Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 22, 2026 7:25 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 10, 2005 5:39 pm 
-=ADA$=-

Nie wiem ile bud 1/6 malowales ale tamten gosc (jak zreszta napisal) jedna i wyszla, napisal ze 8 - na pewno klamal, tylko po to zeby mnie w blad wprowadzic. Ile Ty bud pomalowales ze jestes taki pewien ze 1 puszka wystarczy. Jesli bez zadnych watpliwosci wierzysz w dane producenta to tez sie mozesz zdrowo przejechac bo jest duzo silnikow .12, .15, .21 itd ktore maja osiagi ktorych nigdy na oczy nie zobacza, pomysl nad tym ze niektore firmy moga tez klamac zeby cos sprzedac latwiej.
Jak ktos tak robi na allegro, to sie z niego wszyscy smieja, ale jak juz firma tak robi to bezapelacyjnie trzeba wierzyc??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 10, 2005 10:52 pm 

zanim zaczniesz krzyczec przeczytaj dokladnie i zrozum co ja napisalem, nie zarzucaj mi slow ktorych nie napisalem bo zaczynasz mnie irytowac, czy widzisz gdzies zebym napisal ze jestem pewny ze jednym sprayem pomalujesz bude? czy ja tak napisalem? ja tylko nie wierze zeby bylo potrzeba na to 8 puszek ale nie wiem jak jest naprawde i radzilem wam gdzie mozna szukac odpowiedzi, a co do wiary w to co pisza firmy i ludzie to juz moja sprawa w co ja wierze ale napewno predzej zaufam temu co pisze szanujacy sie producent bo on nie moze pozwolic sobie na duzo klamstw zeby nie zlinczowali go ludzie niz jakis 10-latek z wybujala wyobraznia ktory moze pisac wszystko bo za nic nie ponosi odpowiedzialnosci, i nie ucz mnie jak firmy oszukuja klientow bo ja tez doskonale wiem ze pisza o tym co dobre a zle staraja sie zamaskowac ale jak napisali ze model jezdzi 70km/h to napewno nie jest to 40km/h bo to zbyt duze klamstwo by bylo i by sie osmieszyli a na to sobie nie moga pozwolic, i wogole to nie rozumiem czego ty chcesz dowiesc na tym forum i o co tak naprawde ci chodzi bo jak narazie to starasz sie tylko za wszelka cene negowac wszystko co piszemy, taki masz cel? bawi cie to? znajdz jakies wiarygodne informacje i wstaw tu jakis wnoszacy cos nowego i pozytecznego dla wszystkich opis a bedziemy bardzo wdzieczni, a sprayami malowalem dosc duzo w zyciu nie tylko budy modeli i wogole sporo malowalem bo jestem plastykiem z wyksztalcenia, jesli ten gosc zuzyl 8 puszek to przy okazji malowania zamalowal chyba siebie i poł pomieszczenie w ktorym to robil albo moze polozyl warstwe grubosci 1cm - wtedy sie zgodze :-)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 10, 2005 11:21 pm 
-=ADA$=-

Nie mam zamiaru Cie do niczego przekonywac, ani tez o niczym. Tak jak napisalem moglem sie pomylic co do tych 40kmh. Ale tak czy inaczej bede sie trzymal tego co napisal o farbachm, to ze jestes plastykiem nie od razu pozwala Ci wiedziec ile farby zostanie zuzyte na pomalowanie takiej budy.
Z tego co sie dowiedzialem mozna pomalowac jedna puszka ale bedzie ona wtedy prawie doslownie przezroczysta, i bedzie widac wszelkie "niedociagniecia"

A jeszcze co do wagi, szosowki waza 25lbs ( ok 13kg), natomiast off-road kolo 30-35lbs (15-17kg) ma mi to zwazyc gosc ktory ma to w sklepie, ale przeciez xylo wiesz lepiej o tym

Nie zamierzam sie z Toba sprzeczac, tez jak zaczynalem z samochodami wydawalo mi sie ze wszystko wiem, ale teraz jak nie mam sam doswiadczenia to staram sie korzystac z bledow i doswiadczen innych. Życze tego samego.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 11, 2005 12:21 am 

jak napisales nie masz wlasnego doswiadczenia to korzystasz z innych i bardzo dobrze, wlasnie tak podejrzewalem, ze wlasnych doswiadczen nie masz zbyt wiele ale ja akurat mam juz troche wlasnych bo t-maxxa mam od pieciu juz lat a x-raya od dwu ale nie uwazam sie za zadnego znawce, dlatego najlepiej jak przestaniemy sie spierac a zaczniemy wspierac rzetelna wiedza, obu nam na dobre to wyjdzie :-)

aaaa i na temat wagi modeli to ja wogole nic sie nie wypowiadalem wiec juz zupelnie nie wiem o co ci chodzi z tym, ze ja niby "wiem lepiej" ????BRONEK mi pisal, ze carson attack wazy 9kg ale ja tego nie sprawdzalem i nie wiem czy to waga z aparatura czy bez

Ostatnio edytowano So lut 12, 2005 12:59 am przez Xylo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 11, 2005 7:55 am 

Xylo napisał(a):
jak napisales nie masz wlasnego doswiadczenia to korzystasz z innych i bardzo dobrze, wlasnie tak podejrzewalem, ze wlasnych doswiadczen nie masz zbyt wiele ale ja akurat mam juz troche wlasnych bo t-maxxa mam od pieciu juz lat a x-raya od dwu
bez

Skad wiesz ze nie ma......... ale to nieważne :mrgreen: nie sprzeczajcie sie bo to sensu nie ma,,,

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 11, 2005 1:41 pm 

A jaki to model off-road? Z tego co sie orientuje model smartecha (zapomnialem nazwy ale 8 kg razem z elektronika) i firehammer duratraxa sa pelno wymiarowe(te same rozmiary prawie jak marder).Wiesz ADAS zalezy bo on-road jest pare rodzajow sa short , medium oraz long :) A ten off-road to nie wiem jak juz to chyba byl jakis moze FG MT choc watpie aby on tyle wazyl.Niedlugo zwaze model(jak do mnie dojdzie) i napisze na forum :) http://www.rcuniverse.com/forum/zenoah_ ... 938/tm.htm gosc pisze ze jego FG MB(Monster-Beetle) wazy 25 paunds(a nie powiedziane ze nie ma dodatkowego alu :D ) a to jest odmiana MT czyli juz najciezszy i buggy sa juz lzejsze od niego.Tak pozatym tu jest fotka FG MT oraz savage http://www.rcuniverse.com/forum/upfiles ... m36240.jpg ROBI WRAZENIE :mrgreen: Tu jest film z FG MT http://www.rcpics.net/view_single.php?medid=43231 (nie za dlugi ale widac ze te modele nie sa wolne :D )

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 11, 2005 4:45 pm 
-=ADA$=-

to co podalem (waga) to sie pozniej dowiedzialem ze jest dokladnie MT, kontra FG Comp (czyli pelno alu).
Ale w zasadzie to nie robi az takie roznicy, bo z tego co wiem dobrze wyregulowany zenoah 23 moze dociagnac do 5hp na mieszance 40-50:1

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 11, 2005 5:16 pm 

Niektorzy jezdza na 100:1 ale wtedy ten piston ring mozna nawet wymieniac co 2-3 godziny :) Ja tam mam zamiar jezdzic na 25:1 :)(oczywiscie shell v-power racing 99+ sa tez te jakby paliwa rajdowe podobno 110 octanowe ale jakos podobno sa owiele drozsze i trudno je zdobyc a olej to jakis full syntetyk do dwosuwow ale jaki jest najlepszy to dopiero w sklepie mi powiedza albo mozecie mi teraz napisac :D ) Cos mi tu nie pasuje 25 a 35 lbs to duza roznica a model FG MB od MT zwyklego niczym sie nie rozni oprocz tego ze podskakuje bardziej bo cos z amorami i ma ich o 4 wiecej i ma takie dwie pltkik po bokach i chyba nikt mi nie powie ze one tyle waza bo to bylo by chyba nie mozliwe :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 11, 2005 5:32 pm 
-=ADA$=-

moze nie tyle, ale amory w skali 1/6 sa spore, tak samo te boczki to sa spore kawalki aluminium.
A co do ilosci oleju, 40-50:1 to jest calkowicie bezpieczna ilosc o ile sie orientuje. A podobno pierscienie kompresyjne nie sa az tak drogie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 11, 2005 6:01 pm 

Tak no masz racje 10 euro wiec nie tak zle no ale wiesz ja tam nie chce tego tak czesto wymieniać :roll: Przelew do niemiec troche kosztuje i przesylka.Wiem ze to nie sa duze az tak pieniadze ale nie chce mi sie co pare godzin tam kombinowac.Jesli jest to bezpieczna ilosc to chyba by tak napisali w instrukcji a w instruckji jest 25:1 a napewno by chcieli aby modele mialy jak najlepsze osiagi wiec napewno by na sile nie zanizali.Choc plan byl taki ze przy ustawieniu takie mieszanki mozna bylo wymieniac te pierscienie kompresyjne co 50-100godzin nawet.Raczej jednak tak nie zrobie.Po zakupie modelu jak poczuje ze sa serva za slabe to mialem plan wlozyc to servo na skret bodajze hitec 805bb seryjnie w rtr na gaz a na skret jakies z uciagiem 24kg czy cos kolo tego na 6v.Potem wydech i takie tam hehe bedzie fajnie :D Z aparatura tez nei trzeba bedzie szaleć ze trzeba bedzie odrazu wymieniac bo jest hitec agressor FM A NIE AM i bedzie na 40Mhz a nie 27Mhz bo z tego co slyszalem kanal 27Mhz jest bardziej zasmiecony przez inne urzadzenia wiec tym lepiej jeszcze :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 11, 2005 6:33 pm 
-=ADA$=-

jesli tak zalecaja w instrukcji to nie bede sie z nimi klucil. A co do aparatury to faktycznie FM tylko, i w 27mhz jest znacznie mniej kanalow niz w 40. A serwo osobiscie bym zalecal od razu wymienic na 805, poniewaz tak sa DUZE kola. Warto tez podlaczyc pakiet odbiornika przez y-harness (tzn serwo jest bezposrednio podlaczone do pakietu) i pakiet zasila tez odbiornik. Bo 805 ma ponad 4 A pobor, a odbiorniki moga tego nie wytrzymac

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 11, 2005 9:39 pm 

A czy to y-harness bedzie odrazu mozliwe czy trzeba cos kupić?No odrazu tego nie wymienie chyba no bo ludzie mieli taki zestaw Ci co kupowali RTR i mowili ze nie mieli zadnych problemow a wymieniali bo po prostu hehe jak sami nie kiedy mowili z kasa nie mieli co robic albo chcieli polepszyc ogolnie sterowanie modelem.A mi wydawac ponad 100$ plus przeesylki i prowizje po zakupie tego jak dla mnie nie taniego sprzetu to za bardzo sie nie usmiecha choc moglbym tak zrobic ale kasy troche zal :D Bo po co cos wymieniac jesli jest sprawne i nie najgorsze :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 11, 2005 11:47 pm 
-=ADA$=-

Widzialem ze do wszystkich FG jakie spotkalem na forum, serwo skretu zawzse bylo 1/4 czyli wydaje mi sie ze jakis powod musi byc, ale znow nie mam dlatego moge sie mylic. A Y-harness powinien bez zadnego problemu dac sie zalozyc. w koncu to tylko rodzaj rozdzielacza

Tytuł:
PostNapisane: So lut 12, 2005 12:31 am 

ADA$-,,Widzialem ze do wszystkich FG jakie spotkalem na forum, serwo skretu zawzse bylo 1/4 czyli wydaje mi sie ze jakis powod musi byc, ale znow nie mam dlatego moge sie mylic'' troche nie skapowalem o co Ci chodzi tzn ze wszystkie modele jakie widziales mialy duze serva czy jak?Umysl po polnocy troche wolniej mi chodzi :D

Tytuł:
PostNapisane: So lut 12, 2005 6:41 am 
-=ADA$=-

dokladnie to mialem na mysli, nawet ten baggus carsona ktorego widzialem tez mial duze serwo skretu

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona