Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 05, 2026 4:54 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor
 Tytuł: Model Fan
PostNapisane: Cz mar 24, 2005 12:38 am 

Skoro jest to dział tematów o niczym....to napiszę temat żeby zrównać z błotem sklep Model Fan :)

Byłem dzisiaj w model fanie (kupiłem tam cały mój sprzęt RC, jedynie łożyska u mr. rojna :) ).
Zacząłem rozmawiać ze sprzedawcą, zaszpanowałem :wink: , że zmieniam regulator. ,,Spec" z uśmieszkiem pokazał mi te swoje sławne cudeńka SONIK i stwierdził ,że LRP przy nich to dziadostwo (troche go znam więc wiem ,że jakby miał LRPeki w sprzedaży to by mówił ,że to one są najlepsze).

Jak rok temu z kawałkiem kupowałem model, to opierałem się w 100% na zaleceniach tego sprzedawcy. Dowiedziałem się ,że akumulatory NiMH są do niczego, bardzo szybko tracą pojemność. Więc gdy kupie np. 3000 mAh NiMH, to za pół roku będzie to coś koło 1000 mAh :D Oczywiście wcisnął mi jakieś no-name NiCd.
Po pewnym czasie znalazłem w sieci ,,rc-auto". Przeczytałem dział ,,Dla Początkujących", zacząłem czytać tematy na forum. No i wtedy wyszło na jaw to jak mnie koleś niejednokrotnie oszukał. A mógł mi wmówić wszystko bo było to jedyne źródło moich RC informacji ;)

Morał? Nie pytajcie ,,co lepsze" jak będziecie coś zamawiać na stronie www.model-fan.com.pl :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 24, 2005 2:27 pm 

a ja polecam sklep MODELFAN. Jeżdze czasami do nich do Katowic i kupuje duperele takie jak świece, oleje itp. I ceny maja w miare niskie a wydaje mi sie ze nie pracuja tam jacyś naciągacze, nie mowia ze to co oni maja to jest najlepsze itp.

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 24, 2005 2:45 pm 

Ten sklep jest w Łodzi :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 24, 2005 2:59 pm 

Ale w katowicach też jest. To jest sieć sklepów.....i są przedstawicielami na Polskę firmy HIROBO

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 24, 2005 3:30 pm 

OK, nawet nie wiedziałem :) No to w takim razie tylko ten ,,mój" model fan jest ,,be" i go nie polecam :wink:

Nie chcę robić następnego tematu więc tutaj chciałbym się spytać:
1. O co chodzi z tym wyrównywaniem napięcia w celach i gdzie można dostać ,,przyrząd" do tego?

2. Jaki kupić kabel żeby zrobić przejście ładowarka-akumulator? Musi być gruby czy cienki?

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 24, 2005 6:49 pm 

Witam,
Wydaje mi się, że dystrybutorem na Polske firmy HIROBO jest tylko MODELFAN z Katowic (pozdrowienia dla Wojtka), oraz to że obie firmy nie mają nic wspólnego.

Temat zablokowany.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]