Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 05, 2026 6:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 2:15 pm 

Adas, a mozesz uwazniej czytac posty? Czy ja napisalem, zeby tylko na takim paliwie docierac? To, ze paliwo car+oil jest do docierania to podaje to producent paliwa Tornado, a ja tylko to przepisalem, dla osob, ktore sie pytaly badz nie chcialo im sie poszukac tylko dzwonic do sprzedawcy. Wiec jak bedziesz chcial cos takiego pisac to najpierw zastanwo sie i przeczytaj uwaznie posty.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 3:57 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
m-peter napisał(a):
Zasada, ktora powiina panowac na forum-nie wiesz, nie pisz.

Paliwo tornado(to zwykle) juz jest z olejem. Nikt nie sprzedaje czystego metanolu pod nazwa paliwo. Jesli juz to pisza, ze jest to czysty metanol. Po drugie nigdzie nie kupisz metanolu z nitrometanem bez oleju. Tak jak mowilem paliwo tornado car juz jest z olejem. Tornado car+oil jest to paliwo z dodatkowym olejem, przeznaczone do docierania.

Teraz ja musze powiedziec, jak nie wiesz to nie pisz. Docierac nalezy na paliwie na jakim sie bedzie jezdzic, i mowienie ze do docierania trzeba wiecej oleju to bajki.

A co do model technika to smieszna sprawa jest ze wiekszosc "testerow" ze strony www.twf8.ws jezdzi na tym paliwie. heh zabawne :D

AdaS , podeślij mi linka bo nigdzie tego nie znalazłem. Przy silnikach Sirio znalazłem informację producenta zalecającą stosowanie samego oleju rycynowego , dokładnie tak samo jak jest w paliwie RunnerTime.

Myślę, że coś w tym paliwie musi być skoro już prawie cała czołówka on-road używa tego paliwa i odczuli różnicę pomiędzy dwoma paliwami wyścigowymi. Z pewnością Model Technics jest słabszym paliwem, lecz jeżeli czynnikiem decydującym jest cena a nie jakość i osiągi silnika to znacznie wygrywa. Można mieć jednak problemy z regulacją na tym paliwie przy bardzo wyczynowych silnikach.
Skoro zarzucacie pewnym osobom brak porównania i wypowiadanie się w kwestii lepszego paliwa to napiszę kolejny raz- wiele lat używałem Tornado , obecnie mam Runner Time i osobiście uważam je za lepsze. Nie będę podawał szczegółów bo to nie ma sensu , wystarczy podać znacznie niższą temp. pracy silnika a potwierdzić to może kilku kolegów startujących ze mną na zawodach.
Temat paliw był już poruszany i nie widzę konieczności maglowania tego wszystkiego od nowa. Zbliżający się sezon przyniesie nowe doświadczenia i pokaże jak to jest z tą ,,dostępnością,, i jakością paliw.
Pamiętać należy o jednym- kupujecie towar i jego jakość a nie cenę.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 5:07 pm 
-=ADA$=-

w opisie sirio i CMB jest na dole przypisy testujacego, i podane ze jezdzi na dynaglow 16%, a troche na o'donnell 20%.

A nie bede sie wypowiadal na temat runner time'a bo nie jezdzilem i nie mam jak porownac.

A co do czolowki swiatowej mowisz o Model Techniku, czy tez o runner time'ie

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 5:27 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
w opisie sirio i CMB jest na dole przypisy testujacego, i podane ze jezdzi na dynaglow 16%, a troche na o'donnell 20%.

A nie bede sie wypowiadal na temat runner time'a bo nie jezdzilem i nie mam jak porownac.

A co do czolowki swiatowej mowisz o Model Techniku, czy tez o runner time'ie

O naszej krajowej, skromnej czołówce

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 5:46 pm 
-=ADA$=-

Chodzilo mi o to czy czolowka przesiadla sie na MT czy RT, ale chyba juz znam odpowiedz.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 5:50 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
Chodzilo mi o to czy czolowka przesiadla sie na MT czy RT, ale chyba juz znam odpowiedz.

Presiedli się z Tornado na RunnerTime

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 8:41 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
-=ADA$=- napisał(a):

„Swoje chwalicie, cudzego nie znacie” kolego Arturze.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 10:59 am 

Jacek Żurek napisał(a):
-=ADA$=- napisał(a):

„Swoje chwalicie, cudzego nie znacie” kolego Arturze.

Pozdrawiam

Znamy, znamy kolego Jacku

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 12:13 pm 

Artur

Skoro już zagaiłeś to mam pytanie.
Jakie paliwo zaproponujesz do modeli zabawek. Wiele jest takich na forum. Tamiya, Carson, HPI, Duratrax, Traxxas, no name.
Wypadało by wlać coś innego niż to co Ty promujesz. Czy macie w swojej ofercie, mówię o TEAM DEFENA jakieś tanie paliwo dla początkujących modelarzy.
Oczywiście może być z minimalną ilością nitrometanu, ale takie aby było przystosowane do samochodów.
Ważnym aspektem jest cena – musi być bardzo atrakcyjna. Inaczej nikt nie kupi.

Jeżeli nie ma w Waszej ofercie to może wiesz gdzie można coś kupić.
Będę wdzięczny.

thx
Jacek Żurek

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 1:58 pm 

Moze nie potrzebnie sie wtracam, ale forum jest dla wszystkich w koncu. Ostatnio w ofercie Defeny pojawilo sie nowe paliwo Runner Time'a dla poczatkujacych. Ma ono pomoc niedoswiadczonym modelarzom w ustawianiu silnikow. I takie tez paliwo chyba wybiore to tej swojej marnej "zabawki" jaka jest model, przepraszam, zabawka firmy Traxxas.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 5:31 pm 

I widzisz Piotrek już powiedział to za mnie.
Nie podoba mi sie Twój stosunek do mojej osoby i to że wiążesz mnie ze sprzedażą produktów Defeny. Wydawało mi się że już to kiedyś wyjaśniliśmy. Promuję to co uważam za dobre i sam tego używam.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 6:12 pm 
-=ADA$=-

ja tez sie troche "doczepie" na stronie Defeny w opisie Runner Time jest ze ma minimum 10% oleju, mieszanka syntetycznego i rycynowego, to jak to w koncu jest??

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 6:31 pm 

Jest zawarta informacja że paliwo zawiera około 10% mieszanki oleju rycynowego i syntetycznego. Nigdy nie podawałem informacji że RunnerTime jest wyłącznie na oleju rycynowym, jest głównie na oleju rycynowym z dodatkiem syntetyku.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 6:36 pm 
tomalo

AdaS , podeślij mi linka bo nigdzie tego nie znalazłem. Przy silnikach Sirio znalazłem informację producenta zalecającą stosowanie samego oleju rycynowego , dokładnie tak samo jak jest w paliwie RunnerTime...

Nie chce sie czepiac, ale z tego stwierdzenia jasno wynika ze skoro Sirio zaleca stosowanie SAMEGO oleju rycynowego, a DOKLADNIE tak samo jest w paliwie Runner Time to Runner Time jest na SAMEJ rycynie...

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 18, 2005 6:56 pm 

tomalo napisał(a):
AdaS , podeślij mi linka bo nigdzie tego nie znalazłem. Przy silnikach Sirio znalazłem informację producenta zalecającą stosowanie samego oleju rycynowego , dokładnie tak samo jak jest w paliwie RunnerTime...

Nie chce sie czepiac, ale z tego stwierdzenia jasno wynika ze skoro Sirio zaleca stosowanie SAMEGO oleju rycynowego, a DOKLADNIE tak samo jest w paliwie Runner Time to Runner Time jest na SAMEJ rycynie...

Nie jest na samej rycynie i jeżeli sprawi Ci to satysfakcję to pomyliłem sie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona