PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 10:11 pm 

Ale jesli rozumiemy to jako prywate to nie ma o czym dyskutowac

Tytuł: Re: .
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 10:14 pm 

Jonasz Słomka napisał(a):
Ehh chodziło mi oto, że większość osób dotarło do wniosnku [..] to pozostaje kwestia tych zawodnikow ktorzy beda w Rzymie.......

Dokładnie tak zrozumiałem. Moim zdaniem nie ma takiej kwestii. Jeśli to chodzi o pobyt kilku osób w Rzymie to zawody powinny się odbyć. Jeśli chodzi o jakiś inny to należy rozważyć decyzję o likwidacji finału Mistrzostw Polski. Moim zdaniem przekładać nie można, bo nie ma na kiedy. Próby przełożenia na zarezerwowany przez inne zawody termin jest tylko przepchnięciem niedogodności na kogo innego, a to jest już prywata. Termin zawodów są po to ogłaszane przed sezonem, żeby można sobie było jakoś całość zorganizować.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 10:19 pm 

W temacie "Do sędziów..." są słowa cyt.:
...tak ale nie spóźniłem sie ze swojej winy, to wina poprostu przypadku!...
...hahahahhaahahha...ale powiem...szczerze byłem w stanie takim ze nie wypadało mi isc na hale...

Replika - ...Pijany zawodnik przychodzi na tor spozniony...

W temacie "Śmierc Papieza a Łomianki..." są słowa cyt.:
...nalezało by aby swiat Modelarstwa równiez złozył Hołd najwiekrzemu Polakowi w Historii Swiata...
...nie wiem jak inni ale ja widze, czuje sie polakiem i chciałbym pokazac moje ubolewanie nad śmiercią tego wielkiego człowieka...
...to bedzie dla nas czas wyciszenia i motywacjii...
...pogrzeb w piatek i jakos nie wyobrazam sobie tego z zawodami połączyc...
...sadze ze przynajmniej z 25% ludzi nie bedzie widziało sensu jechac na te zawody! lub nie bedzie im pozwalała na to moralnosc...
...he he he swietny dowcip...

Cytowane słowa pochodzą od tej samej osoby - zapomniała ona, że dla Nas (nie dla niego) Papież Jan Paweł II jest największym i jedynym autorytetem moralnym.

Argumenty twórcy tematu "Śmierc Papieza a Łomianki..." pobrzękują jak fałszywe judaszowe srebrniki.

Przełożenie zawodów w Łomiankach z powodu odejścia od Nas Naszego Papieża będzie oddaniem Jemu Naszego szacunku.
Jednak nie mogę pogodzić się z tym, aby było też zwycięstwem twórcy niniejszego tematu, który wcześniejszym swoim zachowaniem dał wyraz własnej moralności, napiętnowanej na tym forum.
W każdym jego poście bije pogarda, pycha, buta, brak kultury osobistej i poszanowania innych osób - co gorsze - nie szanuje on samego siebie.

W dzisiejszej konsultacji z warszawskim organizatorem sugerowałem możliwość rezygnacji z rozegrania Halowych Mistrzostw Polski 2005. Nie znałem jeszcze stanowiska Tomka Massalskiego. Argumentowałem m. in. tym, co napisałem dwa zdania wyżej.
W następnych konsultacjach będę podtrzymywał moje stanowisko, że w związku z żałobą narodową po utracie Wielkiego Polaka i z uwagi na napięty kalendarz imprez modelarskich, jest zasadna rezygnacja z organizacji finału Halowych Mistrzostw Polski w roku 2005.

PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 10:30 pm 

Pytanie do pana Jana Matukina: czy jeśli zawody zostaną odwołane to czy odbędzie się jakieś podsumowanie na podstawie wyników z eliminacji (czy na tej podstawie wyłonieni zostaną zwycięzcy) czy po prostu nie będzie czegoś takiego jak MP?

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 10:40 pm 

Krzysztof Rafalski napisał(a):
A kto z zawodników (oczywiście realnie, mając zarezerwowany lub zorganizowany transport, ewentualne noclegi i biorący pod uwagę wszelkie realia takiego wyjazdu!!!) tak naprawdę wybiera się na ten pogrzeb do Rzymu, bo odnoszę wrażenie, że dwóch to by chciało pojechać, ale pewnie skończy sie na telewizyjnej transmisji.
Skończcie już to moralizowanie o tym, że MP są dzień po pogrzebie, bo i tu też zaczynam się zastanawiać, że gdyby były tydzień po, to też byście narzekali (och jakież to typowe polskie podejście - "chciałabym, ale się boję" czyli "jestem za, a nawet przeciw")
I tak zapewne jak napisał Rafał MP w tę sobotę nie będzie w Łomiankach, ale myślę, że powinny się odbyć za tydzień i to zdecydowanie nie w Tarnowie, no chyba że kupią nową wykładzinę (tutaj słowo do "zachwalaczy" tej nawierzchni - Panowie, może ona jest i lepsza niż była na początku, nie wiem, bo nie widziałem, wiem tylko że po ostatnich zawodach musiałem kupić nowy komplet łożysk do samochodu i jak tak dalej będzie to niedługo nasze łożyska będą więcej kosztowały niz ta wykładzina - nowa!!! zobaczcie ilu zawodników już rezygunje z przyjazdu do Tarnowa na zawody, a jeśli tak zostanie to będziecie mieć "lokalne" zawody. I z całym szacunkiem dla Was i waszego miasta, lubimy się ścigać z Wami, ale pomyślcie jak ten problem rozwiązać (może poprostu zwiększcie wpisowe o np. 5 czy 10 zł i kupcie tę wykładzinę)
...no ale to nie jest oczywiście temat tego postu.

moja mama załatwia wyjazd... 99% ze jade....

Abit IC7-G
512 ddr
Grafa? zastepcza GF2:/
Obudowa? Brak :D

!! I N T e L R A C I N G T E A M !!

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 05, 2005 5:59 am 

Jan Matukin napisał(a):
Cytowane słowa pochodzą od tej samej osoby - zapomniała ona, że dla Nas (nie dla niego) Papież Jan Paweł II jest największym i jedynym autorytetem moralnym.

Argumenty twórcy tematu "Śmierc Papieza a Łomianki..." pobrzękują jak fałszywe judaszowe srebrniki.

Bardzo dziękuje Panie Janie.
Chcąc zauwazyc ten problem tych zawodów zostałem obrzucony błotem przez sędziego. Btw: nie widze pogardy i pychy w kazdym moim poscie.
BEZ KOMENTARZA :? :shock: :|

Abit IC7-G
512 ddr
Grafa? zastepcza GF2:/
Obudowa? Brak :D

!! I N T e L R A C I N G T E A M !!

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 05, 2005 8:18 am 

Nie bardzo rozumiem (może jestem jeszcze za młody stażem modelarskim i zawodniczym) ale czy chcecie zrezygnować z zawodów, które są podsumowaniem całego sezonu, Mistrzostw Polski, zawodów o najwyższej randze tylko dlatego, ze kalendarz imprez jest napiety!!! Panowie cóż to za propozycja? Zupełnie nie rozumiem skąd taki pomysł?Zrezygnujmy z jednej mniejszej imprezy na korzyść rozegrania Mistrzostw Polski. Sorry z całym szacunkiem, do wszystkich którzy tak myślą, ale nie długo zostaną nam tylko podwórka pod blokiem do jeżdżenia!!!
I to już nie ma nic wspólnego z żałobą, bo możemy równie dobrze jechać w terminie jak i możemy imprezę przełożyć na następny tydzień. Myślę, że nie trzeba wpadać w skrajność w swoich wypowiedziach i stać na stanowisku, że jeśli nie po mojej myśli - to wcale (to mi przypomina psa ogrodnika)
I jeszcze jedno - myślę, że odwołanie MP to nie jest propozycja wynikająca z 12 miesięcznej żałoby!?
A tego to już wogóle nie powinienem napisać, ale skoro takie propozycje padają to odpowiedzcie mi na pytanie - co mam powiedzieć sponsorom, którzy już dali nagrody na MP, sorry macie je z powrotem i dajcie następnym razem? ....napewno dadzą ...w Wy będziecie startować, wygrywać i ...dostawać puchary (ale tylko za pierwsze miejsce - tak jak ostatnio w Tarnowie)
Może czas się zastanowić, czy chcecie jeżdzić tak jak do tej pory, czy może wprowadzimy wspólnie jakieś "zmiany na lepsze" ...czy wogóle chcecie mieć zawody czy już z nich rezygnujecie?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 05, 2005 8:58 am 

To żenada Panowie. Czytam i oczom nie wierzę jak bardzo co niektórzy zbaczają od tematu. Sprawa żałoby po papierzu jest sprawą indywidualną i nie miejsce tu aby sobie ją nawzajem wyrzucać. Przecież nikt nikogo do startu w zawodach nie zmusza! Organizatorzy mogą mieć jak już to wynika z postów z udostępnieniem hali w ten weekend. Mamy hale w następnym tygodniu w Tarnowie, mamy wolny termin na połączenie dwóch imprez i zakończenie sezonu zimowego. Co za bzdura z tym narzekaniem na wykładzinę. wykładzina jaka jest taka już niestety będzie /nie chce pisać banałów że jest taka sama dla każdego startującego/ Narzekacie panowie w wielu miejscach na tym forum że mało jest miejsc do ścigania a zdrugiej strony macie problem z napiętym kalendarzem imprez. Nie widzę też jakiś teorii o lokalnych interesach. Gdziekolwiek się imprezy odbywają tam chwała dla tych co starają się je zorganizować. Jesteśmy z Tarnowa ale gotowi do wyjazdu gdziekolwiek finał Mp by się nie odbył byle by się odbył! I tak ekipa z Tarnowa jest obecna w każdym miejscu gdzie zawody się odbywają. Przecież to jest nadzwyczajna sytuacja i zwyczajnie trzeba to tak zorganizować aby było to święto modelarstwa i tym uczcić pamięć zmarłego papieża największego kibica sportowego! A chcecie lepszej wykładziny to przywieźcie swoją. Jaki sens jest w narzekaniach że tu kudły tam piasek, gdzie indziej za ostry asfalt albo nie za równy. Jakie to ma znaczenie jak komuś nie pasuje to przecież nie ma musi po tym jeździć. Sam ubolewam że nie mamy torów wysokiej klasy ale ciekawy jestem co powiecie jak Tarnów nie wyremontuje hali i za kilka lat może wcześniej zostanie kilka wolnych terminów na zawody!?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 05, 2005 9:05 am 

Krzysztof Rafalski napisał(a):
Nie bardzo rozumiem (może jestem jeszcze za młody stażem modelarskim i zawodniczym) ale czy chcecie zrezygnować z zawodów, które są podsumowaniem całego sezonu, Mistrzostw Polski, [..]
Może czas się zastanowić, czy chcecie jeżdzić tak jak do tej pory, czy może wprowadzimy wspólnie jakieś "zmiany na lepsze" ...czy wogóle chcecie mieć zawody czy już z nich rezygnujecie?

Sponsorom można powiedzieć dokładnie to samo co sponsorom tych zawodów, które zostaną odwołane zamiast finałów MP.
Jeżeli chodzi o mnie (może jasno tego nie wyraziłem) to jestem za zawodami w zaplanowanym terminie. Jako drugie ewentualne możliwe rozwiązanie (dla skrajnych "żałobników") proponuję całkowite zrezygnowanie z zawodów.
A co do jeżdżenia "jak do tej pory" i "zmian na lepsze", to moim zdaniem na lepsze będzie zmiana jeśli będziemy się trzymali wszystkiego co zaplanowane przed początkiem sezonu, a nie dowolnie żąglowali terminami.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 05, 2005 9:22 am 

Sprawa I.
też mówię wyrażnie, że jestem za rozegraniem zawodów w zaplanowanym terminie. W sobotę i niedzielę odbędą się wszystkie zaplanowane rozgrywki ligowe i pucharowe w innych dyscyplinach sportowych. O tym zcy przez to unimożliwia się wzięcie innym udziału w uroczystościach pogrzebowych Papieża nie chcę dyskutować.
Chyba że odwołując zawody chcemy się wyróżnić w tłumie. Może w ten sposób chcemy być inni. Ale czy warto.
Sprawa II.
Ci wszyscy którzy deklarują wyjazd do Rzymu na uroczystości pogrzebowe. Czy jest to Wasze marzenie,. czy realna rzeczywistość. Bo sam jestem ciekaw ile osób pojedzie.
Sprawa III.
Jeżeli zawody MP zostają odwołane, to nie powinno się ich przenosić na inny termin. Zostawmy ten sezon halowy bez MP i bez tytułów.
Sprawa IV.
Mamy demokrację. Ale dla niektórych jest to okazja do warcholstwa. Czy możemy wypowiedzi Maćka Litwina pozostawiać bez odpowiedzi i podejmowania z nim polemiki. Nie zniżajmy sie do jego poziomu.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 05, 2005 10:11 am 

Jesli moge dodac cos od siebie to nie rozpisujac sie zbytnio w kwestiach moralnosci i zaloby, w okolicznosciach ktore zaistnialy jestem za rozegraniem zawodow MP w wyznaczonym terminie i miejscu. Jesli to sie nie stanie to zostanie wyrzadzona duza krzywda modelarzom.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 05, 2005 11:23 am 

Dzwoniłem do LOKu dzis rano..wprawdzie nie było Zbyszka C. ale jakis facet od modelarstwa powiedzial że w sobotę zawodow nie będzie..proszę nie traktujcie tego jako wiadomości oficjalnej..wymaga potwierdzenia..Zbyszek ma byc ok. 14

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 05, 2005 12:22 pm 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
Jesli moge dodac cos od siebie to nie rozpisujac sie zbytnio w kwestiach moralnosci i zaloby, w okolicznosciach ktore zaistnialy jestem za rozegraniem zawodow MP w wyznaczonym terminie i miejscu. Jesli to sie nie stanie to zostanie wyrzadzona duza krzywda modelarzom.

Dokladnie zgadzam sie z ta wypowiedziom

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona