Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 11:58 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 8:10 am 

Witam !*!*!
Mam pytanko do specjalistow jaki silnik spalinowy jest najlebszy ? Do RTR Nitro RS4 3 evo. Najszybszy i najlebszy ,prosze o podanie firmy i symbolu :D

Ostatnio edytowano Pn mar 14, 2005 5:56 pm przez DawMog, łącznie edytowano 5 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 6:58 pm 

Bardzo dobry model dla początkującego i masz wyszystko co potrzebne do jazdy oprócz grzałki do świec i paru drobiazgów które możesz kupić w rojnie i paliwka polecam tornado, ale ja bym brał na początek jakiegoś elektryka a jako drugi w koleji model spalinke. Ale pozatym dobry wybór poządne, trwałe i solidne, po prostu model zrobiony z tak zwaną NIEMIECKĄ SOLIDNOŚCIĄ. :D :D

Hpi Micro Rs 4 (Sprzedam)
"Asso RC18T" (Sprzedam)
Heli:
Trex 500 ESP
Trex 450 SE v2
Samoloty:
Rwd 5 by skazoo

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 8:18 pm 

mknet napisał(a):
... ale ja bym brał na początek jakiegoś elektryka a jako drugi w koleji model spalinke. ...

A ja nie. Ja rozpoczalem swoja "kariere modelarska" od elektryka i teraz tego dosyc zaluje bo to byl, jak dla mnie, stracony czas. Kupilem elektryka tylko dlatego, ze osoba w sklepie modelarskim(nie w Polsce), powiedziala mi, ze takie modele sa ciezkie w utrzymaniu, co 5 bakow swieca idzie do kosza a po roku silnik co jest nieprawda. Oczywiscie jezeli kupisz model z wysokiej polki z wyczynowym silnikiem to nigdy w zyciu na starcie sobie nie poradzisz, ale jest teraz wiele modeli, ktore sa przyjazne dla poczatkujacych i w duzej mierze sa robione z mysla o nich. Mowie tutaj chocby o modelach firmy Traxxas. Jak dla mnie sa to modele uniwersalne: i dla poczatkujacego i dla zaawansowanego. Sa dosyc latwe w obsludze, stosunkowo tanie, sinliki maja dosyc duza tolerancje regulacji, ale tym samym sa bardzo dobre. Wiele takich modeli albo odrazu albo po malych przerobkach mozna wrzucic na tor i wygrywac, ale tutaj mowa raczej o off-roadach, chociaz nitro 4-tec tez wyglada interesujaco. Rozpisalem sie na temat jednej firmy ale rowniez HPI robi bardzo fajne modele na poczatek, zapewne jest jeszcze wiele innych firm ale te dwie wystarcza:P.

Wiec jesli interesuja cie spaliniaki, lubisz "ryk" silnika i zapach spalonego paliwa to bierz model wlasnie z takich firm, odradzam np. Mugena czy Serpenta na poczatek :wink: . Moze i bedziesz mial na poczatku problemy, ale wszystko jest do przejscia. W spaliniakach musisz wiedziec jak regulawac silnik a w elektrykach jak regulowac prad w ladowarkach :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 8:38 pm 

Popieram m-petera w 100% procetach , ja też myślałem "na początek kupie elektryka a potem pomyśle to spalince" i tyle z tego wyszło że elektryka sprzedałem i teraz czekam na spalinke (patrz podpis).
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 9:10 pm 

Dzieki za rade ale bym jeszcze prosil was zebyscie mi wskazali stronki gdzie sa ciekawe modele "RTR" a tak apropo to mam elektryka "MAD FIGHTER"firmy TAMIYA.I jeszcze prosze was o jakies najwarzniejsze skazowki spaliniakow,no wiecie poctawowe opieka modelu :D ja prubuje sie dowiedziec z stron z gazet ale kiepsko :cry: znam sie na elektrykach :wink: nauczcie mnie bo chce byc takim doswiatczonym modelarzem jak wy !!! 8)

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 9:14 pm 

Ja sie czaje na RTR Nitro RS4 3 evo od dawnego czasu i naprawde mi sie podoba powiec mi "m-peter" o nim bo mowiles o traxxasach , Traxxas REVO jest fajny ale ja bymwolal raczej on-road !!! :mrgreen: [/img]

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 9:16 pm 

Jesli chodzi o strony to w Polsce nie masz za duzego wyboru. Dosyc spory asrotyment ma Pan Grzesiek Rojna www.rojna.pl m.in. modele Traxxas, innych sklepow poza www.defenateam.pl(ale maja tylko Serpenty) i www.hpi.pl nie znam bo nie kupuje. W USA natomiast tych stron jest od zatrzesienia. Przede wszystkim www.traxxas.com i www.hpiracing.com , ale to sa producenci. Wielka skladnica jest popularne www.towerhobbies.com.

Jesli chodzi o uzywanie modeli to jest tak. Oczywiscie na poczatku sinlik trzeba dotrzec, potem ustawic, wszystko bedzie w instrukcji i na forum, mozesz rowniez poprosic kogos doswiadczonego o pomoc. Potem to jest tylko czyszczenie i konserwacja i sporadyczne podregulowywanie silnika. Oczywiscie nie obejdzie sie bez usterek jak polamane wachacze(najczesciej w off-roadach), popalone swiecie i wypalony silnik po ilus tam litrach. Tylko nie pytaj ilu bo nikt ci w stanie nie jest tego powiedziec. Sa silniki, ktore padaj po 5l a sa i takie kotre po 40. Wszystko zalezy od silnika , sposobu jego uzytkowania i konserwacji.

Wiecej informacji znajdziesz na forum, uzyj opcji szukaj.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 9:18 pm 

Oto stronka z moim malym RTR Nitro RS4 3 evo http://www.hpi.pl/tlumaczenia_html/3evo.html :P

Mala prosba-uzywaj opcji "edit" i nie pisz kilku postow pod rzad. m-peter

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 9:24 pm 

Jesli chodzi o Rs4 3 Evo jest do dysc fajny modelik na rozpoczecie. Ma wszystko czego potrzebujesz, nawet pomalowana bude, oprocz dupereli jakimi sa grzalka do swiecy (ok 70zl) i baterie do odbiornika i nadajnika i roto. Model posiada silnik 2,5 co ladnie go bedzie rozpedzac ale dyskfalifikuje z zawodow gdzie wymagane sa silniki 2,11. Nie ma szarpanki a ma za to roto start co bardzo ulatwia zapalanie modelu i oszczedza ci palce:P. Ogolnie konstrukcja jest juz pare lat na rynku i jest wyprobowana. Z tego co czytalem to uzytkownicy nie mieli wiekszych problemow z tym modelem. Napewno bedziesz z niego zadowolony i bedziesz miec serwic na miejscu co jest bardzo wazne.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 08, 2005 9:25 pm 

" m-peter " napisales ze moge poprosic kogos doswiatczonego o pomoc . Prosilem ciebie na gg haha i co pomozesz mi ??? Bardzo bym tego chcial bo modelami ja interesuje sie od 6 lat wtedy dostalem muj pierwszy modelik :lol: :arrow: jak Jak sie zgodzisz to daj znac
GG : 9422560 i jak ktos inny by chcial mi pomuc prosze bardzo !!!

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 09, 2005 1:24 pm 

Jesli masz do mnie pytania to po to mam gg w podpisie :wink: Czesto jestem odkryty wiec pisz a moze mnie zlapiesz:P

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 09, 2005 2:17 pm 

Bardzo fajnym modelem dla początkującego jest E-maxx z silnikiem bezszczotkowym.Osiągi lepsze niż w spalince a obsługa bezproblemowa :D :D :D

Marcin zapewne masz taki na sprzedaz, czyz nie :wink: M-peter

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 10, 2005 8:02 pm 

Witam Cie !!! :D :D :D
Powiedz mi jaki model spalinowy RTR jest twoim zdaniem najlebszy zrobilem sobie takie mole glosowaniebo jestem zainteresowany kupnem !
Podaj nazwe modelu i dobrze by bylo tez stronke z nim.
No to jestem ciekaw co z tego bedzie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 10, 2005 10:15 pm 

Zgadza się Piotrek, mam do sprzedania cudnego e-maxxa za małe pieniądze :D :D :D
Jeśli chodzi o kupno spaliny Mt rtr(dla początkującego) to polecam:

1) revo

2) Lst

3) Savage 25

4) TNX

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 11, 2005 9:45 am 

Marcin Kierkus napisał(a):
Zgadza się Piotrek, mam do sprzedania cudnego e-maxxa za małe pieniądze :D :D :D
Jeśli chodzi o kupno spaliny Mt rtr(dla początkującego) to polecam:

1) revo

2) Lst

3) Savage 25

4) TNX

dodalbym jeszcze XTM Mammoth i Dirt Demon

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona