Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 8:29 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 09, 2005 3:57 pm 

siemka, ustawiłem "high-speed needle" na 4 obroty, ale zaś mi się przez przypadek poruszyło dużo "low-speed needle" i mi ciągle zalewa revo :(:( nokurcze ale kapa :(:( :evil:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 09, 2005 4:12 pm 

Ale ty kurde jakis dziwny niereformowalny bachor jestes normalnie :lol:
i co to za problem ustaw LSN na standartowe ustawienia i bedzie dobrze po co ty wogole napisales tego posta co ty sam nie umiesz wpasc na pomysl jak sobie z tym poradzic :? :evil:

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 09, 2005 4:15 pm 

tylko właśnie pokręciło mi się bo myślałem o niebieskich migdałach :P:P i niewiem jakie były standardowe(fabryczne) ustawienia niewiem bo tak nagle zaczołem kręcić :P może mi ktoś powie jakie są standardowe(fabryczne) ustawienia "low-speed nedlle" bardzo prosze o pomoc, błagam !!!!

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 09, 2005 4:17 pm 

Wejdz na strone traxxasa i se poszukaj instrukcji od revo jesli jej nie masz :wink:

PS bym ci poszukal ale musze robic obiad :lol:

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 09, 2005 4:20 pm 

ja mam instrukcje bo ja mam nówke revo i niewiem gdzie tam w instrukcji pisze o ustawieniach, prosze o pomoc !!! ale wrazie czego sprubuje poszukać w instrukcji

-----------------------

factory needle settings
if your factory preset
carburetor adjustments
have been tampered with
use the following settings :
set the high-speed needle to 4 turns ouf from closed.
set the low-speed needle
so the screw head (red in Fig.A) is flush (even) with the end of the slide (yellow in Fig.A) i do tego Fig.A jest taki obrazek pokazany ;] to chyba to

----------------------

troche skapowałem :]

Chyba ci cos mowilem na temat pisania kilku postow pod rząd! Jeszcze raz i bedzie ban na dzien - wojti2002

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 14, 2005 7:13 pm 

pomóżcie mi, w revo paliwo mi dopływa ale niechce mi odpalić pewnie że low speed needle źle jest ustawiony jak mam go ustawić, help !!

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 14, 2005 7:21 pm 
tomalo

Kamikadze !!!! Czy Ty nigdy nie zrozumiesz i sie nie nauczysz, ze nie nalezy pisac kilku postow pod rzad ?? Za trudne to jest czy jak? Przerasta to Twoja zdolnosc pojmowania?? NIE PISZE sie kilku postow pod rzad !! Klania sie funkcja EDIT !!!

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 16, 2005 6:51 pm 

eh naprawde zalosne, ciekawe czy gdyby kolega kazal mu skoczyc z 10-tego pietra to tez by to zrobil, traxxas podaje, ze wszystkie modele docieraja do kupujacych fabrycznie ustawione na docieranie i nic nie trzeba krecic, dopiero w trakcie docierania po kazdym kolejnym tankowaniu zmniejszamy ilosc paliwa o 1/8 obrotu i nic wiecej, w instrukcji na DVD i nawet na modelu wszedzie jest napisane jak co robic i pokazane a jednak zawsze trafi sie jeszcze jakis kamikaze hehehe, ustaw fabrycznie wszystkie sruby w/g instrukcji i nie osmieszaj sie juz dalej bo wszystkie informacje masz u siebie w domu wystarczy poczytac a nawet tylko obrazki poogladac i zrozumiesz...
dobrze, ze to zima bo takie docieranie na postoju bez chlodzenia to ryzyko przegrzania silnika, ale zimny silnik tez nie moze byc, powinien przy docieraniu trzymac odpowiednia temperature a jak nie jezdzi tylko stoi to nie ma chlodzenia, aa i pozniej jak bedziesz juz robil te powolne jazdy w kolko to nie zakladaj jeszcze obudowy niech bedzie wentylacja lepsza, jak skonczysz zrob odpowiedni otwor w budzie na szybie po stronie silnika i dopiero ja zakladaj bo model musi miec powietrze w srodku...

poczatki nie sa latwe w zadnej dziedzinie - czytajmy instrukcje to nie boli :-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2